Naha Anjeun 'Ngiringan' Atanapi Jenis Kapribadian 'Intuitif'?

Salah sahiji 4 dikotomi tina Inventaris Tipe Myers-Briggs nyaéta antara sensing sareng intuisi. Upami modél na leres, maka seuseueurna jalma bakal condong pisan kana hiji atanapi anu sanésna ciri kapribadian ieu.

Aranjeunna nyayogikeun S (pikeun sensing) atanapi N (pikeun intuisi) dina singgetan 4 karakter pikeun masing-masing jinis kapribadian Myers-Briggs. Kalayan kecap séjén, anjeun boh XSXX atanapi XNXX dimana unggal X ogé mangrupikeun salah sahiji tina dua hurup (anu kami moal lebet di dieu).

Tapi naon bedana dua sifat ieu? Naon anu ngajantenkeun anjeun sénsor ngalawan intuitif? Hayu urang ngajajah, sacara rinci, cara-cara masing-masing jinis berinteraksi sareng dunya di sakurilingna.





S Dupi Pikeun Sensing

Anu ngagaduhan kapribadian anu dikuasai ku pendekatan sensing katelah sénsor.

Aranjeunna hirup dina kahirupan anu nyata, nyata sareng anu pasti, ngagunakeun 5 indera utami pikeun mastikeun naon kaayaanna sareng kumaha pangsaéna. Aranjeunna sadar pisan kana lingkunganana hatur nuhun, sawaréh, kana orientasi méntalna dina waktos ayeuna. Aranjeunna sacara harfiah nyerep sagalana di sakurilingna supados nyayogikeun platform anu pangsaéna pikeun ngaléngkah.



Aranjeunna nempatkeun seueur nilai dina inpormasi sareng milari kéngingkeun seueur kamungkinan sateuacan milih. Aranjeunna nganggo fakta sareng detil ieu kanggo ngitung tindakan anu paling praktis.

Sensor ogé nekenkeun pentingna pangalaman sareng kanyaho. Pikeun aranjeunna, jaman baheula mangrupikeun basis data anu pinuh ku pelajaran anu dipelajari sareng hikmah anu tiasa dicandak.

Sadaya hal ieu diitung kana prosés nyandak kaputusanana anu condong pisan liniér dina desain na. Aranjeunna resep transisi saléngkah-léngkah ti hiji tempat ka tempat anu sanés dina bentuk gerakan anu teu tiasa pegat. Éta sami sareng teka-teki gabung-titik, damel ti hiji titik ka titik salajengna, dina raraga, pikeun ngungkulan hiji masalah.



top 10 pilem anu ngajantenkeun anjeun mikir

Sénsor unggul dina nginget seueur kanyataan sareng inohong anu sering ngabantosan aranjeunna pikeun luhung élmu di sakola. Kabutuhan organisasi aranjeunna mangrupikeun hal anu condong diperhatoskeun nalika aranjeunna lebet kana dunya damel sareng ngajantenkeun aranjeunna anggota anu penting pisan pikeun hiji tim.

Dunungan ogé bakal ngahargaan karepna pikeun nyandak tindakan gancang sareng neken.

N Nyaéta Kanggo Intuisi

Jalma anu cicing pageuh dina tungtung intuisi spéktrum katelah intuitif.

Pikiranana langkung resep kana dunya anu abstrak, anu holistik, sareng anu teu pasti. Nalika aranjeunna ogé nampi inpormasi tina indera indera, aranjeunna condong henteu nyandak éta dina nilai nominal. Sabalikna, aranjeunna ngeunteung kana input ieu pikeun ngaji hartos dasarna sareng pentingna sareng 'ngaraos' naon anu disebatkeun ku lingkunganana.

Pikeun aranjeunna, anu paling penting nyaéta gambar anu langkung ageung sareng aranjeunna moal ngantep sakedik detail pikeun ngahalangan visi hébat na di masa depan. Pikeun kapayunna dimana pikiranna nyéépkeun waktos-waktos na - aranjeunna ngimpikeun, aranjeunna nyiptakeun, sareng aranjeunna ngabayangkeun seueur kamungkinan payunna.

Nalika aranjeunna kedah nyandak kaputusan, aranjeunna bakal nyobian mundur ka posisi dimana aranjeunna tiasa ningali sakumaha mungkin (sacara mental). Ti dieu aranjeunna bakal nyobian kéngingkeun rasa saling hubunganan tina sadaya potongan anu obah sareng ngagunakeun bakat pikeun pola spotting pikeun ngabantosan perasaan peujitna. Aranjeunna henteu seueur gabung-titik-titik, tapi langkung lempeng tina A dugi ka Z.

Intuisi anu saé pikeun mendakan hubungan antara dua ideu atanapi konsep anu sigana misah sareng ngahijikeun aranjeunna pikeun ngawangun cara mikir anu énggal. Hal ieu ngajantenkeun aranjeunna kreatif pisan, individu sering artistik ku karep pikeun novel sareng visioner.

ratu latifah net hargana 2021

Cara mikir anu rada asli ieu masihan aranjeunna kamampuan ngarengsekeun masalah anu saé sareng aranjeunna sering dikredit ku katerampilan ieu salami taun sakola sareng nalika padamelan. Kamampuhna pikeun ningal tren mimiti ogé ngajadikeun aranjeunna penting pisan dina industri tinangtu dimana tetep sareng ujung motong penting.

Intuitif kadang-kadang peryogi waktos pikeun muhasabah sateuacan aranjeunna nyandak tindakan, tapi karep pikeun muhasabah masihan aranjeunna imajinasi teu kaampeuh anu tiasa dianggo nalika inovasi diperyogikeun.

Pos anu aya hubunganana (tulisan teras di handap):

Nalika Ss sareng Ns Tabrakan

Ayeuna urang parantos ningal cara sensor sareng intuitif béda-béda, hayu urang perhatoskeun kana naon anu kajantenan nalika aranjeunna saling berinteraksi.

Aya tiasa janten bentrok pisan kapribadian nalika duanana paséa-paséa. Misalna, dimana sensor nganggap intuitif hirup di bumi awan-cuckoo, intuitif ningali sensor kurang dina imajinasi.

Nalika sénsor katingali dina intuitif, anjeunna ningali cita-cita anu teu réalistis, gaya damel anu rumit teuing, sareng gumpalan téoritis anu henteu tiasa dilaksanakeun.

Sabalikna, anu intuitif ningali sénsor tahan ka robih, gancang teuing meta, sareng obsesip sareng kanyataan tibatan parasaan.

Intuitisi tiasa ngaraoskeun rasa kaunggulan tibatan sénsor sénsorna kusabab aranjeunna sanggup ngarusak jalan ku cara ngalaksanakeun hal-hal. Aranjeunna ningali pamikiran out-of-the-box aranjeunna salaku bakat pang luhurna sareng anu jauh langkung berharga tibatan naon waé anu tiasa ditawarkeun sénsor.

Sénsor bakal ngajawab yén sanaos saé ngagaduhan sadaya ideu ieu, intuitif henteu gaduh dasar pikeun ngalaksanakeun kalolobaanana kana tindakan. Aranjeunna bakal nyarios yén nalika hal-hal kedah dilakukeun, intuitifna teu tiasa ditingali, sareng upami sanés pikeun aranjeunna, dunya bakal ngeureunkeun.

naha julia roberts gaduh murangkalih

Kumaha Ngungkulan Sabalikna Anjeun

Sedengkeun sababaraha nomer parantos dipasihkeun pikeun pamisah antara sensor sareng intuitif, teu tiasa disangkal yén dunya ngandung jumlah anu ageung duanana. Ieu janten patarosan, kumaha anjeun ngeunaan berinteraksi sareng individu anu sabalikna.

Nya, éta tiasa hésé dilakukeun, tapi jawabanana cukup jelas: upami anjeun hoyong kéngingkeun anu pangsaéna (atanapi langkung tepat naon anu anjeun peryogikeun) tina sabalikna anjeun, anjeun kedah nampilkeun hal-hal ku cara aranjeunna bakal paham.

Kalayan kecap séjén, sakumaha henteu saé pikeun sigana anjeun, cobian bayangkeun kumaha sensor anjeun atanapi réncang intuitif pangsaéna pikeun ngaréspon pamundut anu tangtu. Bingkai poin anu anjeun nyobian pikeun dilakukeun ku cara aranjeunna langkung gampang ngartos sareng tiasa ngolah. Éta bakal karaos lumayan asing ti heula, tapi upami anjeun hoyong aranjeunna ningali kaayaan sapertos anu anjeun lakukeun, anjeun kedah narjamahkeun basa anjeun kana basa na.

Salaku conto, intuitif tiasa nyobian ngahubungkeun pamikiranana kana sudut pandang anu langkung konkrit kumplit sareng percikan kanyataan sareng kontinuitas.

kumaha carana terang upami batur sapagawean hoyong anjeun

Sensor, di sisi anu sanésna, panginten nyobian ngabahas naon anu aranjeunna laksanakeun dina hal implikasina pikeun gambar anu langkung lega tibatan macet dina detil na.

Dasarna, anjeun kedah ngupayakeun kaunggulan nalika nyalira (atanapi sareng anu sanés jinis anu sami), sareng cobi damel sareng kakuatanana nalika sabalikna.

Mana Anu Hadé?

Jawaban pondok sanés. Nyatana, dunya fungsina salaku hijian anu kohesif, kumpulan gaya sareng pendekatan anu ngahiji kana masarakat anu progresif, tapi fungsional anu urang hirup.

Henteu aya balapan antara sensor sareng intuitif, tapi langkung saéna pertandingan tim dimana anu menang nyaéta jalma anu tiasa damel babarengan, sanaos béntenna, pikeun ngahontal hal-hal anu hébat.

Sareng nalika éta mangrupikeun dikotomi dina tiori, urang sadayana ngagaduhan aspek anu raos sareng intuisi dina diri urang, sareng urang ngandelkeun éta ka sababaraha tempat anu béda-béda gumantung kana naon anu urang lakukeun, saha urang babarengan, sareng bahkan fase kahirupan naon aya di.

Janten anjeun kedah ngarangkul masing-masing saolah-olah éta dua kado berharga anu parantos anjeun pasihan.

Naha anjeun ngaidentipikasi langkung caket salaku sénsor atanapi intuitif? Tinggalkeun koméntar anjeun di handap ieu sareng bagikeun pangalaman anjeun ka anu sanés sagala jinis.