Naon anu Élmu Diri Sareng Naha Naha Pentingna Pisan?

Refleksi diri mangrupikeun gerbang kabébasan. - Dzigar Kongtrul Rinpoche

Anjeun panginten katingali dina kaca spion sareng biasa sareng penampilan anjeun sapertos anu katingali ku paningal anu sanés.

Tapi sakumaha sering anjeun ningali ka jero pikeun langkung akrab sareng batin anjeun?





Éta mangrupikeun inti tina muhasabah diri: terang padamelan batin anjeun ogé terang bentuk luarna.

Refleksi diri mangrupikeun prosés ku numuhkeun pamahaman anjeun ngeunaan diri anjeun, naon ajén-inajén anjeun, sareng kunaon anjeun pikir sareng kalakuan sapertos anjeun.



Mangrupikeun bentuk analisis pribadi anu ngamungkinkeun anjeun pikeun hirup saluyu sareng naon anu anjeun pikahoyong.

Hayu urang ngajajah alat penting ieu langkung jauh, dimimitian ku naha anjeun kedah ngalakukeun éta.

Pentingna Refleksi Diri

Perjalanan kana cinta diri sareng panampi diri kedah dimimitian ku pamariksaan diri. Dugi ka anjeun nyandak perjalanan muhasabah diri, ampir teu mungkin pikeun tumuh atanapi diajar dina kahirupan. - Iyanla Vanzant



Refleksi diri - ogé disebut panineungan - mangrupikeun cara pikeun niténan sareng nganalisis diri dina raraga tumuh salaku jalma.

Tumuwuhna éta nyaéta alesan kunaon penting pisan nyéépkeun waktos dina réfléksi pribadi.

Ku ngartos saha anjeun ayeuna sareng saha anu anjeun badé janten, anjeun ngabantosan ngaidentipikasi léngkah-léngkah anu anjeun kedah lakukeun dina perjalanan éta.

Ngeunteung kana kumaha kalakuanana sareng naon pipikiran anu asup kana pikiran anjeun salaku réspon kana kajadian di dunya sakitar anjeun ngamungkinkeun anjeun ningali naon anu anjeun kedah kerjakeun.

Sugan anjeun rada pondok sareng ambek ka batur sapagawean.

Ku ningali deui hal éta, anjeun panginten sadar yén ieu sanés kumaha anjeun hoyong diperlakukeun sareng, sahingga, sanés kumaha anjeun hoyong ngubaran batur.

Anjeun teras tiasa milarian alamat kabiasaan éta di hareup sareng meureun nyungkeun hapunten ka batur sapagawean anjeun upami anjeun kurang sopan atanapi henteu sopan.

Ieu tiasa nyababkeun hubungan kerja anu ningkat sareng jalma ieu sareng dinten damel anu langkung pikaresepeun sacara umum.

Pikeun nyorot pentingna atanapi muhasabah diri, anjeun ngan ukur kedah nimbangkeun alternatif na.

Upami anjeun henteu tiasa ngaidentipikasi dimana anjeun panginten tiasa ngalakukeun kalakuan anu matak kaduhung, anjeun paling dipikaresep bakal kalakuan kitu deui.

Dina conto urang, ieu ngan ukur manjangkeun rasa gering anu anjeun tiasa alami salaku akibat tina ketegangan damel sareng ramalan négatip anu berpotensi dina jangka panjang.

Waktos anu dibayangkeun dina réfléksi pribadi ogé kasempetan pikeun ngukur kamajuan anjeun ku cara anu positip.

Anjeun tiasa ngaidentipikasi momen dimana anjeun parantos ngaréspon kaayaan ku pikiran sareng paripolah anu langkung séhat.

Éta tiasa nyayogikeun anjeun rasa prestasi sareng ngajantenkeun anjeun ngamotivasi dina usaha anjeun pikeun langkung hadé diri - kumaha ogé anu katingalina ku anjeun.

Intina, maka, muhasabah diri mangrupikeun cara pikeun ngalereskeun seueur koréksi kursus alit tina pamikiran sareng tingkah laku anu kirang pikaresepeun ka jalma anu ngamajukeun karaharjaan anu langkung ageung.

Mangpaat Ngeunteung Diri

Ayeuna urang parantos terang naha penting pisan pikeun muhasabah émutan sareng tindakan anjeun, naon manpaat poténsi praktis tina ngalakukeun éta?

Ngaronjatkeun Hubungan

Sapertos conto tempat damel urang di luhur, ku ngagambarkeun kumaha anjeun ngubaran batur sareng pikiran anjeun panginten ngeunaan aranjeunna, anjeun tiasa ngarobih anu nyababkeun hubungan anu leuwih harmonis.

Upami aya kasusah dina hubungan - éta romantis atanapi platonic - anjeun tiasa nganilai kaayaan, naroskeun naon anu anjeun maénkeun dina kasusah éta, sareng milari cara pikeun méréskeunana.

Refleksi diri masihan anjeun kasempetan pikeun ningali kumaha anjeun leres-leres ngaraoskeun jalma sanés sareng ngémutan nilai anu dihasilkeun ku hubungan.

Ieu tiasa ngajantenkeun anjeun langkung ngahargaan jalma éta anu teras mangaruhan kumaha anjeun berinteraksi sareng aranjeunna.

Kajelasan Langkung Raos

Introspéksi nyayogikeun kasempetan pikeun mikir ngeunaan hiji hal anu kapisahkeun tina hal éta sorangan.

Daripada pikiran anjeun kalimpudan ku émosi anu anjeun alami nalika berinteraksi sareng hal anu dimaksud, anjeun tiasa ningali dina rasa anu langkung rasional.

Anjeun tiasa ningali éta kalayan langkung écés sareng mikir ngeunaan éta tina sudut pandang bunderan kalayan pro, kontra, sareng detil penting sanés anu ngabantosan anjeun nyandak kasimpulan anu matak ngeunaan kumaha anjeun badé robih perkawis éta (atanapi upami anjeun leres-leres henteu hoyong ngarobih pisan).

kumaha ngalakukeun hal anu anjeun teu kersa lakukeun

Sugan, contona, éta hal mangrupikeun pilihan sapertos padamelan anjeun. Upami anjeun henteu resep perjalanan anu panjang dina posisi anjeun ayeuna, anjeun panginten moal tiasa ningali manpaatna nalika perjalanan nyalira.

Tapi ku mundur sareng mikiran éta nalika liburan, anjeun panginten sadar yén sanaos henteu pikaresepeun, pro tina padamelan anjeun gairah ngeunaan atanapi gajih anu anjeun tampi ti dinya ngajantenkeun perjalanan téh saimbang-timbang.

Bahkan tiasa ngarobih kumaha parasaan anjeun ngeunaan perjalanan anjeun atanapi kumaha anjeun milih nyéépkeun waktos éta.

Nyaho Nilai-nilai Leres Anjeun

Anjeun bakal hésé pikeun leres-leres terang ka diri anjeun dugi ka nyéépkeun waktos pikeun mikirkeun naon anu saleresna penting pikeun anjeun.

Nalika anjeun muhasabah diri, anjeun tiasa ningali hal-hal anu anjeun lakukeun atanapi pikir anu bertentangan sareng anu anjeun leres-leres hoyongkeun.

Anjeun tiasa mertimbangkeun masalah penting anu urang nyanghareupan dina kahirupan sareng ngabentuk posisi anu padet pikeun aranjeunna.

Kadang-kadang, dugi ka leres-leres dumuk sareng mikiran hal, anjeun moal tiasa mutuskeun dimana anjeun nangtung dina hal éta.

Ieu tiasa nutupan sagala jinis masalah moral sapertos hak pikeun ngeureunkeun kahirupan nyalira atanapi panangtayungan lingkungan.

Atanapi éta ngan saukur tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang prinsip tungtunan anu anjeun leres-leres hoyong hirup.

Refleksi diri mangrupikeun cara dimana kompas moral anjeun tiasa dibentuk sareng disaring sahingga anjeun tiasa leres-leres ngalakukeunana dina sagala anu anjeun lakukeun.

Éta tiasa ngabantosan anjeun ngaraos kirang kaleungitan kahirupan sareng langkung kuat pikeun nyiptakeun masa depan anu nunjukkeun kapercayaan inti anjeun

nyaéta bal naga super datang deui

Ngaronjatkeun Kaputusan

Urang ngadamel ratusan pilihan unggal dinten, tapi seuseueurna henteu penting sareng tiasa diséépkeun ku urang pipikiran teu sadar .

Tapi nalika ngeunaan kaputusan anu langkung penting dina kahirupan, réfléksi pribadi anu teu pati berharga.

Éta bakal ngagaduhan deui kajelasan pamikiran sareng kasadaran nilai-nilai saleresna anjeun.

Kalayan dua hal ieu, anjeun tiasa nyandak kaputusan anu nempatkeun anjeun dina jalur anu paling optimal pikeun karaharjaan anu langkung ageung.

Ieu ngandung hartos kirang kasieun atanapi kasempetan sono sareng langkung katenangan dina pikiran yén anjeun parantos milih anu leres.

Hadé Saré

Nalika anjeun nyéépkeun waktos sakedik unggal dinten ningali-ningali deui kajadian sareng kumaha anjeun ngaréspon éta, éta tiasa nyababkeun parasaan anu teu acan direngsekeun.

Ieu tiasa ngabantosan anjeun henteu ngan ukur tunduh gancang , tapi gaduh bobo anu langkung tenang dina umumna.

Hiji-hijina peringatan pikeun ieu nyaéta anjeun kedah ngajauhan réfléksi janten ruminasi.

Pikirkeun ngeunaan dinten anjeun, tapi teras hurungkeun halaman sareng ngantepkeun pikiran anjeun ngamimitian deui énjing. Entong macet kana pamikiran panjang teuing.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

Kirang Setrés Sareng Kahariwang

Salah sahiji hasil konci tina muhasabah diri sareng ngenalkeun diri langkung raket nyaéta anjeun janten langkung yakin kana diri sareng tindakan anjeun.

Anjeun mendakan deui kapastian di dunya anu teu pasti ieu kusabab anjeun grounded dina rasa anjeun diri.

Kalayan kapastian anu langkung ageung datangna kirang setrés sareng kahariwang.

Anjeun kirang hariwang ngeunaan 'what ifs' sareng langkung museur kana hal-hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun pangsaéna ngalaksanakeun tindakan anjeun sareng prinsip-prinsip panduan anu urang carioskeun di luhur.

Sareng anjeun kirang hariwang ngeunaan naon anu panginten jalma sanés ngeunaan anjeun sareng pilihan anjeun sabab anjeun terang yén anjeun ngalakukeun anu pas pikeun anjeun.

Kumaha Ngeunteung Diri

Ayeuna anjeun terang naha penting pikeun latihan muhasabah diri sareng naon manpaatna, hayu urang ngajajah kumaha anjeun leres-leres tiasa ngalaksanakeunna.

Milarian Tenang Nyaliara

Pikeun tiasa mikir sacara jelas, anjeun langkung saé kedahna aya dina lingkungan anu tenang sareng tengtrem.

Ieu ngandung harti nyalira, sanaos henteu kedah nyalira sacara total dina kaayaan fisik, tapi tempat anu anjeun moal kaganggu ku jalma sareng hal-hal di sakuriling anjeun.

Tempat anu raoseun di bumi sapertos snug, mandi haneut, atanapi ngan ukur ngagoler dina ranjang anjeun anu saé, tapi anjeun ogé tiasa hoyong linggih di kebon atanapi di taman upami ieu ngabantuan inspirasi pikeun pipikiran anjeun.

Naroskeun 'Naha?'

'Naha' nyaéta hal anu mimiti dipikirkeun.

Naha anjeun kalakuanana sapertos polah?

Naha anjeun pikir ku cara mikir?

Ieu tiasa aya hubunganana sareng kajadian anu khusus dina dinten éta, atanapi tiasa janten milarian anu langkung umum pikeun alesan-alesan anu aya dina pipikiran atanapi tingkah paripolah anu tangtu anu anjeun tingali salaku kajadian anu biasa.

Sababaraha 'naha' gampang dijawab. Anjeun panginten tiasa ngagorowok ka anak anjeun kusabab anjeun sareng pasangan anjeun kantos gaduh bantosan sateuacanna.

Sababaraha 'naha' langkung hésé dijawab. Pinpointing alesan naha anjeun ngarasa pisan pikeun atanapi ngalawan hukum gun langkung ketat henteu salawasna langsung.

Naroskeun 'Naon?' 'Dimana?' Sareng 'Saha?'

Patarosan salajengna anu anjeun badé naroskeun sareng jawab saatos 'naha' awal anjeun nyaéta jalma anu ngawartosan anjeun ngeunaan cara anu anjeun badé mikir atanapi polah ka payun.

Aranjeunna ngurilingan 3 patarosan inti ieu:

Naon anu bakal kuring lakukeun béda?

Abdi hoyong dimana?

Saha kuring hoyong janten?

Ieu mangrupikeun dasar tina patarosan anu langkung jembar, langkung pas anu anjeun badé naroskeun gumantung kana aspek naon anu anjeun cerminan.

Ieu sababaraha conto:

- Naon anu kuring kedah lakukeun nalika boss kuring ngritik kuring di hareupeun raka kuring?

nempatkeun batur ka handap pikeun ngarasa hadé psikologi

- Dimana kuring hoyong janten hubungan kuring dina sababaraha taun ka payun?

- Saha anu kuring tingali?

- Naon anu kedah diréspon kuring ka jalma anu ngubaran kuring goréng kusabab ras kuring?

- Sabaraha jam kuring hoyong damel? (ieu patarosan 'dimana' sanaos dimimitian ku 'kumaha.')

- Naha diét anu ayeuna mah ngagambarkeun pandangan kuring ngeunaan kakejaman sato? (ieu patarosan 'saha')

Naroskeun 'Kumaha?'

Sakali anjeun parantos ngaidentipikasi hal anu anjeun badé robih, anjeun parantos mikirkeun kunaon anjeun ayeuna ngalakukeunana, sareng anjeun parantos nganggap titik akhir anu ideal, anjeun kedah naroskeun kumaha anjeun badé dugi ka dinya.

Hal naon waé anu anjeun kedah mimitian lakukeun atanapi lirén dilakukeun pikeun ngahontal panggung dimana pipikiran atanapi paripolah anjeun parantos robih dina cara anu anjeun pikahoyong?

Kalayan kecap sanésna, naon peta pikeun nyandak anjeun ti A (dimana anjeun ayeuna) ka B (dimana anjeun badé aya)?

Masihan Waktos Anjeun, Tapi Terang Iraha Henteu Henteu Beres

Sakumaha didadarkeun di luhur, prosés muhasabah diri tiasa ngabahayakeun kaayaan anu kurang sehat tina ruminasi atanapi overthinking.

Nalika urang ngantepkeun pamikiran pikeun ngaliwat kana pikiran urang deui sareng deui kalayan henteu cara anu jelas pikeun ngabéréskeunana, urang bakal kaleungitan sagala kauntungan tina réfléksi batin sareng tiasa ngarugikeun kasehatan mental urang.

Janten konci pikeun netepkeun sabaraha lami anjeun dumuk dina kontémpasi sepi.

Anjeun panginten badé ngajantenkeun ieu waktos khusus, atanapi anjeun ngan saukur tiasa nyarios yén parantos waktosna lirén nalika anjeun macét dina pikiran.

Sareng nalika waktosna parantos liren, hal anu paling saé kedah dilakukeun nyaéta ngalih ka tempat sanés anu lengkep.

Éta sababna henteu biasana mangrupakeun ide anu saé pikeun muhasabah diri dina ranjang sateuacan bobo.

Kalayan hartosna ngagolér dina ranjang, tapi ngalakukeun éta saé méméh akhir dinten anjeun atanapi dina waktos sanés anu bobo henteu caket.

Pikeun ngaleungitkeun réfléksi batin, cobian leburkeun diri sareng fokus anjeun kana hal anu sanés hal-hal anu anjeun ngeunteung.

Naon waé anu tiasa ngaganggu pipikiran anjeun tina naon anu anjeun émutan.

Pertimbangkeun Nulis Pikiran Anjeun Turun

Sababaraha jalma panginten aya gunana pikeun nyatet émutanana nalika aranjeunna ngagambarkeun diri.

Nulis dina jurnal mangrupikeun cara anu populér pikeun ngalakukeun ieu sabab ngajaga sadayana dina hiji tempat sareng ngamungkinkeun anjeun ningali deui naon anu anjeun pikirkeun sateuacanna pikeun ngajaga anjeun dina jalan anu bener.

Ieu ogé tiasa ngabantosan upami anjeun sesah tina pamikiran anu tangtu. Sakali ditulis sareng disimpen sacara aman, anjeun panginten mendingan yén pikiran tiasa ngaleupaskeun langkung gampang tanpa ancaman hilap.

Nyarios ka Terapis

Sedengkeun seuseueurna jalma sigana henteu kedah nyandak léngkah ieu, anu sanés tiasa mendakan yén nyarioskeun hal sareng therapist mangrupikeun cara anu paling épéktip pikeun ngatur pikiran sareng parasaan aranjeunna.

Salaku ahli anu mumpuni, ahli terapi tiasa ngabantosan prosés pamikiran anjeun kana unsur-unsur anu paling penting dina kahirupan anjeun sareng masalah anu anjeun tiasa nyanghareupan.

Éta ogé tiasa ngabantosan anjeun pikeun mikir ngeunaan léngkah-léngkah anu kedah anjeun laksanakeun pikeun nyandak perobihan anu positip anu anjeun pikahoyong.

Anjeun tiasa mendakan yén ngobrol sareng anu sanés tibatan angkat nyalira nyandak beurat tina pikiran anjeun sareng ngabantosan anjeun pikeun tetep konsisten dina usaha muhasabah diri.

Kumaha Upami Abdi Henteu Ngarasakeun Éta?

Tingkat réfléksi diri anu séhat ilaharna nguatkeun sareng masihan tanaga pikeun hiji jalma nalika aranjeunna ningali cara ningkatkeun diri.

Tapi ieu moal jadi kasus pikeun saréréa.

Upami anjeun leres-leres berjuang pikeun ngeukeupan prosés atanapi mendakan yén éta ngaluarkeun sababaraha masalah sesah ti jaman baheula, anu pangsaéna anjeun panginten nyarios ka ahli terapi.

Anjeun henteu gagal upami anjeun kedah nyuhungkeun bantosan . Anjeun parantos suksés sadar yén anjeun kedah.

Hiji lalaki kedah milarian waktos kanggo nyalira. Waktos anu urang nyéépkeun kahirupan urang. Upami urang henteu ati-ati kami mendakan anu sanés ngaluarkeun éta pikeun urang.

Kedah ayeuna sareng saurang lalaki angkat nyalira sareng ngalamun katiisan linggih dina batu di leuweung sareng naros ka dirina, 'Saha kuring, sareng dimana kuring ti mana, sareng dimana kuring badé angkat?'

Upami anjeun henteu ati-ati, éta ngamungkinkeun pangalihan nganggo waktos - hal kahirupan. - Carl Sandburg