9 Sumber Motivasi Anu Hebat Pikeun Ngarobih Kahirupan Anjeun

Ngarobih kahirupan anjeun mangrupikeun proyek ageung. Aya seueur sudut anu béda pikeun éta sadayana tiasa ngaraos luar biasa pisan.

Biasana ngabutuhkeun waktos sareng kerja keras pikeun ngahontal rupa-rupa tujuan anu dibarengan ku parobihan kahirupan anu signifikan.

Éta tiasa sesah ngamimitian, sareng tiasa sesah ngajaga motivasi anu cekap pikeun ngalangkungan perjalanan.





Sareng éta naha penting pisan pikeun milarian motivasi padet pikeun ngabantosan anjeun ngamimitian sareng ngajaga anjeun dina jalur bari naksir tujuan éta.

Padahal urang bakal ningali sababaraha sumber motivasi anu béda, penting pikeun émut yén henteu sadayana bakal tiasa dianggo pikeun sadayana. Sababaraha jalma langkung gampang pikeun tetep inspirasi sareng motivasi tibatan anu sanés. Hal-hal anu memotivasi anjeun panginten henteu memotivasi jalma salajengna.



Sadaya éta henteu kunanaon. Tingali pikeun hal-hal anu resonate sareng anjeun, anu nyababkeun anjeun nangtung sareng nyarios, 'Leres, éta masuk akal!'

Teras jantenkeun hal-hal éta anu resonat mangrupikeun bagian anu rutin dina kahirupan anjeun. Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun maju terus nalika anjeun nuju berjuang.

Dimana anjeun tiasa mendakan motivasi pikeun ngarobih kahirupan anjeun?



1. Dina rasa kareueus sareng prestasi anjeun kéngingkeun tujuan anjeun.

Ngadopsi pendekatan anu berorientasi tujuan henteu ngan ukur ngabantosan anjeun pikeun ngarencanakeun pikeun suksés tapi ogé tiasa ngajantenkeun anjeun ngalih nalika anjeun peryogi motivasi.

Ngahontal tujuan nyababkeun pipikiran pikeun masihan anjeun saeutik bahan kimia anu raoseun sareng endorphins sakedik ganjaran fisiologis pikeun kasuksésan. Kanggo sababaraha jalma, perasaan mariksa tujuan anu sanés langkung ti cukup pikeun ngajaga gerak.

Sareng nalika anjeun parantos dugi ka akhir, anjeun tiasa ningali deui perjalanan anu anjeun lakukeun sareng terang yén éta kerja keras anjeun sareng usaha anu nyandak anjeun dimana anu anjeun pikahoyong.

Atur sauntuyan tujuan - pondok, sedeng, sareng panjang. Cara anu saé pikeun kéngingkeun tujuan pondok sareng sedeng anjeun nyaéta ngadékonstruksikeun tujuan jangka panjang anjeun. Aya seueur léngkah anu anjeun kedah laksanakeun (tujuan pondok sareng sedeng) pikeun ngahontal tujuan jangka panjang éta. Mangrupikeun cara gampang pikeun nyetél tujuan-netepkeun.

Pastikeun targét na nyaéta SMART - Husus, Teu Diukur, Dicapai, Realistis, sareng Tepat Waktu.

2. Dina buku inspirasi, podcast, atanapi média séjén.

Jalan anu panjang sareng nangtang pikeun ngarobah kahirupan penting. Éta tiasa ngabantosan pikeun milari jalma sanés anu parantos ngahontal tujuan anu anjeun parantos tetepkeun pikeun anjeun nyalira. Nalika anjeun goyah, anjeun tiasa ningali perjuangan sareng perjalanan aranjeunna pikeun inspirasi.

Aya seueur pisan buku inspirasi, podcast, spéker, sareng video di luar sana anu kedahna anjeun tiasa mendakan hal anu tiasa ngajagi narik anjeun.

Cegah ngabandingkeun perjalanan anjeun, sanaos. Éta jalma inspiratif? Kahirupan aranjeunna béda ti anjeun. Anjeun bakal ngagaduhan tantangan anu béda pikeun ngungkulan, sahingga anjeun tiasa bajoang di tempat anu henteu. Sareng upami aranjeunna ngagaduhan jalan anjeun, panginten aranjeunna bakal bajoang di tempat-tempat anu anjeun teras-terasan.

Entong teuing bray kana detil éta. Hayu karya inspirasional rejuvenate anjeun sareng tetep anjeun maju.

3. Dina ngabuktikeun diri anjeun atanapi anu ragu anjeun salah.

Spite tiasa janten motivator anu kuat nalika sadayana ngaraos poek sareng brutal. Dina gelap éta, sakapeung langkung saé pikeun nganut sapotong tina éta tibatan nyobian kabur ti dinya.

Meureun anjeun gaduh jalma anu anjeun hoyong ngabuktikeun jalma salah anu ngawartosan yén anjeun moal tiasa ngalakukeun éta. Meureun éta sanés jalma panginten éta pikiran anjeun sorangan, traumas, atanapi panyawat méntal anu rutin nyaritakeun yén anjeun henteu pantes atanapi mampuh.

Sareng meureun, ngan meureun, éta suluh anu anjeun peryogikeun naksir tujuan anjeun. Buktikeun jalma négatip salah. Ngabuktikeun pikiran négatip sareng teu damang méntal lepat. Anggo éta salaku bahan bakar pikeun nguatkeun nyalira, pokus kana naon anu anjeun tiasa sareng bakal laksanakeun, sareng teras-terasan maju nalika éta sadayana nyobian ngimbangan anjeun.

Kadang-kadang sesah milari cahaya, harepan, sareng positipitas di tempat anu poék. Tapi sanaos? Spite urang biasana henteu jauh. Buktikeun sadayana lepat sareng teras lumangsung.

4. Dina pangrojong ti réréncangan, kelompok dukungan, atanapi ahli propésional.

Jalma-jalma mangrupikeun mahluk sosial. Kami condong ngalakukeun anu langkung saé dina kelompok sareng komunitas tibatan terasing.

Kasepian tiasa ngajantenkeun tugas anu nangtang janten langkung sesah. Tapi interaksi sosial tiasa ngabantosan suasana haté, sikep, sareng ngabéréskeun dina ngalaksanakeun hal-hal.

Éta tiasa sakitar diri anjeun sareng jalma anu langkung positip, optimis anu nawiskeun anjeun ngadukung nalika anjeun nuju berjuang.

Aya ogé komunitas atanapi grup anu badé milari jinis parobihan hirup anu anjeun pilari. Upami anjeun hoyong hirup langkung séhat atanapi ngirangan beurat badan, masuk akal pikeun ngiluan grup anu mana jalma sanés damel nuju ngirangan beurat awak sareng ngirangan beurat awak sorangan.

Upami anjeun henteu ngagaduhan dukungan pribadi atanapi henteu mendakan komunitas anu saé, dukungan propésional ogé tiasa janten pilihan anu saé. Anjeun kamungkinan bakal hoyong therapist pikeun nungkulan masalah kaséhatan méntal anu anjeun hoyong hasilkeun. Tapi pikeun hal-hal sapertos tujuan profesional atanapi pribadi, anjeun panginten mendakan karir atanapi palatih kahirupan mangrupikeun pilihan anu saé.

Teu aya anu lepat kéngingkeun sakedik bantosan di luar nalika anjeun meryogikeunna. Sareng anjeun tiasa mendakan motivasi anjeun nyalira pikeun masihan deui ka jalma-jalma nalika anjeun tungtungna ngahontal tujuan. Anjeun tiasa tétéla janten dukungan sareng inspirasi aranjeunna!

5. Dina ngajagaan sareng minuhan nilai-nilai, tujuan, sareng 'Naha.'

Naha anjeun mikir ngeunaan ieu? Naha anjeun mutuskeun ngarobih kahirupan anjeun?

Naha kusabab kulawarga anjeun? Babaturan? Bagja sareng diri anjeun atanapi kahirupan anjeun? Naha éta pikeun minuhan sababaraha maksud anu anjeun raoskeun sareng digentos dianggo? Naha kusabab sababaraha nilai paling penting pikeun anjeun minuhan?

'Kunaon' kahayang anjeun pikeun ngarobih kahirupan anjeun tiasa nyayogikeun inspirasi anu anjeun peryogikeun nalika waktos janten sesah.

Éta tiasa ngabantosan nyerat naha anjeun ngarah anjeun tiasa balik deui nalika anjeun ngaraos gering ngeunaan tujuan anjeun. Tingali deui kunaon anjeun mimiti ti mimiti sareng jaga éta di hareupeun pipikiran.

Sareng émut, anjeun tiasa ngamimitian deui. Ngan kusabab anjeun ngaco, kambuh, atanapi gaduh waktos sesah sanés hartosna anjeun moal tiasa ngaluncatan deui nyobian pikeun nyandak kaputusan anu langkung saé.

Mangrupikeun bédana antara nyarios, 'Kuring anu milih di dieu,' sareng ngantepkeun masalah henteu kakontrol.

iraha pilem bos na kaluar

6. Dina rutin, hadiah nyata.

Ganjaran tangible tiasa janten motivasi pikeun ngalakukeun parobihan anu sesah. Aranjeunna ngabantosan pikeun nyayogikeun sumber konkrit pikeun kapuasan sareng prestasi.

Éta tiasa sumping dina bentuk mésér nyalira kado sakedik, ngarawat diri sorangan pikeun masagi, atanapi panginten nyandak liburan anu anjeun leres-leres hoyongkeun.

Entong ngantosan hal-hal ieu ngahaja nyemprot dina prosés. Sabalikna, lebetkeun hadiah sareng parantosan tujuan pikeun ngagaduhan anu langsung diarepkeun.

Éta saé nyandak waktos sakedap kanggo ngagungkeun nalika anjeun minuhan salah sahiji tujuan anjeun! Positipitas éta bakal ngabantosan nguatkeun kagiatan sareng ngajantenkeun anjeun dina jalan anu leres pikeun ngahontal tujuan jangka panjang éta.

Naha pertimbangkeun kumaha hadiah anjeun mangaruhan tujuan anjeun sacara umum. Salaku conto, éta tiasa ngabahayakeun pikeun ngahargaan anjeun nyalira tuangeun dahareun nalika anjeun nyobian ngajaga diét. Éta tiasa memicu kambuh tuangeun anu henteu séhat anu teras anjeun kedah atosan deui. Pastikeun hadiah anjeun henteu sabotase tujuan anjeun.

7. Dina ningkatkeun kaséhatan anjeun hirup anu aktif, hirup aktif.

Naha anjeun hoyong langkung séhat? Ngagaduhan umur panjang anu pikaresepeun sareng kulawarga? Gaduh kamampuan ngaji sareng kasar-bumi sakedik sareng murangkalih atanapi incu?

Gaya hirup séhat tiasa nyegah masalah kaséhatan anu penting tina ngagem anjeun dina kahirupan. Panyakit sapertos diabetes sareng panyakit kardiovaskular nyebar sareng lumayan gampang dicegah kalayan ngatur aktif diét, olahraga, sareng kaséhatan.

Éta ogé henteu kalebet manpaat sadidinten. Gaya hirup anu langkung séhat ogé tiasa ngabantosan panyawat sanés sapertos colds sareng alergi sareng umumna ningkatkeun kaséhatan méntal anjeun sareng pandangan hirup.

A langkung séhat anjeun hirup gaya hirup aktip bakal ngagaduhan langkung bagja, langkung seueur pilihan, sareng waktos anu langkung gampang dina kahirupan. Awak manusa henteu diwangun janten cicingeun. Éta mesin anu diasah kalayan halus anu kedah disetir, dijaga, sareng dirawat sacara rutin upami anjeun hoyong nguntungkeun.

Langkung gampang pikeun hirup sareng hiburan anjeun nalika aktip sareng séhat.

8. Dina ngajantenkeun tujuan anjeun janten bagian tina jadwal biasa anjeun.

Motivasi tiasa diwangun ngalangkungan pengulangan. Anjeun ngalebetkeun tujuan anjeun kana jadwal anjeun sareng nampi salaku bagian tina hal-hal anu anjeun lakukeun.

Anggap anjeun jalma sibuk sareng seueur tanggung jawab. Upami éta, barang-barang sapertos ngurus diri dina bentuk istirahat sareng olahraga tiasa gancang pisan disingkirkeun ti jalan pikeun tanggung jawab anu sanésna, anu sigana langkung penting.

Éta sanés hal anu anjeun tiasa ngantepkeun kajantenan. Anjeun kedah janten jalma anu nempatkeun hukum kana jadwal sareng tanggung jawab anjeun pikeun mastikeun yén hal-hal anu anjeun pikahoyong parantos kajawab.

Salaku conto, hayu urang nyarios yén anjeun hoyong tuang langkung séhat pikeun ngirangan beurat sareng ningkatkeun kasihatan anjeun. Anjeun bakal kedah nyayogikeun waktos dina jadwal anjeun pikeun perencanaan tuang, balanja, sareng nyiapkeun katuangan. Anjeun panginten mendakan yén anjeun henteu gaduh waktos cekap pikeun ngalaksanakeun hal éta upami henteu. Leungit sési perencanaan tuang hartosna anjeun panginten henteu kénging balanja balanjaan, anu hartosna anjeun tiasa take-out tibatan ngungkulanana.

Motivasi henteu kedah janten hal anu butut, cemerlang. Éta ogé tiasa diwangun ngalangkungan pengulangan. Anjeun linggih sareng ngarencanakeun tuangeun dinten Saptu wengi, janten anjeun tiasa balanja balanja dina dinten Minggu énjing kanggo tuangeun anu saé dina saminggu. Terus anjeun ngalakukeun deui minggu hareup sabab éta anu anjeun lakukeun ku waktos éta.

9. Kanyataan yén anjeun leres-leres, leres-leres pantes ...

Mungkin kado inspirasi sareng motivasi sadayana - sabab anjeun pantes.

Anjeun pantes hirup tina kahirupan anu anjeun pikahoyong. Anjeun pantes gaduh katengtreman, kabagjaan, sareng kaséhatan anu saé. Éta tiasa nangtang pikeun dugi ka dinya. Bisa jadi aya kakurangan sareng halangan nalika anjeun damel nuju kasuksésan anjeun.

Tapi henteu kunanaon! Kusabab carita pikaboseneun nalika sadayana lancar. Kasulitan ngabantuan ngawangun karakter, nangtang anjeun mikir anu béda sareng ngimpina langkung ageung.

Janten nalika anjeun ragu sareng naroskeun naha anjeun tiasa ngalaksanakeunana, ngingetan diri yén sanés ngan ukur anjeun tiasa ngalakukeun éta tapi anjeun ogé kedah ngalakukeun éta.

Émut pikeun nyepetkeun diri!

Sareng pamustunganana ... émut pikeun nyepetkeun diri. Kaputusan pikeun ngarobih kahirupan anjeun mangrupikeun hal anu penting anu peryogi seueur padamelan. Padamelan éta bakal matak capé. Bakal aya waktos anjeun badé miceun anduk nalika anjeun asa kabebanan. Éta henteu kunanaon! Éta normal sareng kedah diarepkeun.

Solusi pikeun masalah éta nyaéta istirahat. Eureun sareng istirahat sakedap. Ngaduruk diri sorangan henteu bakal ngagiring anjeun kana solusi anu anjeun ngarepkeun. Padahal anjeun tiasa dugi ka tempat anu anjeun badé angkat sareng mendakan yén éta henteu merta naon anu anjeun bayangkeun ogé.

Éta ogé henteu kunanaon. Anjeun tiasa nyetél tujuan anyar.

Atanapi meureun éta bakal tibalik. Meureun anjeun bakal dugi ka dinya, sareng éta bakal langkung saé tibatan anu dibayangkeun.

Masih henteu yakin kumaha mendakan motivasi pikeun ngarobih kahirupan anjeun? Nyarios pelatih kahirupan ayeuna anu tiasa ngiringan anjeun dina prosés. Kantun pencét di dieu pikeun ngahubung sareng hiji.

Anjeun tiasa ogé resep: