Daripada 'Hapunten Kanggo Kaleungitan anjeun,' Nyungkeun Pangalir Saderek Kalayan Frasa Ieu

Teu aya mamang perkawis éta, bela sungkawa tiasa raoseun pisan.

Kahayangna nyaéta ngabagi duka anjeun ka anu sanés anu duka deui, tapi éta henteu raoseun leres, leres henteu?

Malah dina waktos ayeuna, anjeun ngaraos ieu: a brittleness cringing tinimbang nangkeup tina katineung.





Hal pamungkas anu anjeun badé lakukeun nyaéta nambihan kanyeri aranjeunna, naha éta dina pamakaman anu saleresna atanapi bahkan ku waktos jalma anu tilar dunya parantos balik deui kana aliran masarakat umum.

Janten sacara umum urang nyarios 'Hapunten leungitna anjeun.'



Acan aya opat kecap anu ngagali jero langkung jero sareng langkung beurat tibatan opat indikator nomer-nomer tina teu ngarareunah?

Frasa na parantos seueur teuing dianggo henteu aya jalan pikeun kadéngéna salain wajib tibatan wajib - sikep token - sareng sanaos hartosna ogé, unggal kecap mangrupikeun palu.

'Hapunten' netepkeun anu dulunya dina rohangan anu salah. Malah nalika urang aya dina kasusahan duka, urang henteu hoyong batur sangsara atas nami urang.



Hapunten mangrupikeun kecap anu urang ngupingkeun ti jalma anu salah ka kami, tapi dina kontéks duka, janten kami parantos nyalahkeun anjeun ku beban émosional anu anjeun nyobian sopan.

'Kanggo' janten garis langsung anu ngahubungkeun maotna jalma anu katilar ka teu ngarareunah anjeun.

'Anjeun' ngasingkeun anu ngalamun, sacara épéktip nyarios yén sanaos anjeun tiasa karaos karep pikeun aranjeunna, rugi anu leres nyaéta pikeun aranjeunna nungkulan, sanés anjeun.

'Karugian.' Saolah-olah anu kapeurih tiasa nahan. Saolah-olah maranéhna henteu sanggup ngajaga kahirupan pikeun jalma anu dipikacinta.

Karugian. Batur parantos teu aya, sareng anu kapeurih moal tiasa kéngingkeun aranjeunna deui.

Henteu masalah dimana aranjeunna ningali éta moal mendakan aranjeunna.

Sadayana éta jalma parantos teu aya.

Sadaya benang panyambungna ka aranjeunna? Parna parah.

Anu kapeurih, salaku anu salamet, nyalira.

Alam semesta cilaka dina rentang hiji napas. 'Hapunten karugian anjeun.'

Tapi dina tawaran kanyamanan anjeun, anjeun henteu terang ieu kusabab jalma anu katilar kedah seuri, rangkulan gancang, sareng - sigana pikeun sababaraha kali sateuacan anjeun - suksés merangan cimata pikeun nyarios, 'Hatur nuhun. ”

Naha urang tiasa langkung saé? Jigana urang tiasa.

Kami ngagaduhan éta pikeun urang janten langkung lembut sareng welas asih urang, janten tulus kalayan bantosan kami, sareng leres-leres henteu sieun janten aya pikeun batur.

Naon anu kedah dicarioskeun dina kaayaan kecap anu cukup henteu cekap?

1. Abdi Di dieu Kanggo Anjeun

Ieu tiasa janten salah sahiji hal anu paling kuat pikeun nyarios ka batur anu keur sedih. 'Abdi di dieu pikeun anjeun.'

Éta henteu kedah janten curuk perasaan anu gedé karep henteu sapertos kaulinan karnaval ngahontal tingkat anu tangtu pikeun ngirining bel.

Sakuduna proyékkeun kasadaran yén anjeun bakal nyéépkeun rohangan pikeun anu sanés, tapi aranjeunna meryogikeunana sareng dina waktosna, ngamungkinkeun anu kapeurih ngucurkeun diri ka anjeun pikeun istirahat, cageur, sareng ngarebut deui rasa hubungan saatos trauma akhir Dadah.

Dibarengan ku keuna - meureun rangkulan (rangkulan umumna tiasa dianggo saé) , panginten panangan tangan anu lembut, saatos bakal nyarios - kalimat ieu nyaritakeun jalma anu katilar aranjeunna henteu nyalira ...

… Henteu nyalira dina kasedihan, sanés dina rasa kasoranganana, sanés kedah nampi taktak anu teu pasti.

kumaha terang naha sobat anjeun palsu

Nalika urang ngalangkungan cobaan, bahkan (atanapi khususna) cobaan anu paling umum, paling teu bisa dihindari, anu nganjang ka dunya anu teu kaétung sapoé, maot, hal-hal anu paling éndah anu urang tampi nyaéta jaminan yén urang henteu nyalira.

2. Katengtreman Sareng Kersa

Maot rides sesah sareng gancang nalika nyayogikeun berita ngeunaan maotna, ningalkeun urang lieur sareng teu yakin kana bantalan kami nalika kami lebet dina lebu jalanna. Sadayana dalit janten ilusi sareng pikasieuneun.

Miharep batur 'Damai sareng sing séhat' dina naon waé variasi frasa éta anu raoseun pikeun létah, mangrupikeun kakuatan anu kuat sareng stabil.

Éta ngajantenkeun jalma-jalma anu kapeurih terang éta perdamaian mungkin , sareng jumlah kakuatan dina mastikeun yén tiasa janten déwa pikeun batur anu mendakan kasaimbangan.

'Séhat' ngaku panyakit pulas anu aranjeunna raoseun.

Babarengan, katengtreman sareng karaharjaan ngabentuk angen ti hiji dina kakuatan pikeun kakuatan anu kedah diarepkeun ayeuna, nyayogikeun rasa kajelasan anu bakal datang.

Sanajan urang henteu ngaraos perdamaian caket dimana waé, urang hoyong terang yén tiasa.

3. Anjeun gaduh haté abdi sareng dukungan

Sapertos sareng 'Kuring di dieu pikeun anjeun,' 'Anjeun gaduh haté sareng dukungan kuring' sasak teluk dadakan ti komunitas pikeun ngasingkeun maot tiasa nyiptakeun dina pikiran jalma anu kaayaan karugian sapertos kitu.

'Haté kuring' ngaganggu tepi ka susah duka dibagi-bagi ku cara 'punten,' 'duka,' atanapi variasi naon tina kecap kulawu, duka sadayana gagal tina ngahontal.

'Anjeun gaduh haté sareng dukungan kuring' sanés mangrupikeun pangéling-éling kaleungitan dina cara 'Hapunten karugian anjeun', tapi a janji solidaritas henteu paduli kumaha duka nyobian ngoyagkeun rasa normalitas turun.

Ieu penting pisan dina ngabentuk jalma dina waktos pergolakan pribadi.

4. Abdi terang Éta Hésé…

Kadang-kadang upami anjeun kedah nyarios nanaon, ucapkeun ku elips. Teu aya anu nguping 'Kuring terang sesah ...' peryogi anjeun bérés kalimat éta.

Pura-pura kuat nyaéta halangan munggaran jalma anu teu boga. Ukur ngantepkeun aranjeunna terang éta anjeun terang lebak, bukit, sareng perjuangan anu aranjeunna bakal tahan - sareng bakal tahan - ngaleupaskeun aranjeunna tina tekanan tina pura-pura éta.

Ku cara kitu, éta pre-congratulate aranjeunna pikeun ngahontal tungtung perjalanan anu gembleng, nguatkeun, sareng siap pikeun sidang anu teu tiasa dijauhkeun salajengna.

5. Hayu Abdi Ngabantosan

Sugan anu ieu teu kedah nyarios.

Sanaos sadayana urang lakukeun, kecap panglipur bakal teras-terasan siga siki dina beton handapeun langit anu ngageleger, kulawu.

Kami hoyong ngahijikeun haté sareng pipikiran urang sanés pikeun meredihkeun kanyeri aranjeunna, tapi kecap-kecap dina waktos ayeuna, bahkan sanés panyair, henteu pernah ngaraos cekap kana éta pancén.

Nalika anu parantos pupus kagungan waktos pikeun muhasabah, panginten panyajak bakal ngalakukeun. Puisi tiasa nyarios ku cara jiwa ngarti sanajan pikiran henteu.

Tapi aya waktos nalika momen nyebat tiiseun murni sareng saderhana tina henteu diucapkeun meredih: hayu atuh bantosan ngamungkinkeun kuring duka ku anjeun lungguh, istirahat, janten.

Ieu tiasa dikomunikasikeun ku rangkulan ketat ku maturan sakotak jaringan nalika diperyogikeun tanpa dipenta ku ngabantosan jalma-jalma anu katilar kaluar tina korsi aranjeunna atanapi bahkan sacara harfiah nawiskeun taktak anjeun pikeun sirahna ngagoler nyaéta sajuta cara pikeun nunjukkeun anjeun aya pikeun batur.

Kecap sasak jurang. 'Ngiring belasungkawa pisan kana karugian anjeun,' 'simpati pikeun karugian anjeun,' 'punten karugian anjeun' mangrupakeun bayangan tina naon anu aya dina haté anjeun.

Henteu janten masalah naon anu anjeun badé nyarioskeun ka batur, pastikeun éta mangpaat.

Angkat aranjeunna, sareng aranjeunna, bijil aranjeunna yén anjeun sanés ngan ukur momok anu sanés dina pertandingan, anu mimiti ngaleungit ka aranjeunna bahkan sateuacan sadaya kawajiban sosial panguburan parantos kajantenan.

Anu kapeurih bakal ngagaduhan hantu anu cekap pikeun diperjuangkeun karep kedah ngakibatkeun anjeun janten penting.

kumaha meunang hormat deui dina hubungan

Éta henteu pernah gampang mendakan kecap 'bener'. Upami éta gampang, éta bakal aya artina.

Disebutkeun urang paling aya di manusa nalika urang sedih atanapi bungah sagala rupa-rupa di antara urang bakal kabur. Kecap welas asih kedah nganyatakeun kamanusaan urang.

Saran ieu tiasa ngabantosan atanapi henteu. Aranjeunna henteu dimaksudkeun pikeun janten perangko karét anyar salaku gaganti anu rusak, retak anu seueur anu dianggo ayeuna urang, aranjeunna ngan ukur pituduh.

Kahirupan langkung saé upami urang ngantep kamanusaan, empati, sareng daék angkat nyeri batur tina taktakna nungtun urang, sanaos ngan sakedap.

Seueur anu tiasa dilakukeun sareng nyarios dina waktos napas.

Nyarios kanyamanan sareng nyarios kalayan saé.

Anjeun tiasa ogé resep: