36 Patarosan Refleksi Diri anu Penting Pikeun Ngabantosan Introspeksi

Naon waktos anu langkung saé kanggo waktos sakedap muhasabah diri ti ayeuna?

Janten seueur urang kajebak dina média sosial, acara TV, berita, naon anu dipikahoyong ku pasangan / réréncangan / kulawarga urang, anu sering urang laliré cek diri urang sorangan.

Sanaos kami ngan ukur pendamping anu kantos aya, urang sering mopohokeun hal-hal anu langkung serius anu kedah urang perhatoskeun sabab sadayana ngan saukur normal, atanapi rutin.





Kami nyingkirkeun pikiran anu ngulang deui, atanapi ngaleutikeun parasaan anu tangtu, sareng ngalalaworakeun pikeun museurkeun kana kumaha anu urang leres-leres ngalakukeun.

Nya, waktuna!



Teu langkung nempatkeun éta!

Hayu urang luncat kana sababaraha patarosan muhasabah diri sareng jero ...

( P.S. pulpén sareng kertas tiasa dianggo pikeun nyerat waleran anjeun pikeun rujukan ka hareup.)



6 patarosan réfléksi diri ngeunaan émutan sareng perasaan anjeun.

1. Naon anu ngabantosan anjeun pikeun ngaraos bagja?

Naon saleresna ngajadikeun anjeun senang? Sababaraha urang panginten sacara otomatis ngajawab 'kadaharan' atanapi 'jinis' - tapi ngali langkung jero.

Iraha anjeun leres-leres ngaraos kontén atanapi bageur - atanapi, idéalna, campuran tina dua?

Pikir di luar kotak, sabab panginten sanés janten hal anu sering anjeun lakukeun ayeuna.

épék indung ditinggalkeun nalika déwasa

Sababaraha urang resep kana hal-hal anu urang ngan ukur 'ngalakukeun' nalika nuju liburan, sapertos berselancar, janten waleranna henteu langsung atra.

Candak waktos anjeun ka jero jero kana pikiran anjeun sareng tingali naon anu netepkeun jiwa anjeun.

2. Kumaha anjeun tiasa nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun ngalakukeun hal-hal anu anjeun resep?

Ayeuna anjeun parantos terang naon anu leres-leres ngajadikeun anjeun raoseun, kumaha anjeun tiasa nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun ngalakukeun éta?

Naha aya cara anjeun tiasa ngukir langkung seueur waktos urang pikeun aranjeunna, atanapi ngutamakeun nyalira tibatan hal-hal sanés anu peryogi waktos anjeun?

Upami anjeun milih hal anu biasana dilakukeun dina liburan, pikirkeun kumaha anjeun tiasa ngalebetkeun éta kana kahirupan anjeun langkung sering.

Balik kana conto berselancar, meureun aya tempat berselancar di jero rohangan caket anjeun, atanapi kleub anu tiasa anjeun gabung anu ngatur perjalanan ka pantai caket unggal bulan.

3. Saha dina kahirupan anjeun anu ngajantenkeun anjeun raos raos?

Deui, cobian ulah jawab gancang ku jalma anu mimiti aya dina pipikiran anjeun! Sakapeung, hal anu pangsaéna sanés hal anu paling atra.

Éta panginten sanés jalma anu anjeun tingali unggal dinten, tapi tiasa janten baraya anu jauh anu anjeun teras-terasan ngahubungi anu pesenna salawasna ngagumbirakeun anjeun.

Éta tiasa janten sobat anu anjeun kumalayang jauh - ieu mangrupikeun panginget anjeun pikeun ngahubungi sareng mendakan deui sambungan éta!

4. Saha anu nyéépkeun tanaga anjeun - sareng naha anjeun masih nyéépkeun waktos sareng aranjeunna?

Anu ieu panginten asa rada kagok pikeun dijawab, sareng anjeun panginten asa teu raoseun mikiran jalma-jalma ku cara kieu.

Émut yén éta leres-leres normal pikeun milarian sababaraha sosobatan langkung hese tibatan biasana dina sababaraha waktos - sadayana ngalangkungan fase, sareng fase éta henteu teras-terasan dijajarkeun!

Pikirkeun kumaha anjeun tiasa narik sakedik ti jalma anu nyéépkeun anjeun. Ieu sanés ngeunaan nganyenyeri parasaan aranjeunna atanapi henteu sopan éta ngeunaan ngutamakeun naon anu anjeun peryogikeun sareng janten oke kalayan netepkeun wates.

Anjeun teu kedah neukteuk jalma ieu tina kahirupan anjeun, tapi anjeun tiasa ngamimitian 'ngatur' hubungan anjeun sareng aranjeunna sahingga éta langkung séhat sacara umum - pikeun anjeun duaan.

5. Naon anu anjeun paling ngahargaan diri anjeun?

Pikirkeun bagian-bagian awak, uteuk, kapribadian anjeun, anu anjeun paling resep. Dimana anjeun nyepeng nilai?

Naha anjeun resep sakumaha pinterna anjeun, atanapi mikir yén anjeun leres-leres lucu sareng lucu?

Meureun anjeun resep kumaha anjeun ningali sareng nyéépkeun seueur waktos sareng tanaga dina damel atanapi seueur?

Urang sering poho pikeun ngahargaan diri sorangan sabab urang geus biasa mahluk diri urang sorangan.

Laksanakeun sababaraha waktos pikeun janten marahmay ka diri anjeun sareng émut naon anu ngajantenkeun anjeun endah pisan.

6. Upami teu aya watesna, naon anu anjeun robih ngeunaan diri anjeun? Bahkan kalayan had, tiasa anjeun?

Ieu henteu kedah pokus kana nanaon anu négatip sapertos 'Kuring miharep kuring tiasa langkung geulis / langkung lucu / langkung pinter / lucu.'

Sabalikna, pikirkeun naon anu anjeun pikahoyong sareng kumaha perasaan anjeun nalika anjeun ngahontal éta.

Éta ngeunaan tumuh salaku jalma sareng ningkatkeun aspek diri anjeun anu anjeun terang tiasa nganggo sababaraha padamelan.

Meureun anjeun bakal ngarobih étika damel janten anjeun ngagaduhan kamampuan muka usaha anjeun nyalira.

Meureun anjeun hoyong langkung percaya diri sahingga anjeun tiasa kencan sareng mendakan pasangan.

Ayeuna, pikirkeun halangan anjeun percaya nangtung di jalan tina parobihan éta - meureun anjeun henteu gaduh waktos cekap pikeun dianggo sakahayang anjeun, atanapi meureun anjeun gaduh rerencangan anu ngajantenkeun parasaan parah ngeunaan diri anjeun sareng mangaruhan kapercayaan anjeun.

Kumaha anjeun tiasa ngalangkungan halangan sareng ngahontal parobihan éta?

Bangun sakedik sateuacanna, ngerjakeun tuang siang sadinten saminggu, ucapkeun henteu pikeun inuman saatos damel kadang-kadang sareng pokuskeun kana proyek anjeun nyalira.

Batesan waktos anjeun sareng rerencangan toksik, laksanakeun hal-hal anu ngajantenkeun anjeun sanggup sareng percaya diri, nyarios ka jalma anu dipikacinta ngeunaan ningkatkeun harga diri.

Teras tingali naon anu kajantenan ...

6 patarosan ngeunaan muhasabah diri ngeunaan pikahareupeun sareng impian anjeun.

7. Dimana anjeun ningali diri dina 3 taun?

Anu ieu langsung sareng gampang dilakukeun, janten langkung jero.

Ngalangkungan 'padamelan anu saé sareng hubungan anu saé.'

Naon anu karaosna karaosna? Kumaha anjeun nyéépkeun waktos anjeun, dimana anjeun, sareng saha anjeun sareng saha?

The kuat visualisasi, beuki suksés manifestasi na.

8. Dimana anjeun ningali diri dina 3 bulan?

Sarua jeung di luhur, meunang rada jero! Ogé - naon anu tiasa anjeun ngamimitian lakukeun dina 3 bulan éta anu bakal ngabantosan anjeun ngahontal tujuan 3 taun?

9. Saha, atanapi naon, anu nahan anjeun?

Waspada spoiler - éta panginten anjeun! Anjeun panginten tiasa sadar sadar diri tina ngahontal sababaraha hal, anu normal pisan, tapi henteu ngabantosan pisan.

Pikirkeun anu saé ngeunaan naon anu anjeun anggap janten halangan pikeun kasuksesan - teras pikirkeun anu saé ngeunaan naon ayeuna halangan nyaéta.

Aranjeunna pasti béda pisan…

10. Kumaha anjeun tiasa alamat watesan ieu?

Anjeun panginten panginten anjeun peryogi artos anu anjeun leres-leres peryogikeun nyaéta ka bank sareng nyungkeun pinjaman, mimitian ngahémat, milarian kursus online ngeunaan ngabiayaan sareng ngamimitian usaha.

Halangan panginten sanés anu anjeun panginten…

11. Kumaha parasaan anjeun ngeunaan énjing?

Deui, lumayan saderhana! Nalika anjeun mikir ngeunaan badé énjing, kumaha parasaan anjeun?

Gugup, hariwang, bungah, siap?

Kumaha anjeun tiasa ngalih kana pola pikir anu langkung positip upami anjeun kedah? Kumaha anjeun tiasa nyiapkeun wengi ayeuna pikeun mastikeun énjing ogé tiasa?

Siapkeun barang-barang anjeun, damel diri sapeuting sateuacana janten sasarap anjeun sayogi pas anjeun bangun, nyayogikeun waktos kanggo yoga sateuacan damel.

Kumaha anjeun tiasa ngabantosan diri anjeun gaduh énjing anu pangsaéna - unggal dinten?

12. Naon rencana kontinjensi anjeun?

Naha anjeun henteu ngagaduhan rencana kontingensi parantos nyarios seueur perkawis anjeun sareng mangrupikeun hal anu kedah diperhatoskeun nyalira.

Naha anjeun ngirit? Naha anjeun ngarencanakeun kusabab sieun atanapi pikagumbiraeun - naha anjeun ngawangun bunker bawah tanah kusabab anjeun sieun WW3, atanapi aya rencana anjeun ngumbara dunya sareng ngajajah?

Naon anu anjeun nyarioskeun tentang anjeun, sareng anjeun bahagia sareng naon anu dicarioskeun?

6 patarosan ngeunaan muhasabah diri ngeunaan hubungan anjeun sareng silaturahim.

13. Naha anjeun bahagia sareng status hubungan anjeun?

Paduli naon éta, kumaha parasaan anjeun ngeunaan status anjeun ayeuna?

Meureun anjeun langsung mikirkeun mantan sareng janten kesel. Meureun anjeun ngarasa bungah ngeunaan prospek pasangan anyar. Meureun anjeun pisan kontén dina hubungan anjeun.

Naon éta, pikirkeun ngeunaan bagja anjeun ...

14. Upami henteu, kumaha anjeun tiasa ngajawab masalah anu disanghareupan?

Ieu mangrupikeun anu langkung sesah, tapi pasti matak dipikir-pikir. Upami anjeun henteu bahagia hubungan-wicaksana, kumaha anjeun tiasa ngarobih éta?

Meureun anjeun hoyong hubungan sareng kedah ngémutan aplikasi kencan, kencan gancang, kéngingkeun babaturan pikeun nyetél anjeun sareng sobatna.

Meureun anjeun kedah ngeureunkeun hubungan anjeun, atanapi meureun anjeun kedah komunikasi perasaan anjeun ka pasangan anjeun sareng ngalangkungan tambalan anu kasar - babarengan.

15. Kumaha anjeun tiasa janten pasangan anu langkung saé?

Ieu sanés ngeunaan ngritik diri sareng henteu dihaja ngajantenkeun anjeun ngaraos parah ngeunaan diri anjeun.

Sabalikna, éta ngeunaan mertimbangkeun kumaha anjeun komunikasi, kumaha anjeun ngatur ekspektasi, naon standar anjeun, kumaha anjeun tiasa ngajaga kamandirian sareng ngahiji sareng anu sanés dina waktos anu sasarengan.

Naha anjeun jomblo atanapi sareng batur, pikirkeun kumaha anjeun tiasa nawiskeun langkung seueur sareng janten pasangan anu pangsaéna.

16. Babaturan mana anu langkung dikenal anjeun?

Kaseueuran urang kalakuanana rada béda-béda gumantung kana saha urang nyéépkeun waktos. Ieu lumrah, tapi éta ngajantenkeun anjeun mikir - saha anjeun anu paling otentik 'anjeun' sareng anjeun?

Kumaha anjeun tiasa nyéépkeun waktos langkung seueur sareng aranjeunna, sareng naon anu anjeun pikaresepeun pisan sareng aranjeunna?

Naha sabaraha lami anjeun terang aranjeunna, atanapi kumaha sami aranjeunna sareng anjeun?

Kumaha anjeun tiasa ngalih janten langkung 'anjeun' dina silaturahim anu sanés - sareng anjeun hoyong?

17. Naha anjeun kedah ngahampura saha waé?

Ieu salah sahiji anu sesah, janten gampang pikeun diri. Éta tiasa nyandak sababaraha parasaan négatip atanapi sababaraha kenangan sedih.

Pikirkeun jalma-jalma anu ngaganggu anjeun sareng nganggap ngahampura aranjeunna.

Kadang-kadang, urang janten kakubur dina amarah urang dugi ka poho kana sirah, ningali-ningali, sareng sadar yén perasaan éta ayeuna ngeuyeumbeu teu perlu.

Sifat manusa pikeun nempel kana parasaan 'salah dijalankeun,' sareng tiasa nyimpen seueur kasieunan.

Coba pikirkeun ngeunaan naon anu anjeun tiasa ngantepkeun - sareng saha anjeun tiasa leupas tina kalepatanana.

18. Saha anu kedah ngahampura anjeun?

Deui, janten sesah pikeun nampi perasaan anu tangtu, utamina upami urang rumaos salah atanapi ambek kana hal-hal anu parantos kajadian.

Naha anjeun parantos ngalakukeun hal anu anjeun rasakeun kudu dihampura?

Naon anu anjeun parantos pelajari tina pangalaman éta - sareng naha anjeun pantes dihampura?

Kumaha anjeun tiasa ngabuktikeun anjeun pantes kasempetan kadua?

6 patarosan ngeunaan muhasabah diri ngeunaan kaséhatan sareng karaharjaan.

19. Kumaha perasaan anjeun dina diri anjeun?

Pertimbangkeun kumaha anu anjeun leres-leres ngaraosan, ayeuna. Naha aya anu henteu pikaresepeun, naha mental atanapi fisik? Kumaha anjeun tiasa méréskeun ieu?

Meureun nyatet kahariwang anjeun sareng nyingkirkeun anjeun tina sirah anjeun sareng kana salembar kertas.

Meureun anjeun tiasa manteng otot ketat atanapi mandi panas.

Naha anjeun tiasa ngajantenkeun hal-hal ieu kabiasaan pikeun nyingkahan kagoréngan anu teu perlu?

20. Léngkah naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngaraos séhat?

Nangtoskeun naon hartosna 'kasihatan' pikeun anjeun - kumaha rupana?

Naha anjeun karaos hoyong olahraga langkung atanapi kirang? Meureun anjeun hoyong alamat kahariwang kaayaan anu anjeun kantos raoskeun.

Kumaha anjeun tiasa janten diri anu paling séhat - sareng naha anjeun kedah usaha pikeun janten éta?

21. Kumaha parasaan anjeun ngeunaan nyuhungkeun bantosan?

Naha anjeun kantos ngeureunkeun diri anjeun tina ngahontal bantosan kusabab éra, atanapi kasulitan waktos, atanapi kapercayaan?

Naha bakal karaos bénten waktos ayeuna?

Anjeun tiasa ngakses dukungan kaséhatan méntal gratis online, sési konsultasi gratis sayogi, GP tiasa telepon atanapi telepon upami anjeun hariwang nganjang sacara pribadi, anjeun tiasa nyerat sadayana anu anjeun pikahariwangeun sareng serahkeun ka ahli propésional supados anjeun teu kedah vokalkeun atanapi émut sadayana.

Kumaha anjeun ngantep anjeun kéngingkeun bantosan?

22. Naha anjeun ngahargaan kaséhatan anjeun?

Naha anjeun ngémutan kaséhatan anjeun? Seueur urang ngalakukeun. Kumaha anjeun tiasa ngagungkeun séhat - sareng naha anjeun kedah?

Pikirkeun kumaha untungna anjeun dina kaayaan naon waé anu anjeun pasihan, sanaos peryogi waktos pikeun mendakan rasa syukur éta.

23. Kumaha cara ngagerakkeun awak anjeun langkung?

Naon anu raoseun raoseun? Naon réalistis pikeun gaya hirup anjeun?

Entong komitmen pikeun ngaji jam 5 énjing upami anjeun terang anjeun moal bangun. Sabalikna, undang awak anjeun ka kelas yoga jam 7 wengi online, kalayan pilihan pikeun nunda deui upami anjeun sibuk.

Entong maksakeun diri, tapi ajak awak anjeun langkung gerak sareng mendakan hal-hal anu dipikacinta.

24. Kumaha anjeun ngahargaan kaséhatan anjeun?

Kumaha anjeun ngahargaan kaséhatan sareng karaharjaan? Kumaha anjeun ngamangpaatkeun pangabisa anjeun pikeun mobilitas anjeun?

Kumaha anjeun tiasa ngalakukeun ieu langkung seueur? Saha anjeun tiasa nyebarkeun pesen ieu, sareng naha penting pikeun ngalakukeun ieu?

6 patarosan réfléksi diri ngeunaan kahirupan sacara umum.

25. Kumaha parasaan anjeun ngeunaan sepuh sareng maot?

Urang sadayana janten sepuh sareng, antukna, urang sadayana angkat tina ayana ieu. Kanggo dimana, teu aya anu terang pasti. Nyanghareupan kanyataan ieu sareng kaayaan éta tiasa ngabantosan anjeun hirup sareng hirup anjeun tanpa aya maotna pati.

Kumaha parasaan anjeun ngeunaan janten sepuh - parobihan fisik sareng méntal anu lumangsung sareng gulung-gulung lalaunan dinten anjeun?

Naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun langkung cocog sareng kanyataan anu urang sadayana nyanghareupan?

26. Naon anu anjeun pikahoyong prioritaskeun dina tahap ieu kahirupan anjeun?

Kami ngalangkungan seueur tahapan dina kahirupan urang - mana anu anjeun ayeuna?

Dibikeun dimana anjeun ayana, naon waé anu anjeun utamakeun? Atanapi, langkung saé, naon hal anu anjeun pikahoyong siga pikeun nempatkeun heula?

Kaséhatan anjeun? Kulawarga anjeun? Babaturan anjeun? Wisata? Karir? Kaamanan kauangan?

Linggih sareng leres-leres mutuskeun naon anu leres-leres penting pikeun anjeun ayeuna tiasa ngabantosan anjeun mutuskeun dimana nempatkeun énergi anjeun.

27. Naha anjeun mendakan artos dina kahirupan anjeun?

Hartosna sareng tujuan - anjeun moal tiasa ningali aranjeunna atanapi némpél aranjeunna, tapi urang sadayana ngarep-ngarep langkung seueur deui dina kahirupan urang.

Naha aranjeunna aya dina kahirupan anjeun? Naon sumber na? Naha anjeun tiasa ngalakukeun langkung seueur tina hal-hal éta?

Upami aranjeunna henteu aya, naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun nyobian mendakanana? Naon ajaran anu tiasa anjeun nuturkeun atanapi diajar ngeunaan? Naon kagiatan anu anjeun tiasa miluan?

Naha anjeun tiasa janten rélawan? Naha anjeun tiasa bakti diri kana tugas anu teu mentingkeun diri anu ngabantosan ku cara sanés? Naha anjeun tiasa diajar ngahargaan sagala rupa anu tos aya dina kahirupan?

28. Kumaha anjeun nyanghareupan setrés hirup?

Setrés mangrupikeun hal anu kedah disanghareupan ku sadayana dina kahirupan aranjeunna. Bakal aya waktos nalika hal-hal sesah, boh mental boh émosional.

Tiasa ngungkulan setrés éta ku cara anu séhat sareng épéktip tiasa nyegah tina ngawangun dugi ka titik anu nyababkeun anjeun kaduruk atanapi rusak.

Mékanisme ngungkulan naon anu anjeun gaduh? Naha aranjeunna séhat atanapi henteu séhat? Naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngatur setrés anjeun langkung saé?

29. Naon anu anjeun hindarkeun dina kahirupan anjeun?

Naha aya hal-hal dina kahirupan anjeun anu anjeun henteu maliré atanapi ngajauhan? Naha anjeun nempatkeun sirah kana pasir sareng ngarepkeun yén hal-hal ieu bakal musna nyalira?

Hapunten anu parantos dipasihkeun ku anjeun, tapi pendekatan ieu jarang tungtungna ogé.

Urang kedah nyanghareupan hal-hal anu panginten teu kersa disanghareupan. Urang kedah nyandak tindakan anu sigana moal urang laksanakeun. Éta hiji-hijina cara pikeun urang maju sareng tumuh dina kahirupan urang sareng diri urang sorangan.

Naon hal anu anjeun tiasa lakukeun dina 7 dinten ka payun yén anjeun parantos nunda bari ayeuna?

30. Naha anjeun ngarasa anjeun dina jalan anu bener dina kahirupan?

Bahasa kahirupan anu digunakeun dina rohangan pamekaran pribadi sering janten salah sahiji jalur sareng jalan éta. Éta analogi anu tiasa dianggo kalayan saé kusabab kahirupan pisan perjalanan anu urang sadayana kedah lakukeun.

Sareng nalika teu aya jalan atanapi jalan pikeun hirup anjeun, anjeun tiasa mendakan jalan hirup anu resonates ogé saha anjeun sareng saha anu anjeun pikahoyong dina waktos payun.

Naha anjeun dina jalan sapertos kitu? Naha anjeun ngarasa siga anjeun ngalakukeun hal-hal anu sakuduna anjeun lakukeun? Anu anjeun badé lakukeun?

Upami henteu, kumaha anjeun tiasa napigasi jalan ka jalan anu paling cocog sareng jinis kahirupan anu anjeun pikahoyong?

6 patarosan réfléksi diri ngeunaan kapercayaan anjeun.

31. Naha anjeun ngagaduhan kayakinan spiritual anu kuat?

Naha anjeun jalma spiritual atanapi religius? Sakumaha kuat anjeun nyekel kapercayaan ieu?

Naon kayakinan éta? Naha kapercayaan anjeun ngabantosan pikeun ngajelaskeun saha anjeun sareng jalur anu anjeun jalan?

32. Naha anjeun hirup saluyu kana kayakinan spiritual anjeun?

Naha anjeun salawasna hirup dina cara anu saluyu sareng kayakinan spiritual anu anjeun pikagaduh? Naha anjeun nuturkeun prinsip agama atanapi aturan anu ditetepkeun ku nyalira?

Upami anjeun merjuangkeun hirup kumaha kapercayaan anjeun nyarios yén anjeun kedah hirup, naha éta nimbulkeun konflik batin? Upami kitu, kumaha anjeun ngalereskeun konflik éta?

Naha anjeun mendakan cara hirup langkung saluyu sareng kayakinan spiritual anjeun?

33. Naha anjeun resep kapercayaan spiritual anjeun ngagaduhan peran anu langkung ageung dina kahirupan anjeun?

Sakumaha pangaruh kapercayaan spiritual anjeun kana kahirupan sadidinten anjeun? Kumaha rutin anjeun ngalaksanakeun prakték spiritual, naha resmi atanapi teu resmi?

Naha hirup anjeun nguntungkeun tina masihan kapercayaan pikeun peran anu langkung menonjol?

Naha anjeun bakal rumaos langkung bagja, langkung nyambung, langkung kaeusi?

34. Naon standar moral sareng etika anjeun?

Naon standar anjeun dina hal anu nungtun tindakan anjeun sareng perlakuan anjeun ka jalma sareng hal sanés?

Naha anjeun ngan ukur mésér barang Fair Trade? Naha anjeun milarian ngaleutikan pangaruh anjeun ka lingkungan? Naha anjeun sumanget dina merangan diskriminasi tina sababaraha jenis?

Kumaha bentuk moral sareng étika éta? Pangaruh saha anu anjeun dipandu? Naha anjeun kantos naroskeun standar anu anjeun hirup? Kedah anjeun?

Naha aya waktos nalika anjeun ngantep standar anjeun leueur? Kumaha ieu parasaan anjeun? Naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun nyegah ieu kajantenan?

35. Kumaha anjeun ngatur kapercayaan anu bentrok sareng kapercayaan anjeun?

Datang ngalawan kapercayaan atanapi standar anu bénten sareng anjeun - bahkan dugi ka titik aranjeunna leres-leres nentang kapercayaan anjeun - teu tiasa dilawan. Kamanusaan pisan rupa-rupa anu ampir unggal sudut pandang dicekel sahenteuna jalma.

Naha anjeun kabuka pikeun kapercayaan anu bentrok ieu? Naha anjeun meunteun éta sacara rasional sareng tanpa prasangka ningali nilai atanapi pelajaran naon anu anjeun tiasa candak ti aranjeunna?

Atanapi naha anjeun pageuh kana naon anu anjeun percanten nalika pajoang ngalawan saha waé sareng naon waé anu tiasa henteu satuju sareng anjeun? Upami kitu, kumaha parasaan ieu?

Naha aya cara anu anjeun tiasa langkung kabuka pikeun ideu anu nentang, atanapi sahenteuna ngagaduhan réspon anu kirang émosional pikeun aranjeunna?

36. Naha aya daérah anu anjeun teu ngagaduhan kapercayaan anu jelas, tapi hoyong éta?

Kapercayaan sareng moral henteu ngan saukur sulap muncul dina pikiran urang. Aranjeunna ngembangkeun ngalangkungan waktos dumasar kana pangalaman hirup urang sareng jalma atanapi organisasi anu urang pelajari.

Naha aya potongan teka-teki spiritual atanapi moral anu ayeuna disumputkeun ku anjeun? Naha aya aspek kayakinan anjeun anu teu kabentuk kalayan saé?

Kumaha anjeun panginten ngeunaan dimana anjeun nangtung dina masalah éta? Saha anjeun tiasa milarian bantosan? Buku naon anu anjeun tiasa baca? Hikmah saha anu anjeun tiasa pikirkeun?

Anjeun ogé resep: