Kecanduan Di Jalma Anu Peka Sénsitip: Kunaon Seueur Anu Lebet Kana Jebakan

Kiwari, sapertos unggal dinten anu sanés, urang hirup di dunya anu sibuk pisan sareng rame anu pinuh ku pangharepan ka unggal jalma.

tanggal munggaran sareng batur anu anjeun pendakan online

Norma-norma sosial sareng kayakinan anu datang ti batur nyebatkeun bayangan anu beurat dina kahirupan urang, malahan sateuacan urang lahir. Sistem pendidikan sareng padamelan modéren mangrupikeun sumber tekanan anu teu aya tungtungna, ngabahekeun pikiran sareng awak urang. Malah istirahat pangleutikna kedah diitung sareng pas kana jadwal anu pinuh ku tugas sareng tanggung jawab.

Umum dipikanyaho yén jalma anu sénsitip pisan gampang ditumpes, janten henteu saé pikeun nyanghareupan kaayaan setrés sareng stimulasi sacara teras-terasan. Kurangna pamahaman anu leres ngeunaan masalah ieu sering maksa jalma anu rapuh pikeun milarian solusi nyalira.





Aranjeunna sering ngiringan zat adiktif pikeun meredihkeun badai émosional anu kajantenan dina jero haté. Nalika pikiran anjeun nyalira maéhan anjeun, bahkan ubar anu ngagaduhan efek samping serius sapertos jahat anu langkung alit, nalika anjeun nyobian pisan pikeun ngatasi waktos ayeuna. Bentuk ieu ngabasmi diri, sanaos bahaya pisan, mangrupikeun tindakan salamet.

Ngabentuk Watek

Kuring jalma anu rentan sareng introvert sorangan sareng kuring parantos ngalaman imperépsiitas tina hiji tindakan lalaunan ngarobih kana pola. Dimimitian ku ujug-ujug mendakan relief dina kaayaan pikasieuneun: hayu urang nganggo conto nginum sabotol Jack Daniels saatos putus.



Kajadian sapertos kitu lumayan, sareng seueur jalma bakal nyobian sababaraha bentuk anesthesia mandiri pikeun nguji épéktipitasna nalika urang janten tokoh utama dina acara tragis urang sorangan.

Naha anjeun tiasa émut waktos nalika anjeun nganggo alkohol pikeun meredihkeun amarah sareng sedih anjeun nalika anjeun laun ngaleungitkeun nyeri haté anjeun? Upami jawaban anjeun leres, aya kasempetan anu luhur pisan - upami kaayaan musibah ngulang nyalira - anjeun bakal muterkeun deui adegan anu sami, milari tingkah laku anu anjeun terang bakal ngalangkungan kasangsaraan sakali deui.

Uteuk urang ilubiung dina ngabentuk kabiasaan tanpa mengevaluasi konsékuansi na: anjeun tiasa ngajadikeun otomatis ngahontal botol sagampang anjeun ngembangkeun kabiasaan sikat huntu anjeun unggal énjing.



Jalma anu sénsitip pisan kapangaruhan ku sanés ngan ukur milikna, tapi ogé émosi jalma sanés sistem saraf na sacara permanén dina waspada, rangsangan pamrosésan anu disayogikeun ku duanana dunya: anu internal sareng anu éksternal.

Komo hal anu pangleutikna tiasa ngarecah haténa sareng ngeusi éta ku sedih anu teu tiasa dijelaskeun salami sababaraha dinten: hiji waktos kuring mendakan kuring nangis ngan ukur sabab kasir di pasar swalayan negeskeun kuring kusabab némpél skala beurat. Permusuhan sareng amarahna nyababkeun henteu saimbangna émosina dina kuring.

Kami ditingalkeun tanpa perisai sareng sadayana tiasa sumping ka urang, janten urang tiasa karaos dorongan pikeun milari bantuan jauh langkung sering tibatan anu sanés, nyiptakeun rutinitas anu ngabahayakeun kalayan gancang sareng kaleungitan diri urang kalayan intensitas anu gedé.

Dina bojong kecanduan kuring sorangan kuring kantos nyarios yén dunya ngaracun kuring sareng kuring kedah nyéépkeun racun tina aliran getih kuring sareng disinféksi ku alkohol. Naon biasana nutup gelung - ku ngajantenkeun anjeun ngarasa sia - nyaéta panolakan ti batur sareng panolakan anu kejem dumasarkeun kana pendapat anu teu leres.

Tulisan anu aya hubunganana (tulisan teras di handap):

Anu micu Sareng Kumaha Ngungkulanana

Nalika anjeun kecanduan, dorongan anu ngadorong anjeun pikeun ngulang deui kasalahan anjeun disebat pemicu. Éta tiasa janten émosi anu dihubungkeun sareng 'ubar' ku pikiran bawah sadar urang, tempat, atanapi bahkan bau. Ningali lokasi dimana anjeun pernah resep ka pelesir terlarang anjeun atanapi pendak sareng jalma anu ngajaga anjeun bakal ngingetkeun deui kenangan sareng ngagoda anjeun pikeun muterkeunana.

Deui, langkung hésé pikeun jalma anu sénsitip pisan pikeun ngahindaran pemicu, sabab éta bakal muncul langkung sering kusabab kamampuanna anu saé pikeun ngadaptar unggal detil sareng ngabeungkeutna kana kaayaan émosional anu saluyu (contona bau apel tiasa ngahudangkeun perasaan bagja sareng kaamanan kusabab pie apel anu nini anjeun biasa ngubaran anjeun).

Ngadangu lagu anu anjeun leres-leres ngaroko roko, bahkan sataun saatos anjeun lirén, bakal ngadorong dorongan pikeun mésér sabungkus Onta, percanten ka kuring.

Terapi anu disayogikeun dina fasilitas anu merjuangkeun kecanduan museurkeun utamina kana mikawanoh pemicu sareng diajar kumaha nyingkahanana sareng ngatasi éta nalika teu aya jalan anu sanés. Konci pikeun anu terakhir aya dina ngaganti pola ku cara anyar pikeun ngareuhkeun tegangan.

Nganyatakeun émosi ngalangkungan seni mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun jalma anu sénsitip pisan sabab condong janten luar biasa kreatif dina polah nyiptakeun sareng ngaleupaskeun naon anu dikubur dina jero pikiran anu paling poék tiasa janten pangalaman anu nangtang sareng jero pisan.

Peluncuran anonim ka jalma sanés ngalangkungan internét mangrupikeun pilihan anu saé ogé ngamungkinkeun anjeun tetep samaran sareng nyingkahan hukuman anu keras ti batur anu wawuh (aya sababaraha tempat anu saé pikeun ngalakukeun ieu - coba Googling 'tempat kanyamanan'). Ngarencanakeun dinten anjeun ogé penting pisan pikeun nyingkahan momen nalika anjeun teu aya hubunganana sareng nalika overthinking panginten tiasa dilaksanakeun.

Naséhat pangpentingna anu tiasa kuring pasihkeun ka unggal jalma anu sénsitip pisan anu berjuang sareng kecanduan nyaéta: ngupingkeun nyalira. Buka haté anjeun sareng leres-leres ngupingkeun nyalira tanpa adaptasi sareng opini. Anjeun terang naon anu anjeun leres-leres kedah percanten intuisi dina raraga ngawangun deui hubungan sareng émosi anjeun nyalira. Tingali aranjeunna sakumaha leresna, atah sareng éndah sareng sakali deui ngagolkeun diri di dunya anu nganut anjeun.