Kumaha Janten Kurang Sensitip Emosi

Dunya tiasa janten tempat anu sesah.

Siklus berita sadidinten mangrupikeun teras-terasan négatip sareng média sosial tiasa janten kakuatan tulisan anu émosional.

Éta tiasa hésé henteu ngantep ieu mangaruhan urang.





Jalma-jalma sering nyerep diri, henteu marahmay, sareng aktip ngudag hartosna dugi ka tujuan nyalira.

Sigana henteu saé pisan aya tinimbangan pikeun anu langkung peka di antara urang.



Kusabab, enya, sababaraha urang saleresna langkung sénsitip émosional kana kaayaan di sakurilingna.

Aranjeunna ngagantelkeun langkung émosional kana kajadian sareng interaksi anu dipibanda ku jalma sanés.

Aranjeunna ngaraosan langkung jero tibatan anu sanés sareng tiasa meta atanapi ngaréaksikeun dumasarkeun kana perasaan ieu.



Leres yén jalma-jalma ieu bahkan tiasa ngantepkeun émosi aranjeunna janten langkung saé dina waktosna. Éta meureun nyandak hal pribadi , ngantepkeun kajadian beurat dina pipikiranana, sareng ngantepkeun émosi na mangaruhan hubunganana.

Naha ieu ngirining bél pikeun anjeun?

Upami kitu, kumaha anjeun tiasa kirang peka émosional? Kumaha anjeun tiasa ngajauhkeun diri tina kabebeng sareng dirugikeun ku kajadian sareng jalma dina kahirupan anjeun?

Ieu 5 strategi anu tiasa anjeun anggo.

1. Ngajagi Spasi Anjeun Ku Ngawatesan Pangaruh Negatip

Uteuk anjeun sapertos lapangan. Naon anu anjeun nyuburkeun sareng naon anu anjeun melak di jerona bakal nangtoskeun naon anu tumuh di dinya.

Anjeun bakal ngagaduhan waktos anu langkung sesah milari kahirupan anu damai, positip upami anjeun ngurilingan diri négatip , jalma toksik.

Beuki négatip anjeun ngompa kana uteuk anjeun, beuki ka handap bakal ngabantosan pertahanan anjeun pikeun kaayaan négatip.

Sareng éta sanés ngan ukur jalma. Éta kalebet naon anu anjeun baca, ngupingkeun, sareng ditingali.

keur bogoh ka lalaki salaki

Naon anu anjeun nyimpen kana pikiran anjeun? Naha anjeun maca atanapi ningali hal-hal anu pinuh ku amarah, négatip, sareng sedih?

Média sosial mangrupikeun salah sahiji palaku awon pikeun ieu. Éta mangrupikeun iklan tetep anu dimaksad supados henteu ngaraos raoseun saé sahingga anjeun bakal mésér produk ...

… Éta pinuh ku potongan pendapat anu dimaksadkeun pikeun ngahudangkeun sareng narik panon pamiarsa ku maén dina kasieun sareng amarahna.

… Sareng jalma-jalma saling gelut siga anu hartosna naon-naon pikeun kéngingkeun arguméntasi dina internét.

Éta anu dipelak ku jalma dina pikiranana.

Teu anéh pisan urang téh déprési, hariwang, atanapi kewalahan.

Ngajagi rohangan anjeun kedah janten prioritas.

Anjeun teu tiasa teras nyingkahan kaayaan négatip sareng jalma. Kadang-kadang anjeun panginten aya hubunganana sareng aranjeunna sareng henteu tiasa nempatkeun jarak anu bermakna antara anjeun sareng aranjeunna.

Naon anjeun tiasa ngalakukeun nyaéta milih henteu ngalebetkeun diri dina négatip anu teu perlu, anu bakal masihan pikiran anjeun kasempetan pikeun ngolah sareng tenang tina serangan stimulasi anu teras-terasan diturunkeun tina sumber luar.

Éta ogé pantes pikeun ngalakukeun Inok tina bunderan jalma anu anjeun nyéépkeun waktos anjeun.

Naha éta pangaruh positip? Aranjeunna surak anjeun? Naha aranjeunna ngabantosan anjeun tumuh? Naha anjeun ngalakukeun hal anu sami pikeun aranjeunna?

Atanapi aranjeunna négatip? Takers? Jalma anu henteu nunjukkeun rasa parasaan anjeun sareng karaharjaan?

Mungkin waktuna ngantep sababaraha jalma négatip éta angkat.

Anjeun janten kirang sénsitip émosional ku ngajantenkeun ngajauhkeun diri tina kaayaan-situasi di mana anjeun ngarasa boga muatan émosional.

conto kaulinan pikiran dina hubungan

2. Narima Yen Anjeun Ngan ukur Pamawas Anu Batur

Hubungan pribadi sareng silaturahmi tiasa nyandak seueur perasaan négatip anu nyababkeun kaributan dina pikiran sareng kahirupan anjeun.

Jalma condong jadi mahluk kacau ku loba positip na sipat négatip ngeunaan aranjeunna.

Tapi, henteu paduli saha jalma éta dina kahirupan anjeun, naha éta babaturan, dulur, pameget, kolot, atanapi anak - anjeun ngan ukur panitén kahirupan maranéhanana.

Anjeun teu tiasa nyandak kaputusan pikeun aranjeunna, anjeun moal tiasa nampi kabingungan sareng nyeri aranjeunna, sareng anjeun moal nyéépkeun waktos anjeun ngéléhkeun diri ngeunaan kaputusanana.

Hiji-hijina hal anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta nyayogikeun dukungan upami dipenta sareng cobian pituduh aranjeunna nuju resolusi anu positip sareng suksés.

Pamustunganana, pikeun anu saé sareng anu gering, pilihanana dipilih nyalira.

Peryogi waktos sareng prakték pikeun hasil nyoko kana pola pikir sapertos kieu, tapi pas anjeun ngalakukeun, kecap-kecap sareng polah batur mimiti boga pangaruh anu kirang émosional kana kaayaan méntal anjeun nyalira.

Éta ngartos yén henteu paduli naon anu anjeun lakukeun atanapi henteu dilakukeun, jalma sanés badé ngalakukeun naon anu aranjeunna raoskeun pangsaéna pikeun aranjeunna, anu tiasa henteu janten pilihan anu positip atanapi asalna ti tempat anu séhat.

Kadang-kadang éta pilihan goréng asalna tina sieun, teu aman, atanapi masalah pribadi aranjeunna henteu acan direngsekeun dina diri.

Naon waé éta, anjeun masih teu kendali kana pipikiran sareng perasaan aranjeunna. Sareng jalma badé nyandak pilihan anu goréng sawaktu-waktu.

3. Anjeun Teu Kedah ngagaduhan Pendapat Ngeunaan Sagalana

Beuki anjeun kalibet, beuki énergi émosional anjeun nyandak kana sareng nyiptakeun dina diri anjeun.

Dina jaman média sosial ieu, dimana sigana sadayana gaduh pendapat ngeunaan hiji hal, éta tiasa langkung séhat pikeun henteu nganggo rumusan pendapat ngeunaan unggal hal alit anu diobrolkeun ku jalma.

Dina permukaan, éta sigana siga anu henteu paduli, tapi henteu.

Ngalenyepan langkung jero kana masalah naon waé, anjeun bakal mendakan yén biasana aya seueur langkung seueur detil sareng pertimbangan anu jalma panginten henteu penting atanapi mutuskeun henteu kalebet kusabab éta ngaganggu argumen sorangan.

Kadang-kadang, hiji detil tiasa ngarobih sakabeh kontéks argumen atanapi teu satuju. Hese pisan ngagaduhan pendapat anu terang ngeunaan naon-naon sareng naon waé.

Henteu gaduh pendapat ngeunaan hal-hal anu teu perlu sareng latihan tiiseun ngeunaan mata pelajaran anu émosional mawa perdamaian anu langkung ageung, anu masihan anjeun langkung énergi pikeun ngungkulan hal-hal anu anjeun teu ngagaduhan pilihan tapi pikeun nungkulan.

Jempé mangrupikeun alat anu rongkah pikeun katengtreman batin .

Henteu ngan kusabab anjeun henteu nyaring, tapi sabab anjeun henteu bakal kasedot kana argumen anu teu ngahasilkeun.

nyalahkeun batur

Anjeun henteu deui raoseun kedah membela jabatan anjeun.

Anjeun henteu raos deui sapertos anjeun kedah nyerang posisi batur.

Sareng anjeun henteu deui nyéépkeun énergi émosional anu émosina kana hal-hal anu anjeun henteu tiasa mangaruhan.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

4. Padamelan Pikeun Ngawatesan Pamikiran Anu Pikir sareng Lari

Kualitas katengtreman émosina salah sahijina sareng kumaha pamikiran aranjeunna.

Jalma anu mikirkeun kaayaan atanapi ngantepkeun pipikiranana kabur kana spekulasi jauh nyandak énergi anu langkung émosional tibatan anu diperyogikeun.

Ieu nganggo pertahanan alam sareng kamampuan pikeun ngaleutikeun masalah anu nyata anu bakal kaalaman.

Leres, urang pasti kedah ngémutan kamungkinan sareng nyobian mikirkeun kumaha kaayaan dina kahirupan - tapi aya garis anu mikir sapertos kitu ngalangkungan tina perencanaan produktif dugi ka spekulasi anu henteu ngahasilkeun.

Prakték ngiringan dina mikir teuing kawilang saderhana, tapi éta henteu gampang.

Éta bakal langkung rumit upami anjeun ngagaduhan masalah kaséhatan méntal atanapi émosional anu ngalanggengkeun overthinking.

Ngadalikeun pikiran éta kedah langkung gampil ku waktos sareng latihan.

Upami anjeun ngagaduhan masalah kaséhatan méntal atanapi émosional anu narik pikiran anjeun ka arah éta, anjeun panginten peryogi bantosan médis pikeun ngabantosan aranjeunna.

kumaha percanten ka batur anu parantos ngabohong

Cara saderhana pikeun damel pikeun ngaleungitkeun overthinking nyaéta ku perencanaan sareng gangguan.

Upami anjeun ngagaduhan hal anu anjeun kedah pikirkeun atanapi dianggo, jadwalkeun blok waktos khusus pikeun éta, lakukeun dina blok éta, teras maksakeun kaluar tina pikiran anjeun saatos.

Cara anjeun tiasa maksa tina pikiran anjeun turun pikeun ngaganggu pikiran sorangan sareng neuleumkeun diri kana hal anu meryogikeun langkung fokus méntal anjeun.

Éta tiasa hobi, diajar, maca, seni, naon waé.

Ngan ukur hal anu bakal meryogikeun fokus méntal anu tiasa anjeun tuang énergi anjeun tibatan pikiran anu anjeun pikirkeun.

5. Paparan Diri Pikeun Langkung Raheut Sareng Ngalanglang Perspéktip Anu Séjénna

Cara anu saé pikeun ngirangan pangaruh émosional tina hal-hal anu ngaganggu anjeun nyaéta teuleum ka aranjeunna pikeun ningali naon waé ngeunaan sadayana.

Éta peryogi ngalaan diri kana kaayaan sareng hal anu langkung teu raoseun.

Hal-hal ieu tiasa nahan sieun sareng kahariwang dina sirah anjeun nalika anjeun henteu ngartos naon-naon ngeunaan éta.

Tapi sakali anjeun ngalakukeun, anjeun tiasa ngamimitian ningali hal-hal anu langkung seueur pikeun sipatna sareng kirang pikeun anu anjeun atanapi anu sanés pikir maranéhna nyaéta.

Salajengna, ieu ogé ngabantosan anjeun ningali émosina jalma sanés kalayan langkung épéktip.

Naha aranjeunna ngaraos émosi anu dikedalkeun?

Naha aranjeunna ngalakukeun naon anu aranjeunna laksanakeun?

Naha aranjeunna bentrok sareng anjeun atanapi anu sanés perkawis ieu hal anu aranjeunna gairah ngeunaan ?

Éta tiasa janten cara anu saé pikeun diajar langkung seueur ngeunaan naon anu ngamotivasi sareng ngadorong jalma sanés bari ngabantosan supaya hal-hal langkung tenang dina pikiran anjeun nyalira.

abdi hoyong ngarobih dunya

Tapi, sareng tangtosna aya tapi, jalur ieu sanés jalan anu gampang sareng sanés jalan anu gancang mayar.

Butuh waktos pikeun leres-leres teuleum, hayu diri anjeun terang anjeun henteu kunanaon sareng perasaan anu anjeun alami, sareng milarian cara pikeun milah-milah naon anu lumangsung di sakuriling anjeun.

Nyingkahan hal-hal anu ngajantenkeun anjeun paling émosional sering langkung parah kusabab kalakuan nyingkahan janten pangalaman anu nyababkeun ku cemas.

Éta tiasa langkung saé milarian kritik sareng ngajajah sudut pandang anu bénten sareng anjeun pikeun kéngingkeun dalit sareng ngaleungitkeun hal-hal kakuatanana.

Éta ogé ngajarkeun anjeun yén henteu sadayana kritik leres.

Pasti, sababaraha tiasa. Kritik konstruktif sok janten hiji hal anu saé, kusabab éta hartosna jalma parantos masihan anjeun sababaraha waktos sareng perhatian pikeun nyobaan ngabantosan anjeun supaya tiasa bertumbuh sareng ningkatkeun.

Tapi seueur kritik henteu konstruktif.

Kadang-kadang éta ngan ukur jalma niupan hawa panas atanapi nyarios ngadangu nyalira nyarios - sareng kritik sapertos kitu kedah dipaliré.

Sareng anjeun diajar gancang pisan yén jenis jalma ieu henteu pantes nyéépkeun waktos berharga anjeun sareng énergi émosional, sabab éta bakal ngarampok karapihan anjeun upami anjeun ngantep éta.

Upami anjeun hoyong lirén pisan émosional sareng ngaréaksikeun hal-hal dina émosional sapertos kitu, anjeun tiasa langkung parah tibatan nuturkeun naséhat di luhur.

Sanaos anjeun kedah terang-terangan sareng sipat sénsitip anjeun dugi ka sababaraha batas, 5 tip di luhur tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngatur sénsitip éta sahingga henteu mangaruhan pisan kahirupan sadidinten anjeun.