7 Dosa Kardinal Perbaikan Diri

Upami Aristoteles leres nalika anjeunna nyarios yén kahirupan anu henteu diuji henteu pantes hirup, maka anjeunna bakal sami waé upami anjeunna nyatakeun yén HIRUP anu TEU DIBENERKAN henteu pantes hirup.

Urang sadayana dina prosés. Teu aya urang anu sumping sareng teu aya anu lengkep. Urang sadayana gaduh padamelan anu kedah dilakukeun. Sababaraha langkung ti anu sanés, leres. Tapi urang sadayana peryogi sababaraha padamelan. Urang sadayana tiasa ningkatkeun sababaraha cara, dina sababaraha tingkatan.

Tapi pamutahiran diri henteu ngan ukur kajadian. Éta sanés sihir. Éta henteu ngalangkungan pamikiran angen. Meryogikeun sababaraha hal. Sanaos aya sababaraha hal anu kedah urang laksanakeun BENER pikeun ningkatkeun diri urang, aya sababaraha hal anu urang tiasa laksanakeun SALAH sabotase usaha urang sorangan .





Nyatana, kuring bakal nyarankeun aya 7 Dosa Kardinal Perbaikan Diri. Hal-hal anu urang kedah waspada pikeun maksimalkeun kasempetan yén usaha ningkatkeun diri urang bakal suksés.

Dosa # 1 - Kami ngarepkeun hasilna gampang teuing.

Perbaikan diri biasana nangtang ku alesan saderhana yén urang sadayana ngagaduhan pola pamikiran sareng tingkah laku anu jero anu sesah dileungitkeun. Anu dimimitian salaku hal anu anyar sareng anu béda tiasa, antukna janten waktos janten lami sareng ngariung. Sesuatu anu urang terang salaku nyayogikeun sakedik kauntungan atanapi bahkan cilaka. Kami terang yén urang kedah ngarobih hal ieu. Tapi hayang ngarobih éta henteu sarua jeung sabenerna ngarobahna.



Salaku réformator pendidikan Amérika Horace Mann sakali niténan, 'Watek mangrupikeun kabel anu urang anyaman benangna unggal dinten, sareng tungtungna urang moal tiasa ngaheureutan.'

Kabiasaan lami ulah maot daék atanapi tanpa gelut. Janten urang kedah ngamimitian usaha ningkatkeun diri ku pamahaman yén hasilna moal gampang. Atanapi aranjeunna moal gancang sumping. Anu nganteurkeun urang kana Dosa # 2.

Dosa # 2 - Kami ngarepkeun hasilna gancang teuing.

Nalika urang mikirkeun pola anu parantos ditetepkeun sareng kabiasaan anu urang hoyong pegat, urang kedah émut yén éta henteu kabentuk gancang. Butuh sababaraha bulan atanapi malah taun sateuacan aranjeunna janten bagian tina urang. Saperti dina analogi di luhur tina anyaman, urang ngan ukur tiasa nambihan utas dina hiji waktos. Tapi akhirna kami nganyam kabel anu sesah pikeun ngarecah.



kumaha carana supaya waktos sigana langkung gancang

Kusabab kitu, éta bodo pikeun mikir yén pola atanapi kabiasaan anu jero pisan tiasa diungkulan gancang. Ampir sok meryogikeun waktos. Tapi sami sareng waktos nyaéta MUSUH urang nalika ngeunaan NGABENTUKkeun kabiasaan anu ngancurkeun ... waktos janten ALLY urang nalika urang nyobian ningkatkeun diri. Parobihan alit kana waktos tiasa ngadamel bédana ageung.

Candak kaleungitan beurat, salaku conto, tantangan anu ampir sadayana nyanghareupan ti jaman ka jaman. Nyetél kaleungitan 30 pon sigana moal tiasa diungkulan sareng sadayana henteu réalistis. Kami pikir kumaha héséna pikeun turun 30 pon. Tapi upami urang motong sapotong roti per dinten. Atanapi tuangeun ngan ukur satengah tina bar Snicker. Atanapi tuang 2 kirang cookies Oreo unggal dinten. Upami urang ngaleungitkeun ngan ukur 100 kalori per dinten - urang bakal kaleungitan 10 pon dina sataun. Dina 3 taun urang bakal kaleungitan sadayana 30 pon.

Tapi anjeun panginten mikir, 'Saha anu hoyong waktos 3 taun ka icalan 30 pon?' Tangtosna, anjeun bakal teras-terasan kaleungitan 30 pon LEPAS, tapi peryogi langkung padamelan, langkung pokus, sareng langkung mungkir. Urang sering ngabasmi upaya urang dina ningkatkeun diri kusabab nungtut transformasi gancang. Pasti, transformasi gancang tiasa nyobian. Tapi aya 3 sisi handapna:

  • Upami urang gagal ningali hasilna gancang, urang gampang nyerah
  • Éta sesah ngalebetkeun perobihan ageung tibatan parobihan minor
  • Kami condong négatip négatip kana panolakan diri anu diperyogikeun

Intina nyaéta yén parobihan ageung tiasa dilakukeun salami waktos anu lami. Urang masih bakal peryogi disiplin kanggo perjalanan. Tapi bakal aya kirang panolakan sareng langkung saeutik langkah-langkah penghematan anu diperyogikeun. Salaku quip lami mana: 'Ku buruan hésé ... ku inci éta téh cinch.' Ieu hiji hal anu saé pikeun diémutan nalika urang kedah ngarobih pola sareng kabiasaan anu jero pisan. Éta bakal nyandak waktos. Janten urang kedah ngijinkeun waktos sareng henteu ngalakukeun dosa kadua tina ngarepkeun hasilna gancang teuing.

Dosa # 3 - Kami netepkeun tujuan anu henteu réalistis.

Dosa anu katilu biasana dilakukeun kusabab, di awal, urang nuju ngamotivasi pisan pikeun ngarobih anu urang terang anu kedah dilakukeun. Kami ningali sobat anu parantos ngalakukeun sababaraha pamutahiran pribadi. Kami maca buku mandiri. Kami ningali iklan dina majalah anu KITU tiasa katingali. Sareng urang nuju ngajalankeun sareng ngaji. Sareng kami netepkeun sababaraha tujuan anu paling henteu réalistis pikeun diri urang sorangan.

  • Urang badé ngajalankeun maraton munggaran urang dina 2 minggu.
  • Kami badé ngarobih karir, ngalih ka Éropa, mendakan pasangan jiwa kami, sareng pensiunan dina 5 taun.
  • Urang bakal kaleungitan 30 pon éta dina 3 minggu.
  • Urang badé maca sadaya novel klasik dina liburan urang anu bakal datang.

Tangtosna, ieu mangrupikeun tujuan anu ambisius sareng teu réalistis. Tapi anjeun ngagaduhan ideu. Kami netepkeun tujuan anu luhur pisan anu aranjeunna dasarna dijamin gagal. Sareng kagagalan henteu motivasi pisan, nya?

Janten urang kedah netepkeun tujuan anu ambisius sareng nangtang tanpa teu réalistis.

Ieu langkung sesah tibatan disada. Urang ngan saukur HENTEU terang naon tujuan anu réalistis SAÉNA. Tapi aya solusi anu hadé pikeun ieu. Cara ngungkulanana nyaéta urang ngan saukur ngamimitian sareng tujuan anu urang terang anu réalistis. Janten upami urang hoyong kaleungitan 30 pon, urang netepkeun hiji TUJUAN INCREMENTAL anu urang yakin urang tiasa ngahontal.

Ucapkeun tujuanana pikeun leungit pon saminggu salami 4 minggu berturut. Éta bakal sapertos 500 langkung seueur kalori unggal dinten salami 4 minggu. Henteu aya prestasi alit, tapi éta tiasa dilakukeun ku sababaraha fokus sareng disiplin anu saé. Upami ieu sigana henteu masuk akal, urang tiasa ngajantenkeun 250 kalori per dinten. Naon waé anu urang rasakeun urang tiasa ngatasi bari tetep janten tantangan.

Barina ogé, upami ngahontal tujuan urang gampang, urang kukituna parantos ngalaksanakeunana tiheula. Tapi ngahontal tujuan moal tiasa NGUNTUT teuing, atanapi urang bakal pas nyerah teuing atanapi henteu ngamimitian perjalanan. Éta sadayana ngeunaan BALANSI. Tujuan urang tiasa teu katingali, tapi aranjeunna moal tiasa kaluar ti jangkauan. Janten pikirkeun kumaha hasilna akhir na. Sareng pikirkeun ngalangkungan léngkah-léngkah tambahan pikeun ngahontal hasil akhir éta. Setel tujuan target anu anjeun yakin yén anjeun tiasa ngahontal kalayan sababaraha fokus sareng disiplin. Teras ngagungkeun prestasi paningkatan. Bahkan prestasi alit pantes dirayakeun sabab masing-masing ngagambarkeun léngkah langkung caket kana tujuan akhir anjeun.

Sakumaha pepatah: Anjeun teu tiasa tuang gajah dina SATU BITE. Tapi anjeun BISA tuang gajah SATU BITU SAKTI.

Dosa # 4 - Urang hilap yén ngabéréskeun mangrupikeun awal.

Dina salah sahiji abdi tulisan blog anyar-anyar ieu , Kuring ngarujuk kana paribasa Flemish anu nyebatkeun: 'Anjeunna anu aya di luar panto na ngagaduhan bagian paling hese tina perjalanan na di tukangeunana.' Kanyataanna nyaéta Mimitian JURNAL pamutih diri tiasa janten bagian anu paling PISAN. Ngungkulan inersia tiasa pikasieuneun.

Tapi urang tiasa kana bubu anu sami umum pikeun mikir yén ku Mimitian, padamelan hakékatna dilakukeun. Ieu henteu leres sareng urang netepkeun diri pikeun kacau upami urang hilap. Pasti, Mimitian ageung pisan dina jalan ka pamutahiran diri. Kami henteu pernah tiasa ngalakukeun perjalanan anu teu pernah urang mimitian. Tapi urang kedah nyarios ka diri urang sorangan sapanjang jalan yén aya seueur léngkah anu kedah dilakukeun sareng urang kedah nyandak seueur léngkah sateuacan sumping ka tempat anu dituju.

Éta henteu kunanaon sareng éta henteu kedah pundung. Tapi urang tiasa matak pundung ku hanjakal ogé ku disiplin anu saéstuna. Éta langkung saé pikeun ngarepkeun poin sesah dina perjalanan tibatan mikir yén sakali urang ngamimitian aya sakedik kénca anu sesah. Henteu leres. Ngamimitian penting pisan. Ngamimitian mangrupakeun konci. Ngamimitian wajib. Tapi éta ngan ukur mimiti balapan. Éta TUNGTUNG tina balapan anu nangtoskeun juara.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

Dosa # 5 - Urang ningali kakurangan kusabab gagal tibatan bangké.

Urang kedah terang nalika ngamimitian usaha ningkatkeun diri, bakal aya karandapan sapanjang jalan. Ieu ampir pasti. Deui, upami pamutahiran éta gampang, kami bakal parantos hasil. Tapi éta henteu gampang, janten teu tiasa dugi ka titik ieu. Tapi waktos ieu bakal béda. Kami ngagaduhan tekad, kami gaduh rencana, kami ngagaduhan sababaraha tujuan anu réalistis ... dina kecap - WE READY.

Tapi dibarengan ku sumanget urang, urang bakal peryogi dosis réalitas - bakal aya kamunduran. Kami ngalakukeun naon anu urang tiasa pikeun ngirangan kamungkinan kajadianana. Urang ngarencanakeun saageung mungkin. Kami ngantisipasi giliran anu nangtang dina perjalanan. Tapi kakurangan ampir teu bisa dihindari.

Éta henteu kunanaon.

Tapi urang kedah ningali masalah anu sanésna sanés GAGAL, ​​tapi salaku RUNGS. Saolah-olah urang naék tangga kana tujuan urang. Tujuanana nyaéta dina TOP tangga. Sareng urang ngan ukur tiasa dugi ka dinya kalayan napak dina unggal jajaran sakumaha urang meunang ka dinya. Tapi kadang-kadang suku urang bakal ngéser dina gawang anu salajengna. Ieu henteu kagagalan sareng henteu kedah ditingali sapertos kitu. Éta ngan saukur waktos pikeun ngeureunkeun sareng meunteun sateuacan nyandak léngkah salajengna.

Sésa dina hurung ayeuna. Ngahaturkeun nuhun kana kamajuan anu dijantenkeun Jauh Jauh. Tingali deui kana anak tangga anu parantos kaliwatan. Teu kedah panik. Atanapi asa-asa. Candak istirahat. Ngarasakeun sésana. Anggo sésana kanggo disimpen deui sareng dihirupkeun deui. Teras, nalika sésana réngsé, candak kana léngkah salajengna. Bilas sareng balikan deui sakumaha diperyogikeun.

Sadaya perjalanan langkung saé. Perjalanan gaduh seueur léngkah pikeun aranjeunna. Teu kedah pundung ku éta. Narima salaku bagian tina perjalanan. Dugi ka urang diajar cara ngarambat dina gancang-gancangna, perjalanan bakal nyéépkeun waktos.

Dosa # 6 - Urang gagal nganggap kalemahan urang sorangan sareng kaunggulan urang sorangan.

Urang sadayana ngagaduhan watesan. Urang sadayana ngagaduhan kalemahan. Urang sadayana ngagaduhan daérah anu ngagaduhan riwayat prestasi anu kirang tina bintang. Éta teu kunanaon. Kusabab urang ogé ngagaduhan kamampuan. Sareng katerampilan. Sareng kamampuan. Sareng bakat . Sareng catetan lagu anu parantos kabuktosan dina sababaraha daérah.

kumaha carana ngabejaan lamun gadis ngora diaku Anjeun

Nalika urang nuju ngarencanakeun perjalanan, urang kedah nyandak waktos kanggo nimbangkeun ieu sateuacan urang ngamimitian. Pikirkeun naon kakuatan anjeun. Dimana anjeun bakal NYERI dina perjalanan? Dimana perjalanan bakal GAMPANG pikeun anjeun? Naon kamampuan alami anu tiasa anjeun parlay dina rute? Maka rencanakeun perjalanan anjeun pikeun maksimalkeun pungsi aranjeunna.

Salaku conto, upami anjeun sanés jalma énjing, henteu bijaksana pikeun nyayogikeun syarat perjalanan pamutahiran diri anjeun naék unggal énjing tabuh 5:00 énjing. Ieu resep kagagalan. Nanging, upami anjeun jalma énjing, naék jam 5:00 tiasa janten sekutu pangageungna anjeun. Koncina pikeun terang naon kamampuan unik anjeun sareng gunakeun salaku pangungkit pikeun ningkatkeun odds anjeun pikeun kasuksesan.

  • Upami anjeun gaduh kacenderungan kaleungitan drive nalika damel salami lami, teras rencanakeun reureuhan.
  • Upami anjeun damel langkung saé pikeun nyaring panjang, maka atur jadwal anjeun sahingga anjeun bakal ngagaduhan waktos ageung.
  • Upami anjeun gampang kaganggu-teras ngaleungitkeun sadaya gangguan anu anjeun tiasa.
  • Upami anjeun damel langkung saé ku sababaraha latar tukang — maka nyayogikeun latar tukang anu anjeun peryogikeun.
  • Upami anjeun damel langkung saé nyalira, maka kersa nyarios ka réréncangan anjeun yén anjeun peryogi sababaraha waktos kanggo pokus, sareng milari tempat kanggo nyorangan.
  • Upami anjeun damel langkung saé pikeun jalma sanés, maka léngkah anu anjeun peryogikeun pikeun éta.

Éta sanés hiji strategi langkung saé tibatan anu sanés. Atanapi hiji ukuran éta cocog sareng sadayana. Intina nyaéta yén urang sadayana rada bénten tibatan anu sanés. Waspada naon anu ngabédakeunana sareng ngungkit kana kauntungan anjeun. Terang kaunggulan anjeun sareng garapan aranjeunna. Ngungkit aranjeunna. Nyaho kalemahan anjeun sareng nyanggakeun pikeun aranjeunna. Ieu bakal ningkatkeun kamungkinan anjeun pikeun suksés. Éta ogé bakal ngajantenkeun perjalanan kirang sesah.

Upami anjeun ngagaduhan kalemahan pikeun permén, tong lebet ka toko permén sareng uji disiplin anjeun. Nyingkahan toko permén sadayana. Sareng upami nasib mendakan anjeun di toko permén, maka pastikeun anjeun ngan mésér SATU BAR CANDY CILIK. Anjeun bakal atos ngagoda tanpa kedah nampik nyalira. Teras angkat deui kana gerbong.

Dosa # 7 - Urang hilap yén perbaikan diri mangrupikeun prosés, sanés kajadian.

Dosa Kardinal katujuh pikeun ningkatkeun diri nyaéta urang hilap yén perbaikan diri mangrupikeun a prosés sareng sanés an acara. Ieu aya hubunganana sareng 2 dosa anu mimiti anu urang atoskeun. Kami ningali ieu gampang pisan di daérah kahirupan séjén.

  • Kami moal pernah melak siki kembang sareng balik sajam sareng héran kunaon aranjeunna henteu acan bertunas.
  • Kami henteu mésér saham di énjing-énjing sareng ngarepkeun éta dobel nilaiana sonten.
  • Kami henteu flu flu sapeuting sareng ngaharepkeun balik damel atanapi ka sakola énjingna.
  • Kami terang yén bahkan PADUAN CEPAT meryogikeun Sababaraha Waktos kanggo nyiapkeun.

Tapi urang henteu gampang ningali ieu nalika ngeunaan pamutahiran diri. Kami hoyong paningkatan AYEUNA. Sahenteuna leuwih gancang tibatan engké. Kami hoyong nyerah sabab nyandak SOOOO LOOOONG.

Naha kuring bakal kantos tamat program gelar ieu? Naha kuring bakal bugar? Naha kuring bakal ngirangan beurat ieu? Naha kuring kantos tiasa ngantunkeun padamelan buntu ieu? Naha kuring bakal sanggup nyéwa bumi sorangan? Naha kuring bakal mampuh mobil anu tiasa dipercaya? Naha kuring kantos tiasa ngarusak kabiasaan anu ngancurkeun ieu? Naha éta bakal kajadian?

Waleran tina patarosan éta URANG TEU NYAHO. Ngan ukur waktos anu bakal masihan jawaban. Tapi urang henteu kedah ngalakukeun dosa LUPA yén kamajuan diri nyaéta prosés sareng sanés kajadian. Upami ngahontal tujuan mangrupikeun ACARA tibatan PROSES, ampir sadaya jelema bakal ngahontal tujuanana. Éta PROSES NU NGOMONG JALMA.

Kami janten teu sabar dina perjalanan. Kami hoyong aya didinya AYEUNA. Jiga kawas barudak linggih di korsi tukang dina perjalanan anu panjang. Naha urang aya kénéh? Henteu, urang teu acan aya. Lalampahan butuh waktos. Perjalanan mangrupikeun PROSES. Éta sanés kajadian.

Tapi aya KECANTIKAN dina PROSES. Kaéndahanana nyaéta dina NINGALI prosés na kabuka. Janten dina sababaraha dinten urang ningali siki kembang bertunas. Sareng urang ningali pepelakan naék. Sareng akhirna pepelakan ngahasilkeun kembang. Aya kageulisan dina prosés kamekaran ogé dina mekar. Kami henteu kaleungitan 30 pon dina sabtu minggu. Tapi urang tiasa ningali pon datang dina sababaraha minggu. Aya kageulisan dina prosés. Aya kapuasan dina prosés. Aya alesan pikeun ngagungkeun prosés - bahkan sateuacan tujuan ngahontal.

Siga naék kana karéta ti hiji kota ka kota séjén. Kami terang aya seueur stasiun di sapanjang jalan. Meureun BANYAK Stasion. Tapi nalika urang sumping ka unggal stasiun sareng nguping éta diumumkeun, urang terang yén urang nuju kamajuan. Unggal stasiun ngadeukeutkeun urang ka stasiun akhir urang. Dina hartos urang tiasa ngagungkeun datangna di unggal stasiun, terang yén éta ngagambarkeun panutupanana dina tujuan ngahontal tujuan urang.

Janten naha ngadamel perjalanan ningkatkeun diri?

Janten naha ngamimitian pamutahiran diri ogé? Naha nempatkeun diri urang liwat prosés anu meureun sesah sareng bakal nyandak waktos? Ieu sababaraha alesan:

  • Teu aya anu sampurna sareng teu aya anu sumping. Urang sadayana kedah ningkatkeun sababaraha cara.
  • Perbaikan diri bakal masihan urang rasa kahontal. Rarasaan anu hébat ngagaduhan.
  • Perbaikan diri sering janten konci pikeun kahirupan anu langkung saé.
  • Perbaikan diri bakal ngajantenkeun kami versi anu hadé pikeun diri urang sorangan.
  • Perbaikan diri dina skala leutik bakal memotivasi urang pikeun ningkatkeun skala anu langkung ageung.

Henry David Thoreau sakali nyarios, 'Kuring henteu terang kanyataan anu langkung pikaresepeun tibatan kamampuan manusa anu teu tiasa diragukeun pikeun naékkeun dirina ku usaha sadar.'

kumaha percanten kabogoh anjeun saatos anjeunna ngabohong

Anne Frank nyarios, 'Kumaha indah pisan yén teu aya anu kedah ngantosan sakedap sateuacan sateuacan ningkatkeun dunya.'

Kuring bakal nambihan yén teu saurang ogé urang kedah ngantosan sakedap sakedap sateuacan ngamimitian Ngaronjatkeun diri urang sorangan. Janten hayu urang ngamimitian.