12 Teu aya Cara Anu Goréng Pikeun Ngarobih Kahirupan Anjeun

Ayeuna hirup anjeun henteu sakumaha anu anjeun pikahoyong. Sareng hariwang ageung anjeun nyaéta yén kaayaan tiasa janten parah upami anjeun henteu polah ayeuna.

Anjeun hoyong ngarobah kahirupan anjeun sareng nempatkeun deui jalur anu langkung saé pikeun masa depan.

Tapi kumaha?





Barina ogé, anjeun panginten moal aya di tempat anu pangsaéna boh sacara praktis sareng méntal, sareng anjeun terang éta bakal nyandak seueur padamelan pikeun ningkatkeun kaayaan sareng prospek anjeun.

Daripada ngarasa kabeuratan ku sadayana, cobi laksanakeun sakaligus saléngkah. Ieu sababaraha tips pikeun ngabantosan anjeun di sapanjang jalan.



1. Ngakukeun masalah.

Sateuacan anjeun tiasa terang Kumaha pikeun ngarobah kahirupan anjeun, anjeun kedah netepkeun naon anu anjeun hoyong robih.

Janten seueur urang nyarios 'Kuring bakal ngahijikeun kahirupan kuring' atanapi 'Kuring kedah ngupayakeun diri,' teras nyéépkeun sababaraha minggu dina diet, di gym, atanapi milarian padamelan énggal.

Teras, kami béak uap kusabab teu aya anu robih sareng kami henteu leres-leres yakin naon motivasi kami deui.



Upami anjeun hoyong ngarobih berkelanjutan, anjeun kedah milarian terang naon anu anjeun hoyong tingkatkeun.

Ngadamel daptar hal anu anjeun badé dianggo - éta tiasa janten kabugaran anjeun, atanapi karir anjeun, atanapi bahkan hubungan anjeun.

Upami anjeun ngaraos hirup anjeun henteu leres, anjeun peryogi tujuan anu jelas upami anjeun badé diurutkeun.

Jujur ka diri anjeun ngeunaan masalah anu anjeun alami. Ieu tiasa sesah pisan sareng panginten anjeun ngaraos isin atanapi salah. Émut yén prosés ieu kanggo anjeun, sareng anjeun ngan ukur kedah terang naon anu saleresna lumangsung.

Meureun anjeun kedah ngatasi kecanduan, atanapi ngantunkeun hubungan anu anjeun terang henteu tiasa dianggo pikeun anjeun. Ieu sanés hal anu peryogi disiarkeun ka dunya, tapi ngan ukur ngaku aranjeunna tiasa ngajantenkeun ageung ageung kumaha motivasi anjeun raoskeun dina parobihan sareng ningkatkeun kahirupan anjeun.

kumaha carana supaya batur ngarasa penting

2. Fokus ka diri sorangan.

Pikeun ngarobah hirup anjeun, anjeun kedah ngajantenkeun prioritas utama anjeun dimana waé dimungkinkeun. Ku fokus kana diri anjeun, anjeun leuwih gampang ngahontal tujuan anjeun.

Anjeun panginten kedah nyandak sababaraha kaputusan anu sesah, tapi anu terang sareng anjeun leres-leres paduli anjeun bakal ngartos nalika kaputusan éta mangaruhan aranjeunna ogé.

Komitmen ka diri anjeun ku cara kieu hartosna anjeun panginten kedah ngutamakeun hiji wengi awal saré, sareng ku sabab kitu ucapkeun henteu ka peuting budak lalaki atanapi budak awéwé. Anjeun panginten kedah nolak kajadian sosial kusabab anjeun terang yén anjeun peryogi istirahat tina nginum ayeuna.

Naon waé ogé, nempatkeun diri anu munggaran henteu egois dina kaayaan ieu - éta penting pisan pikeun kasuksesan anjeun, sareng saleresna bakal nguntungkeun anu aya disakuriling anjeun ogé.

Ngukir sababaraha waktos pikeun museurkeun diri sareng kahirupan anjeun penting bahkan upami anjeun ngagaduhan batur anu gumantung ka anjeun, sapertos murangkalih. Pasti, karaharjaan aranjeunna ogé kedah janten prioritas, tapi coba saimbang kabutuhan sareng kabutuhan anjeun tibatan tuang sadayana ka aranjeunna sareng ngantepkeun gelas anjeun nyalira kosong.

3. Candak sababaraha waktos kaluar.

Sateuacan urang ngaluncurkeun sababaraha léngkah anu langkung seueur anjeun tiasa ngamimitian ayeuna, penting pikeun émut yén istirahat penting pisan.

Sanaos ogé saé janten aktip sareng bungah ngeunaan kamajuan anjeun, anjeun kedah nyandak sababaraha waktos kaluar unggal sering. Ieu bakal ngabantosan anjeun tetep séhat sareng ngeusi ulang salami perjalanan anjeun, sareng bakal masihan anjeun waktos pikeun ngagambarkeun kumaha kaayaan.

Sésana henteu kedah hartosna linggih teu ngalakukeun nanaon. Éta tiasa hartosna ngudag hobi anu ngabantosan anjeun pikeun bersantai sareng ngagentos karesahan anjeun, sanaos ngalaksanakeun latihan fisik.

Jalan-jalan di alam, condong ka kebon anjeun, atanapi maénkeun alat musik mangrupikeun kagiatan anu ngajantenkeun karaharjaan méntal anjeun.

4. Rencanana dinten anjeun.

Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngarobah kahirupan anjeun nyaéta ku ngarencanakeun. Sora bosen, kami terang, tapi éta bakal ngabédakeun sapertos kitu.

Upami anjeun nuju ngarencanakeun tujuan khusus, sapertos kéngingkeun padamelan énggal, ngagaduhan jadwal damel pikeun leres-leres ngabantosan anjeun.

Anjeun tiasa nyetél léngkah-léngkah anu saderhana, sapertos sajam sadinten pikeun ngerjakeun CV anjeun, sababaraha jam di sabtu minggu pikeun ngalamar padamelan, sareng anjeun tiasa ngalacak tanggal aplikasi sareng wawancara diulem kalayan gampang. Ieu bakal ngajantenkeun sadaya prosés kirang setrés tibatan éta, sareng anjeun bakal ngagaduhan rencana visual anu jelas nuturkeun sareng lagu.

Tambihkeun dina acara sosial anjeun, sapertos nyerat dina dinten Sabtu siang anjeun sareng rerencangan, atanapi telepon video anjeun dina dinten Kemis sonten. Teras tambahkeun komitmen anu biasa, sapertos telepon sareng kulawarga atanapi maén bal sareng tim. Teras Anjeun tiasa nambihan latihan sareng kagiatan kasejahteraan, sapertos sési gim atanapi semedi sateuacan bobo dua wengi saminggu.

Éta panginten katingalina sengit, tapi tiasa dianggo! Ngagunakeun warna anu béda pikeun unggal téma kagiatan bakal ngabantosan anjeun ngabayangkeun minggu anjeun sareng nyaimbangkeun pikeun mastikeun yén anjeun dina jalur pikeun ngahontal tujuan anjeun. Anggo hiji warna pikeun acara sosial, hiji kanggo kabugaran, sareng hiji kanggo karaharjaan mental.

Anjeun bakal gancang mimitian ningali naha aya langkung seueur kajadian sosial tibatan karaharjaan, anu tiasa ngabantosan anjeun damel nuju gaya hirup anu langkung saimbang. Anjeun teras tiasa nambihan kagiatan tambahan anu mangrupakeun léngkah pikeun ngahontal tujuan anjeun, sapertos pamekaran pribadi, preparat wawancara, sareng terapi pasangan, contona.

Ngadamel bagan kanggo saminggu sareng nambihan dina tuangeun anu anjeun tuang - ieu bakal ngabantosan anjeun tetep fokus kana tujuan kaséhatan anjeun, salaku conto, sabab anjeun bakal tiasa nuturkeun rencana sareng kurang kamungkinan kana mesen pangangkatan! Tambihkeun dina tuangeun gancang pikeun wengi anjeun terang yén anjeun bakal telat ti damel, sareng masak bagian ganda pikeun dianggo pikeun tuang siang énjing atanapi beku.

kecap pikeun muji lalaki dina penampilanna

5. Peunteun sareng pahala kana kamajuan anjeun.

Refleksi diri mangrupikeun bagian ageung tina netepkeun sareng ngahontal tujuan anjeun. Blindly ngalakukeun hal anu sarua terus-terusan henteu pernah jalan, sabab anjeun moal terang naha éta leres-leres ngahontal nanaon atanapi henteu!

Upami anjeun leres-leres hoyong ngahirupkeun kahirupan anjeun, anjeun kedah nyéépkeun waktos unggal-unggal waktos pikeun ngalacak kumaha anu anjeun lakukeun - teras ngagungkeunana!

Ngahontal dua minggu teu nginum? Leres, éta tonggak sejarah anu penting sareng anjeun kedah ngaraos kareueus ku nyalira!

Mungkin anjeun ngagaduhan wawancara pikeun padamelan énggal - pasti, anjeun panginten henteu ngagaduhan padamelan (acan!), Tapi ieu mangrupikeun léngkah anu gedé sareng kedah masihan anjeun dorongan kapercayaan anu ageung, janten rangkulkeun sareng ngagungkeun salaku undak usuk jalan anu bener.

Ngeunteung kumaha perasaan anjeun dina tahapan perjalanan anu béda ogé bakal ngabantosan anjeun tetep fokus. Upami anjeun sacara rutin mariksa-diri sareng anjeun sadar yén anjeun ngaraos langkung séhat sareng langkung bahagia, anjeun bakal langkung motivasi pikeun tetep ngalakukeun naon anu anjeun lakukeun.

Simpen jurnal, atanapi tuliskeun catetan gancang ngeunaan perasaan anjeun, sareng baca deui nalika anjeun ngalaman dinten anu sesah sareng parantos hilap naha anjeun nempatkeun sagala usaha ieu.

6. Tetep konsisten.

Seueur urang ngaraos resep urang kedah ngarobih ageung sareng ngarobih gaya hirup ageung, sapertos sumpah moal pernah kantos tuang coklat deui, atanapi mutuskeun latihan unggal dinten.

Sanaos ieu mangrupikeun tujuan anu pikaresepeun dina sababaraha cara, éta henteu salawasna jalan anu leres pikeun suksés. Daripada ngadamel hiji komitmen ageung, pasihkeun diri anjeun hal-hal leutik pikeun konsisten sareng rutin.

Salaku conto, komitmen pikeun nginum 5 gelas cai sapoé. Éta sanés tujuan ageung anu anjeun kedah méakkeun seueur artos - éta mangrupikeun hal anu alit anu anjeun tiasa lakukeun unggal dinten dina perjalanan anjeun pikeun ningkatkeun diri.

Tujuanana langkung réalistis sareng konsisten, langkung kamungkinan anjeun tetep waé. Urang sadayana bakal nyerah dina sababaraha titik upami urang henteu kaleungitan batu unggal minggu, janten pasihan diri langkung hadé dina kasuksésan jangka panjang ku konsisten sareng sakedik, parobahan anu tiasa diatur.

7. Pokuskeun tindakan teu sampurna.

Nalika urang mutuskeun pikeun ngarobah kahirupan urang, urang sering hoyong sadayana janten sampurna, sahingga pikir yén urang kedah ngalakukeun hal-hal anu sampurna pikeun ngahontal hasil éta.

Éta panginten urang ngarasa kuciwa dina diri urang nalika urang teu gaduh waktos kanggo ngalakukeun latihan sakoé jam, contona. Kami yakin kana kéngingkeun sajam sareng janten diri anu pangsaéna, yén urang hilap yén ngalakukeun 20 menit ogé bakal ngabédakeun.

Nya kitu, urang panginten ngagaduhan dinten dimana urang tuang sapotong coklat - éta sanés hartosna dinten musnah éta hartosna urang masih ngalakukeun langkung saé tibatan anu tiheula, nalika urang tuang 170 lembar coklat, contona!

Daripada gaduh pola pikir 'sadayana atanapi henteu', nampi yén sababaraha, usaha henteu sampurna langkung saé tibatan teu aya pisan! Ieu bakal ngabantosan anjeun tetep réalistis, sareng ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun tetep langkung lami.

8. Ngawangun sistem pangrojong anu kuat.

Ngarobih kahirupan anjeun meryogikeun kasabaran sareng dukungan, janten aeh jalma anu anjeun resep sapertos anu anjeun raoseun.

Anjeun panginten henteu hoyong atanapi peryogi ngungkabkeun sadaya alesan anjeun ngadamel perobihan ieu, tapi anjeun pasti tiasa ngalibetkeun aranjeunna kana sababaraha tingkat.

Ngagaduhan jalma-jalma pikeun ngabantosan anjeun sanés hartosna anjeun lemah! Éta hartosna anjeun leres-leres hoyong ngahontal cita-cita, sareng anjeun terang yén gaduh jalma anu dipikacinta ngadukung anjeun bakal ngajantenkeun langkung gampil.

Henteu kunanaon pikeun ngahontal sareng nyungkeun motivasi atanapi naséhat. Anjeun panginten badé naros ka réréncangan pikeun ngabantosan anjeun pikeun nyiapkeun wawancara pikeun padamelan énggal, atanapi nyungkeun anggota kulawarga pikeun ngabantosan anjeun milarian anggaran atanapi strategi hemat anu saé.

Émut yén aranjeunna moal nangtoskeun anjeun pikeun hal-hal anu anjeun peryogi bantosan ku aranjeunna ngan saukur bakal bangga kana parobihan anu anjeun badé damel.

9. Mekarkeun katerampilan anyar.

Upami anjeun dina haté pikeun ngarobih kahirupan anjeun, tapi anjeun henteu yakin kumaha jalanna, anjeun panginten kedah diajar kaahlian anyar.

nalika jalma timburu ka anjeun

Ieu panginten diperyogikeun pikeun ngahontal tujuan anu anjeun tujuana, sapertos latihan pikeun padamelan énggal atanapi damel nuju tujuan fisik.

Éta ogé bakal ngabantosan anjeun dina hal kapercayaan, anu teras bakal masihan anjeun dorongan pikeun perjalanan ningkatkeun diri.

Seueur urang rumaos kedah ngarobih kahirupan urang sabab urang henteu cukup yakin kana pilihan anu urang candak. Kami merhatoskeun kaputusan urang sareng hariwang yén kami henteu ngalakukeun anu pangsaéna dina sagala hal. Sapertos kitu, urang henteu kantos ngaraos sugema sareng ku sabab éta teras-terasan ngaraos gatel pikeun 'ngalereskeun' hal.

Diajar hiji keterampilan anyar tiasa masihan kami dorongan kapercayaan - éta nunjukkeun urang kumaha mampuh urang, sareng kumaha multi-rupa urang.

Sakumaha hébat karaosna nalika anjeun ngatur pikeun ngalakukeun hiji hal anu anjeun henteu nyangka anjeun bakal ngatur pikeun ngalakukeun? Naha éta ngajalankeun langkung jauh tibatan anu anjeun ngaji sateuacanna, ngawangun jati ti mimiti kanggo anu munggaran, atanapi nyiptakeun hal anu éndah pikeun ditingali nalika anjeun yakin yén anjeun henteu ngagaduhan tulang artistik dina awak anjeun!

Ngembangkeun kaparigelan énggal bakal ngabantosan anjeun langkung raos ngeunaan diri anjeun, sabab anjeun milih ngalakukeun hiji hal pikeun diri anjeun. Éta ogé muka panto pikeun kasempetan-kasempetan anu saacanna teu diaksés ku anjeun.

10. Coba nganggo aplikasi mobile.

Aya seueur pisan aplikasi anu luar biasa di luar sana anu tiasa ngabantosan anjeun dina usaha ngarobah kahirupan anjeun.

Tujuan pikeun produktivitas anu tiasa anjeun ngukur tujuan anjeun, atanapi anu aya hubunganana sareng kabugaran anu ngalacak kamajuan anjeun.

Seueur diantara aranjeunna gratis, atanapi nawiskeun periode uji coba gratis, janten teu aya alesan pikeun henteu ningali naon anu aya di ditu.

11. Nganggo pilihan anu langkung séhat.

Kami parantos parantos nekenkeun pentingna netepkeun tujuan anu réalistis sareng nyandak léngkah anu konsisten pikeun minuhan éta, tapi éta kedah dibarengan ku pilihan tukang anu ngadukung.

Nyandak pilihan anu langkung séhat sanés ngan ukur ngeunaan diet! Éta tiasa ngadamel pilihan anu ngautamakeun kaséhatan méntal anjeun - sapertos henteu jalan-jalan kaluar peuting sabab anjeun terang anjeun bakal hariwang énjing, atanapi milarian padamelan énggal kusabab anjeun terang anu ayeuna damel anjeun setrés pisan .

Kalayan nempatkeun karaharjaan anjeun heula, anjeun bakal mimiti perhatoskeun langkung gampang pikeun nyandak pilihan anu anjeun pikaresepeun. Barina ogé, seueur diantara urang anu hoyong ngarobih kahirupan urang panginten ngalakukeun éta kusabab urang terang yén sababaraha pilihan gaya hirup urang henteu dumuk leres sareng urang.

Éta tiasa sesah nempatkeun kaséhatan anjeun heula, utamina upami anjeun dina siklus kabiasaan négatip, tapi penting pisan pikeun suksés. Anjeun bakal gancang karaos langkung saé pisan, sareng anjeun teras hoyong teraskeun perasaan anu saé - sahingga teraskeun nyandak kaputusan anu hébat pikeun ngajaga pandangan hirup anu séhat, anu bagja dina kahirupan.

12. Milarian bantosan profesional.

Tangtosna, aya sababaraha hal anu peryogi sakedik dukungan luar sareng keahlian luar.

Upami anjeun ngaraos masalah anjeun peryogi langkung ti sakedik yoga sareng perencana mingguan warna-kode, anjeun panginten hoyong ngémutan bantosan profesional.

Teu aya anu kedah isin upami ngeunaan konseling atanapi terapi atanapi pembinaan kahirupan. Anjeun kedah bangga yén anjeun aya dina tahap dimana anjeun parantos ngaku yén anjeun tiasa nguntungkeun tina pitunjuk tambahan.

Butuh pisan pikeun jalma pikeun sadar yén aranjeunna panginten peryogi bantosan ku hal-hal sapertos kecanduan sareng pola perilaku anu henteu séhat, sareng éta mangrupikeun léngkah munggaran.

Anjeun panginten moal bajoang sareng masalah anu langkung parah ieu tapi masih tiasa nguntungkeun tina konseling atanapi asah. Anjeun tiasa mendakan éta masihan kaséhatan méntal anjeun dorongan, anu ogé bakal masihan anjeun langkung seueur kasempetan pikeun ngahontal tujuan anjeun.

Anjeun tiasa ogé resep gaduh batur anu nyarioskeun hal pikeun mastikeun anjeun hindari ngulang kasalahan anu sami anu parantos anjeun lakukeun dina jaman baheula .

Émut yén perjalanan teu aya anu bakal sami sareng anjeun. Éta hartosna naon anu tiasa dianggo pikeun anjeun panginten henteu tiasa dianggo pikeun jalma sanés, sareng sabalikna.

Sababaraha elemen tina tulisan ieu bakal dianggo pikeun anjeun, sareng sababaraha ogé henteu - bagian anu pikaresepeun (sareng kadang rumit) mendakan naon anu pas pikeun anjeun sareng dimana anjeun ayeuna.

Nalika anjeun maju, anjeun panginten badé nyobian sababaraha cara anu béda, atanapi ngarobih naon anu anjeun laksanakeun gumantung kana sakumaha caketna tujuan anjeun.

Lengkep - anjeun wani saukur pikeun maca tulisan ieu sareng ngaku yén anjeun hoyong parobihan. Aya dukungan upami anjeun peryogi, sareng anjeun langkung kuat tibatan anu anjeun terang.

Masih henteu yakin kumaha ngarobah hirup anjeun? Nyarios pelatih kahirupan ayeuna anu tiasa ngiringan anjeun dina prosés. Kantun pencét di dieu pikeun ngahubung sareng hiji.

Anjeun ogé resep: