6 Alesanna Naha Anjeun Henteu Puas Dina Kahirupan (+ Kumaha Janten)

Jalma-jalma ngalakukeun pagawéan anu luar biasa pikeun ngomong sorangan kusabab kabagjaan sorangan. Sigana mah pas urang ngahontal hal-hal anu urang pikahoyong, pandangan urang ngalih kana hal anu salajengna di cakrawala.

Ngusahakeun konstan ngeunaan hal-hal anyar, pangalaman anyar, kaayaan anyar mangrupikeun treadmill anu teu aya tungtungna anu ngagem urang dugi ka urang henteu mendakan deui kabagjaan sareng kabagjaan anu hal-hal ieu pernah dipasihkeun.

Sareng éta henteu ngabantosan éta hirup susah . Sok aya sababaraha hal anu dahsyat di dunya pikeun ngingetan urang yén urang kedah langkung ngahargaan, ngalakukeun langkung, milari deui, nyobian milari anu langkung saé dina ieu sadayana.





Sabalikna, urang kedah ngartos naha urang henteu sugema sareng damel pikeun menerkeun masalah éta.

Hayu urang tingali sababaraha alesan anu langkung ageung naha anjeun 'henteu kénging kasugemaan' nalika Rolling Stones nyanyi.



1. Anjeun teu ngahargaan naon anu tos dipiboga.

Syukur mangrupikeun titik omongan anu umum dina rohangan mandiri sareng kaséhatan méntal. Kamana waé anjeun ningali, éta sadayana ngeunaan 'syukur, syukur, syukur!'

Nanging, anéh kumaha sababaraha jalma sigana leres-leres ngajelaskeun manpaat syukur sareng kumaha éta tiasa ngawangun kahirupan anjeun.

Hayu urang ngalakukeun éta ayeuna.



Syukur nyaéta sadayana ngeunaan mindahkeun persépsi anjeun. Jalma anu fokus kana sagala anu teu dipiboga sareng naon anu dipikahoyong nyaéta nyiptakeun paséa dina jero. Aranjeunna teras-terasan nyarios ka dirina yén aranjeunna henteu cekap, yén aranjeunna kedah langkung, éta kedah langkung damel. Éta sanés naratif anu séhat pikeun muterkeun deui-deui dina émutan anjeun.

Pikeun bersyukur nyaéta ngalanggar narasi éta. Daripada fokus kana sagala anu teu dipiboga, anjeun fokus kana hal-hal anu anjeun gaduh, sanaos éta henteu seueur. Sanajan hirup anjeun sanés anu pangsaéna, atanapi anjeun parantos ngalaman sababaraha hal anu pikareueuseun. Unggal dinten urang narik napas mangrupikeun kado sareng hal anu kedah bersyukur sabab sacara seueur jalma henteu ngagaduhan kauntungan éta.

Langkung gampang janten wareg ku diri sareng kahirupan anjeun nalika anjeun museur kana naon anu dipiboga. Anjeun nyandak diri tina treadmill 'kéngingkeun langkung seueur' sareng kahariwang kapayunna.

tanda anjeunna hoyong langkung ti jinis

Nyatana, sagala anu anjeun gaduh ayeuna tiasa musna énjing. Éta ngan ukur jalan hirup kadang-kadang.

2. Anjeun nuju teu nangtang diri.

Seueur jalma ngawatesan diri nyalira ku sieun sareng kahariwang nyalira. Naon anu anjeun leres-leres hoyongkeun? Naha anjeun ngudag éta? Atanapi anjeun sieun ngudag éta?

Naha anjeun badé ngaluncurkeun bisnis éta? Kumaha upami gagal? Kumaha upami biaya anjeun sadayana sareng nempatkeun anjeun hutang? Kumaha upami henteu aya anu leres?

Naha anjeun hoyong ngawangun kulawarga anu asih? Naha anjeun nempatkeun diri di luar sana? Ngidinan diri anjeun janten rentan sareng nyandak résiko anu datang sareng rentan ka jalma anyar?

Daripada nempatkeun énergi kana hal-hal anu saleresna urang pikahoyong, urang ngaganggu diri sareng tujuan anu langkung handap anu henteu ngadorong wates urang nyalira.

Kumaha anjeun wareg ku kahirupan anjeun nalika anjeun henteu saluyu sareng anu ngajantenkeun jiwa anjeun nyanyi?

kumaha putrana ric flair pupus

Upami anjeun hoyong wareg dina kahirupan, anjeun kedah ngudag hal-hal anu disebat ku anjeun.

'Tapi tetep,' Abdi nguping anjeun nyarios, 'Naha anjeun henteu ngan ukur ngawartosan kuring pikeun bersyukur pikeun naon anu kuring tibatan ngudag langkung?'

Leres, tapi aya bédana antara nangtang diri sareng henteu ngahatur nuhun kana naon anu anjeun gaduh.

Nyatana, netepkeun tangtangan sareng latihan syukur henteu saling ekslusif - anjeun tiasa ngalakukeun duanana dina waktos anu sami.

Éta sadayana ngeunaan milari médium anu bagja antara hirup ogé dina zona kanyamanan anjeun dimana anjeun panginten henteu ngudag anu ngajantenkeun anjeun leres-leres bagja, sareng ngadorong diri anjeun pisan yén anjeun henteu resep kauntungan tina usahana anjeun.

Henteu aya tangtangan anu sering hartosna henteu nyugemakeun. Nya kitu ogé, teuing museur kana tantangan bakal nyésaan sakedik rohangan pikeun kapuasan.

3. Anjeun nuju teu hirup di jaman ayeuna.

Hal éta langkung saé pisan sateuacanna! Nya, meureun éta, meureun éta henteu. Hal-hal bakal langkung saé di payun! Nya, meureun.

Hirup henteu teras-terasan jalan kumaha urang ngarencanakeun. Kadang-kadang urang henteu tiasa mujudkeun impian urang ku jalan anu diarepkeun. Atanapi mungkin kahirupan ngan saukur ngalungkeun anjeun kurva balung masif, sareng anjeun ayeuna kedah nungkulan karugian tina hal anu pikareueuseun. Panyakit kajantenan, jalma maot, musibah seueur pisan. Sareng teu saurang ogé urang anu cukup khusus pikeun nyingkahan musibah éta. Éta sadayana mangrupikeun bagian anu normal pikeun pangalaman manusa.

Éta ogé normal pikeun ngarep-ngarep waktos nalika kaayaan tiasa langkung saé, nalika dunya panginten janten tempat anu langkung caang, atanapi sateuacan kajadian anu tragis éta kajantenan. Masalahna nyaéta urang henteu ngagaduhan méwah éta. Éta seueur runtah waktos sakumaha ngarepkeun masa depan anu urang henteu acan kagungan.

Kapuasan hirup ngan ukur tiasa dipendakan dina waktos ayeuna, janten anjeun kedah hirup dina ayeuna karaos sugema.

Anjeun nuju henteu ngalakukeun éta upami anjeun hoyong pisan ka tukang anu musna ayeuna atanapi masa depan anu moal pernah datang. Pikiran anjeun deui ka ayeuna nalika anjeun ngalamun ngeunaan pikahareupeun atanapi sono ka tukang.

Kumaha anjeun tiasa ningkatkeun ayeuna anjeun? Kumaha anjeun tiasa mendakan kabagjaan dina waktos ayeuna, ayeuna? Éta patarosan anu anjeun kedah naroskeun.

4. Anjeun teu ngagaduhan tujuan atanapi kahoyong.

Naha anjeun sadar kumaha sesahna pikeun wareg ku kahirupan nalika anjeun henteu terang naon anu anjeun pikahoyong tina kahirupan?

Éta Nyekel-22. Di hiji sisi, anjeun hoyong mendakan kasugemaan dina kahirupan anjeun. Di sisi anu sanésna, anjeun henteu terang naon anu saleresna bakal ngajantenkeun anjeun ngarasa sugema. Dimana anjeun ngamimitian? Naon anu anjeun laksanakeun? Kumaha anjeun terang naon anu kedah dilakukeun?

Hoyong terang rusiah na? Rahasia anu leres-leres rahasia?

Henteu janten masalah naon anu anjeun lakukeun. Anu penting nyaéta anjeun lirén teu heran, lirén mikir, sareng ngamimitian ngalakukeun sababaraha hal.

Anjeun tiasa nyéépkeun mangtaun-taun pikeun ngahajakeun sareng ngémutan, sareng anjeun moal ngagaduhan nanaon pikeun nunjukkeun sadaya waktos anu dikaluarkeun. Bandingkeun sareng jalma anu leres-leres teuleum dina padamelan sareng mimiti ngalih. Aranjeunna bakal dugi ka tempat anu aranjeunna badé langkung gancang.

Cara anu gampang pikeun mendakan hal-hal anu bakal ngalengkepan anjeun dina kahirupan nyaéta kaluar sareng ngalakukeun sababaraha hal. Pangalaman ieu ngajarkeun anjeun naon anu anjeun resep, naon anu anjeun henteu resep, sareng nyilakakeun anjeun kana kasempetan anu anjeun panginten henteu sadar. Éta ogé kalebet jalma sanés anu anjeun tiasa mangaruhan sacara ageung atanapi anu tiasa muka panto pikeun anjeun.

naha kuring bosen sareng sadayana

'Tapi kumaha upami kuring nyandak kaputusan anu salah!?'

Anjeun bakal. Urang sadayana ngalakukeun, gancang atanapi engké. Narima éta salaku dilawan. Nalika éta kajadian, bersyukur pikeun pangalaman éta, sareng ngalih kana hal anu salajengna. Éta rumit sakumaha kedahna.

Kahirupan henteu teras-terasan kumaha anu urang pikahoyong, tapi urang tiasa arah ka arah umum dimana urang pikir urang panginten hoyong tungtungna. Sareng saha anu terang, anjeun tiasa mendakan kasieun dina sababaraha jarak jauh anu anjeun henteu terang bakal pas pikeun anjeun. Kahirupan anéh sapertos kitu.

5. Anjeun henteu bérés naon anu anjeun ngamimitian.

Kapuasan sering sumping tina ningali proyek atanapi tujuan dugi ka tungtungna. Tapi sababaraha urang ngagaduhan masalah sareng ngarengsekeun naon anu aranjeunna ngamimitian.

Sabalikna, aranjeunna ngaluncat ti hiji hal ka anu sanés, ngalakukeun sakedik sakedik-sakedik di ditu di dieu, ngorondang dina sababaraha kagiatan atanapi daérah padamelan tibatan tetep sareng hiji hal pikeun waktos anu berkepanjangan.

Anjeun tiasa nyebat 'sindrom obyék ngagurilap' sabab pas jalma ieu ngamimitian hiji hal, sirahna dihurungkeun ku sababaraha hal anu sanés anu aranjeunna bayangkeun bakal langkung saé sareng langkung pikaresepeun tibatan anu dipibanda. Aranjeunna teras-terasan ngarepkeun obyék ngagurilap salajengna, percanten yén éta bakal janten hal anu nyandak aranjeunna kapuasan.

Anu aranjeunna kéngingkeun mangrupikeun tumpukan proyék satengah-satengah anu labuh dina waktosna.

Janten upami anjeun nempatkeun émutan kana hiji hal, leres-leres milari éta. Teuleum jero kana hal éta sareng cobian sakedap. Tingali dugi ka réngsé sareng anjeun bakal ngaraos langkung saé pikeun éta.

Éta sapertos maca satengah buku sateuacan ngalungkeun sareng ngamimitian anu sanésna. Anjeun moal pernah ngarasa sugema henteu terang kumaha carita na tétéla. Candak ka tungtung, giliran halaman pamungkas dina proyék, baso dina cahaya haneut anu asalna tina ngarengsekeun hiji hal.

naha anjeunna salawasna mad dina kuring

6. Anjeun nuju cicing di luar artos anjeun.

Naha anjeun kantos nguping kalimat 'gaya hirup ngarayap'? Nyusut gaya hirup mangrupikeun istilah anu digunakeun pikeun ngagambarkeun paningkatan kabiasaan belanja pikeun cocog sareng panghasilan anu langkung ageung.

Nyaéta, nalika anjeun kéngingkeun promosi anu ageung atanapi tungtungna ngagaduhan padamelan anu langkung saé, anjeun ningkatkeun pengeluaran kumargi hé! Ayeuna anjeun sanggup! Ieu ogé mangrupikeun pengeluaran umum artos pikeun objék sapopoé kusabab anjeun gaduh pendapatan anu langkung seueur. Masalahna nyaéta ieu tiasa gampang ngaganggu kahirupan anjeun sareng nempatkeun anjeun langkung jauh.

Masalah anu sanés pikeun hirup di luar artos anjeun nyaéta ngagunakeun pembiayaan pikeun kéngingkeun hal-hal anu anjeun pikahoyong. Mobil anyar panginten langkung saé. Ngagaduhan $ 30.000 dina éta henteu saé pisan. Éta komitmen mangtaun-taun mastikeun anjeun kedah dina posisi anu tiasa mayar, atanapi sanés anjeun résiko kaleungitan mobil sareng bangkrut.

Istilah sanés anu dianggo pikeun nerangkeun jinis ieu nyaéta 'kétang emas.' Mangrupikeun istilah anu sering dianggo pikeun ngajelaskeun jalma-jalma anu ngalih tina padamelan panghasilan rendah atanapi pendidikan kana karir anu dibayar pisan. Aranjeunna kaluar sareng mésér mobil mewah, bumi anu saé, baju énggal, sareng ayeuna aranjeunna kedah ngajaga padamelan éta sareng penghasilan anu luhur pikeun ngajaga sadayana. Aranjeunna henteu deui ngagaduhan pilihan pikeun ngan ngaleuleungitkeun kaayaan éta upami aranjeunna henteu hoyong éta sabab dibungkus ku tanggung jawab kauangan.

Éta sesah pikeun wareg ku kahirupan anjeun nalika anjeun nyobian tetep sadayana pelat berputar supados henteu turun-tumurun di sakitar anjeun.

Solusi anu paling saé pikeun ngembangkeun kabiasaan artos anu saé, ngembangkeun anggaran (sanaos dasar), sareng hirup handapeun artos anjeun.

Simpen dana darurat $ 1000 bisi manaskeun cai anjeun niup atanapi mobil anjeun rusak. Coba simpen sahenteuna 20% tina gaji anjeun. Dahar di luar. Diajar masak, sareng anjeun tiasa ngahémat seueur artos. Sooner atanapi engké, kahirupan bakal kajadian, sareng anjeun bakal kedah bantal éta.

Masih teu yakin naha anjeun teu wareg ku kahirupan? Naha anjeun hoyong janten? Nyarios ka konselor dinten ieu anu tiasa ngiringan anjeun dina prosés. Kantun pencét di dieu pikeun ngahubung sareng hiji.

Anjeun tiasa ogé resep: