Naha Leres-leres Rocks janten Penjahat

Naha anjeun henteu cocog sareng definisi boh introvert atanapi extrovert?

Henteu, ogé henteu seueur jalmi, naha sababna tulisan ieu badé teuleum heula kana alam saleresna anjeun salaku warna abu antara hideung bodas tina dua tungtung éta.

Tina katagori praktis anu teu kaétung yén jalma parantos ngimpina pikeun silih ngaranan silih, ambisi sigana salah sahiji anu paling pikaresepeun. Upami anjeun henteu acan kenal kana istilah éta, éta nunjukkeun ka jalma anu sanés a introvert lengkep , atanapi ékstrovert, tapi ragrag di mana waé spéktrum antara dua. Rata-rata ambivert tiasa langkung condong kana hiji sisi tibatan anu sanés, tapi ogé tiasa bouncing di sadayana skala gumantung kana kumaha parasaan aranjeunna dina waktos éta.





Bisi naon waé, janten ambivert ngagaduhan seueur manpaat, janten upami anjeun ngaidentipikasi salaku salah sahiji, kamungkinan anjeun mangrupikeun anak emas anu gaib diantara babaturan anjeun. Daripada jadi polarisasi ka camp introvert atanapi extrovert (sahingga résiko tina ambek anu ditugaskeun anjeun), anjeun ngagenclang jalan tengah sareng kamungkinan adaptasi sareng kaayaan naon waé dina cara anu sami sareng bunglon tiasa ngalih sareng shimmy pikeun nyocogkeun wallpaper swatch.

Anjeun Nyaman Di Bumi Sareng Dina Cai

… Antosan, éta mangrupikeun amfibi.
Nya, ideu anu sami: salaku pamiarsa, éta langkung kamungkinan anjeun sami-sami teu betah goyang di klub anu ramé sapertos anjeun di kafe anu sepi, maén game board sareng sababaraha réréncangan anjeun. Anjeun gaduh cekap padet ngeunaan skenario mana anu bakal masihan tanaga pikeun anjeun sareng anu bakal ngirangan anjeun, sareng anjeun terang sabaraha lami anjeun tiasa ngadamel masing-masing sateuacan anjeun mimiti angkat sareng kedah mundur, atanapi nyerep langkung jauh pikeun nyaimbangkeun diri.



Salaku conto, upami anjeun rada langkung seueur dina sisi introvert, anjeun panginten moal leres-leres teuing kagagas badé ka pesta anu anjeun moal terang seueur jalmi sareng kedah bersosialisasi sakedik, tapi anjeun sadar yén anjeun ngan ukur tiasa sabar kana kaayaan éta salami sababaraha jam. Upami anjeun langkung ekstrovert, anjeun ngan ukur tiasa ngatur rapat klub buku pasangan anjeun sakedik sakedik, sareng teras anjeun tiasa hapunten sopan pikeun némbak sareng réréncangan anjeun di biker bar di jalan.

Anjeun Jalma Karesep Sadayana Di Tempat Damel

Naha anjeun nuju bouncing sakitar rapat, janten sumanget ngeunaan proyéksi jurusan pamasaran anu paling anyar, atanapi rajin ngarengsekeun laporan triwulanan anjeun, anjeun jalma anu paling dipuja ku sadayana di kantor.

Nalika anjeun tiasa narik tina salah sahiji aspék kapribadian anjeun, anjeun gaduh kamampuan pikeun mekar henteu masalah naon anu anjeun lakukeun. Rata-rata introvert bakal ngaraos hariwang pisan sareng henteu raoseun dina rapat dewan, sapertos, utamina upami aranjeunna kedah masihan naon waé presentasi ka anu sanés. Éta ogé bakal kedul sareng jengkel upami aranjeunna kedah damel di kantor konsép kabuka, dimana sadaya jelema tiasa ningali sareng nguping saha waé anu teras-terasan.



Ekstrovert rata-rata, di sisi anu sanésna, sigana bakal bosen kaluar tina akalna nalika aranjeunna kedah fokus pisan kana tugas-tugas anu aranjeunna anggap matak pikaboseneun, sapertos entri data, sareng aranjeunna langkung resep kana tempat gawé komunal tibatan kantor masing-masing, anu aranjeunna anggap janten claustrophobic sareng ngasingkeun.

Kusabab anjeun ngarangkep dua dunya, anjeun tiasa unggul dina kaayaan naon waé. Anjeun damel ogé nyalira nalika bagian tina hiji tim, sareng anjeun raoseun duanana salaku pamimpin, sareng salaku bawahan. Tingali kumaha hébat anjeun? Kagungan biskuit.

Anjeun Henteu Bisa Ngadamel Kasalahan Sosial anu Ngerakeun

Salaku anjeun teu nyaman dina kaseueuran skenario, anjeun teu dipikaresep ngadamel jinis faux pas sosial anu bakal ngamaenkeun introvert atanapi kéngingkeun blackball extrovert. Anjeun terang iraha bade nyarios sareng iraha pikeun mareumanana, sareng anjeun tiasa méréskeun naon waé kalayan rahmat sareng martabat.

Upami anjeun ngahaja ngabahekeun inuman anjeun dina kencan anjeun, anjeun panginten moal utah dina ngahinakeun, tapi tiasa ngadamel banyolan sareng nunjukkeun yén panginten tindakan anu pangsaéna nyaéta taranjang. (Leres, pendekatan éta sering jalan - coba waé.) Anjeun panginten ogé gaduh nahan diri anu nalika anjeun aya di pésta, anjeun moal ngahina batur anu anjeun nganggap hina bari dikurilingan ku jalma anu muja aranjeunna anjeun ngan ukur tiasa halus pasip-agrésif tibatan.

Anjeun Tiasa Ngartos Sareng Empati Boh Introverts Sareng Extroverts

Kusabab anjeun kamungkinan gaduh momen nalika anjeun pisan introverted, sareng jaman sanés anjeun leres-leres extroverted, anjeun tiasa ngartos batur anu pageuh plunked on boh tungtung spéktrum. Anjeun tiasa empati sareng réréncangan introvert nalika aranjeunna hoyong ngabatalkeun rencana sosial, sareng sigana raoseun kalayan nyandak pizza sareng pilem janten anjeun tiasa nongkrong sareng tenang. Anjeun tiasa ogé leres-leres ngartos nalika sosobatan anu extroverted panginten janten luncat sabab ceramah seni anu anjeun dikeunakeun nyaéta hoyong ngorondang kaluar tina kulitna sorangan.

Kaseueuran arguméntasi antara réréncangan sareng pasangan lumangsung kusabab kurang ngarti. Kacuali aya anu ngalaman hal sacara langsung, éta sering hésé pikeun aranjeunna leres-leres ngartos sareng empati. Kusabab anjeun meureun parantos ngalaman kadua tungtung spéktrum, anjeun tiasa nempatkeun diri dina sapatu anu sanés sacara gampang, anu pastina ngaapresiasi saluareun ukuran.

Anjeun Geulis Sial Stabil Emosi

Beda sareng anu dina tungtung spéktrum, anjeun dipikaresep moal nungkulan ekstrem émosional atanapi psikologis sapertos ngacabut kahariwang sosial, atanapi sombong sosiopati. Anjeun sanés jinis jalma anu bakal beku sareng ngambek diri dina kaayaan dimana anjeun kedah nyarios jalma réa, ogé anjeun moal ngajauhkeun jalma kusabab anjeun langkung resep ngiringan sorotan énergi tinggi tibatan ngupingkeun bari bari ' nyarios deui.

Anjeun meureun jinis jalma anu tiasa ngucurkeun negativitas lumayan gancang sahingga anjeun teu nyéépkeun waktos berkubang. Anjeun parantos bérés. Anjeun teu nyingkahan tanggung jawab, tapi anjeun ogé henteu serius anu henteu janten spontan sareng ngalakukeun hal-hal konyol sakali-kali. Anjeun tiasa méréskeun naon waé anu dilungkeun ku kahirupan anjeun tanpa runtuh, kalayan kauntungan tina kasadaran diri anu introvert, sareng tekad anu diasingkeun.

Anjeun Ngan tiasa janten Rakan Romantis Idéal

Anjeun sanggup napak jalan tengah anu gaib éta sareng ngagaduhan empati sareng sumanget, janten anjeun cukup idéal pikeun pasangan romantis anu anjeun pilih. Anjeun tiasa ngagambar cadangan tanaga anjeun nalika waktuna hadir pikeun pésta kerja pasangan anjeun - sahingga schmooze sareng bos sareng batur sapagaweanna kalayan panache - tapi anjeun ogé tiasa calik cicingeun sareng ngobrol sareng aranjeunna ngeunaan hal-hal anu serius tanpa bosen atanapi ambek.

Sipat anu hadé pikeun anu nyerahkeun nyaéta anjeun tiasa ngartikeun pikiran anjeun sacara lisan ogé anjeun tiasa ngupingkeun. Seueur introvert gaduh kasusah nganyatakeun diri sacara lisan , padahal seueur urang asing hoyong nyarios, tapi sesah ngadangukeun naon anu dicarioskeun ku jalma sanés. Anjeun, di sisi anu sanésna, tiasa ngalakukeun duanana.

Nalika nyobian nganyatakeun émosi anjeun ka pasangan anjeun, anjeun tiasa nempatkeun pikiran anjeun kana kecap anu jelas pisan, sareng nganteurkeun naon anu anjeun kedah nyarios kalayan bijaksana sareng diplomasi, tinimbang sareng jinis utah lisan anu sanésna bakal ngajantenkeun aranjeunna négatip négatip. Teras, nalika giliran aranjeunna nyarios, anjeun leres-leres ngupingkeun kana naon anu aranjeunna carioskeun tibatan ngan ngantosan giliran anjeun nyarios.

Éta cara anu saé pisan dilaknat.

Tangtosna, penting pikeun tetep diémutan yén ambisius mangrupikeun spéktrum anu lega, sareng jalma-jalma tiasa aya iraha waé. Anjeun tiasa gaduh kasusah sareng ékstraksi upami langkung condong kana introversi, sareng sabalikna, tapi anjeun bakal ngagaduhan waktos anu langkung gampang adaptasi tibatan jalma anu dipelak sacara solid dina hiji tungtung.

Mangpaat adaptasi mangrupikeun bonus anu masif di dunya anu teras-terasan, sareng anjeun ngagaduhanana, naha anjeun terang atanapi henteu.

Batu anu ambisijon, anjeun unicorn éndah.