Nalika Jalma Ngritik Anjeun, Entong Ngalakukeun Ieu 6 Hal

Dikritik jarang janten pangalaman anu pikaresepeun, utamina nalika ti batur anu anjeun paduli. Éta tiasa nyababkeun sagala rupi réaksi gumantung kana individu sareng kaayanana, tapi sababaraha ogé langkung pantes tibatan anu sanés.

Naon anu tiasa urang carioskeun, kalayan sababaraha kayakinan, nyaéta yén aya seueur cara pikeun ngaréspon anu kedah dihindari pisan. Aranjeunna henteu ngagaduhan nilai salain ti ngajantenkeun kaayaan langkung parah, tapi aranjeunna sadayana umum teuing dina kahirupan nyata.

Anu bakal diusahakeun tulisan ieu nyaéta ngungkabkeun tujuh réspon sapertos anu teu aya maksad nanaon, sahingga anjeun tiasa ngaidentipikasi aranjeunna nalika aranjeunna badé kajadian sareng ngeureunkeunana dina jalurna.





1. Ngarespon Kalayan Amarah

Anjeun nembé ngalaman niup awak saatos nampi kritik ti jalma anu pendapatna penting pikeun anjeun. Anjeun ngaraos kulit anjeun panas nalika getih ngalir ngaliwatan sistem anjeun bari hoream sareng amarah naék ti jero , culminating dina ledakan tina iritasi komo ngamuk.

Ngaluarkeun kaluarna amarah ieu tiasa atanapi henteu ditujukeun ka kritikus anjeun, tapi hasilna tetep bakal ngarugikeun anjeun. Upami anjeun nunjukkeun rasa ambek ka kritikus anjeun, anjeun ngan ukur bakal antagonis aranjeunna, berpotensi ngarah kana langkungna. Éta bakal ngarusak hubungan anjeun sareng ngajantenkeun perusahaan anu silih sesah.



bobogohan awéwé kalayan masalah abandonment

Upami anjeun ngatur nahan amarah dugi ka ngajauhkeun diri ti jalma anu ngritik anjeun, éta tetep henteu hartosna anjeun bébas tina balukarna. Anjeun tiasa nyandak kaputusan gancang-gancang yén anjeun engké kasieun , anjeun tiasa nyababkeun nganyenyeri ka batur (anu disebat psikolog kapindahan ), sareng anjeun tiasa nimpah cara sapertos ngadamel masalah.

Henteu, amarah sanés cara pikeun ngaréspon kritik.

2. Ngalaksanakeun Pamalesan

Anjeun parantos dinyenyeri sareng anu tiasa dipikirkeun nyaéta ketidakadilan anu anjeun atos akhir. Anjeun henteu pantes sareng ayeuna waktuna pikeun ngajantenkeun aranjeunna mayar.



Janten anjeun ngarencanakeun sareng skéma pikeun nyababkeun kritikus anjeun nyalira ku nyababkeun aranjeunna nyeri deui.

Tapi naon ieu leres-leres kahontal? Anjeun panginten tiasa nyababkeun kanyeri ka aranjeunna, tapi naha ieu bakal ngarobah naon? Naha anjeun bakal langkung raos kusabab éta?

Jawabanna ampir pasti henteu. Balesan nyaéta a réaksi pertahanan anu jarang kantos ngagaduhan seueur nilai salaku réspon sabalikna, éta bakal langkung gampang ngakibatkeun trauma émosional salajengna pikeun anjeun kapayunna.

Henteu, bales sanés cara ngaréspon kritik.

naha kuring kuat teuing

3. Nyalahkeun Batur

Sasaurang anu ngahukum anjeun, tapi anjeun keukeuh teu aya hubunganana sareng anjeun. Sabalikna, anjeun mindahkeun kasalahan ka batur - saha deui. Anjeun ngajantenkeun alesan naha anjeun henteu pantes dikritik sareng ngabantah tanggung jawab naon waé anu jauh ti diri anjeun.

Barina ogé, teu aya anu tiasa leres-leres kritis ka anjeun nalika disalahkeun di tempat sanés, leres? Nya, anjeun panginten panginten kitu, tapi ieu ngan ukur hasil anu réalistis upami anjeun leres-leres dituduh palsu. Sareng upami ieu masalahna, nyalahkeun anu sanés sanés réspon anu leres. Sabalikna, anjeun ngan saukur kedah ngajelaskeun naha lepatna henteu aya dina anjeun tanpa nunjuk ramo di tempat séjén.

Tapi, leuwih gampang, anjeun bakal ngagaduhan tingkat tanggung jawab sareng kritikna bakal akurat, sanaos henteu kedah diperyogikeun. Nyobian ngarobih jalan anjeun kaluar ku nempatkeun batur dina pigura ngajantenkeun anjeun kamana waé.

Henteu, nyalahkeun batur sanés cara pikeun ngaréspon kritik.

4. Nolak Éta

Sababaraha kecap parantos dikedalkeun sareng anjeun siga aranjeunna karasa pisan. Anjeun henteu pantes dikritik sapertos kitu sabab anjeun henteu ngalakukeun kasalahan.

Atanapi sahenteuna, éta anu ceuk pikiran anjeun. Nolak yén anjeun panginten salah ngalaksanakeun pasti salah sahiji cara pikeun nyingkahan nyeri haté anu hébat, tapi naha éta ogé tiasa janten kasempetan anu teu dipikagaduh?

kumaha kuring ngamimitian kahirupan anyar

Sering kalana kritik teu ngagaduhan dasar dina kanyataan, tapi waktos-waktos ieu jarang pisan. Sabalikna, biasana aya sababaraha unsur bebeneran dina naon anu dicarioskeun, bahkan upami éta nyarios kaleuleuwihi.

Upami anjeun nolak bebeneran ieu, maka anjeun nyegah kasempetan pikeun diajar tina naon anu kajantenan. Jelas anjeun parantos ngirut batur, sareng upami anu anjeun lakukeun henteu satuju kana alesan aranjeunna, anjeun moal tiasa ngarobih tingkah paripolah anjeun sareng nyegah kajadian éta deui.

kumaha nyaritakeun budak awéwé geulis

Henteu, panolakan sanés cara pikeun ngabales kritik.

5. Nyumput Tina Éta

Anjeun tiasa sapinuhna nampi poin anu parantos dikedalkeun ngalawan anjeun, tapi ieu henteu kedah hartosna anjeun ngungkulanana sacara internal.

Anjeun tiasa, tibatan, ngan saukur milih ngubur sirah anjeun kana keusik sareng nyumput tina akibat na. Ku ngalalaworakeun pikeun ngabéréskeun masalah éta, anjeun nahan perasaan sareng ngajauhkeun diri tina tanggung jawab anjeun.

Anjeun tiasa malire kana kaputusan anu ditetepkeun sateuacan anjeun, tapi ngalakukeun éta ngan ukur leungit kasempetan pikeun tumuh sareng parobihan. Anjeun tiasa sieun robih , tapi éta hiji-hijina cara pikeun kabur ti pagelaran ulang dina waktos engké.

Henteu, nyumput sanes cara pikeun ngaréspon kritik.

6. Duduk Dina Éta

Janten anjeun parantos gaduh sababaraha kecap anu kasar anu diarahkeun ka anjeun sareng anjeun ngaraos lemah. Anjeun gaduh dua pilihan: anjeun tiasa waé museurkeun deui sareng neraskeun kaayaan nyeri anjeun, atanapi anjeun tiasa ngupingkeun parasaan anjeun, diajar naon hartosna na léngkah-léngkah proaktif pikeun ningkatkeun diri.

kumaha nungkulan jalma anu ngagaduhan masalah ninggali

Sakumaha parantos parantos didugikeun, kritik biasana ngagaduhan sababaraha bebeneran dina éta sareng anjeun ngamungkinkeun anjeun ningali kualitas anu teu pikaresepeun dina panon jalma-jalma di sakuriling anjeun atanapi masarakat umumna. Kadang-kadang aspek kapribadian ieu panginten disumputkeun ti anjeun, sareng nalika aranjeunna henteu pernah pikaresepeun ngadangukeun, ku jalan ngalangkungan acara éta terus-terusan, anjeun leres-leres ngahalangan jalan ka kamajuan.

Henteu, tetep dina éta sanés cara pikeun ngaréspon kritik.

Urang sadayana bakal nyanghareupan kritik salami umur urang sareng kumaha réaksi ka éta tiasa mangaruhan arah perjalanan urang. Genep réspon anu dibahas di dieu henteu ngalayanan diri anjeun anu langkung luhur sareng kedah dihindari dimana-mana. Sabalikna, anjeun kedah teras-terasan ngupayakeun ngarobah kritik kana hal anu positip ku nganilai asal usulna sareng kumaha anjeun tiasa ngalebetkeun kana perjalanan pamutahiran diri.

Naha anjeun satuju sareng poin anu diangkat di dieu? Ninggalkeun koméntar di handap ieu sareng bagikeun pandangan anjeun ka kami.