Kumaha Nanci Griffith maot? Sadayana ngeunaan seniman anu kéngingkeun Grammy nalika anjeunna tilar dunya dina 68 taun

>

Penyanyi-panulis lagu Amérika Nanci Griffith parantos pupus dina yuswa 68 taun. Berita éta dikabarkan dikonfirmasi ku manajerna.

Kawéntar pikeun kontribusina pikeun musik masarakat sareng nagara, juara Grammy-award dilaporkeun narik napas terakhirna dina dinten Jumaah, 13 Agustus 2021. Salaku ayeuna, anu nyababkeun anjeunna maot tetep kanyahoan.

naha kuring masih jomblo?

Perusahaan manajemén Griffith, Gold Mountain Entertainment, teu acan ngaleupaskeun pernyataan resmi pikeun nurut kana kahoyong akhir musisi:





Éta kahoyong Nanci yén henteu aya pernyataan resmi atanapi siaran pers anu salajengna kajantenan saminggu saatos maotna.

Tilas kolega sareng sasama penyanyi nagara Nanci Griffith, Suzy Bogguss, ogé nyerat catetan anu tulus pikeun mayar upeti émosional ka penyanyi almarhum:

Hiji jiwa éndah anu kuring cinta parantos ninggalkeun bumi ieu. Kuring ngaraos berkah ngagaduhan seueur kenangan ngeunaan jaman urang babarengan sareng sadayana anu kantos anjeunna rékam. Abdi badé nyéépkeun dinten dina kabangisan dina warisan anu jelas anu anjeunna tinggalkeun urang.
Tingali tulisan ieu dina Instagram

Pos anu dibagi ku Suzy Bogguss (@suzybogguss)



Griffith paling émut pikeun nomer klasik sapertos Cinta di Lima jeung wartosan abdi , Pesawat kaluar, ti kajauhan jeung Sakali dina Bulan Biru Pisan . Anjeunna kawéntar dina pertengahan taun 1970an sareng ningalikeun kamahéran na dina masarakat sareng musik nagara . Anjeunna ogé ngawasa gaya musik unik sareng namina 'Folkabilly.'

Dina taun 1994, Nanci Griffith ngempelkeun Grammy Award pikeun Album Kontémporér Terbaik pikeun Sora Lain, Kamar Lain .

Taun salajengna, anjeunna dilélér Kate Wolf Memorial Award ku World Folk Music Association. Anjeunna ogé nampi Americanana Trailblazer Award ti Amérika Music Association dina 2008.




Saha éta Nanci Griffith? Penghormatan turun nalika penyanyi almarhum dina 68 taun

Penyanyi-penulis lagu Amérika Nanci Griffith (Gambar via Getty Images)

Penyanyi-penulis lagu Amérika Nanci Griffith (Gambar via Getty Images)

Nanci Griffith lahir salaku Nanci Caroline Griffith tanggal 6 Juli 1953, di Texas. Anjeunna mangrupikeun penyanyi, panulis lagu sareng gitaris. Anjeunna mimiti tampil di pertunjukan lokal sareng acara ti umur 12 taun sareng ngaluncurkeun karir di musik mainstream di 1977.

Griffith ngaluarkeun album debutna, Aya Lampu Cicih Woods ieu , dina 1978 sareng meunang penghargaan pikeun panulis lagu dina Kerrville Folk Festival. Anjeunna ngalih ka Nashville di awal 1980an sareng kolaborasi sareng sababaraha seniman masarakat. Anjeunna teras ngarekam langkung ti 17 albeum studio sareng dua albeum langsung.

Salaku tambahan pikeun lagu-lagu populerna sareng nagara, Nanci Griffith dipikaterang pikeun penampilanana dina Wates Kota Austin PBS.

Penyanyi ogé berkolaborasi sareng Jimmy Webb sareng nyumbang ka Red Hot + Country, albeum benefit AIDS pikeun Red Hot Organization.

Nanci Griffith nikah sareng penyanyi-panulis lagu Eric Taylor di 1976. Pasangan cerai di 1982. Anjeunna ogé tunangan sareng panulis lagu Tom Tommel tapi berpisah sateuacan ngabeungkeut cangreud.

Nanci Griffith ogé mangrupakeun kanyeri salamet. Anjeunna merangan kanker payudara taun 1996 sareng kanker tiroid di 1998.

kumaha moal pernah murag asih

Saatos berita ngeunaan maotna tragis Nanci Griffith, sababaraha penggemar sareng pameget nyandak Twitter pikeun mayar upeti ka penyanyi:

Dinten ieu kuring ngan lalaki hanjelu. Abdi kaleungitan salah sahiji idola kuring. Salah sahiji alesan kuring di Nashville. Anjeunna niup pikiran kuring mimiti kuring ngadéngé Marie sareng Omie. Sareng nyanyi sareng anjeunna mangrupikeun hal anu kuring pikaresep. Penyanyi-panulis lagu rakyat anu menang Grammy Nanci Griffith maot. https://t.co/LxybrFSHAh

- Darius Rucker (@dariusrucker) 13 Agustus 2021

RIP Nanci Griffith .... legenda mutlak sareng rocker pic.twitter.com/vf1tWU0ilT

- Wu-Tang Nya Pikeun Barudak (@WUTangKids) 14 Agustus 2021

Kacida reuwasna ngadangu yén Nanci Griffith parantos maot. Panulis lagu cemerlang, trailblazing sareng sobat dalit Irlandia. #RIPNanciGriffith pic.twitter.com/phvNsUW7rS

- Ralph McLean (@RalphMcLeanShow) 13 Agustus 2021

RIP Texas songbird. Seueur mil sareng #nancigriffith di Bina Marga Teluk. pic.twitter.com/OZ4znESQNf

- jude (@bayestriker) 13 Agustus 2021

Nanci Griffith anu hébat parantos maot sareng abdi rusak. RIP. #songwriter pic.twitter.com/8Z7SGtzRpi

- Loubelle nyaéta VAXXED (@louisemosrie) 13 Agustus 2021

Anjeun bakal janten batok mah kuring bakal bajak
Datang waktuna panén urang bakal laksanakeun
Masih aya seueur cinta, didieu di lapangan anu ngaganggu ieu.

Dipikacinta lagu ieu pikeun salawasna sareng kantos. #nancigriffith RIP.

- Trish Carolan (@ trishi83) 13 Agustus 2021

V sedih ngadangukeun Nanci Griffith parantos pupus. Teu sangka anjeunna luar biasa, palaku live hebat, panulis lagu juru dongéng kalayan sora anu unik ❤️ Kuring ngahutang pisan ka anjeunna sapertos kuring resep sora rékamanna & gumbira nalika anjeunna ngajak kuring datang dina hiji Anjeunna bakal sono pisan ❤️

- Tanita Tikaram (@tanita_tikaram) 13 Agustus 2021

Duka teuing upami ngadangu salah sahiji penyanyi favorit kuring sepanjang waktos - Nanci Griffith. Ningali anjeunna sababaraha kali kalebet wengi indung kuring maot, nalika leres-leres ngaraos anjeunna nyanyi Teluk Basisir Raya ngan ukur kuring. pic.twitter.com/219YvOlomw

- Nick Davis (@ NickDavis_18) 13 Agustus 2021

Ngiring belasungkawa ka sadaya kulawarga, réréncangan & kulawarga ti hébat Nanci Griffith. Ikon Texas Music anu hébat sapertos kitu, sareng warisan musik anu berpengaruh. #nancigriffith pic.twitter.com/WwpSKTe5Mv

- Texas Music Scene (@TXmusicTV) 13 Agustus 2021

Hapunten pisan nguping maotna Nanci Griffith. Anjeunna mangrupikeun cahaya anu caang dina 1980an anu poék. Ningali anjeunna di Olimpia sakali, c.1988, teras pendak sareng anjeunna linggih nyalira di McDonald's Grafton St énjingna & nyarios salam. Anjeunna katingalina pikaresepeun. pic.twitter.com/vJgQ4pLAH2

- Frank McNally (@FrankmcnallyIT) 13 Agustus 2021

Sobat ngan ukur pesen kuring nyarios yén Nanci Griffith parantos pupus. Panulis penyanyi rongkah & pamuter. Anjeunna v saé pikeun kuring nalika kuring ngamimitian, nganteur kuring di jalan sareng anjeunna & nganteur jalma-jalma di gigs kuring. Kami ngabagi sababaraha wengi anu epik. Gusti ngaberkahan brosur ... #NanciGriffith pic.twitter.com/AjFncw1FVB

- Eleanor McEvoy (@eleanormcevoy) 13 Agustus 2021

Abdi gutted. Aya 4 seniman anu kuring gaduh catetan / album / kumpulan musik lengkep. Anjeunna salah sahijina. Abdi salamina bersyukur pikeun anjeunna sareng musikna. Gusti, sataun satengah satengah kamari ieu parantos nyandak sapotong jiwa kuring. #nancigriffith pic.twitter.com/cHiTVkOOVU

kumaha anjeun terang upami aya anu nganggo anjeun
- ️‍✌Elizabeth Wills ✌️‍ (@_elizabethwills) 13 Agustus 2021

RIP Nanci Griffith. Deal Nyata.

- Michael McKean (@MJMcKean) 13 Agustus 2021

Istirahat Di Damai Nanci Griffith https://t.co/hO1twXA0Qu

- John Prine (@JohnPrineMusic) 13 Agustus 2021

Nanci Griffith nyerat lagu-lagu anu saé sapertos kitu. Kuring henteu terang anjeunna, tapi kuring yakin pasti leres yén anjeunna ngagaduhan haté anu geulis. Anjeun tiasa ngupingkeunana.

- Jason Isbell (@JasonIsbell) 13 Agustus 2021

Sakumaha upeti teraskeun online, pasti yén Nanci Griffith bakal hirup salami dina musikna. Warisan sareng kontribusina pikeun industri masarakat bakal émut ku pameget sareng anu sami.

Ogé Baca: Saha Pat Hitchcock maénkeun di Psycho? Sadayana ngeunaan putri Alfred Hitchcock nalika anjeunna pupus dina 93


Bantosan Sportskeeda ningkatkeun panutupan berita pop-culture na. Candak survey 3-menit ayeuna.