11 Hal Anu Pangaruh Sabaraha lami Ngalangkungan Perpisahan

Aya sapotong hikmah anu lami sareng sering dikutip anu nyarios yén peryogi waktos satengah hubungan pikeun ngungkulan éta.

Janten, upami anjeun parantos sapoé sareng sapuluh taun, maka mungkin anjeun kedah langkung 5 taun dugi ka putus.

Tapi naha ieu kajadian kitu? Teu kedah.





Nalika anjeun nuju cageur tina perpisahan, anjeun tiasa ngarepkeun ngalaman sababaraha hal anu béda. Ieu sadayana bakal gumantung kana kumaha lami hubunganana, kumaha sengitna, kumaha kapribadian anjeun, sareng kumaha kaayaan réngsé.

Éta henteu dihaja nyababkeun anjeun hariwang: anjeun bakal meunang leuwih ieu. Éta ngan ukur bakal nyandak sababaraha waktos anu béda gumantung ka jalma éta.



Faktor naon anu mangaruhan waktos penyembuhan tina putus?

Jalma-jalma meunang tungtung hubungan dina kecepatan anu béda, sareng aya hal-hal anu ngagaduhan peranan anu gancang dina kagancangan éta. Hal sapertos:

1. Jenis kapribadian anjeun.

Upami anjeun jalma anu émosional pisan anu ngawangun keterikatan anu jero ka batur ku gancang, maka éta sigana bakal nyandak anjeun rada lami pikeun cageur tina ieu.

Tangtosna, upami anjeun jalma anu langkung émosional anu peryogi lami pikeun ngabentuk koneksi sareng lampiran ka anu sanés, maka anjeun panginten moal sangsara parah nalika hubungan réngsé.



Jalma anu tiasa nampi hal-hal gampil ogé gaduh waktos anu langkung gampang pikeun penyembuhan tina putus.

Jalma anu ngaraos kedah ngendalikeun kaseueuran aspék kahirupanna henteu pas ogé nalika batur ngeureunkeun hubungan sareng aranjeunna. Aranjeunna sering ambek pisan sareng émosional sareng nyobian ngarobah hal ngarah aranjeunna anu ngadalikeun narasi.

Sakumaha anjeun tiasa bayangkeun, jalma anu tiasa ngalir kalayan arus kahirupan ngagaduhan waktos anu langkung gampang nalika teu kaduga.

2. Sakumaha jarak anjeun tiasa nempatkeun antara anjeun sareng mantan anjeun.

Seueur jalma gaduh gangguan anu sesah kusabab aranjeunna kedah tetep hirup sareng ayeuna-na bari sababaraha waktos sateuacan aranjeunna tiasa kéngingkeun rohangan nyalira.

Upami anjeun parantos cicing sareng pasangan anjeun sareng anjeun pisah, cobi ngalih kana tempat anu misah pas mungkin. Komo upami éta hartosna sofa peluncuran salami sasasih sateuacan anjeun mendakan susun nyalira.

Nya kitu, upami anjeun kantos bobogohan sareng batur sapagawean tapi henteu hirup babarengan, cobian kéngingkeun padamelan anu sanés. Aya sababaraha kaayaan anu pikareueuseun sapertos nyanghareupan urut kakasih anjeun unggal dinten. Éta langkung parah upami aranjeunna dina posisi kawenangan, sapertos janten pengawas atanapi manajer anjeun.

Jarak ngagancangkeun prosés penyembuhan. Éta pisan hal 'teu katingali, teu aya émutan' - anjeun moal tiasa ngan ukur ngusir aranjeunna tina mémori anjeun, tapi sahenteuna aranjeunna moal disurungkeun dina raray anjeun teras-terasan.

3. Harga diri sareng harga diri anjeun.

Kumaha parasaan anjeun dina diri anjeun ogé bakal mangaruhan pisan kana prosés penyembuhan anjeun. Bagian tina panyembuhan éta sering hartosna pindah sareng kalibet sareng batur. Henteu perlu disebatkeun, seueur faktor pribadi anu dimaénkeun nalika ngokolakeun hubungan anyar.

Upami anjeun parantos kaeusi sareng eusi dina usaha anjeun nyalira, éta bakal langkung gampang pikeun batur pikeun mikaresep anjeun pikaresepeun.

Nya kitu, upami anjeun tetep aktip sareng séhat, sareng ngaraos bagja ku penampilan sareng kapribadian anjeun sacara umum, anjeun sigana moal kaganggu ku direcahna. Anjeun terang yén anjeun pasti bakal tiasa ngagaduhan sambungan anu hébat sareng anu sanés.

Nyatana, anjeun panginten tiasa nyambung sareng batur anu jauh langkung cocog sareng anjeun.

4. Kumaha anjeun leres-leres ngaraoskeun hubungan.

Sababaraha urang langkung saé ngagantung kana panolakan sareng ka hinaan anu aranjeunna panginten ngeunaan direcahna tibatan leres-leres duka kaleungitan hubungan éta sorangan.

Nanya ka diri naha kemitraan anu anjeun gaduh éta sajujurna hébat. Naha anjeun ngagaduhan hubungan anu otentik sareng endah sareng jalma sanés? Atanapi anjeun duaan babarengan kusabab anjeun pikaresepeun sareng katingali saé pisan?

kumaha flid reid maot

Naha anjeun nguntungkeun tina kauangan anu sanés? Naha ieu ngalir kakuatan? Naha anjeun ngaraos kaeusi nalika anjeun babarengan? Atanapi anjeun ngan ukur dina hubungan ieu salaku hal anu kedah dilakukeun dugi ka batur langkung saé?

Kenalkeun diri, sapertos biasa, sareng rawat unggal hubungan sapertos anu anjeun tuang. Nalungtik kumaha raosna, naha anjeun resep atanapi henteu, sareng kumaha parasaan anjeun saatosna.

Teras tangtoskeun naha éta katingalina langkung saé dina kertas tibatan éta leres-leres raoseun dina waktos pangalaman.

Ti dinya, anjeun tiasa nalungtik deui pilihan sareng faktor anu nyababkeun anjeun hubungan éta, janten anjeun tiasa nyiptakeun deui prosésna, atanapi nyingkahan jenis réstoran sapertos kitu.

Anjeun anu anjeun tuang, sareng éta pikeun tukeur énergi ogé.

5. Naon anu direcahna éta.

Nalika hubungan datang ka tungtung alami, éta masih tiasa ngaraos sakedik, tapi sering aya rasa lega ogé

Dina kasus sapertos kieu, kadua pihak sigana ngan saukur ngajaga status quo bari rada lami. Kadang-kadang mangtaun-taun. Aranjeunna bahkan panginten parantos ngamimitian nguciwakeun hubungan éta bahkan sateuacan sacara resmi réngsé.

Janten, nalika perpisahan tungtungna kajantenan, 'nganyenyeri' yen duanana pangalaman langkung sieun sareng teu ngarareunah ku parobihan tibatan anu sanés.

Sakali éta parantos kalangkung, kadua pihak mulai ngaraoskeun rasa kabébasan tenang sareng caket. Nyatana, aranjeunna panginten tiasa ngamimitian akur anu hadé tibatan anu pernah aya dina hubunganana!

Upami ieu kumaha jalanna perpisahan anjeun, anjeun panginten mimiti gancang pisan raos. Leres, anjeun sigana bakal tetep duka dina tungtung hubungan, sareng anjeun panginten anjeun bakal kéngingkeun hal éta sareng mareumanana bari. Tapi upami anjeun milih istilah anu saé, kamungkinan éta twinges bakal hampang, sareng anjeun duaan bakal tetep marahmay.

Éta bakal janten carita anu sanés upami éta perpisahan anu awon, kalayan seueur émosi anu luhur atanapi kaayaan traumatis anu ngarah ka éta.

Sareng panginten bakal pabalatak upami ngan ukur hiji jalma anu hoyong éta bérés. Anu ngabalukarkeun urang kana faktor salajengna…

6. Saha anu ngeureunkeun hal-hal.

Upami anjeun anu ngeureunkeun hal-hal, anjeun panginten tiasa ngaraos salah bari.

Jumlah kasalahan sareng nyeri haté anjeun bakal ngaraos bakal gumantung kana sababaraha faktor, kalebet naha pasangan ayeuna-anjeun nyobian ngayakinkeun anjeun tetep babarengan. Naha aranjeunna ngancam ngarugikeun diri? Atanapi nganggo murangkalih anjeun salaku pion pikeun nyobian ngendalikeun kabiasaan anjeun?

Alternatipna, upami anjeun jalma anu putus, kumaha parasaan anjeun ngeunaan kaayaan ieu?

Naha anjeun parantos nyobian ngahijikeun deui pasangan anjeun? Upami kitu, naha?

Upami anjeun parantos nyepeng kana harepan rekonsiliasi, sanaos anjeun jero terang anjeun moal aya kasempetan, maka éta bakal nyandak anjeun langkung lami pikeun ngaleungitkeun perpecahan tibatan upami anjeun nampi yén éta parantos réngsé. Jenis panarimaan ieu leres-leres ngabandungan, tapi langkung saé pikeun kaséhatan méntal sareng émosional anjeun.

7. Naha anjeun ngagaduhan mékanisme ngungkulan ti baheula ngaraheutan.

Jalma anu ngalaman sababaraha kaayaan négatip tiasa ngagaduhan mékanisme ngungkulan anu bakal ngabantosan aranjeunna gancang-gancang ngalaksanakeun ieu.

Tangtosna, sabalikna ogé tiasa leres - jalma anu ngalaman trauma pisan tiasa hypersensitive.

Daripada janten langkung tahan banting kana kaayaan négatip, aranjeunna panginten tungtungna langkung trauma tibatan anu sanésna dina kaayaan anu sami. Sapertos kitu, nalika perpisahan lumangsung, éta bakal ngeruk nyeri lawas anu teu kaitung, sahingga siklus penyembuhan langkung lami.

Paripolah naon waé anu tiasa nyegah anjeun ngaléngkah?

Seueur jalma sabotase nyalira prosés penyembuhanna bahkan tanpa sadar yén aranjeunna ngalakukeun éta. Ieu sababaraha cara pikeun ngalakukeun ieu:

1. Stalking dina média sosial.

Sateuacan jejaring sosial sareng situs sapertos Facebook, Twitter, sareng Instagram sumping, hiji-hijina cara anu urang ngadangukeun ngeunaan ex kami nyaéta ku ngobrol langsung sareng aranjeunna, atanapi naroskeun aranjeunna liwat bunderan sosial urang.

Urang umumna bakal nyobaan nyingkahan anu terakhir kusabab naroskeun ka babaturan sasarengan naon anu anjeun lakukeun ku mantan anjeun rada teu raoseun, sareng ngagambarkeun parah ka anjeun.

Alternatipna nyaéta pikeun nyabak aranjeunna, tangtosna, tapi éta lebet kana katégori 'curinghak' anu didadarkeun di luhur.

Naha anjeun mariksa propil sosial pasangan anjeun sacara rutin? Upami kitu, penting pikeun naroskeun ka diri naha anjeun ngalakukeun éta.

Éta tiasa dipikaharti yén anjeun panginten sono, sareng hoyong mariksa upami ningali aranjeunna saé, tapi naha éta leres-leres ngabantosan anjeun pikeun ngaléngkah?

Upami aranjeunna anu ngagagas perpisahan, anjeun panginten tiasa mariksa aranjeunna ningali naha aranjeunna kalibet sareng anu énggal. Sababaraha urang ngalakukeun ieu pikeun ningali naha aya kasempetan pikeun akur deui - upami teu aya buktosna yén aranjeunna kalebet sareng jalma sanés, panginten panginten masih aya harepan.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun terang yén aranjeunna nyatana ningali jalma sanés, maka éta sigana bakal ngahurungkeun atanapi nguatkeun sagala rupa parasaan. Upami anjeun ngarepkeun kasempetan anu sanés, ningali poto éta sareng pasangan énggal sigana bakal ngaraheutkeun manah anjeun deui.

Anjeun ogé tiasa ngamimitian ngabandingkeun diri sareng jalma anyar ieu, sareng ngembangkeun sababaraha pamikiran anu hideung hideung dina sababaraha arah.

Upami aranjeunna langkung ngora tibatan anjeun, maka anjeun panginten tiasa ngamimitian teu aman ngeunaan umur anjeun. Sami-sami upami anjeun nganggap éta langkung pikaresepeun, atanapi suksés, atanapi aspék sanés anu tiasa ngajantenkeun anjeun ngaraos langkung rendah diri.

2. Pilari poto sareng video lami.

Téknologi modéren tiasa nyegah urang ngaléngkah ku cara anu sanés ogé. Jauh pisan gampang pikeun nginget-nginget kenangan anu anjeun bagikeun sareng mantan anjeun kusabab anjeun kamungkinan ngagaduhan seueur poto atanapi video duaan dina propil sosial anjeun atanapi telepon.

Éta gampang pisan sareng pikabitaeun pikeun milarian ieu sareng mikir deui kana waktos anu langkung bagja. Dinten ayeuna, anjeun ngan ukur ngagaduhan poto fisik anjeun duaan sareng anjeun tiasa gampang nempatkeun ieu dina kotak atanapi kaduruk upami anjeun hoyong.

Nya kitu, anjeun tiasa mupus kenangan digital anjeun sareng mantan anjeun tina telepon sareng profil anjeun.

3. Maca pesen anu lami.

Anjeun panginten tiasa gaduh rébuan atanapi puluhan rébu pesen bulak-balik antara anjeun sareng mantan anjeun. Naha anjeun maca ngalangkungan aranjeunna milari alesan kunaon hubungan éta réngsé cara damelna atanapi dimana sadayana mimiti salah?

Unggal-unggal anjeun ngalakukeun ieu, anjeun ngan ukur ngadorong tatu anu kabuka anu nyeri pikeun anjeun. Ieu nyegah tina penyembuhan anu leres.

4. Nempel kana rutinitas anu anjeun bagikeun sareng mantan anjeun.

Kumisan ti ayana digital ti mantan anjeun, aya ogé anu penting émosional pikeun hal-hal anu anjeun panginten tiasa laksanakeun sasarengan.

Salaku conto, meureun anjeun nonton acara anu tangtu sasarengan atanapi teras tuang siang khusus anu sami di kafe alit anu hébat dina dinten Minggu. Iraha sareng upami anjeun ngalakukeun hal-hal ieu ayeuna, éta tiasa ngahudangkeun kenangan sareng émosina lami.

Éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngaleupaskeun mantan anjeun upami anjeun lirén ningali acara éta samentawis sareng nyingkahan kafé éta pikeun masa depan anu tiasa didugikeun ogé. Hiji dinten hal-hal ieu moal ngagaduhan pangaruh émosional anu sami ka anjeun sareng anjeun bakal tiasa balik deui ka aranjeunna, tapi kanggo ayeuna, nempatkeunana ka hiji sisi.

Diajar ngajaga jarak sareng ngantepkeun.

Naha anjeun anu ngagagas pamisah, atanapi aranjeunna ngalakukeun, langkung saé ngantep anjing bobo ngabohong. Batalkeun sareng meungpeuk akun sosialna janten anjeun henteu kagoda milari éta.

Hayu babaturan sareng kulawarga anjeun terang yén anjeun teu hoyong nguping nanaon tentang mantan anjeun, sareng nyungkeun aranjeunna nyimpen inpormasi ka diri sorangan supaya anjeun tiasa cageur sareng ngaléngkah.

Sarua pikeun nahan barang anu aranjeunna tinggaleun di tempat anjeun.

Naha aranjeunna parantos naroskeun hal-hal ieu atanapi henteu, leupaskeun. Aranjeunna ngan ukur janten panginget pikeun jalma anu anjeun parantos bagikeun. Upami anjeun ngagaduhan alamat énggalna, bungkus sadayana sareng kirimkeun deui ka aranjeunna. Atanapi kenging sobat silih simbut.

Sanajan peupeus na rada parah, penting pikeun miceun barang-barang ieu tina rohangan anjeun kalayan rahmat sareng wasiat anu saé. Masihan kasempetan pikeun pasangan anjeun pikeun balikkeun barang-barangna, utamina upami aya keterikatan émosional ka aranjeunna, atanapi upami aranjeunna nanem modal seueur waktos sareng artos pikeun ngasilkeun.

Coba henteu janten spiteful sareng kaduruk atanapi hancana ngancurkeun katuanganana pikeun 'balik deui ka aranjeunna' kusabab nyababkeun anjeun nyeri. Éta ngan bakal ngamimitian siklus énergi anu awon anu bakal nyababkeun aranjeunna ngabales deui, teras anjeun bakal ngalakukeun kitu dina gilirannana, jst.

Tujuanana di dieu nyaéta pikeun ngeratkeun hubungan sareng ngaléngkah dina cara anu séhat. Anjeun nuju tujuan pikeun stabilitas émosional, henteu ngahaja nganyenyeri deui diri anjeun.

Kumaha upami nyeri na henteu lirén?

Aya instansi nalika hubungan réngsé dina modeu serius pikareueuseun. Upami hubungan anjeun dipungkas ku trauma, maka kamungkinan éta bakal tetep nganyenyeri anjeun bari.

Salaku conto, éta hiji hal upami anjeun duaan putus sabab anjeun terang yén aranjeunna curang ka anjeun.

Ieu hal anu sanés sadayana upami anjeun ngeusian kahirupan anjeun sadayana sareng nyéépkeun sadaya artos anjeun pikeun ngalih ka luar negeri janten sareng aranjeunna, ngan ukur terang yén aranjeunna parantos nikah sareng anjeun sapotong sisi.

Nalika hiji jalma dikhianatkeun pisan ku batur aranjeunna parantos ngantepkeun dirina cinta sareng percanten, jenis cilaka éta nyababkeun tatu anu jero. Nyatana, éta sesah hésé bouncing deui tina éta tanpa pitulung.

Ngalaman trauma sapertos kieu tiasa nyababkeun kahariwang parah sareng déprési, ogé masalah kapercayaan anu awét. Upami anjeun parantos rusak pisan ku jalan hubungan anjeun réngsé, teu aya éra dina ngobrol sareng batur ngeunaan éta.

Réréncangan sareng kulawarga anjeun tiasa ngabantosan, upami éta jinis anu ngadukung anu tiasa ngartos naon anu dialaman ku anjeun. Anjeun tiasa ogé ngobrol sareng panaséhat dukungan rohani, sapertos pendeta, pastor, rabi, imam ... naon agama atanapi filsafat anu anjeun turutkeun, aya kamungkinan aya jalma di bunderan anjeun anu tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun katengtreman sareng kajelasanna ku ayana gangguan.

Ngadamel rutin pikeun diri anjeun anu fokus kana penyembuhan sareng damel ngalangkungan naon anu anjeun alami. Olahraga jasmani tiasa janten bantosan anu penting dina hal ieu. Nalika anjeun ngaraos énergi sapertos amarah, frustasi, atanapi pengkhianatan muncul, jalan-jalan atanapi ngaji. Atanapi candak tali ponténg upami anjeun henteu tiasa ka luar sareng ngalangkungan dugi ka ngaraos langkung tenang.

Mimiti ngalakukeun yoga atanapi tai chi, atanapi latihan anu sami anu ngalebetkeun pikiran, awak, sareng sumanget. Ku museurkeun sadaya énergi anjeun dina waktos ayeuna, dina awak sareng napas anjeun, sadaya konsentrasi anjeun tiasa diasuh ku karaharjaan anjeun nyalira. Sanés kumaha parahna jalma sanés nganyenyeri anjeun.

Upami, saatos sababaraha bulan, anjeun mendakan yén anjeun masih sangsara parah kusabab sadayana ieu, pertimbangkeun milari pitulung propésional anu alternatip. A pembimbing hubungan mungkin tiasa nyebatkeun anjeun tina nyeri anu anjeun alami sahingga anjeun tiasa ngaléngkah dina cara anu séhat. Kami ngarékoméndasikeun layanan online ti Pahlawan Hubungan - pikeun ngahubung sareng konselor atanapi ngatur sadinten sareng waktos kanggo sési.

Iraha anjeun badé langkung raoseun?

Hanjakalna, teu aya tanggal akhir anu mutlak anu bakal dieja nalika anjeun bakal ngamimitian ngaraos kirang. Seueur pisan gumantung kana kaayaan émosional masing-masing, ogé kumaha gancang anjeun bangkit tina kaayaan.

Tahap anu béda tina duka anu kajantenan nalika jalma anu urang cinta maot ogé tiasa dilarapkeun pikeun kaleungitan hubungan. Kaseueuran jalma mimitian ku panolakan sareng nyeri haté, teras robih kana amarah sareng / atanapi déprési ... tapi sabaraha lami aranjeunna tetep dina kaayaan anu ambek, depresi éta leres-leres terserah ka aranjeunna.

Nyeri teu tiasa dilawan, tapi sangsara opsional. Éta mangrupikeun pilihan, sareng sadaya tindakan urang mangrupikeun pilihan.

Upami anjeun nganyenyeri pisan kusabab perpisahan, luangkeun waktos janten leres-leres jelas dina diri anjeun ngeunaan naon anu anjeun leres-leres nganyenyeri.

Kumaha anjeun bakal terang yén anjeun ngamimitian ngaraos langkung saé?

Anu mimiti sareng pangpentingna, nalika pamikiran anjeun langsung saatos hudang henteu dipuseurkeun di sekitar mantan anjeun.

Anjeun tiasa hudang sareng bagja yén panonpoé ngagurilap, atanapi anjeun bakal mikirkeun hal-hal anéh anu anjeun impikeun. Ujug-ujug, nalika anjeun ngagaduhan ketel pikeun tèh atanapi anjeun ngagaur buah kana séréal anjeun, anjeun bakal sadar yén anjeun henteu acan mikir ngeunaan mantan anjeun. Sareng éta tanda anu saé pisan.

Sacara umum, anjeun bakal terang yén anjeun ngamimitian kabeurangan nalika anjeun tiasa mikirkeun pasangan anjeun anu lami sareng henteu ngagaduhan gelombang emosi anu kuat. Teu aya kilat ambek, teu aya gelombang déprési. Anjeun panginten masih raoseun sakedik pang nalika ayeuna, tapi anjeun bakal tiasa mikirkeun aranjeunna dina istilah anu langkung nétral.

Sanaos waktos anu lami, anjeun bakal dugi ka tempat éta tungtungna, kalayan bantosan atanapi tanpa éta.

Berjuang sareng putus sareng peryogi bantosan pikeun ngolah émosi anjeun? Ngobrol online ka ahli hubungan ti Hubungan Pahlawan anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang. Kantun.

Anjeun tiasa ogé resep: