Kumaha Ngahargaan Wates Batur: 4 Tip Épéktip Épéktip pisan

Wates mangrupikeun bagian anu penting pikeun hubungan anu séhat.

Heran, anjeun henteu nguping langkung seueur jalma nyarioskeun ngeunaan ngahargaan wates batur nalika anjeun nuju ningkatkeun diri.

Nanging, pastina aya waktos nalika urang sadayana kaliru kusabab henteu ngahargaan wates batur.





Barina ogé, anu hoyong ngadangu kecap henteu ? Henteu aya anu ditolak, sareng tampikan tiasa sesah ditampi upami anjeun nyandak salaku koméntar pribadi.

Lain 'urang' sanés koméntar kana naon anjeun sareng sanésna. Éta ngan saukur pernyataan 'kaayaan ieu henteu pas pikeun kuring.'



hal anu kedah dilakukeun nalika bosen

Éta ngawartosan anjeun yén anjeun kedah ngarobih tingkah paripolah janten teu kunanaon atanapi ningali pikeun minuhan kabutuhan anu di tempat séjén.

Wates penting pisan dina hubungan anu séhat sabab ngabantosan komunikasi naon anu pikaresepeun ku jalma.

Anjeun teu hoyong ngajantenkeun batur ngarasa teu raoseun atanapi teu dihargaan, khususna jalma anu anjeun hoyong caket.



Janten saé ngartos naon anu kedah dipilarian sareng kumaha réaksi kana wates jalma sanés.

1. Jelas komunikasi sareng naroskeun patarosan.

Komunikasi anu jelas penting pisan pikeun ngartos dimana wates jalma sanésna.

Perhatoskeun kumaha aranjeunna ngaréspon anjeun dina paguneman sareng bahasa awakna. Naha aranjeunna raoseun? Naha katingalina siga aranjeunna katutup? Naha aranjeunna masihan alesan pikeun ngeureunkeun paguneman atanapi ngalih di tempat sanés?

Upami anjeun henteu yakin, tanyakeun. Pasihan aranjeunna pilihan pikeun nyatakeun watesna, janten anjeun terang naha anjeun nuju ngalanggar atanapi henteu.

Dina hubungan anu mantep, komunikasi sigana bakal lumangsung nalika anjeun duaan asup kana orbit séwang-séwangan. Anjeun bakal milarian terang dimana ayana batasna, tapi panginten kedah diklarifikasi ti jaman ka jaman.

2. Narima naon anu dikomunikasikeun ku jalma séjén.

Nampa naon anu dikomunikasikeun ku jalma sanés salaku anu sesah tiasa sesah upami anjeun teu biasa kana kaayaan éta, utamina upami normal pikeun anjeun.

reigns roman gagal test wellness

Watesna panginten henteu raoseun pikeun anjeun, éta bahkan tiasa disada konyol, tapi éta tetep watesna sareng éta kedah dihormat.

Upami anjeun ngaraos teu tiasa atanapi henteu hoyong, maka éta tiasa janten pilihan anu langkung saé pikeun ngajauhan jalma éta sareng ngalih ka batur anu langkung saluyu sareng naon anu anjeun pikaresep.

Salaku conto…

John ageung di rumah tangga anu ninggang sareng banter normal. Kulawarga na bakal enteng silih pilih salaku tanda kaasih sareng hormat, tapi henteu pernah sareng sumanget-sumanget.

John tulang rusuk babaturanana anu énggal, Lucas, anu nyinggung dina panyusutan. Lucas ageung di lingkungan anu teu aya banter anu pikaresepeun, ngan ukur nyiksa anu saderhana.

Lucas henteu mendakan ribbing lucu pisan, sareng éta ngajantenkeun ambek yén sobat énggal ieu jahat pikeun anjeunna, janten anjeunna nyatakeun yén anjeunna henteu ngahargaan bantosan sapertos kitu.

Di permukaan, John panginten henteu terang Lucas ogé terang kunaon anjeunna henteu mendakan banter atanapi beungkeutan. Lucas panginten henteu terang John pisan pikeun ngaraos betah ngungkabkeun alesan pribadi ka anjeunna.

Pendekatan anu leres nyaéta John pikeun nampi tanggapan éta, nyungkeun hapunten anu ngalantarankeun aya pelanggaran, sareng henteu ngambek ka Lucas deui. Tapi éta meryogikeun sababaraha kecerdasan émosional atas nami John kusabab seueur jalma bakal nganggap Lucas mangrupikeun iteuk anu teu masuk akal dina leutak.

John tiasa ngahargaan Lucas salaku jalma ku henteu nangtoskeun wates-wates Lucas, nampi wates éta, sareng henteu luncat kana kasimpulan ngeunaan naha wates éta aya.

3. Ngahargaan otonomi jalma séjén.

Kadang-kadang jalma ngalangkungan wates kusabab aranjeunna pikir aranjeunna langkung terang pikeun kahirupan jalma séjén. Éta panginten ngagaduhan kahoyong asli pikeun nangtayungan sareng ngabantosan, tapi aranjeunna tiasa napak wates jalma sanés pikeun ngalakukeun éta.

Masalah sareng pendekatan ieu, salian ti ngalanggar wates pribadi, nyaéta ngajauhkeun jalma éta tina ngembangkeun katerampilan sareng pangalaman anu manpaat anu aranjeunna peryogikeun pikeun ngalaksanakeun hirupna.

Conto anu hadé tina kalakuan ieu nyaéta kolot helikopter. Salaku kolot, anjeun hoyong anak anjeun dijaga tina kagoréngan sareng kasar kahirupan. Tapi mustahil pikeun ngajagaan budak tina kagoréngan éta salawasna.

nyandak hal hiji dinten dina hiji waktu

Kolot ogé tiasa mendakan yén aranjeunna ngasingkeun budakna. Ku nolak naon anu dipikahoyong ku budak sareng ngagentoskeun ku naon anu aranjeunna pikir pangsaéna, budak sigana bakal memberontak sareng henteu percanten ka sepuhna.

Padahal éta mangrupikeun tanda kolot anu alus sareng mikanyaah hoyong budakna aman sareng bahagia, éta henteu mungkin waé. Aranjeunna badé nyanghareupan sababaraha awon dina kahirupan. Aranjeunna tiasa gering, kacilakaan, dinyenyeri, pangalaman goréng, atanapi ngalaman pangalaman traumatis.

Barudak kedah terang yén kaputusanana ngagaduhan akibat pikeun tumuh salaku jalma sareng henteu tungtungna kabebeng ku tantangan anu bakal disanghareupan dina kahirupan.

Éta ogé tiasa nerapkeun dina hubungan anu sanés. Sugan éta pasangan anu anjeun raos prihatin, sepuh sepuh anu nuju mangtaun-taun sareng panginten henteu ngalakukeun sakumaha ogé anu kantos dilakukeun, atanapi sobat anu rutin nyandak kaputusan anu goréng.

tanda tegangan seksual di tempat damel

Meureun aranjeunna hoyong bantosan, sareng meureun henteu. Sareng upami aranjeunna henteu, maka anjeun kedah nyarios saé sareng ngantepkeun aranjeunna gaduh otonomi (asumsina sanés hirup sareng maot, atanapi jalma éta henteu tiasa miara diri sorangan.)

4. Terus ngerjakeun sorangan.

Kamampuh ngahargaan wates batur asalna tina tempat kaamanan pribadi sareng integritas.

Anjeun teu kedah ngaraos kedah maksa batur atanapi nyebrang watesna pikeun naon sababna. Anjeun teu tiasa ngendalikeun naon anu bakal dilakukeun sareng moal dilakukeun ku batur. Anjeun pasti tiasa nyobian, tapi gancang atanapi engké, aranjeunna bakal ngaleos kaluar tina handapeun kadali éta pikeun milari jalanna nyalira.

Ku ngahargaan wates batur, anjeun bakal nunjukkeun ka aranjeunna yén anjeun jalma anu dipercaya sareng hormat. Éta bakal muka panto pikeun ngawangun hubungan anu langkung kuat sareng jalma-jalma anu anjeun pencét ogé, bahkan sababaraha anu henteu anjeun lakukeun!

Barina ogé, henteu sadayana kedah janten sobat anu pangsaéna atanapi super caket. Gaduh bunderan babaturan kasual atanapi kolega terhormat berharga ku cara sorangan.

Masih henteu yakin kumaha ngahargaan wates batur upami anjeun merjuangkeun éta? Ngobrol online ka ahli hubungan ti Hubungan Pahlawan anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang. Kantun.

Anjeun ogé resep: