Naha Anjeun Kedah Ngawitan Ngatur S.M.A.R.T.E.R. Tujuan Dina Kahirupan

Urang sadayana nuju damel dina kahirupan, naha éta promosi di damel, ngalihkeun beurat liburan (tina tilu Christmases kapengker!), Atanapi janten hobi. Upami anjeun mendakan hésé pikeun ngahontal tujuan anjeun, tiasa janten waktos kanggo nyandak pendekatan anu langkung pinter.

Nyetél tujuan tiasa sigana saderhana - anjeun ngan ukur nyerat naon anu anjeun hoyong ngahontal, leres?

Saleresna aya seueur deui éta!





Ku ngagunakeun pendekatan SMARTER, anjeun tiasa ngamimitian ngawangun tujuan anu langkung raos, langkung kahontal, sareng bakal nawiskeun hasil anu nyata.

Éta tiasa nyandak sakedik waktos tambahan dina tahap perencanaan, tapi upami tujuan anjeun penting pikeun anjeun, anjeun kedah ngubaranana sapertos kitu.



Émut yén tujuan ieu kedah janten investasi jangka panjang, janten anjeun kedah daék nempatkeun waktos sareng tanaga pikeun ngahontal éta.

Tujuan anu langkung pinter kedah janten…

Husus

'Kuring hoyong bugar' atanapi 'Kuring hoyong promosi' mangrupakeun hal anu saé pikeun tujuan, tapi aranjeunna rada samar.



Pikeun ngabantosan fokus, datang sareng tujuan anu ringkes sareng gampang dikedalkeun sareng diémutan.

Pikirkeun naon anjeun hoyong ngahontal, kunaon anjeun hoyong ngahontal éta, kang halangan kedah diungkulan atanapi kang syarat kedah wareg, sareng who anjeun panginten kedah ngabantosan anjeun.

The naon jeung kunaon mangrupikeun aspék penting tina tujuan anjeun, sedengkeun kang jeung who bisa henteu salawasna lumaku.

Salaku conto, 'Kuring hoyong lulus tés nyetir kuring ku bantosan instruktur nyetir supados siap-jalan nalika kuring réngsé kuliah sareng mimiti ngalamar damel.'

Ku gaduh a niat jelas ti mimiti pisan, anjeun langkung kamungkinan tiasa nempel kana tindakan / latihan anu diperlukeun pikeun ngahontal tujuan anjeun.

Teu kaukur

Salah sahiji masalah utami dina netepkeun tujuan nyaéta urang sering poho pikeun nambihan aspek anu kaukur kana naon anu urang pikahoyong.

'Kuring badé ngamimitian ngaji,' sadayana damang, tapi iraha anjeun ngahontal cita - saatos joging lambat munggaran anjeun atanapi saatos satengah marathon?

Daripada kabur, tambih unsur-unsur anu tiasa diukur kana tujuan anjeun, sapertos, 'Kuring hoyong ngajalankeun maraton dina kaayaan 4 jam.' Dina conto ieu, marathon sareng 4 jam duanana mangrupikeun bagian tina tujuan.

Jantenkeun tujuan anjeun langkung kuat ku nambihan sacara jéntré, sapertos beurat awak anu hoyong leungit, jumlah artos anu anjeun pikahoyong, kelas piano anu anjeun badé ngahontal, jumlah nagara anu anjeun badé didatangan, atanapi sababaraha cara séjén pikeun ngartikeun persis nalika anjeun parantos ngahontal tujuan.

Kahontal

Janten réalistis! Nalika janten ngalamun mangrupikeun hal anu saé, tujuan hirup anjeun kedah didasarkeun di alam nyata.

Gampang dibawa kabur sareng ngamimitian nyieun tujuan anu boros anu disada mewah tapi sakedik teuing jauh-jauh. Tujuan pikeun hal anu anjeun leres-leres hoyongkeun, tapi éta réalistis dina waktos anu sasarengan.

Naon réalistis? Nya, ngawangun usaha senilai $ 10 juta henteu leres-leres tina patarosan, tapi ngan upami anjeun leres-leres siap nempatkeun cangkok keras anu serius pikeun ngajantenkeun kanyataan.

Sareng hapunten anu parantos dipasihkeun ka anjeun, tapi anjeun moal janten pamaén baskét profesional upami anjeun jangkung 150cm.

Koncina nyaéta dina ngartos wates anjeun, terang dugi ka mana anjeun siap angkat, sareng netepkeun tujuan anu nunjukkeun ieu.

Sareng émut, anjeun tiasa teras tumpukan tujuan dina silih sareng ngawangun sacara ajeg kana anu langkung ageung.

Ieu bakal ngabantosan anjeun tetep ngamotivasi sareng hartosna yén anjeun langkung kamungkinan pikeun ngahontal tujuan tibatan lamun tujuan pikeun hal anu teu kahontal.

Patali

Tujuan anjeun kedah masalah pikeun anjeun - hurungna ngajelaskeun nyalira, tapi éta mangrupikeun léngkah anu sering urang lalar liwat nalika nyusun rencana.

Netepkeun tujuan anu aya patalina sareng anjeun sareng kahirupan anjeun, sabab sacara pribadi diinvestasikeun bakal leres-leres ngabantosan anjeun ngadorong diri pikeun ngahontal éta.

Pilih hiji hal anu bakal tetep penting pikeun anjeun dina tungtung waktos anjeun ogé, pikeun nyegah kaleungitan minat di satengahing jalan.

Ku ngepaskeun tujuan anjeun pikeun nyocogkeun anjeun, anjeun leuwih gampang nempatkeun usaha pinuh pikeun ngahontal éta, sareng anjeun tiasa réalistis ngeunaan milarian waktos sareng tanaga pikeun ngudag éta.

Upami anjeun terang yén anjeun sanés jalma énjing, netepkeun tujuan anu anjeun tiasa kerjakeun nalika anjeun angkat ti padamelan - henteu aya jadwal dina kelas latihan atanapi waktos maca jam 6 enjing upami anjeun terang yén anjeun henteu aya gunana sateuacan 11am sareng ember kopi!

Sareng upami anjeun resep pisan kana basa atanapi anjeun badé angkat ka Cina dina waktos anu moal jauh-jauh teuing, diajar basa Mandarin boro mangrupikeun tujuan anu cocog atanapi pantes pikeun diatur.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

Waktos-Husus

Urang sadayana ngagaduhan aspirasi jangka panjang, 'impian-pipa' dina kahirupan - anjeun terang, hal-hal anu urang bakal buleud kana 'hiji poé.'

Masalah sareng tujuan 'someday' ieu nyaéta henteu leres-leres aya tanggal akhir pikeun aranjeunna, janten hésé pikeun memotivasi diri anjeun pikeun leres-leres nempatkeun padamelan anu diperyogikeun pikeun ngahontal éta.

Upami anjeun henteu damel dina garis waktu, tiasa janten hésé pikeun ngadorong diri. Pasang diri dina sakedik tekanan sareng pasihan waktos ka anjeun.

Ku ngajadwalkeun dina tanggal anu anjeun badé béréskeun, anjeun bakal tiasa ngarencanakeun dinten-dinten, atanapi minggu, sakitar damel pikeun tujuan anjeun.

Tingali aspirasi anjeun sapertos anjeun ngalakukeun proyék atanapi presentasi - éta bakal butuh sababaraha perencanaan, usaha, sareng dédikasi, janten kedah diurut ku tanggal anu khusus bakalan ngabantosan anjeun nyalira.

Janten, tibatan nyarios, 'Kuring badé ngarobih bumi abdi,' ucapkeun 'Kuring hoyong ngarenovasi hiji rohangan di imah kuring unggal 3 bulan.' Ieu ngarecah hal-hal janten sakumpulan anu tiasa diatur sareng masihan kerangka waktos kanggo masing-masing.

Évaluasi

Ieu léngkah anu langkung penting pikeun batur tibatan anu sanés, tapi pantes diémutan henteu paduli.

Upami anjeun jalma anu mekar kana tanggapan, évaluasi, sareng kapercayaan, perhatoskeun! Tetepkeun tujuan anu kabuka pikeun évaluasi unggal sering sareng masihan umpan balik ka diri ngeunaan kaayaan anjeun.

Ieu bakal ngabantosan anjeun tetep fokus sareng positip ngeunaan naon anu anjeun nuju lakukeun, sareng leres-leres bakal ngabantosan anjeun tetep dina jalur anu leres.

Daripada ngan ukur jangjang na sareng ngarep yén anjeun parantos cukup pikeun ngahontal cita anjeun dina tanggal akhir na, kedah cek-in biasa sareng diri anjeun pikeun mastikeun yén anjeun masih dina jalur.

Upami anjeun ngarencanakeun ngahémat sajumlah artos dina akhir periode genep bulan, pertimbangkeun parios kasaimbangan bank anjeun unggal bulan - ieu bakal ngabantosan anjeun tetep ngamotivasi sareng bakal ngabantosan anjeun ngadamel rencana kontingensi upami anjeun kasep saeutik.

Daripada nepi ka akhir genep bulan sareng sadar yén anjeun henteu leres-leres mampuh sabtu minggu éta di bulan tilu, évaluasi rutin bakal ngabantosan anjeun dina jalur anu leres.

Diriksa

Kadang-kadang, éta wijaksana pikeun fleksibel sareng tujuan anjeun dina réaksi pikeun kaayaan anu ngarobah dina kahirupan anjeun.

Upami urang damel sareng ideu nyimpen sajumlah artos, urang leres-leres tiasa ningali kumaha ngagaduhan tujuan anu tiasa dirévisi tiasa janten mangpaat.

Upami anjeun nyanghareupan jalan kaluar anu teu disangka-sangka sareng ageung ngalangkungan jangka waktu anu anjeun pasihan sapertos ngalereskeun bumi utama, atanapi parobihan penghasilan anjeun kusabab kirangna pergeseran anu sayogi pikeun anjeun, henteu kunanaon pikeun ngirangan jumlah tujuan anjeun atanapi manjangkeun tenggat waktos anu anjeun keukeuh nyalametkeunana.

Hirup henteu teras-terasan sakumaha rencana. Hal-hal kajantenan anu urang teu tiasa siap-siap pisan, sareng wajar waé urang masihan rohangan anu alit sareng tujuan urang supados teu kaleungitan motivasi sareng ngarep-ngarep ngahontal éta.

Tapi tujuan ngan kedah dirévisi nalika leres-leres diperyogikeun. Unsur setting-tujuan ieu didesain pikeun ngabantosan anjeun ngahontal aspirasi anjeun sanaos hirup naon anu dilakukeun ku anjeun éta henteu kedah dianggo cop-out nalika anjeun capé atanapi bosen.

Émut, sadaya tujuan peryogi rajin, sumber, waktos, sareng sikep anu leres. Henteu aya gawang netepkeun tujuan anu anjeun henteu siap diperjuangkeun. Pisan sareng sugema sanés alesan anu saé pikeun ngarévisi tujuan anjeun.

Kaayaan anu sanés na nyaéta diidinan pikeun ngarévisi tujuan anjeun dimana jangka waktosna panjang sareng anjeun parantos tumuh sareng mekar salaku jalma sateuacan tujuan kahontal.

Sugan anjeun hoyong janten pasangan di firma hukum sareng anjeun parantos lalaunan naék pangkat dina 7 taun ka pengker.

ari dekan ambrose sareng renee ngora kawin

Tapi dina jangka waktu ieu, anjeun parantos bosen jam-jaman sareng setrés anu panjang, sareng anjeun ayeuna ngahargaan waktos anu dibébaskeun sareng kulawarga jauh langkung seueur tibatan pujian sareng hadiah kauangan pikeun ngahontal status pasangan.

Dina hal ieu, anjeun henteu kedah nangkep kana tujuan ngan saukur kusabab anjeun kantos nyetél éta. Boh pasrahkeun sadayana, atanapi revisi kana hal anu ayeuna resonates sareng pandangan anyar anjeun ngeunaan kahirupan.

Janten, di dinya urang ngagaduhan - cara anu LEUWIH pinter pikeun netepkeun sareng ngahontal cita-cita anjeun. Émut kanggo milih hal anu penting pikeun anjeun, éta tiasa kahontal, sareng yén anjeun parantos netepkeun dina jangka waktu anu aya hubunganana sareng sumber daya sareng gaya hirup anjeun.

Naon waé anu anjeun padamel, luangkeun waktos pikeun nyandak tujuan anjeun langkung pinter sareng anjeun bakal siap-siap ngahontal éta.