10 Aspék Kahirupan Anu Paling Penting

Anjeun panginten parantos ngadéngé frasa 'unggal aspek kahirupan' sareng 'sadaya aspek kahirupan.'

Aranjeunna sering dianggo nalika aya kajadian anu sigana mangaruhan kahirupan batur dina unggal tingkatan.

Teras, aya anu nyarios, 'Éta bakal mangaruhan unggal aspék kahirupan kuring / anjeun.'





Tapi naon rupa-rupa aspek kahirupan?

daya tarik basa awak lalaki dina padamelan

Nalika aya sababaraha aspek upami anjeun ngagali detilna, aya 10 anu langkung penting tibatan sésana.



Ti paling kana anu paling henteu penting (sacara kasar), aranjeunna…

1. Kaséhatan Anjeun

Nalika anjeun dina kaayaan kaséhatan anu séhat, anjeun tiasa ngamimitian sareng ngalakukeun hal-hal sanés anu penting dina kahirupan.

Nalika anjeun dina kaséhatan anu goréng, kamampuan anjeun pikeun nganut sagala rupa anu ditawarkeun ku kahirupan kadang tiasa diwatesan.



Ieu henteu ngan ukur dilarapkeun pikeun kaséhatan fisik anjeun kaséhatan méntal anjeun sami pentingna.

Ngurus diri sareng ngutamakeun karaharjaan fisik, méntal, sareng émosional mangrupikeun gagasan anu saé.

2. Kulawarga

Pikeun jalma réa, kulawarga sadayana penting.

Kulawarga anjeun mangrupikeun fitur anu kantos aya dina kahirupan anjeun.

Sanaos anjeun tiasa nempatkeun nilai anu langkung luhur dina éta dina waktos-waktos anu béda dina kahirupan anjeun, éta masih dina peringkat anu penting dina kahirupan.

Definisi anjeun tina naon anu anjeun nyauran kulawarga tiasa robih nalika anjeun ngalangkungan kahirupan. Tambihan énggal sapertos pasangan atanapi murangkalih anjeun tiasa lebet, sedengkeun generasi anu langkung lami pasti bakal ninggalkeun anjeun.

Tapi kumaha ogé unit kulawarga robih, éta nyayogikeun seueur manpaat sareng seueur tantangan.

3. Pagawean

Seueur jalma bakal nyéépkeun sajumlah ageung kahirupan déwasa na dina hiji bentuk padamelan atanapi karya anu sanés.

Éta nyéépkeun seueur waktos sareng tanaga urang, sok sanaos urang henteu kedah damel.

'Naon anu anjeun laksanakeun?' mangrupikeun salah sahiji patarosan anu paling umum ditaroskeun nalika anjeun pendak sareng anu pertama kalina, sareng ieu nunjukkeun kumaha gedéna kahirupan urang penjajahan urang.

kumaha carana janten jalmi anu tiis haté

Karya anjeun tiasa gaduh pangaruh ageung kana aspek kahirupan sanés, khususna kana kasihatan, kahirupan kulawarga, sareng…

4. Hirup Bumi

Nalika anjeun teu damel, seueur waktos sésana anjeun bakal diséépkeun di bumi.

Kahirupan bumi anjeun ngalangkungan anggota kulawarga langsung anu anjeun cicing sareng sadaya hal anu diperyogikeun supaya hirup tetep lancar.

Binatu, masak, perawatan budak leutik sareng hiburan, ngebon, mayar tagihan, aplikasi sakola, nyusun perjalanan… daptar terus sareng teras.

Nalika anjeun tiasa kéngingkeun kanikmatan tina sababaraha hal ieu, éta ogé mangrupikeun hal anu kedah dilakukeun, hiji cara atanapi cara anu sanés.

5. Silaturahmi

Anjeun teu tiasa milih kulawarga anjeun. Anjeun gaduh kontrol terbatas pikeun kolega padamelan anjeun. Tapi anjeun leres-leres nyarios saha anu anjeun nyauran babaturan.

Babaturan penting ku seueur alesan, sareng rerencangan anu béda panginten tiasa masihan manpaat anu béda.

Sababaraha rerencangan - réréncangan anjeun - aya pikeun anjeun salami kandel sareng ipis. Aranjeunna nyayogikeun dukungan nalika diperyogikeun sareng nawiskeun hubungan émosional anu jero.

Anjeun tiasa gaduh rerencangan anu sanés anjeun ngalakukeun sababaraha hal - pendamping perjalanan, babaturan olahraga, atanapi babaturan musik.

Padahal, pikeun kaseueuran jalma, babaturan moal pernah ngagentos kulawarga, aranjeunna nawiskeun anu béda anu anjeun moal tiasa kéngingkeun ti kulawarga anjeun.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

hulk hogan sareng randy biadab

6. Spiritualitas Sareng Kapercayaan

Kanggo sababaraha jalma, kapercayaan spiritualna aya pangaruh pisan dina kahirupan aranjeunna.

Naha ieu mangrupikeun bagian tina agama anu teratur, atanapi ngan saukur latihan rutin sapertos tapa, sisi spiritual kahirupan tiasa janten masalah anu penting.

Éta tiasa janten perkawis iman atanapi hirup seseorang dumasar kana kapercayaan salah sahiji.

Jalan anu mana waé, éta tiasa nembus sababaraha aspek kahirupan anjeun sareng mangaruhan cara anjeun ngalakukeun hal-hal.

7. Rékréasi

Ngarasakeun diri dina hiji cara atanapi cara anu sanés penting ti jaman ka jaman.

Naha anjeun nyauran éta pikaresepeun, tengtrem, sugema, atanapi kabagjaan, rekreasi tiasa ngaluarkeun seueur émosi anu positip.

Henteu janten masalah naha éta maca buku, mulangkeun mobil klasik, atanapi pembakaran, hal-hal anu anjeun pilih pikeun laksanakeun dina waktos luang anjeun kedah janten hal-hal anu anjeun nilai.

Hal-hal ieu tiasa kalebet réréncangan atanapi kulawarga anjeun. Éta tiasa ngurilingan kasihatan sareng karaharjaan anjeun. Éta ogé tiasa gaduh pangaruh ageung kana kauangan anjeun (anu mangrupikeun hal anu bakal kami sumping).

dina hubungan, komitmen hartosna éta

8. Tumuwuh Pribadi

Teu aya anu tetep sami salami kahirupan aranjeunna.

Naha ku hasil kerja keras sareng usaha sorangan, atanapi kusabab kajadian sareng kaayaan anu disanghareupan, jalma-jalma robih.

Sadayana ngagaduhan dirina dina diri dirina pikeun numuhkeun sareng ngembangkeun salaku jalma, sareng ieu aspek kahirupan sering dihargai.

Ieu tiasa ngalibetkeun pendidikan formal pikeun kéngingkeun katerampilan sareng pangetahuan anyar.

Éta tiasa ngalibetkeun perjalanan anu langkung pribadi pikeun pamanggihan diri sareng damel kana sababaraha sipat positip atanapi négatip anu urang pikahoyong / dipimilik.

Éta ogé tiasa ngalibetkeun bantosan anu ahli pikeun nungtun urang ka jalan anu langkung maju.

Naon waé bentukna, tumuh pribadi mangrupikeun hal anu henteu pernah lirén.

9. Komunitas

Seueur jalma henteu merta ngaraos bagian tina komunitas, tapi urang sadayana mangrupikeun bagian tina salah naha urang sadar atanapi henteu.

naon bedana antara bogoh ka batur sareng cinta ka batur

Komunitas ieu sering ngungkabkeun dirina nalika aya krisis nalika jalma-jalma babarengan - kadang-kadang tanpa silih kenal - pikeun ngabantosan anu peryogi.

Komunitas tiasa, tangtosna, janten hal anu anjeun parantos sadar pisan. Sugan anjeun bagian tina grup atanapi organisasi anu karaos sapertos komunitas sareng damel di komunitas anu langkung lega.

Pangaruh komunitas anjeun tiasa karaos ku sababaraha cara, ti mimiti kembang anu dipelak dina héjo héjo lokal dugi ka perawatan anu dipasihkeun ka jalma-jalma anu teu boga imah. Anjeun ngan kedah muka panon anjeun sareng ningali éta.

10. Kauangan

Pikeun jalma réa, artos mangrupikeun hal anu rutin beurat dina pikiran aranjeunna.

Sareng nalika éta tiasa mangaruhan sababaraha poin sateuacanna, éta ditempatkeun terakhir dina daptar ieu pikeun nekenkeun yén éta, dina dunya anu ideal, éta henteu kedah janten fokus utami anjeun.

Leres, gaduh artos cekap pikeun hirup saé sareng tetep séhat langkung disayogikeun, tapi hirup henteu kedah ngurilingan kaayaan kasaimbangan bank anjeun.

Di dunya modéren ieu, perlu diémutan éta.

Janten ieu 10 aspek anu paling penting dina kahirupan anu anjeun kedah perhatoskeun.

Dina sababaraha titik dina kahirupan anjeun, salah sahiji atanapi dua ieu tiasa janten payun sareng ngambil alih sakedik, tapi, sacara umum, ngajaga kasaimbangan anu saé diantara aranjeunna pikaresepeun.

Upami anjeun tiasa ngalakukeun éta, anjeun bakal nyiptakeun kahirupan anu duanana matak memuaskan sareng pikaresepeun.