Nalika Salajengna Anjeun Ngaraos Putus Asa, Sebutkeun Ieu 4 Kecap Ieu

Dina tulisan anu ringkes ieu, kuring nunjukkeun latihan anu héran saderhana pikeun ngabantosan ngimbangan pikiran anjeun nalika anjeun teras-terasan ngaraos lemah.

Barina ogé, kahirupan moal tiasa sadayana sinar panonpoé sareng seuri unggal detik sadidinten anjeun bakal nyanghareupan tantangan sareng anjeun bakal ngaraos turun tina waktos ka waktos. Tanpa handap ieu, kumaha ogé, anjeun moal ngahargaan jangkung, janten ulah asa-asa nalika hirup nguruskeun anjeun anu kasar.

naon anu anjeun kedah terang ngeunaan kahirupan

Sabalikna, nalika aya anu henteu bade sakumaha anu anjeun pikahoyong, anjeun masih tiasa diajar sareng tumuh. Anjeun tiasa ngimbangan deui pikiran anjeun supados négatip henteu lengkep ngadominasi pamikiran anjeun.





Kumaha leres anjeun ngalakukeun ieu?

Nya, saderhana pisan. Éta sadayana dimimitian ku psikiater Viktor Frankl, anu nyarioskeun ngeunaan 'wasiat kana hartos' sareng kuring yakin pisan kana cara hirupna. Anjeunna nyarankeun yén, tibatan ngaharepkeun naon-naon tina kahirupan, urang kedah naroskeun naon anu dipiharep ku kahirupan ti urang.



Anjeunna nyakseni, dina waktosna di kamp konsentrasi Nazi, kamampuan pikeun urang manusa pikeun mendakan artos dina naon waé sareng sagala rupa - bahkan kasangsaraan anu paling parah. Anjeunna nganggo pangalaman pikeun ngabantosan nyusun metode psikoterapi nyalira (logoterapi).

Premisna nyaéta kieu: anjeun kedah nyobian sareng ngartos hartosna dina unggal momen kahirupan, henteu paduli naha éta négatip, nétral, atanapi positip.

Janten, ieu mangrupikeun 4 kecap anu kuring hoyong anjeun pikirkeun nalika anjeun terasrasakeun ngaraos asa teu leres sareng kapencil.



Kuring ningali hartos dina…

Sakali anjeun parantos mikirkeun kecap-kecap ieu, cobi ngalengkepan kalimatna ku milari hartos dina kaayaan anjeun. Henteu paduli kumaha hal-hal goréngna sigana, teras aya sakedik spék positip anu disumputkeun dina waktos anu kedah anjeun lakukeun nyaéta mendakanana.

Candak tina kuring, 4 kecap ieu tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngungkulan waktos-waktos gelap anu anjeun nyanghareupan sareng langkung ngartos kana ngarencanakeun yén alam semesta pikeun anjeun .

Anjeun kedah naros ka diri sorangan: dina momen ieu, kalayan hal-hal anu kuring kaayaan, naon anu diarepkeun ku kahirupan kuring?

Sareng leres, kadang hirup bakal ngarepkeun anjeun sedih, ka duka karugian , ngarasa asa, tapi sakali anjeun ngartos yén aya hartos dina kasangsaraan anjeun, janten gampang ditanggung.

naon hal anu paling alus pikeun dilakukeun nalika bosen

Milarian hartos sering janten léngkah munggaran dina prosés penyembuhan sareng éta tiasa masihan anjeun cara pikeun ngungkulan naon waé anu aya sateuacan anjeun. Éta henteu tiasa ngahalangan rasa nyeri anu sanés dimaksudna, tapi hartosna tiasa nyayogikeun kanyamanan sareng saat-saat nalika nyeri mereda kumaha ogé aranjeunna pondok.

Tangtosna, nalika anjeun nyanghareupan halangan tina gedena naon, gunana pikeun ngagunakeun kombinasi pendekatan. Ieu ngan ukur salah sahiji tina seueur anu tiasa dianggo babarengan pikeun ngungkulan naon waé. Barina ogé, hartosna nyaéta tuangeun pikeun roh.