Kumaha carana nyandak kaputusan anu saé dina kahirupan anjeun: 7 Henteu Tip Bullsh * t!

Kahirupan mangrupikeun buffet anu paling hébat sareng paling beragam sareng anjeun gaduh kabébasan salaku manusa pikeun mutuskeun naon anu anjeun nempatkeun dina piring anjeun.

Tapi kumaha anjeun terang yén anjeun nyandak kaputusan anu leres? Anu pangsaéna? Anu optimal? Anu bakal ngalayanan anjeun ogé kapayunna?

Naon waé kaputusan anjeun nyandak, naha éta ngeunaan parobihan karir, hubungan, atanapi masalah kaséhatan, penting pikeun leres-leres mikirkeun naon anu anjeun lakukeun.



Pikeun ngabantosan anjeun, kami parantos nyiptakeun pituduh komprehensif ieu pikeun nyandak kaputusan anu saé ...

1. Naon Pangaruh Jangka Pendek sareng Akibat Jangka Panjang?

Pikirkeun kunaon anjeun hoyong / kedah nyandak kaputusan ngeunaan aspek khusus ieu dina kahirupan anjeun.



Kanyataan yén anjeun ngémutan ngarobih hiji hal nunjukkeun yén éta penting pikeun anjeun, tapi anjeun kedah ningali langkung jero.

Naha anjeun pas saatos kepuasan langsung? Salaku conto, salaku vegan, caving in to meat cravings may feel good for a moment

Sedengkeun pangaruh jangka pondok positip, anjeun kedah ngémutan kunaon anjeun leres-leres nyandak kaputusan ieu. Upami éta ngan ukur pikeun mikaresep naon-naon pikeun waktos anu alit, naha éta poténsial murag?



Seueur kaputusan ngagaduhan pangaruh jangka panjang, janten anjeun kedah mikir ngeunaan unggal aspék anu anjeun lakukeun.

Naha bakal aya nyeri jangka pondok pikeun kauntungan jangka panjang, meureun? Ngeureunkeun hubungan tiasa pikasieuneun sareng pikasebeleun pikeun sababaraha minggu atanapi bulan, tapi naha éta bakal ngajantenkeun anjeun raos langkung saé sacara umum? Panginten, leres, upami anjeun parantos mikirkeun hal éta.

Éta tiasa sesah milarian kasaimbangan antara kasenangan jangka pondok sareng jangka panjang sareng nyeri, janten butuh waktos kanggo nimbangkeun akibat tina tindakan anjeun.

Tulis daptar kamungkinan sareng kamungkinan hasil tina kaputusan anjeun sareng kumaha anjeun ngungkulanana.

Salaku conto, anjeun tiasa pastikeun yén putus sareng pasangan anjeun bakal sesah. Ku nyerat kumaha anjeun ngarepkeun sareng naha anjeun kedah nurut kana kaputusan anjeun sanaos kesel disababkeun, anjeun bakal mendakan nyeri sakedik langkung gampang ditanggung.

Upami nyeri jangka pondok sigana saatos nyandak kaputusan, antisipasi kumaha perasaan anjeun, pasihkeun waktos ka diri anjeun pikeun ngatasi éta, sareng mikirkeun mékanisme ngungkulan anu anjeun tiasa dianggo nalika prosés.

2. Naha Pro Langkung Ngalangkungan Kontra?

Urang sadayana terang ngeunaan ngadamel daptar ieu - kisi pinuh ku positip sareng négatip dina nawar nekat pikeun méréskeun upami aya anu pantes dilakukeun.

Téhnik dasar ieu leres-leres tiasa ngabantosan anjeun nyandak kaputusan anu langkung ageung dina kahirupan anjeun. Seringna, sanés anu leres-leres urang nyerat anu ngabantosan, tapi prosés anu urang jalankeun nalika ngadamel jinis-jinis daptar komparatif ieu.

Salaku conto, upami anjeun condong kana ngalakukeun hiji hal, anjeun panginten anjeun bakal ngeusian kolom pro ku langkung seueur titik pelor tibatan sisi kontra.

Ieu sering bawah sadar - sapertos ngabalikkeun koin sareng nyadar sisi mana anu anjeun badé badarat nalika éta dina hawa.

Ieu bakal nyaritakeun anjeun pisan ngeunaan kumaha parasaan anjeun ngeunaan kaputusannana. Anjeun bahkan mungkin bakal ngarepkeun yén aya kajadian anu nyandak kaputusan pikeun anjeun - sapertos ditolak pikeun padamelan di nagara sanés janten anjeun henteu kedah mutuskeun naha anjeun henteu ngabutuh kahirupan pikeun éta.

Nengetan talatah ieu sareng ngupingkeun peujit anjeun, anjeun langkung seueur intuitif tibatan anu anjeun panginten.

3. Inpormasi Kasang Tukang Panilitian Tuntas

Dina raraga nyandak kaputusan anu saé, anjeun kedah gaduh inpormasi saluyu-gancang. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngadamel daptar pro sareng kontra di luhur sareng ngaramal kamungkinan akibat kalayan akurasi anu langkung ageung.

Éta ogé bakal masihan anjeun langkung percaya diri yén anjeun nyandak kaputusan anu leres anjeun bakal ngagaduhan ideu ngeunaan naon anu bakal dipayuneun sareng moal janten jalan buta.

Anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun sadayana anu penting saha, naon, kunaon, dimana, iraha, sareng kumaha patarosan na cobian milarian waleran ka saloba éta sabisa.

Upami anjeun hoyong ngempelkeun iteuk sareng ngalih ka padesaan, contona, anjeun kedah nalungtik dimana anjeun tiasa mampuh ngalih, iraha waktos pangsaéna pikeun ngalakukeun éta, sareng kumaha anjeun bakal balik ka padamelan (atanapi naon prospek padamelan anu aya di lokasi énggal ieu), diantarana.

Sareng anjeun ogé kedah ningali-tingali ka jero sareng nalungtik padamelan internal pipikiran anjeun anu panginten tiasa mangaruhan kaputusan anjeun.

Pikirkeun naon anu nyababkeun anjeun kana tahap nyandak kaputusan ieu sareng kumaha leres parasaan sareng pamikiran anjeun ngeunaan kaayaan éta.

Gampang pisan dipangaruhan ku jalma-jalma di sakuriling anjeun. Ieu kadang tiasa ngabantosan, tapi éta ogé tiasa béak cai dina kajelasan inpormasi.

Anjeun kedah mikirkeun kunaon anjeun dina kaayaan ieu sareng naon pangalaman anu nyababkeun anjeun. Ku ngagambarkeun perjalanan dina hartos anu langkung jembar, anjeun bakal langkung saé dilengkepan pikeun perencanaan kapayunna.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

4. Tanya Saha waé anu kapangaruhan

Ieu dimana hal-hal tiasa rumit. Sanaos urang sadayana pikeun nempatkeun diri heula sareng ngalakukeun anu pangsaéna pikeun anjeun, karep ogé penting pisan.

Éta henteu nyebatkeun yén anjeun kedah nyingkahan nyandak kaputusan naon waé kusabab sieun ngaganggu saha waé anu henteu kéngingkeun kasieunan éta nahan anjeun.

Pikirkeun pangaruh tina kaputusan sareng kumaha éta tiasa ngalihkeun silaturahim sareng hubungan. Ieu aya hubunganana sareng ngadamel daptar pro sareng kontra, tapi langkung jero tibatan éta.

Émut yén jalma-jalma anu anjeun pikahoyong dina kahirupan anjeun parantos aya pikeun alesan sareng aranjeunna kamungkinan bakal tetep janten naon waé kaputusan anjeun nyandak dina kahirupan anjeun.

Jalma anu bogoh ka anjeun bakal tetep ku anjeun sanajan aranjeunna kapangaruhan ku kaputusan anjeun jalma anu ninggalkeun anjeun gampang pisan panginten henteu saé pantesna, duka kumaha upami ditampi.

Kitu cenah, ati-ati ngeunaan kumaha anjeun ngatur hal-hal. Seueur jalma anu anjeun bogoh panginten moal kesel pisan ngeunaan kaputusan anu anjeun buat, tapi ngeunaan pangiriman warta anjeun - atanapi kakurangan ku sabab kitu.

Jaga anu bakal kapangaruhan, sabab teu aya anu langkung parah tibatan ngadangukeun parobihan kana kahirupan anjeun nyalira ti pihak katilu.

Entong saha anu kaitung janten anu terakhir terang. Janten sakumaha karunya mungkin , sareng batur sareng nyalira.

5. Ngobrol Éta

Ngobrol ngeunaan pipikiran sareng perasaan anjeun mangrupikeun bagian penting tina ayana manusa, sareng nyandak kaputusan henteu terkecuali.

Urang sadayana ngagaduhan rerencangan anu bageur sareng lucu, sareng anu masihan urang cinta-tangguh nalika urang paling meryogikeunana.

Ku ngobrol sareng jalma anu dipercaya, anjeun meureun bakal kéngingkeun sababaraha sudut pandang énggal dina kaayaan anu leres-leres bakal ngabantosan.

Kaseueuran urang ngagaduhan hiji jalma anu nyarioskeun naon anu urang terang yén urang kedah ngupingkeun - urang sacara sadar sadar ka aranjeunna sabab kami terang yén aranjeunna bakal nyaring sora mamang anu urang cicingeun.

Ngabagikeun émutan sareng émosi anjeun penting pisan, utamina nalika anjeun nimbangkeun ageung robih kana kahirupan anjeun .

Ku ngawangun jaringan pangrojong éta sateuacan anjeun terjun (atanapi milih henteu), anjeun bakal siap-siap pikeun konsékuansi, naha éta alus atanapi goréng.

Salajengna, tong sieun milari naséhat ahli upami kaputusanana mangrupikeun hal anu henteu kaalaman dina kahirupan langsung anjeun. Upami anjeun ngagaduhan lolongkrang élmu, milari anu tiasa ngeusianana.

6. Masihan Waktos - Tapi Henteu Seueur

Sapertos hal-hal penting, tong buru-buru asup waé. Éta tiasa janten gampang pisan balapan dina nyandak kaputusan, utamina upami kaayaan anu caket pisan janten anjeun bagja pisan.

Perhatoskeun sadayana naséhat di luhur sareng pasihkeun waktos ka diri anjeun pikeun daptar sareng nyarios ka jalma anu anjeun resep sareng percanten.

abdi sono pisan ka dirina

Naon kaputusanana, éta pasti bakal nyandak sababaraha pikiran sareng tanaga anjeun, janten wijaksana sareng hormat deui ku waktos anu saé.

Kaputusan rusuh kadang tiasa mayar, tapi éta ogé ngagaduhan résiko langkung seueur. Masihan diri anjeun sababaraha kiridit na hormat , sareng luangkeun waktos pikeun leres-leres mikirkeun naon anu anjeun laksanakeun.

Upami parantos nyarios, tong nyered kaluar nalika jelas ka anjeun naon anu rék dilakukeun. Kaputusan sapertos kéngingkeun cukuran anyar atanapi gaduh paguneman alit sareng jalmi sanés kedah nyandak seueur waktos sareng tanaga anu kaleuleuwihi.

Naha anjeun kéngingkeun poni atanapi henteu henteu kaputusan pangbadagna dina kahirupan anjeun, tapi tiasa gancang janten sumber tegangan sareng kahariwang upami anjeun museurkeun teuing.

Mangrupikeun prosés diajar, tapi anjeun kedah milarian terang mana kaputusan anu pantes dianggo waktos sareng tanaga, sareng anu tiasa dilakukeun langkung gancang sareng gampang.

7. Narima Éta Hindsight Mangrupikeun Hal Anu Éndah Sareng Léngkah

Sakali anjeun nyandak kaputusan anjeun, pasihkeun waktos anu saé pikeun anjeun.

Pakasaban énggal anu sering anjeun berkorban meureun hésé pikeun ngamimitian, sareng anjeun panginten anjeun kuciwa tina pilihan anjeun.

Hayu diri netep - kaayaan anyar sareng jalma parantos cekap tiasa diungkulan, sumawona kanyataan yén anjeun nyandak kaputusan ageung sareng sigana bakal ngalaman jaman duka kusabab parobihan éta.

Nampi yén sababaraha kaputusan panginten henteu leres, kumaha teuing anjeun mikir ngeunaan éta sateuacanna. Hindsight ngajantenkeun urang 20:20 visi, leres, tapi pola pikir anu positip tiasa ngabédakeun naon hasilna.

Henteu kunanaon mikir naon anu anjeun bakal laksanakeun upami anjeun terang kumaha kaayaan bakal tiasa jalan, tapi éta ngan ukur kahirupan. Henteu aya jaminan atanapi kapastian, janten ngalakukeun anu pangsaéna pikeun janten wijaksana sareng sapinuhna komitmen kana kaputusan anjeun.

Sadar ngeunaan prosés nyandak kaputusan anjeun penting pisan, sareng kanyataan yén anjeun nyandak waktos anjeun mangrupikeun tanda anu saé.

Naha anjeun ngarencanakeun mindahkeun anu gedé, mutuskeun naha anjeun kedah masihan kasempetan kadua pikeun batur, atanapi ngadamel parobihan karir, nasib anu hadé!

Dina momen kaputusan naon waé, hal anu paling saé anjeun tiasa laksanakeun nyaéta anu leres, anu pangsaéna anu pangpayunna nyaéta anu salah, sareng anu paling goréng anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta nanaon. - Teu dikenal (sanaos sering disababkeun ku Theodore Roosevelt)