Kumaha Ngaleupaskeun Hoream: 7 Henteu Léngkah Omongan Anu Kedah Anjeun Laksanakeun

Jalma-jalma cacat, mahluk rumit. Gampang nyandak kaputusan anu salah sabab sering pisan langkung gampang tibatan ngalakukeun hal anu leres.

Hanjakalna, jinis émosina akibat tina kaputusan ieu umumna henteu pikaresepeun. Amarah, sedih, sareng ambek-ambekan sadayana biasa sareng diarepkeun.

Dendam, sacara definisi, mangrupakeun amarah pait pikeun dianiaya. Amarah éta tiasa karaos seukeut, panginget anu nyeri pikeun diturunkeun atanapi dikhianatan ku batur anu kedah anjeun percanten.





Éta ogé tiasa ngaraos kasaimbangan timbangan pareum, dimana jalma ieu kabur kalayan tingkah laku goréngna nalika anjeun kedah ngungkulan balukar.

Urang sering ngangsonan hoream nyalira ku nekad sareng henteu nampi kaayaan kumaha éta.



Sareng leres, urang terang yén panarimaan sareng pangampura langkung gampang nyarios tibatan dilakonan, utamina upami jalma anu ngarugikeun urang henteu punten kana kalakuan na.

Panghampura condong janten kecap anu nyasabkeun dina kontéks éta kusabab urang sering ningali panghampura salaku pangampuran tina tindakan anu lepat. Éta tiasa, tapi henteu kedah.

Salaku conto, anggap Sarah, anu digedékeun sareng indungna anu émosional, Claire. Naha leres yén Sarah katerap ku panyiksa indungna? Henteu Naha éta adil atanapi adil? Henteu pisan. Naha indungna paduli atanapi nampi tanggung jawab pikeun polah na? Ogé henteu. Janten naon anu kedah dilakukeun Sarah ku kaayaan éta? Naha anjeunna ngan ukur kedah nyoco hoream nyalira? Hirup hirupna salaku jalma pait sareng ambek?



Henteu, tangtosna henteu.

Terus aya Pétrus. Pamajikan Peter urang Linda salingkuh salami tilu taun. Anjeunna angkat ka tukang sareng ngabohong ka anjeunna sababaraha kali sateuacan anjeunna terang perkawis henteu satia. Linda ngahianat kapercayaan Peter sacara rutin sareng lengkep pencét anjeunna ti mana waé nalika anjeunna tungtungna siap angkat. Naon anu tiasa dilakukeun ku Pétrus ngeunaan éta? Ngan ukur tuang ambek sareng ngantepkeun ambek-ambekan kana cara anjeunna dirawat nyandak hirupna?

Deui, leres henteu.

Aya seueur jalma di dunya sapertos Claire sareng Linda. Kasempetan anu saé saé anjeun parantos pendak sareng sababaraha diantarana upami anjeun nyobian milarian kumaha ngantepkeun hoream. Aranjeunna henteu teras nampi yén naon anu aranjeunna lakukeun éta salah. Seueur jalma ngan ukur ngalakukeun dobel kana tindakan anu salah na henteu pernah tanggung jawab.

Anu dina posisi sapertos Peter sareng Sarah moal tiasa nempatkeun kabagjaan sareng karaharjaanna di tangan jalma-jalma anu nyiksa aranjeunna.

Tapi panginten hanjelu anjeun sanés pribadi éta. Meureun éta mangrupikeun hal anu ngagaduhan kakuatan sanés dina damel ...

Sapertos, Jenna damel rajin di tempat padamelanna, rutin ngintip waktos-waktos sareng ka luhur sareng saluareun panggilan tugas pikeun bosna. Anjeunna nerapkeun pikeun promosi anu anjeunna leres-leres ngarepkeun tapi henteu meunang. Éta ka batur anu sigana henteu ngalakukeun ampir seueur padamelan, nyababkeun ambek-ambekan pikeun bos, batur sapagawean, sareng padamelan na tumuh. Bisa jadi Jenna dianiaya jeung rajinna teu diganjar.

Éta ogé panginten Jenna henteu ngartos aturan gim anu dimaénkeun manajemén. Sagala kerja kerasna ngajantenkeun anjeunna penting pisan dina jabatan ayeuna. Aranjeunna teu tiasa ngamajukeun anjeunna kusabab teu aya anu sanés damel sakumaha anjeunna, sareng anjeunna damel padamelan tilu urang.

Naha anjeunna leres janten kesel ku éta? Leres pisan. Tapi gerentesna henteu paduli khusus, sareng ogé jalma anu diwanohkeun. Barina ogé, padamelan éta masih kénéh réngsé.

Kamampuh dianggo sareng nyageurkeun hoream anjeun nyalira bakal nyayogikeun kauntungan anu penting pikeun kaséhatan méntal sareng émosional anjeun.

Jalma-jalma mahlukna cacat, berantakan anu ngalakukeun boloho, kadang-kadang pikareueuseun sepanjang waktos tanpa dipikirkeun deui kumaha kalakuanna mangaruhan jalma séjén.

Anjeun leres-leres henteu tiasa ngandelkeun aranjeunna sadar kana kasalahan aranjeunna, mutuskeun aranjeunna hoyong menerkeun éta, sareng ngarobih. Anjeun bakal nyéépkeun sesa umur anjeun anu sangsara sareng ambek upami anjeun ngantosan éta.

Janten, urang badé masihan anjeun sababaraha tip tentang damel sareng nyageurkeun hoream anjeun nyalira.

1. Ngaku sareng nampi hoream anjeun.

Kajujuran mangrupikeun léngkah pangpayunna pikeun milari pembebasan anjeun tina amarah ieu. Anjeun kedah terang naon anu anjeun raoskeun pikeun naon éta.

Sapertosna, 'Kuring nampi yén kuring ambek sareng ambek kusabab xyz hal anu kajantenan. Éta henteu adil, sareng kuring henteu kedah diperlakukeun ku cara kitu. '

kumaha malire lalaki sareng ngadamel anjeunna hoyong anjeun

Entong ngaruksak atanapi ngaleutikan parasaan éta. Anjeun teu kedah nyobian ngajelaskeun aranjeunna jauh. Éta leres, naon waé anu anjeun raoskeun kana kaayaan.

2. Identipikasi naon anu anjeun tiasa ngendalikeun dina kaayaan.

Anjeun henteu tanggel waler pikeun tindakan salah batur. Nanging, urang tanggel waler kumaha urang ngaréspon kana tindakan éta sareng naon kaputusan anu urang candak.

Kumaha upami kaayaan anjeun aya dina kadali anjeun? Naon kaputusan anu tanggung jawab anjeun nyandak?

Daripada ngantunkeun, hayu urang nyarios Peter sareng Linda nambalan hal-hal. Anjeunna ngeureunkeun hubungan éta, angkat ka konseling, damel dina perkawinan maranéhanana, sareng mutuskeun pikeun ngawangun deui kapercayaan.

Kira-kira sataun saterusna, Linda tungtungna ngalaman urusan anu sanés anu kauninga ku Peter. Di hiji sisi, pikaresepeun pikeun Pétrus hoyong nyageurkeun keretakan éta sareng sumping sareng pamajikanana.

Di sisi séjén, éta kaputusanana. Linda kedah gaduh kasauran dirina, tapi Peter kedah nampi naon anu tiasa dikontrol ku anjeunna dina kaayaan. Anu tiasa dikontrol nyaéta kaputusan dirina nyalira ngeunaan naha atanapi henteu kedah nyobian ngerjakeun masalah sareng pamajikanana, naha éta tiasa suksés atanapi henteu.

Peter kagungan sareng milih pilihan anu salah pikeun ngalereskeun hal-hal sareng pamajikanna, anu tiasa kahartos. Seueur jalma nyobian pikeun ngatasi hubunganana dina kaayaan sapertos kitu, khususna upami kahirupan aranjeunna aya hubunganana sareng pasangan anu nikah biasana.

3. Laksanakeun naon anu anjeun tiasa ngendalikeun.

Sakali anjeun ngaidentipikasi naon anu anjeun tiasa ngendalikeun, anjeun ayeuna tiasa milih pikeun méréskeunana.

Sarah panginten hoyong nyanghareupan indungna ngeunaan kumaha parahna anjeunna dirawat. Peter panginten hoyong adu sareng cerai Linda janten anjeunna tiasa neraskeun hirupna. Jenna panginten nembé milarian padamelan énggal pikeun gaduh momentum luhur anu dipikahoyong.

Hiji kecap peringatan ngeunaan konfrontasi: éta henteu kunanaon pikeun nyobaan nyanghareupan jalma-jalma anu ngalakukeun anjeun salah, tapi éta henteu tiasa janten pilihan anu aman atanapi leres. Jalma anu nyiksa bisa ngaréspon ku mumusuhanana sorangan atanapi bahkan kekerasan.

Kaayaan domestik tiasa janten awon pisan, gancang pisan. Jalma sering pisan parah nalika hubungan bakal papisah, utamina upami aya pengkhianatan sareng hoream kanggo ngurilingan. Anjeun tiasa sacara teu dihaja tungtungna masihan batur anu langkung seueur bahan bakar sareng amunisi pikeun dianggo ngalawan anjeun.

kumaha carana janten jalma anu déwasa

Bener lirén sareng pertimbangkeun naon konfrontasi kauntungan anu tiasa dipasihkeun ku anjeun. Entong mutuskeun amarah atanapi pilih gelut. Sareng siap-siap nampi yén jalma sanés henteu nampi tanggung jawab pikeun tindakanana sareng nyobian nyalahkeun sadayana ka anjeun. Aya kasempetan anu saé pikeun aranjeunna.

4. Ngaleupaskeun anu anjeun teu tiasa ngendalikeun.

Bakal datang waktos nalika anjeun lepat tanpa jalan mundur, dimana éta sadayana teu aya dina kakendali anjeun.

Di jaman éta, anjeun kedah ngantepkeun hal-hal anu anjeun teu tiasa ngendalikeun sareng yén anjeun moal pernah katutup. Tahap panarimaan ieu rada rumit sareng sigana bakal nyandak anjeun seueur waktos pikeun ngalaksanakeun.

Nalika urang ngalaman hoream, urang sering difokuskeun kana ambek sareng tindakan saha waé anu salah ka urang. Pikeun ngantepkeun éta indit, urang kedah ngalihkeun narasi kana hal anu aya dina kakawasaan urang.

Sarah teu tiasa ngendalikeun yén indungna ngalakukeun seueur tindakan salah.

Peter teu tiasa ngendalikeun yén Linda mutuskeun pikeun salingkuh.

Jenna henteu tiasa ngendalikeun yén bosna milih batur pikeun kamajuan.

Kumaha carana aranjeunna nyerat kaayaanna janten penyembuhan sareng kamakmuran?

Sarah tiasa milih empati sareng simpati ka indungna, jalma anu cukup rusak janten hoyong nyandak tindakan ngalawan anjeunna anu dilakukeun. Claire sigana parantos sangsara pisan nalika budak leutik sareng hirupna janten cara sapertosna. Éta sanés alesan, tapi tiasa janten alesan.

Peter tiasa milih nétral tibatan ambek. Anjeunna hirup dugi ka sumpah sareng janji ka pamajikanana saageung mungkin. Anjeunna anu ngaléngkah di luar hubungan tibatan nyobian milari jalan pikeun ngalaksanakeun éta, perjanjian anu dilakukeun nalika anjeunna nyarios, 'Kuring ngalakukeun.'

Sareng Jenna tiasa nampi pangalaman anjeunna salaku pelajaran kahirupan anu berharga. Anjeunna ayeuna gaduh pangalaman pribadi dina naon anu lumangsung nalika anjeunna nempatkeun kapentingan dununganana tibatan dirina. Anjeunna tiasa nyandak hikmah éta sareng anjeunna sareng nyandak kaputusan anu langkung saé di payun.

Pilihan ieu pikeun milari empati sareng ditampa - hampura - henteu aya pikeun méréskeun jalma séjén tina kalepatanana. Ngahampura sanés hartosna anjeun kedah mopohokeun, nampi kalakuan anu goréng, atanapi muka diri anjeun pikeun dirugikeun ku jalma éta. Panghampura, dina kontéks ieu tanpa hapunten, nyaéta pikeun anjeun pikeun tiasa nampi kaayaan naon éta sareng ngantepkeun amarah tibatan ngantep éta janten peurih.

Terus terang, seueur jalma henteu saé. Sareng seueur diantara aranjeunna henteu bakal paduli yén aranjeunna menyakiti anjeun sabab aranjeunna parantos dibungkus dina dunya alitna sorangan. Éta bakal langkung gampang pikeun anjeun pikeun tiasa nampi jalma-jalma ieu pikeun saha aranjeunna, milih nyingkahanana, sareng henteu ngantep tindakan anu salah na tetep dikonci dina uteuk anjeun.

5. Janten sukur panangkal anjeun pikeun ambek-ambekan.

Syukur mangrupikeun alat anu ampuh pikeun ngaluarkeun amarah, ngabina harepan, sareng nyiptakeun katengtreman dina kahirupan anjeun.

Sanaos unggal conto anu dipasihkeun di luhur pisan nyeri sareng pikasebeleun, rasa syukur tiasa ngabantosan sababaraha émosi négatip anu bakal sumping ti aranjeunna.

tanda manehna ukur hayang sare sareng anjeun

Henteu aya rasa syukur ka Sarah ku panyiksa anu ditanggungna, tapi anjeunna salamet. Anjeunna aya di dieu ayeuna, anjeunna gaduh pamahaman ngeunaan kajadian buruk anu dialamina, sareng anjeunna tiasa ngagunakeun éta pikeun ngarencanakeun penyembuhan, perdamaian, sareng kabahagiaan anu langkung saé.

Tapi janten henteu sadar tina cilaka anu dialamina nyaéta nyéépkeun anjeunna rentan ngulang siklus sareng janten sapertos indungna. Éta awon sareng nyeri, tapi éta mangrupikeun hal anu kedah disyukuran.

Kahirupan Pétrus parantos rusak ku polah pamajikanana. Pilihan pikeun kaluar tina perkawinan nyaéta milikna, tapi panginten ieu nyaéta panggugah bangun anu diperyogikeun Peter pikeun nanem modalkeun langkung seueur waktos sareng tanaga pikeun ngajaga hubunganna tetep séhat.

Meureun urusan éta henteu kaluar tina biru. Meureun Linda nyungkeun anjeunna ka konsultasi hubungan, nyiptakeun langkung seueur waktos pikeun kulawarga maranéhanana, ngabantosan langkung seueur di sakuliling bumi dugi ka tungtungna anjeunna ngan ukur nyerah.

Sakumaha nyeri na, kajadian ieu tiasa janten sabab pikeun kamekaran pribadi pikeun mindahkeun Peter kana kahirupan anu langkung séhat, langkung saimbang. Éta mangrupikeun hal anu matak syukur.

Sanaos Jenna henteu kéngingkeun padamelan anu diarepkeunana, anjeunna tiasa sukur yén anjeunna ayeuna ngartos dimana anjeunna nangtung sareng dununganana.

Anjeunna ayeuna ngartos yén aya gim anu langkung ageung dina damel tibatan ngan ukur kerja keras, sareng anjeun bakal mayunan. Hirup jarang kantos jalan kitu. Beurit lumpat dina roda tiasa dianggo pisan, tapi henteu dimana-mana. Anjeunna kedah maénkeun palinter sareng kerja keras upami hoyong maju. Éta sanés réalisasi anu pikaresepeun, tapi tetep, éta mangrupikeun hal anu kedah syukur.

Syukur kuat. Hésé pikeun negativitas sareng hoream hirup babarengan dina rohangan anu sami sareng sukur. Langkung seueur anjeun tiasa ngalebetkeun rasa syukur kana kahirupan anjeun, langkung gampang pikeun ngaleungitkeun nyeureud anu nyeri anu disababkeun ku hirup.

6. Gunakeun hoream salaku suluh pikeun tumuh.

Janten anjeun dianiaya dina hiji cara atanapi cara anu sanés. Dina sababaraha hal anu ngajantenkeun anjeun jadi korban. Tapi upami anjeun kantos ngaleupaskeun hoream anjeun, anjeun henteu kedah ngagaduhan identitas korban.

Hoream tiasa ngahudangkeun pikiran sareng kayakinan dumasar korban, atanapi éta tiasa ngiruhan kapercayaan anu langkung kuat. Anjeun tiasa milih.

Sakumaha didadarkeun di luhur, hoream tiasa dirobih kana tindakan ngeunaan hal-hal anu anjeun gaduh kendali, sareng anjeun pastina gaduh sababaraha kontrol pikeun kahirupan anjeun ka hareup.

Janten iraha anjeun peryogi motivasi pikeun ngagarap ningkatkeun diri anjeun atanapi kaayaan hirup anjeun, giliran ambek-ambekan anjeun. Pertimbangkeun salaku nancepkeun dua ramo ka saha waé anu salah ka anjeun, atanapi dunya umumna, sareng nyarios nyaring 'F * ck you!'

Téjokeun aranjeunna sareng anu sanés kumaha anjeun ngalaksanakeun jalan anu luhur sareng ngajantenkeun hal anu positip tina kaayaan négatip ieu, sami sareng rasa syukur anu anjeun milari dina poin anu saencana.

Sareng sadaya bahan bakar, nya antukna bakal ngaduruk. Anjeun bakal ngahontal tempat anu anjeun ngahontal hiji hal anu saé sareng dina tempat anu hadé sacara méntal. Horeamna bakal musna - atanapi ngaleutikan pisan - sareng dina tempatna bakal langkung hadé, kuat, langkung tahan banting anjeun.

7. Ngungkulan kasalahan ka hareup langkung tiheula.

Hoream dina hiji daérah hirup anjeun bakal sering nimbulkeun hoream di daérah sanés. Éta bahkan tiasa nampi deui ambek-ambekan anu anjeun pikir parantos ngantepkeun.

Janten sapanjang proses ngaleupaskeun rasa hoream kana hiji hal khusus, sareng nalika maju dina kahirupan, cobian pikeun ngungkulan kasalahan pas éta kajadian.

Entong ngantep salah pikeun ngawangun kana anu sanés sareng anu sanés dugi ka anjeun janten bola amarah sareng ambek-ambekan sakali deui. Upami aya kajadian anu anjeun raoskeun henteu adil, laksanakeun sareng cobi rukun sareng anu salah. Milarian résolusi tiheula bakal hartosna yén masalahna tiasa di bobo sacara praktis, tapi anu langkung penting, sacara émosional.

Ku cara kieu, anjeun tiasa ngaleungitkeun idéntitas korban anjeun sareng ngagentoskeun ku salah sahiji tempat anjeun sacara proaktif nungkulan masalah sareng konflik sahingga nyingkahan perasaan gering jangka panjang.

Ieu kanggo sadaya bentuk kalepatan, tapi khususna anu aya hubunganana langsung sareng anjeun, sumber utama nyeri sareng nyeri haté.

Sarah kedah nyauran kalakuan nyiksa anu émosional ti jalma sanés ti indungna - duanana ageung boh alit - atanapi aranjeunna ngan saukur bakal ngingetan dirina tina panyawat indungna ka anjeunna. Sakumaha anjeunna tiasa nungkulan éta ambek-ambekan utami, éta tiasa ngajantenkeun sirah awon na upami kaayaan anu sami sareng teu diungkulan.

Peter henteu kedah ngantepkeun bohong sakedik dina hubungan masa depan na sabab aranjeunna ngan ukur bakalan ningkatkeun masalah anu langkung lami ti pamajikanana salingkuh. Anjeunna kedah keukeuh kana kajujuran sareng kajelasan atanapi anjeunna bakal tungtungna ngaganggu pasangan anyar - atanapi memang babaturan atanapi anggota kulawarga - pikeun ngalanggengkeun siklus anjeunna ditipu.

Jenna kedah netelakeun jelas ka bosna sareng bos anu bakal datang yén anjeunna moal dianggap entong kusabab anjeunna kerja keras, jempol perusahaan, sareng damel padet. Anjeunna kedah ngagaduhan wates anu séhat dina tempat anu aya hubunganana sareng tugas anu dipénta ku anjeunna sareng waktos anjeunna daék bakti kana padamelan na. Upami bosna ngirim email ka anjeunna di akhir minggu, anjeunna kedah ngaraos tiasa malire atanapi ngawartosan ka bosna yén éta tiasa dibahas dina Senén.

Masih henteu yakin kumaha nyingkirkeun hoream sahingga henteu mangaruhan négatip dina kahirupan anjeun? Nyarios ka konselor dinten ieu anu tiasa ngiringan anjeun dina prosés. Kantun pencét di dieu pikeun ngahubung sareng hiji.

Anjeun ogé resep: