4 Jenis Jalma Pang dipikaresepna Pikeun Ngagaduhan Krisis Eksistensial

Milarian hartina hirup ? Ieu mangrupikeun $ 14,95 pangsaéna anu anjeun kantos nyéépkeun.
Pencét di dieu pikeun diajar langkung seueur.

Milarian kamanusaan pikeun hartos dina kahirupan tiasa ditingali ngalangkungan ratusan agama, filsafat, sareng ideu. Teu aya ragu urang nyanghareupan ayana rumit anu seueur perjoangan milarian kabahagiaan dina tagihan tagihan kanggo mayar, ngusahakeun ngaji, damel pikeun dijaga, sareng kulawarga pikeun ngumpulkeun.

Seueur urang mendakan diri urang kabebeng ku sipat monoton tina kahirupan anu mantep, disapu kabutuhan pikeun ngalaksanakeun tanggung jawab urang. Kami leungiteun hubungan sareng urang ayana langkung ageung.





Kadang kajadian kajantenan persépsi kendi sareng ngajantenkeun urang naroskeun tempat urang naon dina urutan kosmis. Jalma anu ngalaman krisis éksisténsial tiasa ngamimitian mempertanyakan kahirupan sareng bebeneran pribadi aranjeunna. Aranjeunna tiasa bajoang pikeun milarian idéntitas atanapi patarosan naha naon anu aranjeunna sumbangkeun leres-leres penting. Krisis eksistensial tiasa nyababkeun a shift dramatis dina cara urang ningal atanapi ngalaksanakeun kahirupan urang kusabab urang sadar yén bebeneran langkung ageung.

Saha waé anu tiasa ngalaman krisis éksisténsial, tapi hayu urang tingali sababaraha jinis jalma anu langkung dipikaresep tibatan paling.



cara nungkulan batur anu meunang t ngahampura anjeun

Anu Depresi

Déprési mangrupikeun pangalaman anu umum teuing. Éta henteu ngabédakeun sareng saha waé anu tiasa ngalaman.

Déprési dijelaskeun ku sababaraha cara ku jalma-jalma anu kapangaruhan ku éta - amarah, sedih, kosong pikeun nyebatkeun tapi sababaraha. Intina, déprési sacara harfiah neken ruang lingkup kamampuan jalma pikeun ngaraos. Éta sababna panyaringan sering kalebet patarosan sapertos, 'Iraha terakhir waktos anjeun ngaraos bagja?' sareng 'Naha anjeun masih resep hobi sareng minat anjeun?'

Severity sareng panjangna bénten-bénten pikeun sadayana. Jalma anu kapangaruhan ku déprési hampang atanapi jangka pondok moal ngagaduhan pandangan dunya na pisan kapangaruhan. Di sisi anu sanésna, salamet depresi kronis salami mangtaun-taun atanapi puluhan taun nyirorot mangaruhan cara jalma nganggap dunya . Éta ngarampok hiji jalma tina kamampuan ningali kaéndahan sareng kahaneutan hirup. Déprési ngalelepkeun sadayana.



Sareng henteu, kahirupan henteu teras-terasan sinar matahari sareng pelangi. Lumayan seueur kahirupan anu ngaraosan titik-titik luhur bari napigasi kanyeri anu aya. Déprési mutes titik luhur sareng ngajantenkeun titik tengah kahirupan langkung parah tibatan anu biasana bakal aranjeunna.

Janten, naon anu kajantenan nalika urang akhirna mimiti pulih, meupeuskeun permukaan saatos lelep dina laut déprési? Urang ayeuna mendakan diri nyanghareupan kanyataan ieu anu urang bahkan henteu tiasa ningali éta dikeremutan, sabab sadaya tanaga urang diinvestasikeun ngan ukur nyobian salamet. Éta dramatis ngajempolan sistem saatos mangtaun-taun tilelep.

tanda coworker jalu geus naksir maneh

Anu Bener Sareng Maha Welas

Kahadéan sareng karep mangrupikeun kualitas anu penting dina kamanusaan. Aranjeunna nyayogikeun sanés ngan ukur rasa katengtreman sareng kaasih ka diri nyalira, tapi tiasa ngabantosan jalma-jalma mendakan jalan kaluar tina gelap. Jalma anu tumuh sareng hirup di lingkungan anu mikanyaah, asuh dimana kahadéan sareng karep dilakukeun rutin tiasa angkat sareng pandangan sempit ngeunaan naon anu dimungkinkeun ku manusa.

Éta mangrupikeun hal pikeun ngalangkungan berita atanapi média sosial sareng maca carita ngeunaan hal-hal pikareueuseun anu kajadian di dunya. Tapi éta anu béda pisan pikeun dumuk di rohangan jalma anu parantos luka parah ku anu sanés, atanapi konfrontasi ku museur sareng jahat anu ngan ukur hoyong ngancurkeun. Kunaon Kusabab aranjeunna tiasa. Kusabab éta nyandak aranjeunna pelesir atanapi kauntungan. Teu aya alesan - sareng pikeun jalma anu sipatna marahmay, éta tiasa janten hésé ditarima.

'Tapi kuring sok nyobian ningali anu saé pikeun sadayana ...'

Tingali cekap cekap sareng saé tiasa dipendakan sacara harfiah saha waé. Teu aya anu lengkep ngajentul atanapi pikareueuseun sareng kahirupan henteu sapinuhna marahmay atanapi uih. Sadayana dumuk dina warna abu-abu. Nanging, sababaraha jalma teuing luka atanapi jahat pikeun ngalakukeun nanaon lian ti ngahindaran atanapi ngandung aranjeunna.

Sababaraha kabur tina bebeneran anyar ieu anu aranjeunna parantos kakeunaan, sedengkeun anu sanésna nguping ngartos éta ngarah tiasa fungsina sareng salamet dina rohangan na. Anu terakhir nyaéta pilihan anu sesah, sanaos langkung saé. Henteu sadayana séhat émosina atanapi cukup kuat méntal pikeun ngatur éta - sareng éta henteu kunanaon!

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

kumaha ngawartosan upami anjeun leres-leres resep ka batur

Anu Syahid

Masarakat resep pisan romantiskeun diri sorangan. Aya anu ningali kalakuan welas asih anu hébat, mendakan inspirasi, sareng mutuskeun masihan ku cara anu raos pikeun aranjeunna. Éta tiasa dibasajankeun jalma anu kalibet dina amal, nepi ka nyobaan ngadukung babaturan anu nuju bajoang, nepi ka nyerah kana kabutuhan sareng kabutuhan sorangan pikeun jalma anu dipikacinta.

Masalahna nyaéta pangorbanan sapertos kitu tiasa ngahontal tingkat anu henteu séhat sareng ngahasilkeun hal anu disebut, 'Caregiver Burnout.' Éta ilahar pikeun jalma anu kalibet dina jasa sosial sareng badan amal akhirna milari jalan anu béda tina setrés, janten padamelan teuing, kirang dianggo, lemes mental , sareng umumna masihan seueur teuing nyalira. Nyaksian kasangsaraan anu sanés sareng anu teu resep masarakat umum hese. Pangasuh pikeun jalma anu dipikacinta sangsara sareng masalah médis sapertos Alzheimer atanapi pikun tiasa ngalaman hal anu sami.

Anjeun ogé tiasa mendakannana di kulawarga anu anggota tangtu diarepkeun atanapi dipaksa pikeun nyandak mayoritas beban tanggung jawab dina taktak aranjeunna. Éta bisa jadi kolot tunggal, kolot anu cicing di bumi anu henteu pernah ngagaduhan waktos pikeun diri sorangan, atanapi jalma anu dibales ku tanggung jawab hébat dina umur ngora.

kumaha bales dendam ka lalaki narsis

Hiji jalma tiasa dina posisi ieu mangtaun-taun tanpa dukungan anu bermakna. Tapi gancang atanapi engké, aranjeunna badé sadar yén aranjeunna moal tiasa nyandak beurat dunya kana taktak tanpa antukna pegat. Aranjeunna kedah gaduh sareng ngalaksanakeun wates supados tiasa ngaraosan hirupna ogé. Momen éta bakal sering janten momen jero panineungan sareng ngawujudkeun éta mindahkeun pandangan dunya maranéhna.

Anu Henteu kaeusi

Tempat kamanusaan di jagad raya jauh langkung ageung tibatan ngan saukur damel padamelan, mayar tagihan, sareng maot. Tapi seueur jalma anu kasapu dina ngagiling anu konstan pikeun henteu ngan ukur salamet, tapi mekar dina dunya anu beuki saing sareng sesah.

Naséhat anu biasa dipasihkeun ku jalma nyaéta, 'Ngalakukeun hal anu anjeun resep, sareng anjeun moal pernah damel sadidinten dina kahirupan anjeun.' Dina praktékna, éta nasihat goréng. Dina praktékna, hal-hal anu anjeun resep tiasa henteu tiasa dipasar atanapi nguntungkeun. Dina praktékna, éta panginten sanés jalan anu tetep pikeun nyimpen dahareun dina méja sareng hateup dina sirah kulawarga.

Henteu aya anu lepat sareng milih karir, nanemkeun karep pikeun diajar éta ogé, sareng ngagunakeun éta salaku sarana pikeun nyumponan kabutuhan hirup. Nanging, urang kedah ati-ati pikeun nyaimbangkeun éta ngalawan kagiatan anu nyayogikeun minuhan sareng makna. Tilting teuing ka dua sisi bakal nyiptakeun henteu saimbangna dina kahirupan jalma anu bakal néwak aranjeunna gancang-gancang atanapi engké.

Naha urang tiasa ngerjakeun kahirupan urang sadayana bari henteu nyéépkeun waktos pikeun ngahargaan kahaneutan cinta, kaéndahan alam, atanapi karep seni? Naha urang tiasa miceun produktivitas sareng kamampuan urang dina kagiatan hedonistik sareng pelesir mandiri? Jawaban pikeun duanana patarosan henteu. Kasaimbangan diperyogikeun upami urang bakal mendakan diri kosong, teu aya tujuan, sareng sia-sia.

Teu aya cara anu salah pikeun milarian harmoni sareng kasaimbangan dina kahirupan, salami éta dipendakan.

Leumpang Jalan…

Hirup tiasa ngungkulan panangan anu teu disangka-sangka. Éta tiasa sesah milari jalan anu leres nuju kasaimbangan sareng stabilitas. Babaturan sareng kulawarga anu saé, tapi kadang aranjeunna henteu ngagaduhan elmu atanapi pangalaman pikeun ngabantosan milarian jalan anu pas pikeun urang. Pilihan anu saé pikeun éta asa kaleungitan , teu aya tujuan, atanapi bingung nyaéta gaduh sababaraha sési sareng pembimbing. Seueur jalma mikir yén konseling ngan pikeun anu gering méntal, tapi kadang éta mangpaat pikeun ngobrol sareng batur anu ngabantosan batur dina jalanna.

A pembimbing tiasa nyukur taun-taun tina perjalanan upami aranjeunna tiasa nyayogikeun tempat anu bermakna pikeun milarian jawaban.

Dangukeun MP3 ieu terus-terusan ka ngabantosan mendakan artos anjeun dina kahirupan . Éta anu $ 14.95 pangsaéna anjeun kantos nyéépkeun.

kumaha kuring janten kabogoh anu saé

Halaman ieu ngandung tautan afiliasi. Kuring nampi komisi alit upami anjeun milih mésér naon waé saatos diklik dina éta.