Opat Tujuan Psikologi Sareng Kumaha Ngalarapkeun Kana kahirupan anjeun

Tanya 100 jalma di jalan naon anu aya psikologi sareng anjeun bakal kéngingkeun 100 waleran anu béda.

Sababaraha panginten nyarios ngeunaan maca pikiran sareng nyobian milarian rahasia jalma. Anu sanés bakal nganggap éta ngalibatkeun latihan naha jalma kalakuanana sapertos kitu.

Tapi éta saéstuna jauh langkung rumit tibatan anu panginten jalma. Psikologi mangrupikeun élmu sareng aya jalan anu langkung seueur tibatan nebak naon sababarah motif jalma-jalma!





Saleresna aya opat prinsip inti psikologi anu ngagambarkeun tujuan sareng maksud na. Kami bakal ngalaksanakeun naon ieu sareng kumaha anjeun henteu ngan ukur tiasa nerapkeunana dina kahirupan anjeun, tapi kauntungan tina éta ...

Naon Tujuanana?

Janten, naon opat tujuan psikologi ieu? Kantun nempatkeun: ka ngajelaskeun, ngajelaskeun, ngaduga, sareng ngendalikeun.



tanggal pelepasan dvd kamar kabur

Sora lumayan lah?

Aya jauh anu langkung jero kana konsép ieu tibatan anu anjeun pikirkeun, sareng aya sababaraha cara anu gampang pisan pikeun hack aranjeunna sareng nerapkeunana dina kahirupan anjeun.

Hayu urang tingali aranjeunna hiji-hiji.



Ngajelaskeun

Ngajelaskeun hal mangrupikeun hal anu urang sadayana lakukeun unggal dinten, tapi dina psikologi, éta rada béda.

Psikolog damel pikeun ngajelaskeun paripolah individu, ogé subsét sareng kelompok jalma, sakumaha anu ditetepkeun ku rupa-rupa faktor.

Ku ngajelaskeun naon anu lumangsung, urang gaduh kasadaran anu langkung ageung sareng cara anu langkung gampang, langkung gampang diaksésna.

Hurung lumayan jauh dugi ka ayeuna, leres?

Ku ngajelaskeun hal-hal anu lumangsung dina kahirupan anjeun, anjeun tiasa ngamimitian ngémutan éta.

Dina dunya psikologi, ieu tiasa ngurilingan sesi konseling sareng pikiran sareng paripolah hiji jalma.

Anjeun tiasa nganggo prosés anu sami ieu pikeun ngadokumentasikan pikiran sareng perasaan anjeun nyalira bari ogé ngalegaan wengkuan pikeun kalebet hubungan anjeun, tujuan pribadi sareng kamajuan, sareng sagala aspek kahirupan anjeun.

Ieu tiasa ngalibatkeun ngadamel daptar, peta pikiran, ngajaga jurnal , atanapi ngarékam émutan anjeun dina Dictaphone atanapi alat sanés.

Nalika anjeun ngajelaskeun hal, penting pikeun rinci sareng janten granular sakumaha anjeun tiasa. Janten daripada nganggo hiji kecap kanggo nyarios kumaha parasaan anjeun atanapi naon anu anjeun pikirkeun, pegatkeun langkung jauh.

Ieu conto:

Anjeun ngarasa hariwang ngeunaan ujian propésional anu bakal datang. Kahariwang anjeun asalna tina sajumlah hébat hal-hal sanés.

cm punk shits calana na

Sieun teu diragukeun deui bagian pentingna. The sieun kanyahoan tina naon ujian bakal kalebet persis. Sieun gagal . Sieun kasieunan sareng éra kedah anjeun gagal.

Kahariwang moal ragu gaduh sababaraha gejala fisik ogé. Haté anjeun tiasa balilihan. Anjeun tiasa ngesang langkung ti biasana. Beuteung anjeun tiasa dina cangkéng sareng anjeun panginten kedah langkung sering ka jamban.

Anjeun ogé tiasa ngalaman pangjurung pikeun kabur sareng nyingkahan ujian sadayana.

Tapi anjeun henteu kedah lirén dina pipikiran atanapi paripolah nyalira. Hirup anjeun, sawaréh, dumasar kana hubungan anjeun ngajalin batur. Anjeun tiasa nganggo 4 tujuan psikologi pikeun ngabantosan anjeun ningkatkeun hubungan éta.

Pikeun tujuan anu munggaran ieu, anjeun tiasa ngajelaskeun kumaha pasangan, sobat, batur sapagawean, atanapi anggota kulawarga kalakuanana, sareng kumaha paripolahna parantos robih. Anjeun tiasa ogé ngobrol sareng aranjeunna pikeun ngagaduhan ideu ngeunaan perasaan aranjeunna.

Tapi, émut, langkung seueur detail anu tiasa anjeun lebetkeun kana pedaran anjeun, langkung seueur éta bakal ngabantosan salami léngkah salajengna ...

Terangkeun

Ku terang naon anu lumangsung, anjeun dina tempat anu langkung saé pikeun ngajelaskeunana.

Dina psikologi umum, ieu tiasa ngurilingan hasil tés sareng buktina heuras. Saatos ngajelaskeun kalakuan pasién, contona, pembimbing tiasa milarian cara pikeun ngajelaskeunana. Ieu panginten hartosna ngajalankeun sababaraha tés, boh psikologis atanapi fisik, sareng mendakan hasil anu nawiskeun panjelasan.

Éta ogé tiasa hartosna milarian langkung seueur kana data kualitatif, sapertos ngajajah langkung seueur budak leutik pikeun ngajelaskeun masalahna ayeuna.

Pasti, éta sora na cukup cliched, tapi jenis ieu panalungtikan pribadi jero bisa ngakibatkeun loba katerangan poténsial pikeun kabiasaan hiji jalma.

Anu nyatet anjeun damel pikeun tujuan ngajelaskeun mangrupakeun konci pikeun ngajelaskeun tingkah laku, naha dina diri anjeun atanapi batur.

Aspék utama tujuan ieu nyaéta naroskeun patarosan 'kunaon?' Sareng némbalan waleran anu wajar.

Naha anjeun karaos sapertos anjeun. Naha aya anu ngalaksanakeun cara anu khusus?

cara pikeun nanyakeun ka saurang lalaki ngalangkungan téks

Hayu urang balik kana conto kahariwang tina tujuan ngagambarkeun.

Ketakutan anjeun dina ujian bakal aya dina pangalaman anu anjeun kantosali. Naha anjeun gagal ujian - bahkan ujian ieu - sateuacanna?

Naha batur sapagawean, kolot, atanapi bos anjeun nganyatakeun rasa hanjakalna atanapi nyodorkeun anjeun nalika anjeun gagal?

Naha anjeun sieun unsur kanyahoan tina ujian sabab anjeun teu acan nyiapkeun sakersep anjeun panginten?

Naha anjeun umumna raoseun salaku panyirip anu ngan ukur hiji kasalahan jauh ti anu dipanggihan ku dunya?

Nyaéta kabur tina masalah anjeun mékanisme ngungkulan anu anjeun damel di bagian sanés kahirupan anjeun? Naha anjeun nyingkahan diskusi anu sesah sareng anu sanés? Naha anjeun ngeureunkeun hubungan pas aya anu ngamimitian lepat?

Naha lain anjeun panginten hariwang kana ujian? Naha karaosna mangrupikeun titik balik utama dina kahirupan anjeun anu bakal ngagaduhan pangaruh ageung ka masa depan anjeun? Naha aya akibat gagal anu bakal hésé ditungkulan?

Atanapi upami anjeun niténan batur, pikirkeun naon anu mangaruhan tindakan sareng pipikiranana. Naha paripolahna parantos robih nembé? Naha aranjeunna ngembangkeun kabiasaan anyar (goréng atanapi saé)? Naha aranjeunna langkung émosional kasép ?

Dumasar kana naon anu anjeun kantos tingali sareng catetan anu anjeun tiasa candak, naroskeun kunaon hal-hal ieu kajantenan. Naon anu tiasa kajantenan pikeun nyorong émutan, parasaan, sareng paripolahna ka arah anu tangtu?

Naha aranjeunna duka karugian ? Naha aranjeunna putus sareng pasanganna? Kagungan aranjeunna ngagaduhan ujian datang anu aranjeunna setrés?

Ieu tiasa ngabantosan pisan dina seueur kaayaan kahirupan nyata, ti mimiti silaturahim sareng hubungan dugi ka masalah nalika damel. Anjeun tiasa sering mendakan penjelasan pikeun tindakan sareng réaksi batur upami anjeun nempatkeun pikiran anjeun!

Tingali kana alesan anu aya di tukangeun paripolah sareng anjeun bakal tiasa milari pola, hartosna anjeun tiasa mimiti ngaramalkeunana ...

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

Ramalan

Ramalan condong dumasar kana bukti anu cukup hese, tapi, dina dunya psikologi, éta tiasa didasarkeun kana data anu langkung kualitatif.

Anjeun panginten henteu ngajalankeun tés pikeun milarian terang kumaha hubungan batur sareng indungna bakal mangaruhan hubungan intim ka hareupna, tapi anjeun tiasa nganalisis pikiran batur sareng narik kasimpulan.

Dina analisa anjeun nyalira, anjeun panginten tiasa nganggo catetan tina dua tujuan munggaran pikeun prediksi iraha anjeun tiasa ngaraos atanapi kalakuan cara anu pasti, sareng kunaon.

Dina conto urang, anjeun bakal tiasa ngaramal sateuacanna kumaha hariwang anjeun bakal ngalaman ujian. Dina kontéks anu langkung ageung dina kahirupan anjeun, anjeun panginten anjeun tiasa ngaidentipikasi hal-hal éta micu réspon émosional atanapi fisik anu tangtu .

Sugan anjeun karaos kahariwang hubungan sakali anjeun ngahontal titik genep bulan sareng pasangan énggal. Anjeun panginten ningali yén pendak sareng rerencangan khusus ngajantenkeun anjeun ambek. Atanapi meureun anjeun ngabobodo batur nalika anjeun bobo tina bobo.

Tangtosna, anjeun panginten tiasa ogé ngaduga paripolah batur dumasar kana naon anu anjeun titénan sareng analisa anjeun ngeunaan éta.

Anjeun panginten tiasa ngajelaskeun kumaha pasangan anjeun janten timburu nalika anjeun ngalakukeun hiji hal, anjeun bakal tiasa ngajelaskeun (anjeun olahtalatah mantan, contona!) Sareng anjeun tiasa ngaduga yén aranjeunna bakal kesel upami anjeun ngalakukeun éta deui.

Atanapi, dina catetan anu langkung positip, anjeun tiasa ngajelaskeun sareng ngajelaskeun nalika batur khususna pikaresepeun janten caket sareng ngaramal iraha wanda anu saé ieu sigana bakal uih deui.

Ieu mangrupikeun conto anu saleresna, tapi éta nunjukkeun kumaha anjeun tiasa nerapkeun prinsip ieu.

ngamimitian kahirupan anyar di tempat sanés

Ieu lumaku sacara umum, janten anjeun tiasa mikirkeun kumaha ngagunakeun ieu nalika damel atanapi dina hubungan anu sanés. Ku ngaduga naon anu bakal kajadian upami anjeun meta, atanapi ngaréaksikeun, ku sababaraha cara, anjeun tiasa ningkatkeun hubungan anjeun.

Anu nyandak urang kana tujuan terakhir psikologi ...

Kadali

Kontrol mangrupikeun hal anu seueur urang narékahan, sareng tiasa janten kanyamanan masif. Bagian tina psikologi diajar kumaha ngarobih kaayaan sareng ngadalikeunana.

Ieu tiasa dibasajankeun ngawasa serangan panik ngalangkungan sababaraha téknik dugi ka mangaruhan paripolah pikeun ngadorong positipitas.

Ku ningali cara-cara anu ngahubungkeun sareng ngabentuk pola paripolah, psikologi mendakan cara pikeun ngarobih jalur ieu.

Salaku conto, ngagunakeun napas pikeun meunangkeun deui kontrol nalika serangan kahariwang , atanapi nganggo sababaraha cara terapi pikeun nungkulan kaayaan kaséhatan méntal.

Ieu tiasa dianggo dina kahirupan pribadi anjeun, ogé kahirupan profesional.

Mimiti, hayu urang balik kana conto kacemasan ujian urang.

Upami anjeun sieun gagal paling sadayana, anjeun tiasa nyéépkeun sababaraha jam sateuacan ujian pokus dina bagian anu paling penting dina révisi anjeun sareng ngingetan diri anjeun ngeunaan kumaha anjeun terang sadayana.

Upami ujian mangrupikeun waktos anu penting pisan dina kahirupan anjeun, anjeun tiasa milarian cara pikeun méréskeun tekanan. Meureun anjeun malikan deui diri yén anjeun tiasa nyandak deui ujian upami anjeun gagal sareng naon waé anu kajantenan, énjing mangrupikeun dinten sanés pikeun ngusahakeun impian anjeun.

Atanapi upami anjeun hariwang ngeunaan teu kéngingkeun ujian dina waktosna, anjeun tiasa nyusun perjalanan pikeun dugi ka sajam langkung tiheula pikeun meresihan masalah éta.

Sugan anjeun ngajelaskeun henteu sugema kana padamelan anjeun - sanaos mayar saé - sareng anjeun ngajelaskeun ieu salaku kahoyong gaduh otonomi sareng kalenturan langkung seueur. Anjeun ngaramal yén tetep dina padamelan ieu bakal ngajagi anjeun bagja.

Salah sahiji cara pikeun ngendalikeun kaayaan nyaéta lirén tina padamelan anjeun sareng ngamimitian usaha anjeun nyalira atanapi janten freelancer.

Dina hubungan anjeun, upami anjeun terang kumaha sareng kunaon batur bakal ngaréspon kaayaan anu ditangtoskeun, anjeun tiasa ngalakukeun salah sahiji tina dua hal. Anu mimiti, anjeun tiasa nyingkahan kaayaan anu nyababkeun émosi sareng tingkah laku négatip dimana waé éta tiasa dilakukeun. Sareng, anu kadua, anjeun tiasa ngabantosan aranjeunna pikeun nyanghareupan kaayaan anu teu tiasa dicegah.

Atanapi upami anjeun mendakan yén pasangan anjeun dina suasana anu pikaresepeun khusus dina akhir minggu, anjeun tiasa nyimpen diskusi anu penting pikeun tujuanana supaya gampang pisan (pikeun anjeun duaan).

Atanapi, bayangkeun anjeun mangrupikeun manajer anu hoyong nguntungkeun tina timna. Ku niténan kalakuan masing-masing anggota tim sareng cara aranjeunna saling interaksi, teras ngajelaskeun ieu, ngajelaskeunana, sareng ngagunakeun éta pikeun ngaduga paripolah ka hareup, anjeun tiasa mendakan cara anu langkung épéktip pikeun memotivasi aranjeunna.

Tiap anggota tiasa ngaréspon kalayan hadé kana hal anu béda sareng anggota anu tangtu tiasa dianggo langkung saé tibatan anu sanés. Ieu mangrupikeun pangetahuan anu berharga pikeun ngendalikeun kaayaan sareng ngamaksimalkeun produktivitas.

net net kevin o leary urang

Aya garis anu saé, tangtosna, antara ngagunakeun sababaraha pangendali pikeun anu sanés pikeun nyiptakeun hasil anu langkung positip pikeun saréréa, sareng ngamanipulasi jalma supados anjeun nguntungkeun dina biaya aranjeunna. Salawasna émut yén kalakuan anjeun kedah pikeun kapentingan sadayana.

Janten, éta mangrupikeun opat pilar utama psikologi. Nalika anjeun panginten sanés janten pembimbing prakték atanapi dokter, anjeun tiasa nyandak konsép ieu sareng nerapkeunana pikeun kahirupan anjeun sorangan.

Anjeun tiasa ngajelaskeun parasaan atanapi pikiran anu anjeun pikahoyong langkung ti kirang. Anjeun tiasa ngajelaskeun naha parasaan sareng pamikiran ieu kajantenan. Anjeun tiasa ngaduga iraha parasaan sareng pipikiran ieu tiasa kajantenan kapayunna.

Sareng, nalika anjeun ngahijikeun éta, anjeun tiasa milari ngendalikeun kaayaan anu tangtu pikeun ngagentoskeun kaayaan anu négatip atanapi ngamajukeun kaayaan anu positip

Émut, langkung-langkung anjeun tiasa ngagali jero kana naon sareng naon sareng masihan jéntré anu nyata, anjeun bakal langkung hadé pikeun ngaramal sareng ngontrol masa depan anjeun.

Ku ningali prosés ieu, anjeun bakal tiasa mendakan cara pikeun mempermudah hal, sareng langkung saé, pikeun diri anjeun sareng jalma-jalma di sakuriling anjeun.