8 Cara Bohong Beracun Pikeun Hubungan

Kecap 'bohong' mangrupikeun anu langsung ngahasilkeun visi sareng perasaan negativitas kasar éta nyayogikeun jinis moral anu seuseueurna jalma hoyong pédah jelas teuing.

Sanaos kitu, aya seueur jalma anu siap muter-muterkeun fiksi ka réréncangan, kulawarga, sareng réncangna - sadayana kalayan katingalina rada sesah.

Tapi naon anu leres ngeunaan ngabohong? Naon cilaka anu leres-leres disababkeun? Di dieu urang nalungtik ngan 8 tina sababaraha cara dimana ngabohong aya racun pikeun hubungan sagala jinis.





nalika teu aya kaakraban dina hubungan

1. Lies Erode Trust

Mungkin pangaruh anu paling jelas yén bohong dina hubungan nyaéta erosi kapercayaan hiji jalma pikeun anu sanés. Bohong sareng amanah moal gampang hirup babarengan akhirna anu baheula bakal ngancurkeun anu terakhir.

Naha sapertos badai anu nyababkeun longsor, atanapi hujan anu laun laun dina batu, kabohongan tiasa pisan ngarobah bentang hubungan sareng ngajantenkeun henteu tiasa huni pikeun salah sahiji atanapi kadua pihak.



Kapercayaan penting pisan pikeun hubungan anu kuat sareng suksés anu nalika éta leungit, kamungkinan runtuhna total pisan.

2. Bohong Nuduhkeun Kurang Hormat

Dicarioskeun anu saleresna, henteu paduli naon waé, confers the rasa hormat kana anu nampi. Éta ngabuktikeun ka aranjeunna yén jalma séjén nempatkeun nilai anu signifikan kana hubungan sareng henteu siap-siap ngabahayakeun éta ku nipu aranjeunna.

Nalika sababaraha bebeneran jelas bakal nempatkeun hubungan dina résiko, kabohongan condong janten langkung ngarusak. Nyarios batur anu leres, sanaos anjeun terang éta bakal nganyenyeri aranjeunna, nunjukkeun yén anjeun daék jawab tanggung jawab anjeun ngabohong nunjukkeun nanaon nanaon.



Pas kurangna hormat ieu janten jelas, éta mimiti nempatkeun galur hébat kana sagala aspek hubungan sareng, upami ditingalkeun, éta bakal nganyahokeun éta sadayana.

3. Ngantosan Anu Bohong Diceluk Deui

Sakali anjeun ngungkabkeun bohong pikeun kahiji kalina, sesah henteu hirup dina ngarep-ngarep kabeneran anu bakal datang ti jalma éta. Anjeun mimiti naroskeun naon anu aranjeunna carioskeun, ngalirkeun kecap-kecapna kana sistem alarm internal anjeun pikeun ngadeteksi naon waé anu henteu jujur.

Masalahna nyaéta kudu waspada luhur salamina pikeun omong kosong méré galur nyata dina interaksi antara anjeun duaan. Sooner atanapi engké, énergi méntal anu diperyogikeun bakal ngajadikeun anjeun hoyong ngajauhan jalma éta sadayana.

Luhureun sadaya ieu, panginten yén bohong anu sanés sanés ngan dipikaresep, tapi teu kedah dihindari bakal ngajantenkeun anjeun langkung curiga. Ieu leres pisan dina hubungan romantis dimana hiji pasangan mimiti naroskeun dimana anu sanésna, saha aranjeunna sareng, sareng naon anu aranjeunna laksanakeun. Ieu aya nanaon tapi toksik pikeun kapercayaan sareng hormat anu parantos kami nyarioskeun.

4. Bohong Nunjukkeun Diri

Nalika batur ngabohong, aranjeunna intina nempatkeun kapentingan nyalira nyalira tibatan kapentingan batur. Kahinaan aranjeunna pikeun berkorban pikeun hubungan jangka panjang anu langkung ageung pikeun hubungan anu sanés mangrupikeun indikator sanés anu aranjeunna henteu nempatkeun nilai anu luhur pikeun éta.

Bohong ogé tiasa janten indikasi egois anu langkung nyebar sareng teu merhatoskeun pihak anu sanés, anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna henteu dipikacinta sareng teu dihoyongkeun.

5. Ngaraos Bodo Pikeun Percaya Ngabohong

Momen éta anjeun sadar yén anjeun parantos dibohongi nyaéta anu pikaresepeun pisan. Nalika panon anjeun kabuka pikeun kaleresan, anjeun moal tiasa teu ngaraos bodo pikeun kantos murag kana kabohongan.

cutatan tina tao pooh

Dijieun ku cara kieu ku jalma sanés ngahakan pisan perasaan anu positip anjeun pikeun aranjeunna. Nganyenyeri tiasa muka pamisah antara anjeun, atanapi éta ngan saukur nyababkeun retakan lami muncul deui sareng ngalegaan.

Jalan anu mana waé ogé, pandangan anjeun ka jalma ieu bakal salamina robih ku nyeri anu ditimpa ku anjeun.

6. tukang bohong Éta ogé Ngahartoskeun Diri sorangan

Konsékuansi tina ngabohong anu sering teu dipaliré nyaéta palaku ogé henteu jujur ​​ka diri sorangan. Dina usaha nyumputkeun bebeneran ti jalma séjén, aranjeunna nolak nyingkabkeun kahoyong asli sareng kahoyongna ka dunya.

Intina, aranjeunna nampik idéntitas saleresna sareng milarian janten batur anu sanésna. Hubungan naon waé pastina bakal karasa galur tina jalan hirup anu teu pikaresepeun ieu.

7. Bohong Nyiptakeun Hubungan henteu saimbang

Pikeun hubungan anu tahan dina uji waktos sareng nahan cobaan hirup sadidinten, kadua pihak kedah masihan komitmen sareng tanaga anu sami pikeun éta. Kasaimbangan ieu nyiptakeun parasaan kemitraan anu ngabeungkeut dua jalma babarengan sareng ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngaluarkeun anu pangsaéna pikeun silih.

Bohong ngaganggu kasaimbangan alam ieu sareng nyababkeun timbanganana nepi ka hiji sisi. Pikeun jalma anu dibohongi, éta tiasa ngaraos siga aranjeunna parantos nempatkeun haté sareng jiwa aranjeunna, ngan ukur pikeun tukang bohong nahan aranjeunna.

Nalika anjeun nampi rasa hoream ieu dina bagian aranjeunna pikeun ngalakukeun lengkep, wajar pikeun ragu kana kahoyongna pikeun ngajantenkeun hubungan éta jalan. Ieu leres pikeun sadaya jinis hubungan, tapi khususna anu romantis.

8. Lies Beget Lies

Teu ilahar pikeun hiji bohong ngakibatkeun anu sanésna sareng anu sanés dina sababaraha usaha anu sia-sia ngajaga wol anu ditarik tina panon batur. Éta panginten tiasa janten kasus yén individu mangrupikeun tukang bohong biasa anu henteu ningali lepat leres dina nyarioskeun daging babi ka jalma-jalma dina kahirupan aranjeunna.

Hanjakalna, dimana hiji kabohongan tiasa nyababkeun karusakan anu tiasa diperbaiki dina hubungan anu kuat, sababaraha kabohongan bakal nyababkeun seuneu anu tungtungna bakal nyéépkeun rasa kaiket anu kantos aya.

Dimana bohong janten biasa, henteu aya hubungan anu tiasa salamet.

Masih teu yakin kumaha kaanggo bohong pasangan anjeun?Sakumaha sesah na kaayaan ieu, tiasa dipermudah kalayan bantosan pembimbing hubungan terlatih. Naha anjeun nyarios ka hiji nyalira atanapi sareng pasangan anjeun, aranjeunna bakal ngadangukeun masalah anjeun sareng nawiskeun naséhat pikeun hubungan anjeun balik deui dina taneuh anu padet.Ngobrol online ka ahli hubungan ti Hubungan Pahlawan anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang. Kantun.

Anjeun tiasa ogé resep: