9 Cara Gampang Ngajantenkeun Waktu Ku Langkung Laju (Di Padamel Atanapi Iraha)

Sakapeung, waktos siga tarik teras-terasan.

Meureun éta sapoé kasar di damel éta ngan moal bérés.

Sugan éta ngantosan ngadangu deui ngeunaan wawancara padamelan atanapi sababaraha berita kajadian anu disangka bakal datang.





Sakapeung, anjeun ngan ukur hoyong ngajantenkeun waktos anjeun lulus langkung gancang janten anjeun tiasa dugi ka tempat anu anjeun pikahoyong!

Kumaha cara anjeun nyéépkeun waktos langkung gancang… sacara psikologis?



tanda yén anjeunna henteu asup ka anjeun

1. Eureun ningali jam sareng ngitung menit.

Cara anu paling épéktip pikeun ngajantenkeun waktos langkung gancang nyaéta lirén ngeureunkeun jam sadayana sareng pokuskeun kana hal séjén anu lengkep.

Éta panginten tiasa ngalelepkeun padamelan anjeun tanpa gangguan, kaleungitan diri pikeun hiburan bari, atanapi ngan ukur ngagiling naon waé anu aya di payuneun anjeun.

Upami anjeun teu ngagaduhan hal anu kedah dilakukeun, milari anu sanés!



Tanya ka jalma (atanapi bos anjeun) upami aya naon waé anu anjeun tiasa laksanakeun atanapi bantosan.

Ngerjakeun proyek sampingan upami teu aya anu penting di payuneun anjeun.

Ngembangkeun kaparigelan énggal atanapi nyokot hobi anu bakal masihan anjeun hal pikeun museurkeun waktos sareng tanaga anjeun.

Naon waé anu diperyogikeun, anu paling penting nyaéta lirén merhatoskeun waktos. Beuki nempo éta, beuki lila bakal karasa kawas nyered.

Ngan ngalakukeun hiji hal - nanaon lian ti nyéépkeun waktos anjeun ningali jam!

2. Pisahkeun waktos anjeun kana blok.

Dinten tiasa nyeret, sajam tiasa nyeret, bahkan samenit sigana bakal teras-terasan.

Tapi upami anjeun nyiptakeun blok waktos anu pondok pikeun difokuskeun, éta tiasa ngabantosan nyepetkeun sadaya periode.

Beulah waktos anjeun dugi ka lima atanapi sapuluh menit blok. Teras nyéépkeun blok alternatip boh ngamajukeun diri dina pancén anu atos dianggo atanapi damel dina waktos anu langkung santai.

Nalika sapinuhna museur kana hiji hal, waktos condong gancang.

Tapi sesah ngajaga konsentrasi pikeun waktos anu lami, khususna upami tugas anu anjeun lakukeun henteu pikaresepeun atanapi sesah.

Tapi ku masihan diri anjeun hiji tahap di-antara anjeun tiasa ngantepkeun fokus anjeun kumalayang sakedik, anjeun ngamungkinkeun kamampuan anjeun pikeun konsentrasi pikeun 'ngeusian ulang' siap angkat deui.

Anjeun hakekat nyelupkeun sareng kaluar tina kaayaan aliran dimana anjeun musna dina waktos ayeuna .

3. Putus tugas anjeun.

Monotoni pagawéan anu urang kedah balikeun tiasa karaos pisan.

Ngawangun titik anu saacanna, putus yén tiasa dianggo sareng kagiatan anu sanés tiasa nawiskeun anu diarepkeun.

Kegiatan fisik, latihan, sareng badé ker sadayana cara anu saé pikeun ngabantosan mendakan réjuvenasi nalika nuju ngadorong sababaraha padamelan anu matak pikasieuneun.

Kegiatan henteu kedah panjang atanapi beurat.

Malah latihan kantor lima menit atanapi napas tina hawa seger tiasa ngabantosan anjeun ku jalan ngalirkeun getih, langkung seueur oksigén kana uteuk, sareng buru-buru endorphins.

Ieu khusus ngabantosan pikeun jalma anu ngagaduhan padamelan sedeng atanapi gaya hirup.

Éta kawéntar yén kurangna kagiatan tiasa ngabakar déprési sareng létoy anu ngajantenkeun langkung sesah digawekeun ku jalan anu lambat.

hal ngomong ngeunaan diri anjeun ka batur

4. Teuleumkeun buku anu saé.

Iraha terakhir anjeun linggih sareng buku anu saé sareng kaleungitan diri tina kecap pangarang?

Seni tina maca buku parantos turun ti saprak munculna televisi sareng ngan ukur parah dina jaman digital.

Perhatian anu biasa dipasihkeun ku jalma pikeun maca ayeuna parantos langkung dipisahkeun deui ku streaming, tulisan digital, seni digital, sareng video aksés instan.

Nyimpeun éléktronika anjeun sareng ngahaturanan waktos sareng perhatosan kana buku anu saé nyayogikeun manpaat anu sanés saluareun ngan ukur ngalirkeun waktos ku gancang…

… Maca ngabantosan ingetan sareng konsentrasi, ngabantosan anjeun ngagulung bagian otak anjeun anu ngagampangkeun diajar sareng ngarti, ngalegaan kosa kata anjeun, sareng nyayogikeun stres.

5. Ngembangkeun daptar To Do pikeun prosés sareng tujuan anjeun.

Waktos tiasa teras-terasan nalika teu karaos urang ngalakukeun kamajuan anu wajar kana tujuan anu urang atur pikeun diri.

Daptar A To Do atanapi rencana umum pikeun ngaliwat padamelan anjeun pikeun sadidinten tiasa masihan anjeun burst leutik tina kapuasan anu asalna tina nyentoskeun tujuan anu parantos kahontal tina daptar anjeun.

Sareng tibatan nyéépkeun waktos anjeun nyobian milari naon anu kedah dilakukeun salajengna, anjeun tiasa langsung ngaluncat kana tujuan salajengna sareng tetep ngincer.

Rencana aksi anu dipikiran nyayogikeun struktur anu tiasa ngabantosan anjeun langkung gampang napigasi dinten anjeun sareng ngamungkinkeun anjeun ngalacak kamajuan anjeun.

Anjeun ogé bakal ngamimitian ngaraosan sabaraha lami kagiatan tertentu nalika anjeun ngalacak, anu ngabantosan dina proyéksi ka hareup sareng ngatur waktos anjeun kalayan bijaksana, kalebet nganggo waktos anjeun éfisién.

6. Ngadangukeun musik, pidéo, atanapi podcast nalika anjeun damel.

Audio tiasa ngabantosan waktosna langkung gancang nalika anjeun nuju damel anu teu meryogikeun seueur perhatian atanapi tanaga méntal.

Diberesihkeun sareng padamelan langkung saé pisan nalika dipasangkeun sareng musik anu énggal, energetic.

Musik instrumental ogé tiasa ngabantosan anjeun fokus sareng konsentrasi ku ngaleungitkeun gangguan anu tiasa didangukeun di luar nalika anjeun damel langkung fokus, sapertos diajar atanapi PR.

Buku audio sareng podcast mangrupikeun cara anu saé pikeun nyéépkeun waktos, diajar, atanapi ngahibur diri nalika komuter atanapi ngalakukeun padamelan anu repetitive.

Selingan éta ngamungkinkeun anjeun tilelep kana audio nalika anjeun zona kaluar sareng asup kana aliran naon waé anu aya di payuneun anjeun anu ngajantenkeun padamelan langkung gampang sareng waktosna langkung gancang.

7. Ngungkulan tugas anu teu pikaresepeun anu parantos anjeun tunda.

Aya seueur pisan tugas anu ngan ukur matak kesel sareng ngaganggu dina kahirupan pribadi sareng propésional urang.

Sakitu seueur hal-hal anu urang ngan ukur henteu hoyong nyayogikeun waktos kanggo atanapi ngalakukeun .

Sambel tugas-tugas anu teu pikaresepeun éta mangrupikeun cara anu saé pikeun nyéépkeun waktos bari maju dina kahirupan anjeun.

Henteu seueur jalma umumna hoyong ngabersihkeun bumi utami atanapi file deui sadaya dokumen anu kasasar, tapi éta kedah dilakukeun salah sahiji cara atanapi cara anu sanés.

Ngungkulan tugas éta! Teuleum pas sareng milari cara anu gancang sareng éfisién kanggo ngalangkunganana ngarah tiasa ngalih kana hal-hal sanés.

Bagéan anu paling saé pikeun ngaleungitkeun tugas anu teu pikaresepeun nyaéta anjeun henteu gaduh deui setrés sareng kahariwang anu peryogi pikeun aranjeunna ngagantung dina sirah anjeun.

Anjeun tiasa ngahégak heureuy yén aranjeunna parantos beres sareng ngalih kana hal anu langkung menarik.

8. Milarian kasenangan dimana waé anjeun mendakanana.

Waktosna ngalir nalika anjeun nuju senang!

Éta paribasa kuno anu ngagambarkeun persépsi yén waktos langkung gancang nalika urang nyandak kagiatan anu pikaresepeun.

Tangtosna, seueur kagiatan anu kedah anjeun lakukeun henteu kedah pikaresepeun.Tapi, upami anjeun tiasa mendakan cara pikeun nyiptakeun kasenangan pikeun diri sorangan dina waktos ayeuna, éta bakal ngabantosan nyepetkeun waktos.

Éta tiasa janten saderhana sapertos balap diri pikeun ngarengsekeun tugas padamel kalayan cara anu langkung éfisién tibatan anu anjeun lakukeun sateuacanna.

Sosialisasi tiasa nambihan unsur pikaresepeun pikeun kagiatan anu henteu pikaresepeun.

Komo upami anjeun henteu merta terang atanapi resep jalma-jalma di sakuriling anjeun, sababaraha tingkat sosialisasi sopan sareng interaksi tiasa ngabantosan menit-menit éta ku sakedik langkung gancang.

nalika salaki ninggalkeun pamajikanana

Tambih Deui, éta pernah mangrupakeun ide goréng pikeun piara hubungan positif sareng jalma-jalma anu anjeun badé nyéépkeun waktos sakitar. Éta ngabantosan sadayana dijalankeun ku cara anu langkung lancar.

9. Tangtangan pikiran anjeun ku kagiatan méntal.

Kadang-kadang anjeun ngan ukur henteu ngagaduhan pilihan pikeun maca buku, ngupingkeun musik, ka luar rohangan, atanapi ngalakukeun seueur pisan salain ti calik / nangtung waé.

Aya seueur padamelan anu leres-leres matak pikaboseneun, sanaos penting pisan. Sugan anjeun penjaga kaamanan di toko genah. Atanapi naha anjeun linggih dina stan tol sadidinten.

Sanaos anjeun kedah ngajaga sababaraha tingkat konsentrasi, kaseueuran waktos anjeun henteu ngalakukeun nanaon pisan atanapi tugas anu tiasa anjeun lakukeun dina autopilot.

Janten masihan pikiran anjeun pikeun ngalakukeun. Candak kecap anu cukup panjang (sapertos 'sedeng') sareng cobaan éja éta ka tukang (éta héran hésé).

Atanapi maénkeun kaulinan A dugi ka Z dina sirah anjeun dimana anjeun masihan topik nyalira - sapertos nami budak - sareng anjeun kedah némbalan pikeun tiap hurup abjad.

Atanapi kalikeun 23 ku 42 (atanapi angka acak sanés).

Atanapi daptar nami pamaén baheula sareng ayeuna di tim olahraga karesep anjeun atanapi sadaya pilem anu dipidangkeun ku palaku tangtu.

Aya cara anu teu aya tungtungna pikeun nempatan pikiran anu kosong, sanajan ngan saukur maéhan lima menit di ditu di dieu.

Maca ieu pikeun nyéépkeun waktos: