10 Hal Anu Sopan Jalma Laksanakeun sareng Henteu dilakukeun (nyaéta Kumaha Sopan)

Kasopanan (nomina): tingkah laku anu hormat sareng perhatian jalma séjén.

Sinonim: sopan santun, sopan santun, hormat, hormat, sopan santun, sopan santun, chivalry, galantry, gentility, budidaya, rahmat, taktis, tactivity, tinimbangan, perhatian, wijaksana, kawijaksanaan, diplomasi.

Dina 21 urang panik sareng sering mandiri 21St.ayana abad, gampang mikir yén tata cara sopan santun sareng sopan santun parantos ditetepkeun kana sajarah.





Konsép sopan santun sareng tingkah polah anu saé pisan henteu diperhatoskeun dina dunya anu katingalina sadayana ngeunaan 'kuring' sareng balapan anu luhur.

Jalma anu sopan, sigana mah janten spésiés anu kaancam punah!



Nanging, rada ironisna, urang masih condong nangtoskeun jalma kana kumaha sopanna (atanapi henteu) aranjeunna ka urang.

Pendapat dimana urang ngaraos kami parantos nyarios teu sopan atanapi dirawat sacara sopan tiasa ngaganggu urang pikeun sababaraha waktos.

Éta bahkan tiasa dugi ka mangaruhan wanda urang sareng cara urang nanganan kaayaan anu sanés nalika dinten atanapi minggu urang bentang.



Kanyataan yén pangalaman ieu resonasi jero pisan nunjukkeun yén kamampuan sosial 'lemes' sapertos sopan santun mangrupikeun kabutuhan poko manusa.

Ternyata aranjeunna ...

Éta sadayana ngakar kana épolusi manusa.

Aya alesan anu saé yén aturan interaksi sosial ieu mekar dina sababaraha millenium ayana manusa.

Aranjeunna nyiptakeun kooperatif, kelompok sosial anu kohesif sareng nyumbang kana salamet spésiésna.

Sadaya budaya, henteu jauh kumaha jauh sareng béntenna pikeun urang sorangan, ngagaduhan sopan santun anu ditetepkeun ku tradisi masing-masing. Aturanna tiasa béda, tapi bakal aya kode paripolah anu ketat dina tempatna.

Éta nyarios seueur ngeunaan kumaha perluna nilai-nilai ieu dina ngajaga masarakat, henteu?

Janten, kanyataanna naha anjeun satuju atanapi henteu sareng konsép 'sopan santun' dina tingkat dangkal, anjeun bakal diadili pikeun aranjeunna sareng anjeun bakal nangtoskeun anu sanés dina cara anu sami.

Suka atanapi henteu, katerampilan sosial urang, atanapi kakurangan aranjeunna, mangrupikeun bagian ageung tina saha urang sareng kumaha urang ditingali ku anu sanés.

Stroke béda pikeun folks béda.

Nalika kami dina masalah nangtoskeun, sakedap ati-ati ngeunaan ngadamel asumsi sareng nyirian paripolah jalma anu kurang sopan atanapi sopan ...

Entong sacara otomatis nganggap, dina jaman anu saling nyambung sacara global ieu, yén anu sanésna ngagaduhan norma budaya anu sami sareng anjeun.

Naon anu anjeun anggap sopan, anu sanés panginten lieur, pikasebeleun, atanapi bahkan nyerang.

Ieu conto pribadi: Abdi guru basa Inggris ka panyatur basa séjén anu parantos waktos na di kelas multikultural.

Kuring parantos diajar yén obsesi budaya urang ku nyarios 'punten,' 'hatur nuhun,' sareng 'punten' (seringna nalika urang teu maksadkeun pisan), ditingali ku anu ti luar negeri kalayan pendapat mimitian tina teu percaya kana iritasi.

Sareng kagagalanna pikeun nganggo kecap-kecap 'sihir' ieu nalika nyarios basa Inggris katempona kurang ajar.

Janten, hal sopan anu kedah dilakukeun nalika patukeur antar budaya henteu nerapkeun kriteria sopan santun urang sorangan pikeun jalma anu béda-béda budaya.

R.E.S.P.E.C.T.

Perkara sopan santun pamustunganana muragkeun pikeun silih hormat.

abdi rumaos jalma anu pikasieuneun

Upami anjeun henteu ngahargaan batur, maka ngayakeun panto muka pikeun batur atanapi émut nami ngan saukur ganti baju jandela sareng hartosna nanaon. Anjeun bakal tetep ditingali teu sopan.

Upami anjeun nunjukkeun hormat ka batur , aranjeunna langkung gampang ngalakukeun anu sami pikeun ngabales.

Profil Jalma Anu Sopan

Diajar ngeunaan sopan santun, perhatian pikeun batur, sareng sopan dimimitian ti mimiti taun pangwangunan urang.

Anjeun tiasa mendakan diri sorangan anu ngagem batur anu sigana ngaraos sopan santun tina inti na kalayan usaha anu henteu jelas.

Yakin yén éta henteu usaha. Mangrupikeun pola paripolah anu parantos diajar salami hirup sareng jero-jerona jero.

Meureun anjeun rumaos sopan santun anjeun tiasa ngalakukeun sareng nyikat sakedik. Jujur, kuring pikir urang sadayana tiasa ngalakukeun ku panginget saeutik ayeuna teras cara anu leres pikeun kalakuanana!

Janten hayu urang tingali sababaraha hal anu jalma sopan laksanakeun sareng henteu dilakukeun - henteu tartib khusus.

1. Aranjeunna entong nangtoskeun batur

Janten, kuring parantos nyebatkeun kecap 'J' sababaraha kali dina potongan ieu, tapi nangtoskeun mangrupikeun hal anu teu sopan dilakukeun ku jalma sopan.

Sabaraha kali anjeun parantos nyandak kaputusan ngeunaan kapribadian atanapi kaayaan anu anyar sareng kedah ngalakukeun giliran gancang nalika anjeun langkung terang aranjeunna?

Janten langkung saderhana, sareng langkung marahmay, nyegah tina dorongan pikeun nangtoskeun ti mimiti.

2. Aranjeunna henteu ngabagi inpormasi pribadi

Jalma anu sopan santun nolak dorongan oh-so-manusa pikeun ngabahas detil anu intim dina kahirupan aranjeunna, naha éta faktual atanapi ngan masalah.

Anjeun moal kantos néwak aranjeunna nyarioskeun perkawis seueur penghasilan, contona, sareng detil wasir na sacara welas asih bakal tetep dimana tempatna - disimpen jauh tina panon!

3. Aranjeunna henteu nyebarkeun atanapi ngupingkeun gosip

Tiasa ngungkabkeun sababaraha nugget inpormasi anu ngeunah ngeunaan hiji kenalan atanapi batur sapagawean mangrupikeun cara anu pasti janten bagian tina riungan 'dina'.

Sareng ngupingkeun getol ka batur anu nyaritakeun hartina anjeun aya dina jalur jero, nyugemakeun manusa kedah janten milik ...

Tapi ngan ukur dina jangka pondok, sabab teu aya anu percanten gosip.

Jalma anu sopan henteu resep kana kabiasaan goréng ieu sareng bakal teras ngupingkeun gosip, henteu paduli kumaha pikaresepeun dongéngna.

Hal ieu ngajantenkeun aranjeunna sekutu anu tiasa dipercaya. Éta sababna aranjeunna condong ngajaga babaturanana sedengkeun anu sanés mayar harga gosip-mongering nalika réréncangan nilar aranjeunna.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

4. Aranjeunna ulah ngadorong pendapatna ka batur

Sora anu terus-terusan ngadorong pandanganana anu sering kontroversial dina unggal paguneman henteu pernah populer.

Pendapat ieu dikintunkeun naha aranjeunna parantos dipénta atanapi henteu - biasana henteu.

Tanda jalma sopan tur sopan nyaéta nahan tina maksa pipikiran sorangan ka batur.

Leres, tangtosna, upami ditaros aranjeunna bakal ngabagi opini, tapi aranjeunna bakal kabuka pikeun ideu anu béda sareng gaduh diskusi anu saimbang.

Éta moal pernah keukeuh yén anjeun ngarobah kana cara pikirna.

5. Aranjeunna henteu sikat kusabab masalah anu penting

Sababaraha urang bakal ngalakukeun naon waé pikeun nyingkahan kagok tina paguneman sareng batur anu nembé musnah atanapi anu hubunganana ngan saukur imploded atanapi anu parantos ngalaman sababaraha trauma pribadi anu sanés.

Sopan santun, di sisi anu sanésna, bakal mendakan jalan pikeun ngungkulan hal éta sacara peka gancang-gancang pikeun nyingkahan kasieunan atanapi pikasebeleun nalika penderita musibah ngantosan hariwang pikeun masalah duri atanapi kajadian tragis anu bakal diangkat.

Éta henteu pernah janten hal anu gampang dilakukeun, tapi éta langkung marahmay pikeun ngaku kesel dina kahirupan babaturan atanapi kolega tibatan teu maliré. Jalma sopan ngahargaan ieu.

6. Aranjeunna sok ngucapkeun hatur nuhun

Nunjukkeun aprésiasi tulus pikeun gerakan, kado, atanapi silaturahmi mangrupikeun bagian paling luhur tina hal-hal anu dilakukeun ku jalma sopan.

Anjeun moal mendakan aranjeunna némbak hiji-hiji garis ku email atanapi téks pikeun nyebut 'hatur nuhun.'

Sanés ogé bakal ngaduga yén sobat atanapi hubunganana ngan bakal 'terang' yén aranjeunna gaduh waktos anu saé atanapi ngaapresiasi kado éta kusabab aranjeunna mutter sababaraha kecap pikeun pangaruh éta.

Henteu, jalma anu sopan bakal teras-terasan nyéépkeun waktos nyerat sababaraha kecap dina kartu sareng ngirimkeunana cara baheula ku surat kéong. Atanapi aranjeunna gé ucapkeun hatur nuhun ku sababaraha cara anu bermakna .

Nyatana, ieu meryogikeun sakedik waktos kanggo dilakukeun tapi langkung pisan haté dina nunjukkeun apresiasi sajati. Saham anjeun bakal naék pisan dina panon anu nampi, pasti!

7. Aranjeunna bakal nempatkeun batur betah

Nalika nyanghareupan momen anu berpotensi kagok, jalma anu sopan bakal teras-terasan mendakan cara anu lemah lembut sareng pas pikeun nyebarkeun sagala kakuasaan, isin, atanapi hariwang dina batur.

sajak pondok ngeunaan maotna babaturan

Aranjeunna bakal kaluar tina jalan pikeun ngirangan ngarareunah anu dirasa ku batur ku alesan naon.

Anjeun kedah janten simpati pikeun ningal kaayaan sapertos kitu sareng ieu mangrupikeun kualitas umum anu sanés pikeun jalma sopan.

8. Aranjeunna ngupingkeun sing ati-ati

Anjeun moal néwak jalma sopan anu melong kana arloji aranjeunna nalika anjeun nyarios sareng aranjeunna atanapi, langkung parah deui, ningali kana taktak anjeun pikeun ningali aya jalma anu langkung pikaresepeun atanapi 'gunana' parantos lebet ka rohangan.

Sanés ogé anjeun bakal ningali panonna molotot dina paguneman pertengahan. Sareng kanggo santai mariksa teleponna pikeun pembaruan média sosial nalika anjeun nyarios? Teu pernah!

Jalma sopan mahir kana 'ngupingkeun aktip.'

Henteu ngan aranjeunna nunjukkeun perhatian pinuh ku ngajaga kontak panon rutin , aranjeunna ogé bakal unggeuk atanapi seuri sareng ngucapkeun anu leres, janten panyatur yakin bakal teras-terasan nyarios.

Upami materi palajaran henteu ngageterkeun aranjeunna, anjeun moal terang, sabab aranjeunna ogé mahir dina Mindahkeun paguneman ku kaalusan sapertos anu anjeun bahkan moal aya bewara!

9. Aranjeunna ngantepkeun anjeun nyarioskeun nyalira

Penyuluhan téhnik ngupingkeun aktip nyaéta kamampuan jalma sopan pikeun naroskeun patarosan anu cerdas sareng relevan ngeunaan anjeun.

Hayu urang nyanghareupan éta, éta biasana poko favorit urang.

Upami batur ngantep anjeun nyarios yuswa ngeunaan prestasi anjeun atanapi pasang surut dina kahirupan anjeun sareng leres-leres katingalina resep, maka éta paguneman anu saé, leres?

Éta ngan ukur nalika anjeun nuju ningali cahaya anu raoseun interaksi sareng jalma super-saé éta, anjeun bakal sadar yén anjeun terang ampir teu aya nanaon tentang aranjeunna nalika aranjeunna nguping carita hirup anjeun.

10. Aranjeunna moal hilap nami anjeun

Ieu jelas. Urang sadayana terang yén sopan santun pikeun alamat batur ku ngaran (anu bener!).

Sababaraha urang nyalahkeun ingetan anu goréng pikeun kagagalan urang ngalakukeun ieu, tapi, dina kanyataanna, henteu sesah pikeun merhatoskeun nalika perkenalan dilakukeun.

Éta ogé henteu kunanaon naroskeun deui upami anjeun henteu cekap namina pertama kali. Langkung saé tibatan dicekel nalika anjeun kedah ngenalkeun jalma éta ka batur sareng anjeun ngan ukur henteu terangeun.

Anjeun meureun bakal perhatoskeun yén jalma anu sopan bakal ngulang deui nami anjeun dina waktos paguneman.

Sanés taktik anu kedah dianggo teuing sabab tiasa ngairitasi, tapi alat anu gunana pikeun ngébréhkeun nami kana mémori anjeun.

Hal anu pangsaéna dina kahirupan gratis.

Aya paribasa Slovenia anu pas pisan sapanjang garis 'kasopanan hargana tapi ngahasilkeun seueur.'

Leres pisan.

Sanaos sopan santun teu aya artos, aranjeunna tiasa ngabédakeun pisan kumaha parasaan batur ngeunaan anjeun.

Dina kontéks bisnis, éta ogé pikeun organisasi anu anjeun wakilkeun, janten hadiah anu sumping tina sopan tiasa duanana propésional ogé pribadi.

Jauh tina konsép kuno.

Dina masa-masa perpecahan ieu, sopan santun, sopan santun, sareng sadayana sinonim anu sanés di luhur henteu kantos langkung penting.

Kuring nyebatkeun di luhur kumaha pendak sareng batur anu kurang ajar sareng sacara teu sopan tiasa ngantepkeun anjeun karasa kabeulit.

Kumaha upami ngémutan naon anu ngajantenkeun patukeur sareng sasama manusa émut ku cara anu saé?

Leres, ampir-ampiran sok sopan, tinimbangan, silih hormat, welas ati - kuring tiasa teras…

Ngahasilkeun manpaatna kasopanan.

Éta sadayana tumiba kana nuturkeun naséhat anu abadi pikeun 'ngalakukeun ka anu sanés sakumaha anu anjeun pikahoyong ku aranjeunna.'

Sareng hal anu hébat ngeunaan sopan sareng sopan nyaéta anu sanésna langkung cenderung sopan sareng sopan, janten anjeun leres-leres ngala naon anu anjeun tandur.

Kuring bakal ngantepkeun kecap pamungkas pikeun Roy T. Bennett, panulis motivasi tina Cahaya dina Ati :

Ngubaran dulur kalayan sopan sareng kahadean, sanés kusabab aranjeunna pikaresepeun, tapi kusabab anjeun.