Kumaha Tumuh Sareng Janten Sawawa Asak: 13 Henteu Pulang * Henteu Pangajaran!

Hoyong janten langkung dewasa? Ieu mangrupikeun $ 14,95 pangsaéna anu anjeun kantos anggo.
Pencét di dieu pikeun diajar langkung seueur.

Janten, anjeun badé ageung.

Anjeun hoyong janten déwasa.





Anjeun hoyong asak.

Tapi anjeun henteu terang kumaha.



Ayeuna anjeun henteu nuju sepuh. Anjeun ulah kalakuan siga déwasa. Anjeun henteu asak.

Sareng kusabab anjeun sanés hal-hal ieu, anjeun moal tiasa ningali jalan pikeun ngajantenkeunana.

Untungna pikeun anjeun, tulisan ieu bakal ngajalajah inti inti tumuh janten déwasa.



Éta bakal ningali sababaraha rupa cara anjeun tiasa ngalengkepan pamekaran ti mimiti budak nepi ka déwasa - kumaha umur anjeun parantos lami.

Naha anjeun siap ngamimitian?

13 Pangajaran Ngeunaan Kumaha Pikeun Dipelak

Kecap 'pelajaran' parantos dipilih khusus sabab saleresna anjeun kedah diajar kumaha ngalakukeun hal-hal ieu.

Sakumaha orok diajar leumpang sareng murangkalih diajar maca sareng nyerat, anjeun kedah diajar ngalakukeun sareng mikiran hal-hal ku cara anu tangtu anu ngagambarkeun jalma anu langkung déwasa sareng déwasa.

Hal-hal ieu moal datang sapeupeuting. Tapi ogé leumpang atanapi nyarios atanapi kaparigelan sanésna sacara ajaib mekar dina hiji dinten.

Sadayana meryogikeun latihan upami anjeun ngawasa éta.

Tapi anjeun parantos diajar kumaha ngalakukeun seueur hal, sareng anjeun tiasa diajar kumaha ogé ngalakukeun hal-hal ieu.

1. Diajar ngeunaan sabab sareng akibat.

Sugan hal anu paling penting pikeun diajar ngeunaan déwasa nyaéta tindakan anjeun ngagaduhan akibat.

Lalakon ayeuna nyababkeun hasil énjing.

Ieu leres dina unggal aspek kahirupan.

Cara anjeun ngubaran batur tiasa ditingali kumaha aranjeunna ngubaran anjeun sareng saha anu hoyong janten bagian tina kahirupan anjeun.

Cara anjeun ngubaran diri bakal ngagaduhan implikasi kaséhatan jasmani sareng méntal dina kahirupan.

Usaha anu anjeun laksanakeun dina damel bakal berperan dina ngembangkeun karir anjeun.

Manajemén kauangan anjeun ayeuna bakal mangaruhan kahirupan anu bakal anjeun pikahareupeun isukan.

Momen ayeuna tiasa janten hiji-hijina hal anu leres-leres aya, tapi masa depan anjeun diwangun dumasar kana yayasan anu anjeun parantoskeun dina jaman baheula.

Sakali anjeun ngartos ieu, anjeun dipanggil pikeun mikir ngeunaan tindakan anu anjeun laksanakeun sareng naon akibat poténsialna.

Anjeun tiasa kénéh janten spontan . Anjeun bébas milih jalan anjeun.

Tapi salaku jalma déwasa, anjeun ngalakukeun éta kalayan langkung sadar kana mana jalan éta tiasa ngarah sareng naha éta mangrupikeun tempat anu anjeun pikahoyong.

2. Diajar pentingna kerja keras.

Efek samping tina ngartos sebab sareng akibat nyaéta anjeun ningali ajén sareng kabutuhan tina kerja keras.

Hirup jarang ngalaksanakeun harepan sareng impian anjeun dina piring. Anjeun kedah usaha pikeun ngahontal éta.

Ieu henteu hartosna yén sadaya padamelan mangrupikeun padamelan anu épéktip, atanapi padamelan éta cekap ku nyalira.

Tapi kaseueuran hal anu meryogikeun anjeun kedah nempatkeun sababaraha jam.

Sakumaha anu ditunjukkeun di luhur, upami anjeun hoyong diajar kumaha ngalakukeun hiji hal, anjeun kedah ngalaksanakeunana.

Ieu butuh waktos sareng dédikasi. Butuh kerja keras.

Sareng aya seueur hal dina kahirupan anu bakal nungtut urang usaha pisan upami urang hoyong hasil dina éta.

naon hartosna kontak panon ka lalaki

Karir, hiburan, katerampilan, kaséhatan - aranjeunna sadayana peryogi énergi méntal sareng fisik anjeun.

Kitu ogé hubungan, boh pribadi boh propésional. Anjeun teu tiasa ngarepkeun ngawangun sareng ngajaga hubungan sareng batur tanpa masihan aranjeunna waktos sareng perhatian anjeun.

Dasar-dasar kahirupan anu bagja henteu sadayana rumit. Tapi éta henteu hartosna aranjeunna gampang.

Upami anjeun hoyong tumuh, anjeun kedah ngahargaan nilaina rajin.

3. Diajar mandiri.

Salaku budak, anjeun ngandelkeun kolot atanapi wali pikeun seueur hal.

Aranjeunna nyayogikeun hateup dina sirah anjeun, katuangan dina piring anjeun, sareng perawatan sareng asuhan anu anjeun peryogikeun.

Aranjeunna masih tiasa nyayogikeun hal-hal ieu nalika anjeun ngolotan, tapi éta henteu kedah ngahambat anjeun diajar kumaha janten mandiri sakumaha kaayaan anjeun ngamungkinkeun.

Janten déwasa hartosna ngajaga diri, sabab hiji dinten moal lami, anjeun panginten kedah.

Nalika dinten éta sumping, anjeun gaduh dua pilihan:

1. Ragrag deui kana jalan pintas anu ngamungkinkeun anjeun salamet.

2. Diajar kumaha ngalakukeun hal-hal anu ngamungkinkeun anjeun mekar.

Candak naon anu anjeun tuang, contona. Anjeun tiasa hirup tina tuang gelombang mikro anu parantos disiapkeun sareng di bawa, atanapi anjeun tiasa diajar kumaha cara masak piring tina corétan.

Anu tilas mangrupikeun jalan pintas anu ngajantenkeun anjeun tuang sacara fisik, tapi éta ngabatesan anjeun ka tingkat anu saé.

Anu terakhir mangrupikeun bentuk pembebasan anu ngamungkinkeun anjeun ngembangkeun katerampilan anu bakal ngabdi pikeun anjeun salami hirup anjeun.

Hal anu sami pikeun hal-hal sanés anu kedah dilakukeun ku déwasa sacara rutin.

Naha anjeun terang kumaha ngarencanakeun perjalanan? Dupi anjeun ngarobih bohlam? Dupi anjeun damel mesin cuci?

Pasti, ieu sanés hal anu anjeun kedah resep lakukeun, tapi éta sering dilakukeun.

naha jalma mundur nalika aranjeunna resep ka anjeun

Upami anjeun teu tiasa ngalakukeun éta sacara épéktip, anjeun badé bajoang ngungkulan ku nyalira.

4. Diajar pangaturan diri émosional.

Henteu ngan ukur daérah praktis dimana anjeun kedah ngembangkeun mandiri.

Sacara émosional ogé, anjeun kedah diajar kumaha kéngingkeun tanpa input langsung ti anu sanés.

Anjeun kedah terang kumaha carana janten sumber kabagjaan anjeun nyalira , kumaha ngungkulan kasieun anjeun, sareng kumaha ngungkulan pangaruh émosional tina kaayaan anu anjeun nyanghareupan.

Teu aya anu sanés tiasa ngalakukeun ieu pikeun anjeun. Jalma panginten tiasa ngabantosan, tapi anjeun antukna bakal janten jalma anu ngolah sareng mangaruhan émosina.

Dina psikologi, ieu katelah régulasi diri. Mangrupikeun kamampuan pikeun ngendalikeun cara anjeun mikir sareng polah dina raraga ngabina émosi anu ngakibatkeun hasil anu positip.

Ieu hartosna hartosna tetep tenang nalika nyanghareupan kaayaan anu ngaganggu. Atanapi kanggo ngendalikeun dorongan anu panginten henteu pikeun kapentingan anjeun.

Pangaturan diri mangrupikeun katerampilan anu penting pikeun diajar nalika déwasa. Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun makmur dina hubungan anjeun, ngatur setrés sacara épéktip, sareng nungkulan kajadian anu teu disangka-sangka.

Alternatipna nyaéta ngantepkeun émosi anjeun ngatur kahirupan anjeun.

Réaksi pikasieuneun pikeun jalma sareng kaayaan jarang ngabantosan. Sanés ogé nahan ka pikiran sareng parasaan anu henteu ngalayanan anjeun.

5. Diajar ngarencanakeun, ngatur, sareng ngutamakeun.

'Sawawa' tiasa janten bisnis anu rumit. Kalayan seueur tanggung jawab, penting pikeun ngagaduhan sababaraha rencana.

Réliabilitas mangrupikeun bagian ageung pikeun déwasa. Mitra, babaturan, anggota kulawarga, sareng kolega anjeun kedah terang yén anjeun bakal ngalakukeun hal-hal anu anjeun carioskeun.

Tagihan kedah mayar. Barudak kedah angkat ti sakola. Bates waktos damel kedah dipenuhan.

Ngatur ngalakukeun sadaya hal ieu henteu ngan ukur kajadian. Butuh persiapan méntal sareng praktis.

Butuh rencana. Butuh organisasi. Meryogikeun anjeun ngutamakeun sahingga hal-hal anu paling penting parantos 100% waktos sareng sésana sakalian mungkin.

Pasti, anjeun bakal ngalipet tina waktos ka waktos. Saréréa ngalakukeun. Tapi béréskeun tugas-tugas kritis éta sareng jalma-jalma bakal langkung ngahampura.

Bagian anu paling penting nyaéta terang naon tanggung jawab anjeun ka batur - sareng ka diri anjeun nyalira.

Upami anjeun henteu ngagaduhan ide anu jelas ngeunaan naon anu anjeun kedah lakukeun, kamungkinan anjeun bakal hilap ngalaksanakeunana.

Janten ngadamel daptar, tingali kana daptar éta, sareng laksanakeun naon anu kedah dilakukeun.

6. Diajar tanggung jawab pikeun hal.

Dina catetan anu sami, bagian tina tumuhna dipertanggungjawabkeun pikeun tindakan anjeun - atanapi henteu aktip.

Nalika anjeun ngalakukeun hiji hal, anjeun kedah ngartos yén ieu mangrupikeun pilihan anu anjeun pilih sanés anu ngan saukur kajadian ka anjeun.

Sareng pilihan ngagaduhan sababaraha hasil. Nalika anjeun milih hasil anu tangtu, anjeun tanggel waler pikeun éta.

Anjeun kedah nyandak tanggung jawab pikeun éta.

Anjeun kedah nampi yén naha éta hasil kabuktosan saé atanapi goréng, anjeun anu nungtut.

Sareng anjeun kedah tanggung jawab hirup anjeun sacara umum. Anjeun jalma anu ngagaduhan pangaruh pangageungna kana arah hirup anjeun.

Pasti, faktor éksternal maénkeun bagianna, tapi anjeun gaduh sababaraha tingkat kontrol langkung sering tibatan henteu.

Nalika aya kajadian anu sanés anu anjeun ngarepkeun, jalma anu déwasa katingali sareng naroskeun naon anu tiasa aranjeunna laksanakeun sacara béda.

Aranjeunna diajar tina kasalahan sareng polah béda nalika aranjeunna nyanghareupan kaayaan anu sami.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

7. Diajar reureuh nyugemakeun sareng mertimbangkeun biaya kasempetan.

Ngeunaan hal pilihan, unggal jalma ngagaduhan biaya kasempetan.

Sacara sederhana, biaya kasempetan pilihan mangrupikeun hal-hal anu anjeun tiasa lakukeun.

Janten upami anjeun milih nyéépkeun $ 100 dina perjalanan ka réstoran Italia anu saé, éta $ 100 anjeun moal tiasa nyéépkeun kanggo anu sanés.

Atanapi upami anjeun nyéépkeun dinten Sabtu anjeun ningali pertandingan bisbol, anjeun moal tiasa nyéépkeun waktos éta ka kebon atanapi badé ka pantai.

Biaya kasempetan ogé tiasa sumping di payun. Janten ku nyéépkeun $ 100 dinten ayeuna, anjeun henteu kéngingkeun deui $ 120 kalayan bunga saatos sababaraha taun dina akun tabungan.

Janten salah sahiji pilihan poténsial anu anjeun tiasa lakukeun nyaéta nunda kasieun.

Éta hartosna henteu ngalakukeun hal ayeuna dina kanyaho yén anjeun bakal langkung nguntungkeun dina waktos payun ku ngalakukeun éta.

Ngahémat artos ayeuna kanggo nyéépkeun kana barang isukan mangrupikeun conto anu jelas.

Anu sanésna nyaéta nolak godaan camilan atanapi inuman alkohol anu henteu séhat pikeun kaséhatan anu panjang.

Komo padamelan anu dibahas di luhur tiasa janten bentuk kasenangan anu ditunda upami anjeun kaleungitan kagiatan anu pikaresepeun dina ngalengkepan tugas.

8. Diajar gaduh kawani dina kayakinan anjeun.

Salaku murangkalih sareng nonoman, urang sering kapayun ku batur.

Ieu tiasa janten hal anu saé sabab ngajarkeun urang kompromi sareng kerjasama.

Tapi éta ogé ngagaduhan kakurangannana.

Jalma ngora tiasa sering dipendak nuturkeun balaréa sareng nyobian cocog sareng janten populér.

Sareng nalika éta tiasa janten strategi jangka pondok anu épéktip pikeun milari jalan hirup, éta henteu tiasa dianggo kalayan saé dina jangka panjang.

Déwasa anu déwasa nyaéta jalma anu daék nyarios sorangan anu leres sareng janten jinis jalma aranjeunna hayang jadi. Ka janten sorangan .

Aranjeunna ngabentuk idéntitas sakitar kapercayaan sareng moralna nyalira, sanés di lingkungan masarakat.

Aranjeunna leres-leres jujur ​​ka diri nyalira ngeunaan naon anu paling penting sareng kumaha aranjeunna kedah meta pikeun hirup saluyu sareng identitas éta.

Éta panginten yén jalma-jalma memperlakukeun aranjeunna kalayan adil sareng hormat, tapi di luar éta henteu kaleuleuwih paduli kana naon anu dipikiran jalma-jalma ngeunaan aranjeunna .

9. Diajar janten pikiran kabuka .

Di sisi sanésna, kadewasaan nyandak kamampuan pikeun ningali pandangan jalma sanés sareng kabuka pikeun cara mikir anu béda.

Déwasa sajati henteu leres-leres ngajantenkeun leres leres pisan.

Sabalikna, aranjeunna tiasa ngupingkeun pandangan sareng opini anu bénten sareng anu sami.

Aranjeunna bahkan tiasa ngadopsi kapercayaan anyar dumasarkeun kana naon anu parantos aranjeunna pelajari, upami alesan na cekap kuat.

Tumuh ogé hartosna janten fleksibel dina istilah praktis ogé. Anjeun moal tiasa ngarep-ngarep jalan deui sepanjang waktos. Anjeun kedah ngémutan yén jalma sanés gaduh ucap.

Janten upami anjeun hoyong ningali pilem, tapi pasangan anjeun langkung resep nganjang ka musium, anjeun kedah daék tunduh kana kahoyongana sawatara waktos.

Anjeun moal nekad sareng nungtut milarian jalan ku cara nyerep. Éta naon anu dilakukeun ku budak, tapi anjeun hoyong janten déwasa, leres?

10. Diajar resolusi konflik anu séhat.

Titik sateuacanna nyandak urang sacara hadé kana masalah konflik.

Tingali, kompromi dimimitian ku konflik. Anjeun hoyong ngalakukeun hiji hal sareng jalma sanés hoyong ngalakukeun anu sanés.

Bagian tina hubungan anu déwasa nyaéta ngabahas hal-hal sapertos déwasa sareng ngahontal kacindekan anu masuk akal anu bakal dianggo pikeun anjeun duaan dumasar waktos.

Tapi konflik henteu teras-terasan langsung.

Kadang-kadang anjeun bakal ngalakukeun hal anu jalma sanés anu pikaresepeun atanapi henteu raoseun sareng aranjeunna tiasa nyauran anjeun.

Atanapi sabalikna.

Kaayaan teu satuju ieu timbulna argumen. Ieu mangrupikeun a kajadian anu cukup umum dina kahirupan.

Kumaha anjeun ngadeukeutan argumen nyarios seueur ngeunaan kumaha anjeun déwasa.

bakal salaki kuring ninggalkeun kuring pikeun awéwé séjén

Resolusi konflik anu séhat ngalibatkeun komunikasi kalayan tenang. Éta kalebet empati sareng ningali jalma sanés salaku manusa anu lepat.

Éta henteu kedah nurunkeun ngaran atanapi tuduhan. Teu kedah janten panas. Henteu matak kénging reureuh sareng péso salami waktos anu berkepanjangan.

11. Diajar komunikasi sacara épéktip.

Sakumaha anu nembe disentuh, komunikasi mangrupikeun kaparigelan penting pikeun diajar upami anjeun kedah ngajaga hubungan séhat dina kahirupan anjeun.

Salaku jalma déwasa, anjeun kedah tiasa nyatakeun kabutuhan, kahoyong, sareng opini kalayan épéktip.

Anjeun kedah nyarios kalayan écés jeung ngajelaskeun hal ku cara anu tiasa dipikaharti ku pemirsa.

Tapi anjeun ogé kedah tiasa ngadangukeun sareng nyandak naon anu diomongkeun ku jalma sanés tibatan ngan ukur ngupingkeun réspon.

Anjeun kedah ngolah naon anu dicarioskeun ku jalma sanés, kumaha aranjeunna nyarios éta, sareng kontéks anu aranjeunna nyarios

Anjeun kedah maos seratan halus anu rai atanapi awakna tiasa komunikasi.

Sareng anjeun kedah bertindak dina cara anu nunjukkeun yén anjeun parantos ngartos naon anu aranjeunna nyarios.

Komunikasi ngiket urang babarengan, tapi ogé tiasa lepat sareng ngajauhkeun urang.

Bagian tina janten déwasa nyaéta diajar cara anu pangsaéna pikeun komunikasi sawaktos-waktos, sanaos hartosna nahan pendapat anjeun.

12. Diajar mertimbangkeun jalma séjén.

Tilu poin sateuacanna sadayana ngagaduhan anu sami: jalma sanés.

Komponén konci anu sanés pikeun nyiptakeun sareng ngajaga ikatan anu tetep tina sagala jinis nyaéta nempatkeun diri anjeun dina sapatu jalma sanés.

Naroskeun naon anu aranjeunna émut atanapi raoskeun sareng kunaon aranjeunna mikir atanapi ngaraos kitu.

naon anu kudu dilakukeun nalika anjeun ngarasa katinggaleun

Éta nyaéta empati dina dasar na.

Tapi éta saluareun ngaréaksikeun pikeun wanda batur. Éta ngalibatkeun masihan pertimbangan dasar pikeun parasaan jalma séjén nalika anjeun ngalakukeun hiji hal.

Janten upami anjeun sacara keras ngritik cara batur nungkulan masalah, anjeun panginten tiasa ngaraos parah.

Sareng kanggo naon tujuanana? Pikeun ngabuktikeun kaunggulan anjeun atanapi élmu?

Sabalikna, anjeun kedah nimbangkeun naha aranjeunna kedah nguping kritik anjeun pisan.

Pasti, sakapeung urang kedah ngungkulan sababaraha bebeneran ka jalma anu urang paduli. Tapi ieu kedah janten pilihan terakhir.

Upami aranjeunna sadar yén aranjeunna kedahna polah béda-béda, henteu nguntungkeun pikeun ngahurungkeun sekrup sareng ngajantenkeun langkung sangsara.

TO pendekatan langkung karep bakal langkung cocog sareng kaayaan sapertos kitu.

Janten luangkeun sakedap sateuacan anjeun nyarios atanapi ngalakukeun anu tiasa ngaganggu batur.

Nyatana, nyandak sababaraha waktos. Bener pikirkeun naon anu pangsaéna pikeun sateuacan nyarios atanapi ngalakukeun anu anjeun bakal kaduhung.

13. Diajar pentingna diajar.

Tulisan ieu dugi ka ayeuna ngabahas dua belas pelajaran penting ngeunaan kumaha carana tumuh.

Pangajaran ahir nyaéta salah sahiji diajar.

Tumuh teu lirén. Éta teraskeun salaku prosés pangwangunan pribadi pikeun kahirupan anjeun.

Sareng diajar mangrupikeun konci na.

Ieu henteu kedah hartosna diajar kumaha ngalakukeun hal atanapi ngapalkeun inpormasi.

Sakumaha anu parantos urang tingali, éta sering hartosna diajar kumaha carana ngarobah kalakuan anjeun atanapi cara mikir supados hirup anu langkung tengtrem sareng bahagia.

Éta hartosna ngeunteung kana tindakan sareng hubungan anjeun sareng tujuan pikeun ngajantenkeun aranjeunna langkung séhat.

Jantenkeun diajar komitmen saumur hirup sareng kematangan bakal nuturkeun.

Kontrol mangrupakeun konci.

Salah sahiji téma inti tina tulisan ieu henteu dieja: kadali.

Kaseueuran pelajaran ieu ngagambarkeun kanyataan yén nalika parantos déwasa, anjeun ngagaduhan tingkat kontrol pikeun kahirupan anjeun.

Anjeun gaduh sababaraha kendali kana kumaha kalakuan anjeun sareng kumaha réaksi anjeun dina kaayaan anu ditangtoskeun.

Sareng panginten ieu anu janten déwasa: sadar iraha sareng dimana anjeun ngagaduhan kendali teras menerkeun pangendali éta kalayan cara anu paling pas.

Salaku murangkalih, anjeun teu ngagaduhan kontrol kana kahirupan anjeun. Kalayan unggal taun anu kalangkung, otonomi sareng kamampuan anjeun tumuh, sareng ku numuwuhkeun kadali anjeun.

Tapi éta ngan ukur nalika anjeun ngartos ieu sareng bertindak saluyu yén anjeun tiasa ngaku parantos dewasa salaku individu.

Naha semedi anu dipandu ieu ngabantosan anjeun janten jalma anu langkung dewasa ? Kami pikir kitu.