Kumaha Ngungkulan Invalidasi Émosional Ku Batur

Naha jalma séjén ngerakeun, ngaminimalkeun, atanapi ngajantenkeun anjeun ngaraos parasaan henteu penting?

Henteu validasi émosional tiasa janten pangalaman anu nyeri, sakapeung kasar, nalika anjeun ngan ukur milari batur pikeun ngaku kumaha parasaan anjeun.

Rugina yén pamalsuan émosional nyababkeun ngabangkitkeun rasa teu percaya sareng ambek antara jalma. Éta khususna nyusahkeun nalika éta babaturan atanapi kulawarga anu nolak ngaku validitas parasaan anjeun.





Sareng kadang-kadang, parasaan éta tiasa terang pisan atanapi sesah napigasi. Jalma anu sénsitip pisan, korban trauma sareng nyiksa, sareng jalma sanés anu gaduh tantangan kaséhatan méntal sadayana kedah peryogi dukungan tambahan pikeun napigasi parasaan aranjeunna.

Masalah ageung nya éta jalma henteu sadayana anu émosional calakan kacuali aranjeunna parantos ngahaturanan sababaraha waktos sareng usaha pikeun diajar kumaha napigasi jinis rohangan émosional éta. Éta tiasa janten émosional ngabatalkeun anjeun kusabab aranjeunna henteu terang kumaha janten pangrojong atanapi nampi.



Seueur jalma condong kana kacindekan langsung yén aranjeunna kedah ngalereskeun jalma anu dipikacinta atanapi nyaring masalah ngalangkungan émosina nyalira. Duanana pendekatan tiasa ngajantenkeun anjeun ngaraos émosi henteu ngagambarkeun kaayaan, sanaos éta.

Éta anu nganggap kabodoan dina skénario anu pangsaéna. Di sisi anu sanésna, henteu validasi émosional mangrupikeun alat pangendali anu dianggo panyiksa pikeun ngamanipulasi sareng nyorangan korbanna. Éta tiasa sadar pisan kana kalakuan négatipna, teras baralik pikeun ngabatalkeun éta sabab nyababkeun korban mempertanyakan validitas pangalaman éta.

Aya sababaraha cara pikeun ngatur skénario sapertos ieu. Tapi sateuacan urang ngahontal éta, urang kedah ngabahas naon anu henteu validasi émosional.



Henteu validasi émosional sanés ngan ukur teu satuju atanapi ngagaduhan pendapat anu bénten.

Aya salah paham umum yén validasi émosional ngakibatkeun kasapukan. Éta henteu.

tanda pait dina hubungan

Pikeun nampi émosi jalma sanés salaku valid nyaéta nyebatkeun éta, 'Leres, kuring ngartos yén ieu anu anjeun raoskeun ngeunaan kaayaan.'

Éta henteu ngaluarkeun kaputusan kana kaayaan sareng naon anu aranjeunna rasakeun ngeunaan kaayaan éta. Hiji jalma henteu kedah satuju sareng émosina éta pikeun ngadukung saat ieu. Jalma anu milari dukungan tiasa sadar yén émosi na henteu dumasar kana kanyataan ayeuna-ayeuna.

Pertimbangkeun jalma anu depresi. Aranjeunna ngalaman waktos anu sesah ngajaga padamelan sareng tiasa ngaraos siga aranjeunna henteu cekap saé, yén bosna badé mecat aranjeunna, sareng yén kahirupanna ngan ukur bakal teu kadali upami kaleungitan padamelan.

Éta tiasa sadar pisan yén aranjeunna ngalakukeun anu pangsaéna, anu bosna ngawartoskeun aranjeunna yén henteu kunanaon, sareng yén aranjeunna henteu dina bahaya dipecat, tapi éta henteu kedah ngarobih kumaha anu aranjeunna rasakeun.

kumaha gancang anjeun bogoh

Éta panginten ngan peryogi sababaraha waktos kanggo milah parasaan éta sareng rerencangan di sisi aranjeunna. Sareng upami anjeun jalma anu dina posisi éta, komunikasi éta ka jalma anu nyobian ngupingkeun tiasa ngajantenkeun kaayaan langkung gampang pikeun anjeun duaan.

Naon anu sigana validitas émosional?

Henteu validasi émosional langkung seueur ngeunaan ngaminimalkeun parasaan ngalangkungan kalakuan sapertos ngahukum, nyalahkeun, sareng nolak.

Pesen inti anu ditepikeun nyaéta: Parasaan anjeun salah, sareng kusabab éta salah, éta henteu janten masalah.

Atanapi aranjeunna henteu paduli ngeunaan parasaan anjeun, anu ogé kamungkinan. Seueur jalma anu nyentak sapertos kitu.

Sababaraha frasa anu teu sah émosional nyaéta:

- Entong sedih.

- Éta sanés masalah ageung.

- Ngaleungit sorangan.

- Sadaya anu kajantenan aya alesanana.

- Leupaskeun.

- Anjeun nyandak éta teuing pribadi.

naon anu kuring kedah lakukeun

- Naha anjeun henteu nganggap anjeun réaksi réaksi?

- Éta bakal lulus.

- Naha anjeun ngahasilkeun masalah ageung tina sagala hal?

- Nya, éta tiasa langkung parah.

Jalma éta ogé ngan ukur ngaganggu diri sorangan tina kaayaan naon anu anjeun carioskeun. Éta panginten nonton tipi, ngobrol sareng anu sanés, ngantunkeun rohangan, atanapi museur kana teleponna tibatan merhatoskeun naon anu anjeun carioskeun.

Kumaha anjeun nanganan validitas émosional?

Aya dua jinis pamalsuan émosional anu anjeun tiasa alami - teu dihaja sareng ngahaja. Jalma anu ngahaja ngabatalkeun émosi anjeun sigana henteu sadar yén éta anu dilakukeun. Éta panginten henteu ngagaduhan kecerdasan émosional anu kuat, terang kumaha janten pangrojong ku cara anu anjeun peryogikeun, atanapi éta ngan ukur di luar lingkup katerampilan aranjeunna.

Biasana, anjeun tiasa ngalereskeun masalah éta ku langsung langsung sareng nyarios ka aranjeunna, 'Kuring ngarasa siga anjeun ngabatalkeun rarasaan kuring. Abdi henteu peryogi anjeun ngalereskeunana atanapi nangtoskeunana. Kuring ngan ukur peryogi anjeun ngupingkeun kuring ayeuna. '

Tangtosna, anjeun tiasa ngadorong aranjeunna pikeun milarian kumaha carana ngadukung atanapi nyayogikeun aranjeunna sumberdaya upami aranjeunna resep kana ide. Kaseueuran jalma henteu jahat. Aranjeunna kakarék dibungkus dina dunya sareng masalah nyalira.

Jalma anu ngahaja ngabatalkeun masalah séjén sacara lengkep. Ieu jalma anu ngalakukeun pilihan aktif janten jahat. Dina skénario éta, anjeun langkung saé henteu nunjukkeun kerentanan jalma éta sareng nempatkeun jarak antara anjeun, upami tiasa.

Éta tiasa langkung saé pikeun hubungan lengkep dina sababaraha kasus parna kusabab tindakanana bakal ngarugikeun kaséhatan méntal sareng émosional anjeun. Jenis kabiasaan anu fokus, jahat ieu kasar sareng henteu kedah ditampi.

kumaha anjeun tiasa murag asih

Dina dunya anu ideal, urang sadayana bakal marahmay sareng silih rojong. Tapi urang henteu hirup dina dunya anu ideal. Urang hirup di dunya anu pohara kacau, dimana jalma-jalma nyandak kaputusan anu goréng sepanjang waktos. Solusi idéal nyaéta henteu meryogikeun validasi éksternal ti saha waé. Hiji jalma henteu kedah peryogi jalma sanés pikeun ngawartosan yén émosina sah.

Sakuduna ngan ukur hal anu urang nampi salaku bagian tina bebeneran urang, tapi henteu kunanaon butuh pangrojong sakapeung. Éta bagian tina naon anu dipikahoyong pikeun komunitas, babaturan, sareng kulawarga.

Naha anjeun kedah paduli?

'Naha kuring kedah paduli?' mangrupikeun patarosan anu mimiti anu anjeun kedah naroskeun ka diri sorangan nalika batur ngabatalkeun émosi atanapi pangalaman anjeun.

Normal pikeun ngarasa diserang, pertahanan, komo ambek lamun aya jalma anu naroskeun parasaan atanapi pangalaman urang. Nanging, éta henteu hartosna yén anjeun kedah luncat kana konflik sareng jalma éta.

Ieu taktik umum anu digunakeun ku manipulator pikeun mindahkeun narasi. Upami aranjeunna tiasa ngajantenkeun anjeun ambek sareng narik anjeun kana argumen, aranjeunna teras tiasa difokuskeun argumen sareng ngawartosan anjeun kumaha munasabah anjeun nuju ambek ka aranjeunna ngan ukur ngagaduhan opini.

Janten, nalika aya anu émosional ngabatalkeun anjeun, lirén sareng pikir, 'Naha kuring paduli naon anu dipikiran jalma ieu? Naha aranjeunna jalma anu kuring kedah ngarepkeun dukungan émosional sareng pamahaman ti mana? Kumaha carana aranjeunna nanganan masalah sapertos kieu di jaman baheula? Naha diskusi ieu bakal aya pangaruh positip? '

Meureun anjeun henteu cukup babaturan pikeun jenis dukungan éta. Meureun aranjeunna henteu nyaman sareng nyayogikeun dukungan sapertos éta. Atanapi meureun, ngan meureun, aranjeunna jelema bodo, sareng bakal janten ide goréng pikeun nyangka aranjeunna janten nanaon salain éta.

Eureun sareng pikir sateuacan anjeun ngaréspon. Entong nunjukkeun kerentanan anjeun ka jalma anu bakal ngagunakeun éta ngalawan anjeun atanapi ngarugikeun anjeun pikeun éta. Parasaan anjeun leres, sareng éta penting, sanaos jalma sanés henteu tiasa ngahargaan éta.

Masih henteu yakin naon anu kudu dilakukeun ngeunaan pamalsuan émosional anu anjeun alami? Ngobrol online ka ahli hubungan ti Hubungan Pahlawan anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang. Kantun.

Anjeun tiasa ogé resep: