Kumaha Janten Langkung Tangtos: 9 Tip Pikeun Nyandak Kaputusan Langkung Langkung Gancang

Naha anjeun mangrupikeun jalma anu balks dina nyandak kaputusan gancang?

Naha pamikiran kudu mikir dina suku anjeun sareng milih anu gancang ngeusian anjeun ku kasieun sareng hariwang?

Anjeun teu sorangan.





Seueur jalma anu sieun kaayaan dimana aranjeunna bakal kapaksa nyandak pilihan dina teundeun topi, daripada nyandak waktosna pikeun nimbang-nimbang sadaya pilihan sareng kasiksa mana anu kedah dituju.

Tapi urang henteu salawasna ngagaduhan méwah waktos nalika nyandak kaputusan. Janten nekad mangrupikeun kaparigelan penting pikeun diajar. Éta ogé mangrupikeun jinis otot anu kedah dikembangkeun sareng dikuatkeun.



Upami anjeun hoyong pisan diajar kumaha janten langkung neken sahingga anjeun tiasa nyandak kaputusan anu langkung saé gancang sareng gampang, tips ieu tiasa ngabantosan anjeun dugi ka ditu.

1. Eureun sieun gagal!

Ieu langkung gampang tibatan dipigawe, utamina upami anjeun parantos dewasa di lingkungan dimana anjeun didamel raos éra upami anjeun ngaco.

Sieun mangrupikeun halangan jalan anu paling ageung janten ditangtoskeun, sabab sadayana tanaga anjeun difokuskeun kana sabaraha hal anu tiasa lepat sareng henteu kana sagala rupa anu tiasa leres.



Nalika pikiran anjeun fokus kana kumaha spektakuler anjeun tiasa gagal, maka éta ampir-ampiran sapertos anjeun nunjukkeun hasil anu anjeun pikasieuneun dijauhan. Dasarna, upami salah sahiji obsessed sareng karugian, éta sadayana anu bakal mendakan.

Ogé, penting pikeun tetep diémutan yén sadaya panimuan anu hébat sumping ngaliwatan kagagalan anu teu diulang. Émut kecap-kecap anu diucapkeun ku Thomas Edison dina kaayaan sapertos kieu:

'Kuring henteu gagal. Kuring nembé mendakan 10.000 cara anu moal jalan. '

Ngan ukur ku 'kagagalan' anjeun anu kéngingkeun élmu sareng kamampuan pikeun hasil.

Ku tetep lumpuh ku ideu kagagalan, anjeun moal ngahontal naon-naon. Janten langkung neken sareng terang yén sanaos anjeun milih pilihan anu paling henteu optimal, langkung saé tibatan milih henteu pilihan pisan.

2. Pokuskeun sadayana kana pancén ayeuna.

Éta liwat anteng pokus anu nyandak kaputusan dina kakuatan tiasa dibuka.

Naha anjeun perhatoskeun yén master di kebon na ngaluarkeun aura tina usaha sareng percaya diri gampang?

Ieu henteu ngan ukur nerjemahkeun ka akademi atanapi karajinan ogé. Éta sami-sami sah dina pelukis, instruktur seni beladiri, senam, kimiawan, sareng pamanah.

Naha saur anjeun salah sahiji jalma ieu kasiksa langkung ti sajuta hal sakaligus nalika aranjeunna nuju damel atanapi bersaing? Henteu. Aranjeunna sapinuhna fokus kana padamelan anu ayeuna, teu kalis ku gangguan anu aya di sakitar aranjeunna.

Nalika anjeun lieur sareng seueur tugas, perhatian anjeun henteu dipuseurkeun dimana kedahna, anu aya dina naon anu anjeun nyobian damel atanapi nyandak kaputusan.

Janten nekad, anjeun kedah nolak akal sareng fokus dina ngalakukeun hiji hal dina hiji waktos.

3. Tingali dina jero pikeun ngarti naon anu lumangsung tanpa.

Cara séjén pikeun janten langkung neken nyaéta nyandak waktos kanggo linggih sareng nyalira sareng ngartos naon anu anjeun pikirkeun sareng parasaan.

Meunteun sareng marios situasi sareng skénario anu kapengker sapertos upami anjeun ngabantosan babaturan deukeut nyortirkeun diri.

Upami éta ngabantosan anjeun pikeun ngécéskeun naon anu anjeun pikirkeun sareng parasaan, tuliskeun analisis introspéktif anjeun. Ngadamel catetan ngeunaan kaayaan, kalebet sagala aspek anu ngajauhkeun anjeun tina janten penting.

Alternatipna, upami anjeun nganalisis kaayaan anu parantos parantos kalangkung, nyerat ngeunaan kumaha anjeun nangananana, naon anu saé, naon anu henteu, sareng kumaha saur anjeun tiasa ningkatkeun kinerja anjeun waktos salajengna.

Ogé ngadamel catetan naon waé faktor éksternal atanapi jalma anu ngahambat prosésna. Sakali anjeun sadar kana naon anu nyababkeun anjeun, langkung gampang pikeun nyusun strategi ka hareup.

Upami anjeun kantos nguping batur nyarios 'Terang nyaéta 20/20,' ogé, leres éta. Sareng anjeun tiasa nyandak kauntungan tina pameunteu waktos salajengna basa anjeun dina kaayaan anu sami.

Tanpa muhasabah diri sareng penilaian diri, sigana anjeun bakal tetep ngalangkungan kanyahoan internal anu sami.

Kenalkeun diri anjeun heula, sareng anjeun bakal ngagaduhan waktos anu langkung gampang ku pengambilan keputusan gancang dina waktos payun.

4. Ngalambatkeun hal-hal pikeun nyepetkeun aranjeunna.

Ieu panginten henteu patojaiyah, tapi nguping kuring kaluar.

Napoleon disangka ngawartoskeun padamelna: 'pakéan lalaunan, kuring buru-buru.'

Intina, langkung saé ngalambatkeun hal-hal sareng ngalakukeun éta leres-leres tibatan buru-buru ngalangkungan aranjeunna sareng ngaco.

Kalayan latihan, jenis fokus anu kalem ieu saéstuna tiasa nyepetkeun prosés nyandak kaputusan anjeun sacara éksponénsial.

naha ngalakukeun abdi resep janten nyalira

Salah sahiji cara anu tiasa ngabantosan anjeun nyaéta semedi saderhana. Téhnik ieu jalan pisan pikeun ngembangkeun wasiat pribadi anjeun.

Milarian rohangan anu sepi sareng jelaskeun ka sadayana di sakuriling anjeun yén ieu mangrupikeun waktos anu henteu tiasa dibahas, henteu kedah-gangguan. Tarik perhatian anjeun ka arah beuteung handap anjeun, sareng fokus kana kumaha gerakanna asup sareng kaluar nalika anjeun ngambekan.

Seuneu tiasa ragrag ti surga ayeuna sareng henteu masalah: anjeun tiasa ngalaksanakeunana saatos sapuluh menit tiiseun.

Pasti, anu tapa anu ngalaman tiasa mendakan cicingeun bahkan badai paling liar, tapi peryogi waktos kanggo dugi ka tingkat penguasaan éta. Upami anjeun henteu acan master, mimitian alit sareng janten lemah lembut dina latihan anjeun.

Hadiah kadamaian ka diri sorangan teu kaukur.

Sapanjang dinten anu ditangtoskeun, upami anjeun kantos ngaraos henteu saimbang, tarik napas jero sareng balikkeun fokus kana beuteung handap anjeun. Akar diri dina waktos ayeuna, sareng lepaskeun sadaya pikiran anu sanés ngalangkungan émutan anjeun sapertos badai pasir.

Kaputusan anjeun bakal jauh leuwih gampang saatos, anjeun bakal ningali.

Pastikeun ngalakukeun semedi sapertos kieu unggal dinten. Janten tetep sareng napas anjeun sareng niténan émutan anjeun tanpa napel jero anu jero mulangkeun kajelasan méntal, tanaga, idéntitas diri, sareng tujuan.

Pikiran anjeun nyalira sareng anjeun henteu ngan ukur pikeun kapentingan batur.

Pikeun ngasah pikiran sareng karsa anjeun, laksanakeun latihan saderhana ieu unggal dinten. Anjeun bakal heran kana kumaha kamampuan anjeun pikeun nangtoskeun dina perhatosan sakedap bakal nguntungkeun.

5. Ngepung diri anjeun sareng jalma anu ngagambarkeun aspek-aspek anu anjeun pikahoyong.

Naha anjeun hoyong ideu anu rada henteu dipikaresep? Upami anjeun hoyong gancang sareng efektif dina nyandak kaputusan sareng kahirupan anjeun sacara umum, tong nyéépkeun waktos sareng jalma anu teu épéktual.

Sabalikna, kukurilingan diri anjeun sareng jalma-jalma anu ngalaksanakeun naon anu aranjeunna pikirkeun.

Kalakuan bakal ngawartosan anjeun naon anu saleresna resep batur, tibatan pendapatna, penampilanana, atanapi barang-barangna.

Salajengna, perhatoskeun yén jalma anu paling nekad (sareng sasatoan) sanés mahluk kawanan. Singa sareng ajag kalakuan gancang sareng nekad: domba sareng lemmings henteu.

Titenan kumaha mahluk-mahluk ieu berperilaku salaku sumber inspirasi pikeun tujuan sareng kakuatan anjeun nyalira.

Leres, upami anjeun badé ningkatkeun sagala aspek diri anjeun, milari jalma-jalma, sasatoan, sareng tempat-tempat anu ngawasa tempat khususna.

Émut yén dina cara nu sami sareng anjeun anu anjeun tuang, anjeun janten anu paling anjeun museurkeun. Sapertos kitu, alam sareng alam liar mangrupikeun guru anu paling hébat sareng sumber inspirasi pikeun mendakan bebeneran sareng kakuatan anjeun.

Pikeun ngagancangkeun jenis fokus laser ieu sareng pamekaran pribadi, anteng ngajauhkeun diri ti jalma anu resep kana drama sareng gosip.

Sabalikna, milari anu ngalaksanakeun proyék sareng hirup sapinuhna. Komo upami tilasna babaturan jangka panjang atanapi kulawarga.

Janten sopan, tapi kejam. Dina ieu, teu aya jalan tengah. Kahirupan ngalir langkung gancang sareng lancar tanpa beurat tambahan.

Émut yén hiji dinten badan urang ieu bakal maot, sareng urang moal terang iraha tanggal kadaluarsana bakal digulung.

Entong nyéépkeun waktos. Ngasah kana tugas ayeuna.

6. Candak istirahat tina alat listrik.

Kanggo langkung neken, ditegor dina telepon anjeun / panggunaan komputer.

Alat-alat ieu aya gunana ku sababaraha cara, tapi éta ogé saeutik vampir perhatian! Aranjeunna ngadorong bentang perhatian jangka pondok, sareng maksa anjeun nempatkeun sadaya perhatian anjeun kana rangsangan éksternal, tibatan kalibet sareng diideuan ku pikiran anjeun nyalira.

Pikirkeun deui. Naha anjeun ningali TV, ngabales téks, atanapi maénkeun kaulinan komputer, anjeun teras-terasan ngaréaksikeun sareng ngaréspon hal-hal. Teu salah sahiji tindakan anjeun datang tina ideu, kahoyong, atanapi inspirasi anjeun nyalira.

Iraha anjeun gaduh kasempetan kanggo linggih sareng merhatoskeun émutan anjeun?

Kumaha anjeun tiasa dipiharep janten nekad dina waktos anu sanés anjeun henteu ngagaduhan kasempetan pikeun mikir atanapi ngararaosan nyalira?

Ngiringan sagala hal anu ngabutuhkeun anjeun ngan ukur nyerep tinimbang nyatakeun. Waktos layar kirang, langkung seueur bacaan. Kirang waktos telepon, langkung jurnal sareng mikir.

Ngabéréskeun pikeun nyandak telepon anjeun pikeun mariksa téks anjeun ngan ukur réngsé X ngalengkepan tugas.

Deui, fokus kana hiji hal dina hiji waktos tiasa dilakukeun gancang sareng dina cara anu langkung tuntas.

Pareuman buzzer sareng anjeun bakal reuwas sabaraha langkung beres, sareng kumaha langkung jelas anjeun ngartos nyalira.

7. Mupus gangguan anu teu perlu.

Ngirangan pilihan anjeun mangrupikeun cara anu hadé pikeun nyandak kaputusan anu langkung saé kalayan langkung gancang.

Dina istilah anu paling saderhana, ngirangan pilihan atanapi rangsangan di payunen anjeun janten langkung gampang pikeun nyandak kaputusan ngeunaan naon waé anu anjeun hadapi.

Misalna, upami tilu réréncangan anjeun sadayana naroskeun atanapi nungtut waktos anjeun sakaligus, maka nyungkeun sepi sareng nungkulan salah sahiji éta dina hiji waktos.

Nalika ngeunaan nyandak kaputusan, potongkeun pilihan poténsial sahingga anjeun henteu lumpuh ku aranjeunna sareng lebet kana modeu ngabahekeun / overload.

Upami aya 20 pilihan payun anjeun, sempitkeun janten dua atanapi tilu anu paling pikaresepeun atanapi épéktip. Janten kejam - teu aya waktos kanggo 'maybes' dina prosés ieu. Ieu bakal ngabantosan anjeun pikeun langkung neken.

8. Eureunan milari ijin atanapi jaminan ti sumber luar.

Seueur jalma bajoang sareng nyandak kaputusan gancang sabab nuju teras-terasan naroskeun dirina.

Aranjeunna sigana nyanghareupan seueur kritik anu tumuh, atanapi anu sanés kaputusanana dirusak ku batur dina mimiti karirna.

Upami anjeun mendakan yén anjeun nuju ka anu sanés pikeun mastikeun yén kaputusan anjeun leres, lirén sareng naroskeun ka diri naha.

Saha anu anjeun ngantosan? Sareng naha saur anjeun aranjeunna kedah konsultasi sateuacan anjeun nyandak kaputusan nyalira?

Anjeun mangrupikeun mahluk otonom, sareng ngawasa émutan sareng tindakan anjeun nyalira.

9. Kalebet kagiatan fisik anu meryogikeun réaksi gancang.

Ngalaksanakeun réspon anu gancang sareng diukur kana kurva bal hirup teu kedah serius sepanjang waktos.

Nyatana, anjeun diajar langkung gancang tanpa beurat ditangtoskeun tina tugas hirup.

Aya seueur kali-kali rekreasi anu ngagunakeun jalur neurologis anu sami sareng kukituna ngabantosan saurang janten nekad.

Diajar juggle sareng / atanapi nyandak bagian dina olahraga kontak pinuh otak sapertos pager sareng Jiu-Jitsu anu seueur nguntungkeun dina hal ieu.

Tanpa ngalaksanakeun konfrontasi anu pikaresepeun, manusa janten pengecut sareng insular. Dina olahraga ieu teu aya zona abu. Anjeun kapaksa mendakan strategi anu tiasa dianggo, anu masihan anjeun langkung percaya diri dina kahirupan sapopoe.

Upami anjeun henteu parry agul, anjeun pencét. Teras anjeun sadar yén sieun dinyenyeri langkung nyeri tibatan tiupna sorangan, anu antukna ngajantenkeun anjeun langkung percaya diri. Janten, boh cara éta mangrupakeun win-win.

Upami éta sadayana rada pikasieuneun, éta henteu kunanaon. Komo kaulinan tangkep atanapi frisbee saderhana tiasa ngabantosan anjeun pikeun subuh.

Anjeun ogé resep: