Di Dunya Anu Asa Gélo, Kieu Kumaha Tetep Sinar

Sok aya kajadian di dunya anu karaos ageung sareng setrés.

Naha éta kajantenan di lawang panto anjeun atanapi anjeun nuju maca ngeunaan éta dina berita, pasti bakal aya kajadian anu cukup sengit di suatu tempat.

Sanaos urang teu tiasa ngendalikeun naon anu lumangsung di dunya anu langkung lega, urang tiasa nyandak léngkah pikeun ngatur kumaha urang ngaréaksina.





Aya sababaraha strategi ngungkulan anu hébat sareng cara pikeun nyederhanakeun parasaan anjeun ngarah henteu gampang kabebanan.

Kami parantos ngadaptarkeun sababaraha léngkah anu cemerlang anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun jaga diri sareng tetep waras nalika dunya bakal gélo.



1. Nangkeup waktos nyalira.

Kadang-kadang, sapertos urang tiasa bogoh ka aranjeunna, jalma-jalma di sakuriling urang tiasa ningkatkeun parasaan négatip urang.

Urang panginten sacara jero hariwang ngeunaan naon-naon, tapi upami jalma-jalma di sakuriling urang sacara setrés negeskeun, urang bakal nyandak éta sareng sigana bakal ngiringan.

Éta panginten tiasa ngamimitian ngabagi carita anyar anu pikareueuseun atanapi stats anu pikasieuneun anu aranjeunna kantos baca online, sareng anjeun bakal kasedep sareng mimitian panik sareng aranjeunna!



Ngalawan ieu ku nyandak sababaraha waktos kaluar unggal pisan sering. Nyéépkeun waktos nyalira mangrupikeun cara anu saé pikeun nyambungkeun deui sareng leres-leres tenangkeun diri.

Anjeun ngatur naon anu anjeun baca sareng anjeun henteu gaduh jalma sanés anu ngalangkang atanapi ngalungkeun pendapatna ka anjeun.

Sabalikna, anjeun ngan ukur tiasa nganut sepi tina nyalira - sareng katengtreman tiasa leres-leres bersantai sareng ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong. Teu aya input, teu aya ekspektasi, teu aya tekanan ...

2. Batesan asupan berita anjeun sareng lirén lirén.

Nalika aya kajadian anu ageung, anjeun kedah diajar ngawatesan diri.

Eureun parios berita pikeun ngapdet hal éta anu matak pikasieuneun anjeun - éta moal pernah ngajantenkeun langkung saé!

Média sacara harfiah ngahasilkeun artos pikeun ngajantenkeun jalma-jalma nonton berita, mariksa online pikeun pembaruan, nuturkeun carita berita dina média sosial, sababna aranjeunna sering ngajantenkeun sora-sora langkung parah tibatan anu aslina.

Barina ogé, naon anu anjeun langkung gampang diklik - 'hal-hal anu saé leres-leres, tong hariwang' atanapi 'dunya ayeuna kabeuleum, baca tulisan ieu atanapi anjeun tiasa maot.'

sieun janten dina hubungan

Persis.

Éta sigana dunya siga anu gélo ... sapertos jalma gélo ... tapi kesan éta ngan ukur langkung parah ku anu disebatkeun 'berita' sareng opini jalma-jalma.

Ku ngawatesan konsumsi anjeun tina hal-hal ieu, anjeun moal deui kakeunaan faktor sieun sareng beban émosional anu aranjeunna bawa.

Naon deui, aya seueur salah informasi di ditu. Wikipedia, Instagram, Facebook - sadaya saluran ieu tiasa diénggalan ku saha waé anu henteu leres-leres mariksa naon anu aranjeunna pasang, anu hartosna aya seueur 'berita' anu henteu diatur sadayana anu ngapungkeun sakitar seueur jalma anu salah sakumaha anu leres.

Pareuman bewara beja anjeun, bisu jalma di Instagram anu teras-terasan nyebarkeun omong kosong, sareng sanésna ngamungkinkeun diri anjeun pikeun aktip ningali berita sakali atanapi dua kali sapoé waé.

3. Nyéépkeun waktos sareng jalma anu dipikacinta sareng netepkeun sistem pangrojong.

Nalika kaayaan janten seueur teuing, baralik ka anu anjeun resep.

Kadeudeuh sareng jalma anu ngadukung sareng ngahargaan urang penting pisan sepanjang waktos, tapi langkung-langkung nalika karaos dunya bakal gélo sareng anjeun kedah tetep waras.

Éta saé pikeun kaséhatan méntal anjeun sareng harga diri, anu mangrupikeun dua hal anu sering sering beuleum nalika urang ngaraos karaos pisan ku kajadian-kajadian di dunya.

Anjeun ogé resep bakal ngaraos bagja sareng langkung santai nalika anjeun aya di sakitar jalma anu anjeun resep. Ieu tiasa ngabédakeun sapertos ageung pisan, sabab anjeun leres-leres peryogi waktos éta pikeun bersantai sareng mopohokeun dunya anu langkung lega.

Ku nyandak sababaraha waktos kaluar sareng ngantepkeun diri anjeun jaga sareng dirawat, anjeun ngingetan diri (sanaos teu sadar) yén masih aya hal-hal anu hébat, bagja di dunya sareng éta henteu sadayana sakumaha kiamat sareng kasurupan sapertos média ngajantenkeun sigana.

Éta bakal teras-terasan terang yén anjeun ngagaduhan sistem pangrojong ieu upami anjeun meryogikeun nalika nambalan anu sesah pisan. Seueur urang tiasa ngahaja nyandak jalma anu urang resep, atanapi hilap kumaha untungna urang ngagaduhan sakumpulan jalma anu hébat di sakitar urang.

Nalika dunya janten gélo, éta yakin yén terang yén sistem pangrojong anjeun parantos mantep sareng siap-siap nyiramkeun anjeun ku kaasih, rangkulan ageung, sareng cangkir téh.

naon Addison Rae patut net

4. Kaluar sareng mikaresep alam.

Nyéépkeun waktos di luar ruangan mangrupikeun cara anu saé pikeun ngajaga diri nalika dunya rada ageung!

Janten dina hawa seger saé pisan pikeun sistim saraf urang sareng tiasa ngabantosan réspon 'gelut atanapi hiber' anu sering urang alami nalika urang setrés atanapi kabebeng.

Kaluar di alam ogé tiasa ngantremkeun urang sabab urang raoseun sareng kagum - ningali kembang sareng pepelakan, napas dina hawa bersih, ningali satwa lokal.

Di luar ngan karaos saé sareng damang sareng ngahibur, anu sami anu urang sadayana peryogikeun dina waktos sesah.

Janten di luar rohangan ogé tiasa karaos sapertos kabur fisik - nalika urang aya di bumi, gampang pisan ngagulung telepon urang atanapi tanpa sadar nonton TV sareng sadar nyerep drama sareng négatip.

Janten di luar alam ampir maksakeun urang pikeun nyambung sareng adil janten - henteu mariksa berita atanapi ngiringan dina debat obrolan kelompok ngeunaan kumaha dunya ieu réngsé! Urang ngan tiasa aya, ngambekan, sareng fokus dina neuleumkeun diri nyalira sakedik kabur.

5. Tetep (atanapi janten) aktip.

Kanggo sababaraha urang, panginten nganiaya gim nalika urang setrés sigana pikaseurieun - kami hariwang sareng cemas sareng urang peryogi tuangeun anu saé, sagelas anggur, sareng sababaraha jam TV sampah.

Kami hoyong ngan pareuman sareng pura-pura yén sadayana henteu kunanaon. Ieu tiasa janten mékanisme ngungkulan anu épéktip dina sababaraha cara, tapi ogé tiasa janten kabiasaan teu damang.

Sabalikna, cobian damel nalika anjeun ngaraos setrés - henteu kedah kaku atanapi sési 2 jam, tong hariwang!

Upami anjeun henteu acan aktip, tong ngabahekeun diri sorangan atanapi nempatkeun seueur tekanan ka diri anjeun janten hébat sareng pas pisan. Gampang diri ku sababaraha kardio ringan atanapi beurat, angkat sareng rerencangan anu tiasa ningalikeun tali, atanapi mimitian ku kelas online dina privasi bumi anjeun nyalira.

Nyatana, bahkan jalan-jalan, ngalaksanakeun manteng sateuacan saré, atanapi jogét di sakitar kamar anjeun pikeun sababaraha lagu bakal ngabédakeun!

Ieu saé kusabab sababaraha alesan. Dina catetan fisik, latihan ngaleupaskeun endorphins, nyaéta bahan kimia anu raoseun anu ningkatkeun haté urang.

Laksanakeun ogé ngingetan yén urang nuju ngajaga diri - urang ngaraos raoseun sabab urang sacara pro-aktip ngalakukeun hal anu saé pikeun pikiran sareng awak urang, anu raoseun saé pisan. Éta mangrupikeun bentuk cinta diri sareng éta nunjukkeun yén urang ngahargaan diri sareng hoyong ngurus kasihatan sareng karaharjaan.

Upami anjeun parantos damel seueur, olahraga sigana bakal dileupaskeun biasa. Éta ngahibur sareng éta hal anu urang tiasa giliran pikeun sababaraha stabilitas sareng normalitas nalika hal-hal di sakitar urang ngarasa lieur sareng pikasieuneun.

6. Perawatan diri mangrupikeun konci - sapertos anu ngurus awak anjeun.

Perawatan diri sanés ngan ukur ngeunaan memanjakan diri anjeun dina mandi gelembung haneut - éta langkung ti éta. Éta ngeunaan mastikeun yén anjeun ngalakukeun anu diperyogikeun pikeun raos saé sareng nyumponan kabutuhan, duanana sacara émosional sareng sacara fisik.

Pasti, éta panginten tiasa janten rendam panas anu panjang nalika mandi kadang-kadang, tapi éta ogé pikeun mastikeun yén anjeun tuang tuang anu bergizi, tetep terhidrasi, sareng istirahat nalika anjeun meryogikeun.

Komo upami kaseueuran tuang anjeun mangrupikeun ramuan beige anu anjeun parantos ciptakeun dina satengahing kaséhatan méntal, cobi tuang sapotong buah atanapi salad sisi sababaraha kali saminggu.

Henteu kunanaon upami anjeun nangis dina ranjang hiji dinten sareng ngaraos teuing teuing latihan! Tapi cobi tetep hidrasi sareng jaga diri bari istirahat.

Éta sadayana ngeunaan kasaimbangan sareng adaptasi prakték jaga diri anjeun dumasar kana naon anu anjeun alami.

Teu aya anu gugah tabuh 5 enjing unggal dinten, nuju lumpat 10km, teras angkat ngajar kelas Zumba, sinari kalayan positipitas sareng henteu kantos kesel!

Pasihan diri anjeun sareng reureuhkeun yén usaha naon waé anu anjeun jaga pikeun ngajaga diri anjeun luar biasa.

Ku langkungna waktos, anjeun tiasa ningkatkeun tindakan jaga diri ieu beuki seueur janten aranjeunna janten kabiasaan, tapi, pikeun ayeuna, salami anjeun masihan pikiran sareng awak naon anu aranjeunna peryogikeun saloba anu anjeun pikahoyong, anjeun ' ngalakukeun deui padamelan anu saé.

hal-hal anu kedah dilakukeun nalika bosen dina jero

Dunya gélo sakapeung, jadi jaga diri sorangan sareng ngalakukeun anu pangsaéna pikeun tetep waras sanaos jaman susah.

7. Tetep kuat sareng émut anjeun henteu nyalira.

Dunya panginten pikasieuneun sareng berita na sigana bakal pikareueuseun, tapi aya jalma anu raoseun sami sareng anjeun.

Nawiskeun dukungan, nampi dukungan, jujur ​​ngeunaan kahariwang anjeun sareng jalma anu dipikacinta sareng laksanakeun naon anu anjeun pikabutuh.

Ngadegkeun prakték ngurus diri anu hadé salami waktos-waktos anjeun teu raos pisan, sabab ieu waktos anu paling gampang pikeun ngalaksanakeunana.

Ngahubungan nalika anjeun peryogi bantosan, naha éta ka babaturan atanapi propésional anu terlatih.

Pasihan dahareun sareng cai pikeun awak anjeun, pasihkeun sinar panonpoé sareng hawa seger sareng émut yén anjeun dina dasarna pepelakan kalayan émosi anu langkung rumit!

Anjeun tiasa ngalangkungan ieu - urang sadayana babarengan…

Anjeun tiasa ogé resep: