Kumaha Tembongkeun Hormat Pikeun Batur (+ Naha Pentingna Dina Kahirupan)

Éta bakal sesah ngadangu kecap 'hormat,' atanapi ningali tulisan ngeunaan hormat, sareng henteu mikirkeun Ratu Jiwa, Aretha Franklin, anu sedihna ninggalkeun kami nembé dina umur 76.

Aretha ngagaduhan karir anu luar biasa, meunang 18 Grammy Awards sareng ngical langkung ti 75 juta rékaman sadunya.

Tangtosna, lagu tandatangan na judulna, 'Hormat.' Sareng frasa lagu anu paling dikenal nyaéta:





R-E-S-P-E-C-T, terang naon hartosna kuring

Upami ngan ukur aya hiji hal anu urang candak tina lagu ieu, nya éta hormat penting. Tapi naon hormat, leres?



Hayu urang ngajajah ieu sakedik deui, henteu?

Kumaha Urang Tembongkeun Hormat Pikeun Anu Batur?

Janten kumaha urang nunjukkeun hormat ka batur? Naon rupana hormat? Kumaha urang terang nalika ningali éta? Kumaha urang ngakuan nalika teu aya?

Nya, henteu aya tempat pikeun nyebut sadayana atanapi bahkan seuseueurna, tapi ieu aya 6 cara pikeun nunjukkeun hormat pikeun anjeun mertimbangkeun sareng mudah-mudahan diamalkeun.



1. Dangukeun

Ngadangukeun naon anu dicarioskeun ku jalma sanés mangrupikeun cara dasar pikeun ngahargaan aranjeunna. Sadayana hoyong nyarios. Sadayana hoyong ngaraos yén aranjeunna nuju nguping . Naha aranjeunna ngagaduhan hal anu jero pikeun didugikeun sanés intina. Jalma-jalma hoyong didangu ... jaman.

Nalika anjeun masihan jalma sanés waktos anjeun sareng fokus sareng ngupingkeun anjeun, anjeun mastikeun aranjeunna. Anu ngalantarankeun hormat.

Penyediaan hak asasi manusa dimimitian nalika jalma-jalma anu henteu ngupingkeun bagéan masarakat khususna ngupingkeun. Sadaya parobihan sosial dimimitian ku dialog. Dialog sipil.

kumaha ngawartosan upami aya anu nganggo anjeun artos anjeun

Dugi ka ngupingkeun kaprihatinan jalma sanés, anjeun moal terang saha aranjeunna sareng naon anu penting pikeun aranjeunna. Hormat dimimitian ku ngupingkeun .

2. negeskeun

Nalika urang negeskeun batur, urang nuju masihan bukti yén éta masalah. Yén aranjeunna ngagaduhan nilai. Éta aranjeunna penting. Sareng yén aranjeunna pantes dihormat.

Kantun negeskeun batur ampir ngajamin yén anjeun ngahargaan aranjeunna. Pikeun negeskeun batur, anjeun kedah perhatosan hal anu positip ngeunaan jalma éta sareng verbalisasi pangamatan ieu.

'Anjeun parantos nunjukkeun tekad anu hadé dina 2 taun ka pengker pikeun bisnis anjeun kaluar tina bumi.'

'Anjeun leres-leres sabar sareng ngarti nalika kaayaan kaayaan sesah éta.'

'Anjeun ngajantenkeun kuring seuri unggal ningali anjeun.'

Anjeun panginten henteu ngahargaan unggal aspek saha waé sareng naon anu aranjeunna laksanakeun, tapi anjeun tiasa masihan hormat anu pas dina tingkat anu negeskeun aranjeunna. Penegasan mangrupikeun cara konci pikeun nunjukkeun hormat ka anu sanés.

3. Ngawula

Pujangga Inggris-Amérika W.H. Auden kantos nyarios yén, 'Kami sadayana aya di bumi pikeun nulungan batur naon di bumi batur aya di dieu pikeun kuring henteu terang. '

Kahirupan di bumi nyaéta ngeunaan ngalayanan batur. Nyatana, profesi urang, karir urang, sareng padamelan urang kedah ngiringan hoyong ngabdi ka batur. Pikeun masihan deui batur. Ngagunakeun bakat urang sareng kamampuan ngajantenkeun kahirupan langkung saé pikeun batur.

Ngawula nunjukkeun yén urang paduli. Sareng miara nunjukkeun yén urang hormat. Ngalayanan mangrupikeun unsur penting dina nunjukkeun hormat.

4. Janten Hade

Padahal kahadéan sareng palayanan mangrupikeun sepupu anu munggaran, aranjeunna henteu idéntik. Urang tiasa ngawula tanpa marahmay. Tapi sesah pisan janten marahmay tanpa ngalayanan.

Nalika urang marahmay ka batur, urang nuju nyerah diri. Kami nuju masihan anu tiasa aranjeunna anggo. Meureun hal anu aranjeunna peryogikeun. Meureun hal aranjeunna peryogi pisan.

Kahadéan mangrupikeun ungkapan hormat. Hormat kanyataan yén batur ngan saukur butuh. Urang sadayana parantos peryogi. Sareng lega kumaha lamun batur nunjukkeun kahadéan kami. Kahadéan mangrupikeun cara nyata pikeun nunjukkeun hormat.

5. Kudu sopan

Éta pikasieuneun pikeun nyaksian turunna kasopanan di dunya modéren. Naha éta di jalan raya, di toko, di tempat parkir, di lapangan olahraga, dina Facebook, atanapi dina rétorika politik - wacana sopan sareng interaksi gancang-gancang janten seni leungit.

Acan, éta gampang pisan pikeun sopan. Sareng éta ogé mahal teuing. Kalakuan sopan sacara literal tiasa ngarobih dinten jalma. Bahkan tiasa ngarobih kahirupan jalma.

Éta tiasa angkat sumanget aranjeunna sacara instan. Éta tiasa ngabantosan aranjeunna pikeun neraskeun naon anu sesah. Sababaraha budaya di dunya dikenal ku kasopananana. Budaya anu sanés dipikaterang ku kasopananana.

Anu komunikasi hormat sareng anu henteu? Upami anjeun hoyong nunjukkeun hormat ka batur, mimitian ku sopan.

6. Sukur

Upami William James leres, yén manusa hoyong pisan apresiasi, maka syukur nyaéta cara urang mastikeun.

Nalika batur ngalakukeun hal pikeun anjeun éta mangpaat. Atanapi aranjeunna nyarios naon-naon ka anjeun anu ngabantuan ku sababaraha cara. Atanapi aranjeunna sacara jujur ​​negeskeun anjeun dina sababaraha cara éta penting pikeun anjeun. Anjeun kedah hatur aranjeunna .

Deui, sukur beuki langka di dunya urang.

Kuring nahan panto pikeun jalma, sareng aranjeunna leumpang pas pisan tanpa katingalna. Kuring ngantep jalma kaluar kana jalur lalu lintas kuring ngarah aranjeunna bakal ngahémat waktos. Aranjeunna melong ka kuring saolah-olah éta hak lahir asli. Kuring ngabantosan jalma ku cara anu sanés anu kuring yakin éta berharga pikeun aranjeunna. Acan kuring teu nguping nanaon dina jalan hatur nuhun.

Henteu seueur teuing anu urang kedah hatur. Éta anu urang hoyong rasakeun yén naon anu parantos kami lakukeun parantos ngabédakeun. Nalika henteu aya rasa sukur pikeun hal anu parantos kami laksanakeun, atanapi bahkan pikeun saha kami, urang ngarasa kurang hormat.

Hormat henteu salawasna meryogikeun sukur. Tapi sering kitu. Éta ngan ukur cara séjén urang nunjukkeun hormat. Éta ngan ukur cara séjén anu urang ngarasa dihargaan.

Naha Hormat Penting Dina Kahirupan

Naon hébat ngeunaan hormat kitu? Naha éta masalah dina skéma hal anu hébat?

entong terang naon anu kudu dilakukeun ku kahirupan

1. Nunjukkeun hormat mangrupikeun réspon anu leres dina masarakat sipil.

Salah sahiji ciri masarakat sipil nyaéta nunjukkeun hormat ka sasama warga nagara. Kayakinan yén anggota kulawarga, kota, kota, bangsa, atanapi daérah sanés anu sanés pantes dihormat.

Déklarasi Universal ngeunaan Hak Asasi Manusa diadopsi ku Majelis Umum PBB di Paris di 1948. Tujuanana nyaéta pasihan status anu pantes dihormat ka sadaya manusa dimana-mana. Teu aya manusa anu dibebaskeun.

Nunjukkeun ngahargaan kahirupan manusa sareng manusa penting pikeun masarakat sipil sareng dunya sipil.

2. Hormat negeskeun anu pantes dihormat.

Nalika urang ngahargaan batur, éta negeskeun hakna pikeun ngahargaan sareng kahormatan ngahargaan aranjeunna. Di sisi anu sanésna, nalika urang henteu ngahargaan batur, urang nunjukkeun yén aranjeunna henteu pantes pikeun éta.

Ieu tiasa memicu turunna anu hésé pisan ditéwakna sareng dipungkas. Sakali sacara umum dipercaya yén hiji ras atanapi etnik atanapi kabangsaan atanapi warna kulit atanapi jenis kelamin atanapi umur teu pantes dihormat, gerbang banjir dibuka pikeun panyiksa.

Kami parantos ningali ieu sababaraha kali dina dua abad ka pengker khususna. Hasil alami sareng logis tina ngaleungitkeun hormat ti kelas khusus nyaéta panolakan munggaran, teras diskriminasi, teras panyiksa, sareng tungtungna genosida.

Dimimitian ku kurang hormat. Éta alesan sanés naha hormat kedah umum di sadaya jalma di mana waé, sareng naha hormat penting pisan.

3. Éta ngadorong tingkah laku anu hormat.

Nalika batur hirup dina cara anu nyandak aranjeunna pangakuan, ngahargaan, sareng hormat, éta ngadorong hirupna ku cara kitu. Henteu salawasna, tapi biasana. Paripolah anu diganjar condong teras-terasan.

Atanapi, nempatkeun cara anu sanés, 'Naon anu diganjar parantos bérés.'

Naha urang miharep éta kalakuan anu pantes dihormat bakal biasa tanpa dorongan sono. Éta ngan saukur sifat manusa pikeun ngalakukeun naon anu bakal diganjar sareng isin jauh tina naon anu henteu.

4. Éta nyayogikeun yayasan anu kuat pikeun hubungan.

Kedah aya hoream serius pikeun ngajaga hubungan anu henteu nawiskeun hormat. Jalma-jalma teu resep dirawat parah. Jalma-jalma teu resep direndahkan, direndahkeun, teu dihargaan, sareng teu dihargaan.

Upami hubungan teu hormat, éta ampir pasti hubungan anu henteu séhat. Hubungan toksik ampir sok kurang hormat salaku unsur umum.

Hubungan anu bermakna, séhat, sareng saling nguntungkeun nunjukkeun silih hargaan. Éta panggih.

5. Tanpa hormat urang leungiteun haté.

Hormat pisan dasar pikeun karaharjaan manusa anu dina henteuna, jalma henteu subur. Aranjeunna teu kedah gaduh hormat ti sadayana - tapi aya jalma tangtu anu hormatna ampir wajib.

Bapa psikiatri modéren, William James nyarios, 'Prinsip anu paling jero di alam manusa nyaéta kainginan pikeun ngaapresiasi.' Sing saha anu henteu di hargaan henteu karaos dihargaan. Éta matak hanjelu.

Sejarah perjoangan pikeun hak-hak sipil di sapanjang dunya nyaéta perjuangan pikeun meunang hormat ti batur. Bapa Pendiri Amérika nyatakeun éta dina Deklarasi Kamerdekaan Amérika Serikat ku cara kieu:

'Kami nyepeng bebeneran ieu janten jelas diri, yén sadaya jelema diciptakeun sami, yén aranjeunna dipasihan hak cipta ku Hak cipta na sareng hak-hak anu teu tiasa dirobih, anu diantawisna nyaéta Life, Liberty, sareng ngudag Kabagjaan.'

Hormat pikeun manusa nyababkeun dibéré, dijagaan, sareng dijagaan hak-hak ieu. Tanpa hormat, hak-hak ieu bakal leungit. Sareng upami hak-hak ieu leungit, hormat ogé bakal leungit. Aranjeunna aya babarengan.

Kacindekan

Janten, urang parantos ningali naon anu dimaksud. Kami parantos ningali kumaha nunjukkeun hormat ku cara praktis. Sareng kami parantos ningali naha hormat penting.

Mudah-mudahan urang henteu ngan ukur ningali yén hormat mangrupikeun hal anu penting dina kahirupan, tapi urang tingali naha penting pikeun nunjukkeun éta sacara konsistén. Dulur ku hormat ku sipat manusa.

seth rollins sareng kawinan becky lynch

Sadayana hoyong hormat. Sadayana kedah nunjukkeun hormat. Janten mudah-mudahan sadayana bakal nampi hormat anu parantos ditangtoskeun, sareng aranjeunna bakal masihan hormat ka anu sanés.

Anjeun tiasa ogé resep: