Sehat vs. Pangorbanan henteu Sehat Dina Hubungan: Kumaha Ngabéjaan Bédana

Hubungan anu séhat meryogikeun pangorbanan sareng kompromi dina kasempetan.

Anjeun panginten ngarepkeun wengi nyalira, tapi angkat ka ngarawat budak pasangan anjeun kusabab aya kaayaan darurat kulawarga.

Nya kitu, pasangan anjeun panginten leres-leres capé sareng hoyong teu langkung ti ngudag acara favoritna, tapi aranjeunna nyéépkeun sajam atanapi langkung pikeun nyetak kai janten bumi bakal haneut nalika anjeun dugi ka bumi.





Ngadamel pangorbanan positip pikeun anu sanés mangrupikeun cara anu saé pikeun nguatkeun hubungan.

Kitu cenah, nalika hiji pasangan damel seueur pangorbanan sareng anu sanésna henteu, éta nyiptakeun henteu saimbangna anu serius.



Conto ieu tiasa janten pasangan anjeun maksa yén anjeun teras-terasan ngadatangan kulawargana nalika liburan, tapi nolak nganjang ka kulawarga anjeun dina gilirannana. Atanapi aranjeunna ngan ukur hoyong tuang salah sahiji jinis tuangeun, sareng ambek atanapi kesel upami anjeun hoyong anu sanés.

Ieu ngan ukur sababaraha conto, tangtosna. Aya seueur jinis pangorbanan sareng kompromi, sareng cara anu saderhana pisan pikeun ngabédakeun bédana anu mana anu hadé sareng anu goréng.

Kumaha anjeun tiasa ngabédakeun pangorbanan anu saé sareng anu goréng?

Dina istilah anu paling saderhana? Ku kumaha karaosna saatosna.



Anggap anjeun gaduh hobi atanapi ngudag anu anjeun resep, tapi anjeun simpen pikeun kapentingan pasangan anjeun. Misalna, meureun aranjeunna ngagaduhan diet anu langkung resep anu cukup mahal pikeun dijaga, janten anjeun henteu mésér bahan pikeun hobi anjeun nyalira supados aranjeunna tiasa tuang anu aranjeunna pikahoyong.

Anjeun panginten tiasa sapertos anjeun janten bageur sareng ngadukung karaharjaan, tapi anjeun sangsara kusabab pangorbanan ieu. Salajengna, upami aranjeunna henteu leres-leres ngaapresiasi naon anu parantos anjeun pasihkeun, atanapi aranjeunna henteu ngorbankeun pikeun karaharjaan anjeun dina gilirannana, anjeun tiasa tungtungna asa pisan ambek.

Janten upami anjeun parantos berkorban, tanyakeun ka diri anjeun kumaha parasaan anjeun ngeunaan kaputusan anjeun. Nalika kaduhungan alit tiasa gancang luntur, upami anjeun kuciwa kana pangorbanan ku cara anu utami, anjeun bakal terang éta mangrupikeun pangorbanan anu goréng.

Upami anjeun ngémutan damel pangorbanan pikeun pasangan anjeun - ngalih ka kota anu sanés pikeun padamelan énggal, contona - gambarkeun diri dina kaayaan naon waé anu anyar ieu sareng jujur ​​sacara jujur ​​ka diri anjeun ngeunaan kumaha anu bakal anjeun rasakeun.

Upami anjeun tiasa ningali anu positip sareng sadar yén négatipna tiasa diungkulan, anjeun panginten tiasa sanggup sareng daék ngalakukeun pangorbanan éta. Upami anjeun henteu tiasa, anjeun kedah nyarios ka pasangan anjeun sareng ngobrolkeun serius ngeunaan naha ieu mangrupikeun pangorbanan anu anjeun raoskeun tiasa dilakukeun.

kabogoh kuring teu nyieun waktos keur kuring

Tangtosna, upami anjeun henteu daék berkorban, éta panginten pasangan anjeun kedah waé. Upami anjeun henteu hoyong ngalih pikeun aranjeunna nyandak padamelan énggal ieu, aranjeunna kedah ditolak.

Éta pangorbanan anu bakal dilakukeun ku aranjeunna, sareng penting pikeun anjeun nampi kanyataan ieu. Entong dicabut sapertos kumaha kirang ti pengorbanan anu anjeun kedah lakukeun ngan saukur kusabab kaayaan anyar éta henteu acan janten kanyataan, tapi kamungkinan, padahal anjeun nyerah kanyataan anjeun ayeuna pikeun masihan jalan pikeun ieu anu masih teu berwujud kanyataan.

Naon anu janten pangorbanan anu saé?

Upami anjeun mikirkeun hal éta, jalma-jalma ngorbankeun sakedik pangorbanan pikeun batur sacara tetep. Tapi naon anu ngajantenkeun aranjeunna pangorbanan 'saé'?

Nalika pangorbanan éta diaku.

Nyiptakeun pangorbanan pikeun pasanganna tiasa ngabantosan pikeun nguatkeun sareng nguatkeun hubungan, salami pangorbanan éta katingali sareng diakui.

Salaku conto, pasangan anu ngagaduhan masalah amanah mimiti dina hubungan éta tiasa ningali pangorbanan kakasih pikeun aranjeunna salaku buktina yén aranjeunna tulus. Yén aranjeunna tiasa dipercaya.

Hasilna, aranjeunna panginten langkung percaya diri muka sareng ngantep batur sanésna langkung seueur. Sareng aranjeunna pastina bakal ngalakukeun pangorbanan pikeun anu dipikacinta saterasna.

Ieu bakal ngahasilkeun kadua pihak ningali naon anu sanés nyerah pikeun kauntunganana, teras pastikeun tindakan éta diakui sareng dibales.

Tingali kumaha kabayang masihan ieu terus-terusan jalan?

Aya sababaraha hal anu langkung nganyenyerikeun sareng minuhan tibatan nalika pasangan lenggah sareng ngantepkeun anjeun terang kumaha aranjeunna ngahargaan sagala anu anjeun lakukeun pikeun aranjeunna. Yén aranjeunna ningali pangorbanan anjeun, sareng hoyong mastikeun yén anjeun dihargaan, dihargaan, sareng didukung dina gilirannana.

Nalika anjeun bahagia yén pasangan anjeun bahagia.

Salaku conto, urang tiasa ngagulung kana kahoyong pasangan urang pikeun nonton pilem anu urang henteu resep, tibatan keukeuh kana pilem anu dipikahoyong, ngan saukur kusabab éta bakal ngajantenkeun aranjeunna bagja. Sami-sami pikeun ngamungkinkeun anu sanésna milih réstoran pikeun wengi sasarengan.

Nalika hubungan saimbang sareng séhat, duanana mitra bakal ngalakukeun rupa-rupa ieu pikeun anu sanésna. Sering ku rintih sareng panon anu muter, tapi aranjeunna bakal ngalakukeun éta.

Aranjeunna bahkan tiasa resep ningali sakumaha bagja jalma séjén nalika aranjeunna tiasa ngalakukeun naon anu aranjeunna resep, sanaos henteu pikaresepeun pikeun aranjeunna.

Salaku conto, anjeun bakal terang pasangan anjeun adores anjeun nalika aranjeunna ngiringan anjeun kana konvénsi pikeun poko anu aranjeunna minat pisan, ngan ukur pikeun ngadukung.

Nya kitu, aranjeunna bakal terang kumaha paduli anjeun nalika anjeun mésér kado anu anjeun teu tahan sareng henteu hoyong ningali deui, sabab aranjeunna parantos nyarios sababaraha kali sareng anjeun parantos nga-bookmark situs anu dikirimkeun ka anjeun tentang éta.

Kuncina di dieu nyaéta yén pangorbanan anu anjeun buat pikeun pasangan anjeun sanés hal anu mangaruhan karaharjaan anjeun ku cara utama. Upami anjeun nempatkeun kabagjaan pasangan anjeun sateuacan anjeun Sareng anjeun leres-leres bakal sangsara kusabab pangorbanan, éta mangrupikeun perkawis anu béda-béda.

Nalika éta ngabantosan hubungan antara pasangan.

Masihan waktos nyalira anjeun pikeun nyéépkeun waktos babarengan mangrupikeun conto anu saé pikeun ieu. Salami ieu saling, sareng ngaapresiasi pisan, éta tiasa mangrupikeun jinis pangorbanan anu raoseun.

Urang sadayana gaduh sajuta hal anu kedah dilakukeun unggal dinten, sareng seueur urang anu sesah mendakan seueur waktos pikeun diri urang sorangan, upami aya.

Hayu urang sebutkeun yén anjeun sareng pasangan anjeun duanana damel jam-jaman, sareng damel babarengan pikeun ngiringan murangkalih. Ayeuna parantos rada wengi, sareng anjeun badé ngaleos di kamar mandi sajam, sareng aranjeunna badé ngagarap proyék kréatip kalayan aman. Sabalikna, anjeun duaan tiasa mutuskeun ngaringkuk dina dipan sareng maca babarengan dina tiiseun, suku tumpang tindih.

Sanés anjeun damel anu persis anu anjeun pikahoyong sonten, tapi anjeun kompromi pikeun nunjukkeun cinta sareng apresiasi anjeun ka anu sanés. Ieu séhat sareng 'saé,' sabab éta usaha babarengan. Anjeun duaan ngalakukeun pangorbanan pikeun jalma sanés, sami, anu nyiptakeun kasaimbangan anu harmonis.

Naon anu nyababkeun pangorbanan anu goréng?

Kontrasna, sapertos anu positip, silih jinis pangorbanan anu tiasa nguntungkeun hubungan, aya ogé anu négatip anu tiasa ngasuh éksponénsial.

Nalika pangorbanan anjeun janten harepan.

Hayu urang sebutkeun yén anjeun ngadamel tuangeun unggal wengi salami sasasih, teras henteu masak dina wengi terakhir. Pasangan anu henteu ngahargaan anjeun sigana bakal gampang mopohokeun éta 29 atanapi 30 tuangeun anu anjeun damel. Sabalikna, aranjeunna bakal fokus kana hiji waktos anjeun 'ngantepkeun aranjeunna.'

Aranjeunna bakal acclimatize kana jenis kabiasaan ti anjeun, sareng salaku hasilna, bakal ngarasa teu nyaman jeung kesel lamun éta henteu kajadian.

Daripada ningali éta salaku kalakuan kaasih sareng kahadéan - sareng, leres, pangorbanan waktos sareng tanaga anjeun - aranjeunna bakal ningali éta salaku 'kumaha kaayaan.' Naha bakal aranjeunna bales deui nalika éta hal anjeun ngalakukeun?

Éta malah henteu panginten aranjeunna nawiskeun pikeun nyayogikeun tuangeun sareng masihan anjeun sonten. Sareng naha aranjeunna kedah? Ieu mangrupikeun rutin anu aranjeunna pikaresepeun: éta ayeuna janten harepan, sanés hal anu kedah ngaapresiasi.

Pikeun jalma anu basa sunda mangrupikeun Pelayanan Pelayanan , Nyéépkeun pangorbanan sareng ka luhur sareng sajabina pikeun pasanganna tiasa janten cara anu pangsaéna pikeun nunjukkeun cinta sareng bakti. Tangtosna, aranjeunna bakal peryogi jinis tindakan ieu pikeun dibales deui, upami teu kitu aranjeunna bakal tungtungna asa teu ngaapresiasi jeung dipaké.

Nalika aranjeunna kalepatan perjalanan anjeun kana pangorbanan.

Naon pangorbanan anu anjeun lakukeun kedah janten pilihan anjeun nyalira. Éta kedahna dumasar kana kapercayaan anjeun yén pangorbanan éta pantes pikeun manpaat anu di bawa ku anjeun, pasangan, atanapi hubungan anjeun.

Tapi upami pasangan anjeun nyobian nyalahkeun anjeun ngalakukeun hal anu anjeun henteu leres-leres hoyong dilakukeun, éta henteu tiis.

Éta tiasa ngajantenkeun anjeun betah upami anjeun nyobian nampik aranjeunna anu aranjeunna pikahoyong. Aranjeunna tiasa humandeuar yén anjeun nahan aranjeunna atanapi ngajantenkeun aranjeunna henteu bahagia.

Aranjeunna malahan tiasa nyandak pangorbanan anu katukang anu dilakukeun pikeun anjeun dina upaya ngagulkeun anjeun.

Tapi upami anjeun parantos maot ngalawan pangorbanan anu khusus anu dipénta ku aranjeunna, anjeun henteu kedah ngaraos tertekan kana hal éta ngan ukur kusabab hal anu aranjeunna parantos dilakukeun pikeun anjeun sateuacana.

Nalika aranjeunna nyobian ngajantenkeun anjeun ngalawan nilai-nilai anjeun.

Aya sababaraha hal anu urang lakukeun atanapi henteu dilakukeun sabab éta résonansi kuat pisan sareng batin urang. Ieu mangrupikeun nilai sareng moral sareng kapercayaan urang anu, sanaos teu tiasa ditangtoskeun, penting pisan pikeun urang.

Upami anjeun ngémutan ngadamel pangorbanan anu bertentangan sareng nilai-nilai ieu, éta pasti salah anu goréng pikeun dilakukeun.

Sapertos sareng perjalanan kasalahan, anjeun henteu kedah ngaraos tekanan dina ngalakukeun hiji hal ngan kusabab pasangan anjeun hoyong anjeun.

Upami aranjeunna ngagaduhan hormat ka anjeun, aranjeunna bakal ngartos yén henteu ditarima pikeun naroskeun anjeun ngalawan kapercayaan anu penting pikeun anjeun.

Upami aranjeunna tetep henteu paduli kumaha parasaan anjeun, anjeun panginten kedah serius naroskeun hubungan sareng komitmen pasangan anjeun pikeun anjeun sareng anjeun.

Nalika anjeun ditolak waktos sareng rohangan pikeun diri anjeun nyalira.

Sadayana kedah gaduh waktos pikeun nyalira. Nalika anjeun ngagaduhan waktos anu mahal nyalira, sareng pasangan anjeun ngajantenkeun tungtutan henteu wajar dina waktos éta (utamina nalika aranjeunna terang yén anjeun hoyong ngan dekompres sareng ngalakukeun hal anjeun nyalira), éta seueur corétan teu damang.

Ieu hususna parah upami aranjeunna ngadamel tungtutan anjeun ieu, tapi bakal lémér lamun anjeun lakonan hal anu sarua pikeun aranjeunna.

Sababaraha mitra anu teu aman pisan teu resep pasanganna gaduh waktos nyalira kusabab masalah kapercayaan nyalira. Aranjeunna bakal nganggap yén anjeun nyarios ka anu sanés, atanapi aranjeunna bakal nyandak kahoyong nyalira nyalira: kumaha anjeun wani nyalira daripada nyéépkeun waktos anu saé sareng aranjeunna ?!

Nalika anjeun janten tempat pamiceunan émosina.

Éta tiasa nguciwakeun pisan nalika pasangan teras-terasan nganggo anjeun salaku papan sora pikeun ngalaksanakeun émosina anu sesah. Hal-hal janten langkung frustasi sareng henteu raoseun nalika aranjeunna utah koper emosi ka pangkuan anjeun teras angkat.

Aranjeunna bakal ngaraos raoseun sabab ngan ukur meringankeun seueur masalah pribadi. Samentawis éta, anjeun leres-leres ditimbang ku sadaya drama maranéhna, ngalakukeun padamelan émosional pikeun aranjeunna. Anjeun sacara harfiah ngorbankeun karaharjaan émosional anjeun demi aranjeunna.

Ieu henteu kunanaon oke, utamina upami sareng nalika anjeun teu hirup babarengan. Seueur jalma mendakan yén aranjeunna bakal nyerah sababaraha waktos tunduhna anu berharga pikeun ngupingkeun kasedihan pasanganna, ngan ukur digantungkeun pas pameget parantos bérés ngabuka.

Intina, anu ngagaduhan frustasi nganggo pasanganna salaku therapist, teras angkat. Siga miceun kantong sampah anu ageung dina tempat sampah teras ngusap tangan. 'Bungah éta anu teu aya: batur tiasa nungkulanana ayeuna.'

Upami ieu mangrupikeun hal anu dilakukeun ku pasangan anjeun rutin, anjeun kedah nyauran aranjeunna.

Nalika motivasi pikeun pangorbanan nyaéta nyingkahan konflik.

Jalma anu terus ngorbankeun dirina sareng kabutuhan pikeun hubunganna tungtungna matak bagja pisan.

Aranjeunna teras-terasan neken émosi nyalira pikeun ngajaga harmoni, sareng nyingkirkeun kabutuhan sareng kahoyong sorangan pikeun kauntungan pasanganna.

Motivasi pikeun harmoni dina nyanghareupan pangorbanan anu henteu pikaresepeun jauh tina séhat. Upami anjeun henteu ngaraos tiasa kalibet dina konflik naon waé sareng pasangan anjeun sareng ngabengkokkeun kahoyong masing-masing, anjeun bakal nyerah teuing naon anu anjeun resep sareng resep.

Kusabab anjeun henteu nampi perawatan anu sami, kumawula, sareng masihan ti jalmi sanés, ieu tungtungna dinamis henteu saimbang pisan. Hiji jalma masihan sareng masihan, anu sanés nyandak sareng nyandak. Saatos sababaraha waktos, upami masihan henteu dibales, éta ogé badé garing.

Nyatana, éta moal ngan ukur garing: éta bakal pinuh ku lebu, sareng sésa-sésa hubungan bakal digulung ku sapertos tumbleweeds.

Éta kahartos yén jalma kadang 'milih perangna' sareng milih bijaksana naha pikeun nyuarakeun kabutuhan sareng hanjelu aranjeunna. Salaku conto, naha henteu atanapi henteu ngawadul nalika pasanganna henteu ngalakukeun hal anu dipénta ku aranjeunna.

Tapi nalika anjeun henteu pernah milih peperangan pisan, anjeun komunikasi ka pasangan anjeun yén aranjeunna tiasa ngagaduhan naon anu dipikahoyong unggal waktos sareng ngalakukeun naon anu dipikahoyong tanpa ditolak.

Ieu ngakibatkeun urang kana cara anu saé pikeun nyaritakeun naha jinis pangorbanan anjeun dina hubungan anjeun 'saé' atanapi 'goréng'. Kantun naroskeun ka diri anjeun hiji patarosan ieu:

Naha pasangan anjeun bakal ngalakukeun hal anu sami pikeun anjeun?

Upami jawabanana enya, maka jenis pangorbanan ieu sigana bakal langkung séhat.

Kontrasna, upami jawaban kana éta 'aduh naraka henteu,' maka anjeun ogé gaduh jawaban anjeun.

Masih henteu yakin naha pangorbanan anjeun dina hubungan anjeun sehat atanapi henteu séhat? Ngobrol online ka ahli hubungan ti Hubungan Pahlawan anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang. Kantun.

Anjeun ogé resep: