7 Jenis Padamelan Anu Sacara Empaths Paling Cocog Pikeun

Sadayana kedah milarian artos. Milarian padamelan anu ngalengkepan tibatan perpajakan kedah janten prioritas pikeun masing-masing jalma.

Ieu leres-leres pikeun empati sareng jalma anu sénsitip pisan anu sering langkung saé dina padamelan nalika aranjeunna ngautamakeun kahontalna.

Jalma sénsitip pisan condong ngaraoskeun hal anu langkung seukeut sareng nyandak beurat langkung émosional tina setrés kahirupan sareng damel. Padamelan anu minuhan anu ngabédakeun tiasa ngajantenkeun setrés langkung gampang ditanggung, khususna pikeun HSPs sareng empati.





Tujuh jalur karir ieu tiasa janten pilihan anu hadé pikeun duanana minuhan sareng ngajantenkeun bédana di dunya.

1. Artis

Hiji empath mangrupikeun jiwa anu sering langkung raos, langkung saluyu sareng arus émosional dunya sareng masarakat.



kumaha anjeun terang upami anjeun gaduh tegangan séks sareng batur

Aranjeunna ngaraos jero pisan, karasa, dugi ka tiasa nyeri atanapi ngarugikeun kasehatan diri.

Ngaraos émosi ku cara atah sapertos kieu méré empath tepi ka nyiptakeun seni anu bermakna, jauh tina sagala jinis. Jinis seniman anu nyésakeun kesan di dunya tuang bagian tina jiwa aranjeunna, émosi kana unggal bagian.

Jalma anu milih ngudag seni salaku karir tiasa nyalurkeun persépsi, kabagjaan sareng kasedihan, sareng perasaan anu jero ngeunaan dunya kana karyana.



Dunya peryogi seni anu megah pikeun ngagaur émosi urang, mindahkeun urang, mere ilham urang pikeun ngahontal hal anu langkung ageung sareng ageung.

Janten seniman jarang mayar sadayana éta ogé, tapi éta tiasa mangaruhan pisan kana kahirupan batur.

Internét pastina parantos nambihan sudut énggal anu signifikan pikeun ngawangun pemirsa anu bakal ngahargaan bahkan mayar kanggo karya seniman.

2. Pengacara

Sigana henteu yén hiji empat bakal ngalakukeun hukum ogé, henteu?

Kaleresan aya seueur cabang hukum dimana perhatian sareng karep hiji empath tiasa nguntungkeun jalma-jalma anu aranjeunna dilayanan.

Sistem hukum mangrupikeun tempat anu rumit anu meryogikeun pituduh, sareng hayu urang nyanghareupan éta, pengacara mahal. Hasilna, pengacara sadaya jinis tiasa dianggo pro bono pikeun populasi rentan.

Empaths tiasa ngadamel bédana anu utama pikeun ngagambarkeun sareng ngabélakeun hak-hak anu dituduh, jalma-jalma dina nganapigasi kaayaan kekerasan rumah tangga, atanapi nyayogikeun naséhat hukum gratis pikeun badan amal sareng organisasi nirlaba.

kumaha carana supaya jalma ngahampura anjeun

Nunjukkeun yen seueur empati anu peka, aranjeunna panginten henteu adil ogé dina disiplin hukum légal anu langkung sengit. Disiplin sapertos hukum sidang sareng perusahaan tiasa janten patok luhur, tekanan tinggi, sareng setrés tinggi.

Dina permukaan, sigana moal siga hukum janten domain émpath, tapi kanyataanna nyaéta empath tiasa némpél sareng ningkatkeun seueur kahirupan salaku pengacara.

3. Karya Sosial

Alam pagawé sosial bentang jauh sareng lega. Aranjeunna tiasa dipendakan damel kanggo perusahaan, badan amal, atanapi pamaréntah.

Pagawe sosial nyayogikeun dukungan jalma rentan dina nganapigasi birokrasi rumit ogé ngajengkeun pikeun kasihatan klienna.

Empati sacara alami cocog sareng peran pagawé sosial, sabab aktip digawé pikeun ningkatkeun kahirupan jalma anu aranjeunna keuna.

Nanging, ieu disayogikeun ku ati-ati pikeun empati ...

Henteu unggal carita ngagaduhan tungtung anu bahagia sareng seueur teuing kasangsaraan di dunya. Jalma anu hoyong ngudag padamelan sosial kedah mastikeun yén aranjeunna séhat kabiasaan ngurus diri , kulit kandel, sareng kamampuan pikeun nyanghareupan sisi hideung anu langkung poék.

Anu kakeunaan sababaraha elemen paling négatip kamanusaan sareng masarakat tiasa nyandak tol pisan ka jalma, dugi ka titik dimana kabeuleum mangrupikeun ancaman anu teratur sareng poténsial.

hal anu kedah dilakukeun nalika anjeun aya

Teu ilahar pikeun jalma pikeun ninggalkeun padamelan sosial saatos sakitar lima atanapi genep taun.

4. Perawatan Kaséhatan

Seueur profesi miara berorientasi kaséhatan tiasa janten jalan anu hébat, sareng jelas.

Aya seueur dokter, perawat, sareng tenaga médis sanés anu lebet ka lapangan kusabab kahoyongna pikeun ngabantosan sasama lalaki.

Kaséhatan méntal mangrupikeun tujuan umum pikeun empath, sareng tiasa pas, salami éta jalma tiasa ngajaga pisah anu séhat sareng henteu ngaraos teuing teuing nyeri tina kliénna.

Widang pangobatan mangrupikeun anu teras-terasan meryogikeun jalma-jalma anu paduli, paduli pikeun masihan palayanan ka anu gering sareng anu cilaka.

Sawah sapertos perawat tiasa diaksés ngan ukur sababaraha taun. Aya sababaraha peran dukungan sanés anu ngan ukur butuh gelar dua taun atanapi sertifikasi pikeun ngamimitian damel, sapertos teknisi sinar-x.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

5. Gawé Rumah Sakit

Perawatan rumah sakit mangrupikeun sakedik sato anu benten sareng profesi médis sanés kumargi pusatna nyayogikeun kanyamanan sareng jasa ka kulawarga anu nyanghareupan panyawat anu ngawatesan kahirupan khususna.

Jenis pagawéan ieu tiasa janten sakedik langkung lega tibatan padamelan umum, sabab éta sering kalebet unsur sosial sareng spiritual pikeun ngabantosan kulawarga nyanghareupan tantangan anu ayeuna disanghareupan.

Pendekatan awak, pikiran, sareng sumanget perawatan rumah sakit tiasa pikaresepeun pikeun empaths sabab kirang ngawatesan sareng kaku.

Pagawe rumah sakit tiasa mendakan dirina sanés ngan ukur masihan perawatan ka jalma anu ngagaduhan panyawat, tapi aranjeunna sering ngabantosan pikeun ngahibur kulawarga jalma-jalma ieu nalika aranjeunna nyanghareupan parobahan hirup ieu.

Aranjeunna nyayogikeun perawatan médis anu diperyogikeun ka pasién, ngadidik kulawarga kana panyakit sareng cara perawatan, sareng nganilai sareng nyayogikeun jasa anu dibutuhkeun pikeun ngabantosan ngarareunah sareng panyakit.

Sukarelawan sering ngagaduhan peran anu langkung alit dina lingkup padamelan rumah sakit, sapertos ngajalankeun tugas pikeun kulawarga atanapi ngan ukur nyayogikeun sosobatan dina waktos anu sesah.

6. Karya amal

Karya amal mangrupikeun no-brainer pikeun empath.

Aya seueur jinis amal sareng organisasi di luar sana anu dianggo pikeun langkung saé dunya ku naon waé anu aranjeunna laksanakeun.

tandana jalma timburu ka anjeun

Éta tiasa dibasajankeun langsung ngalayanan jalma dugi ka nyayogikeun produk atanapi jasa anu bakal nguntungkeun jalma pikeun ngabantosan sato pikeun ngalestarikeun alam.

Organisasi sareng badan amal anu nirlaba sering pikaresepeun pikeun empaths sabab condong henteu ketat sareng parah lingkungan sapertos bisnis tradisional atanapi padamelan perusahaan.

Éta henteu hartosna yén aranjeunna santai atanapi henteu disiplin, tibatan éta ngan saukur lingkungan anu béda anu béda-béda jinis jalma tiasa mekar.

Pagawean sukarelawan mangrupikeun pilihan anu saé upami padamelan amal sanés karir anu hadé. Komo tiasa kéngingkeun sababaraha jam padamelan sukarelawan di ditu di dieu tiasa seueur pisan pikeun ngaangkat semangat empati sareng ngajantenkeun aranjeunna langkung raoseun sareng dadasar.

Tangtosna, padamelan amal sanés tanpa tantangan. Anggaran sering ketat sareng meureun aya sangsara pikeun nganapigasi upami empati milih damel sareng kelompok anu henteu ngagaduhan untung.

7. Pakasaban Diri

Ngan ngeunaan pilihan padamelan nyalira tiasa janten pilihan anu hadé pikeun empath.

dimana nyandak kabogoh anjeun pikeun ulang taun na

Aya seueur pisan kasempetan di luar sana pikeun ngajantenkeun pangaruh sareng set-skill sareng karir anu sanés. Nyaan, éta sadayana kumaha anjeun nganggona.

Mékanis otomatis? Sukarelawan pikeun ngalakukeun sababaraha perbaikan sareng ngan ukur ngeusi batre pikeun bagian-bagian. Pamekar? Sukarelawan ngalakukeun sababaraha padamelan pikeun organisasi anu peryogi halaman wéb anu pantes atanapi anu diénggalan (seueur anu dilakukeun!). Konsultan? Tawarkeun kaahlian anjeun ka organisasi dina bidang kaahlian anjeun anu bakal nguntungkeun.

Faktor anu paling penting pikeun milih karir nyaéta pikeun terang sareng ngartos naon anu sanggup ditanganan.

Profesi anu miara tiasa nyiptakeun karir anu hadé, tapi sakapeung nyandak beurat kasangsaraan anu sanés tiasa sesah. Hiji jalma kedah ngagaduhan kulit anu kandel, wates anu padet, sareng mékanisme ngungkulan séhat pikeun ngaleungitkeun éta setrés sareng kasangsaraan nalika waktuna pikeun ngaso.

Sababaraha urang langkung saé tibatan batur. Nyaho diri nyalira hartosna anjeun bakal tiasa nyandak pilihan anu pangsaéna dina milih karir anu bakal nguntungkeun sareng minuhan.

Masih teu yakin naon karir anu paling cocog pikeun anjeun salaku empath? Nyarios ka pelatih kahirupan ayeuna anu tiasa ngiringan anjeun dina prosés milih / milarian. Kantun pencét di dieu pikeun ngahubung sareng hiji.