Kumaha Nungkulan Babaturan / Baraya Anu Ngagumbirakeun (+ Naha Jalma Sombong)

Teu aya anu resep jalma sombong - malah teu braggart séjén!

Naha teu pikaresepeun kumaha éta sigana henteu ngahalangan aranjeunna tina ngadaptarkeun anjeun ku dongéng ngeunaan kahirupan, kecerdasan, prestasi, perjalanan anu sampurna, sareng naon waé anu aranjeunna pikahoyong pikeun ilubiung dina gim na-upmanship?

Kaunggulan pribadi anu dirasa sigana bakal tamat dimana garis kasadaran diri sareng pamariksaan dimimitian.





Sigana mah aranjeunna moal ningali kalakuanana anu lumayan teu aya anu ningali anu positip.

Kunaon éta? Naha jalma-jalma ngadeuheus sareng kumaha anjeun ngungkulanana?



Naha Jalma Sombong?

Éta ngan ukur normal upami hoyong bagikeun prestasi sareng babaturan sareng rakana.

Meureun anjeun ngarengsekeun proyék éta anu anjeun parantos damel lami, tungtungna nyandak perjalanan anu anjeun leres-leres ngarepkeun, atanapi ngagaduhan padamelan bergengsi anu anjeun ngarepkeun.

Kahayang pikeun ngabagi éta warta anu saé sareng ngarayakeunana ka jalma-jalma di sakuriling urang mangrupikeun hal anu alami sareng séhat.



Janten henteu séhat nalika urang ngagunakeun prestasi pikeun naékkeun diri ku ngorbankeun jalma séjén atanapi nasibna.

Sombong sering dianggo salaku mékanisme pertahanan - tameng anu kedah dijaga sareng dianggo ngajaga kalemahan sareng kasieun urang.

Anu braggart tiasa fokus kana nunjukkeun ka batur sapagawean, babaturan, kulawarga, atanapi jalma asing yén aranjeunna, kanyataanna, cukup alus tur pantes.

Jinis rasa teu aman éta sering datang ti tempat anu jero anu dibentuk ku pangalaman hirup, kasuksésan, sareng kagagalan.

Éta bahkan tiasa ngamimitian ti mimiti budak upami kolotna jalma maksa aranjeunna kéngingkeun cinta ku cukup alus.

Hal-hal sapertos nahan karep pikeun peunteun goréng atanapi henteu meresihan kalayan pantes tiasa ngabina perhatosan milari perhatian sareng validasi anu dipilari ku jalma-jalma anu ngagunggung.

Sanés sanésna ngeunaan kaayaan teu aman. Kadang-kadang, jalma ngan resep ngaraos langkung unggul tibatan jalma-jalma disakurilingna.

sabaraha taun lil uzi

Éta kaunggulan anu dirasa ngajantenkeun aranjeunna ngaraos kuat atanapi yén aranjeunna langkung saé tibatan bajingan ieu anu aranjeunna désain kanggo ngiringan.

Éta perhatosan anu milari perhatian sareng ngabuktosan henteu teras-terasan lisan. Kadang-kadang éta non-verbal atanapi malah sombong bragging.

Ngadeg-adeg teu lisan nyaéta nempatkeun hiji hal ka hareup dina cara anu jelas pikeun jalma pikeun perhatoskeun, dimana jalma braggart ngarepkeun ngajurung jalma sanés pikeun naroskeun perkawis éta.

Éta mangrupikeun hal-hal sapertos nganggo baju sareng asesoris desainer anu mahal, teras-terasan nunjukkeun beuli anyar anu mahal sapertos mobil atanapi éléktronika, atanapi ngahias méja kantorna kalayan sadaya souvenir anu dipésér nalika liburan tropis na.

Ieu mangrupikeun indikator fisik anu dimaksud pikeun néwak minat sareng ngadorong jalma éta pikeun naroskeun ngeunaan éta, pikeun sacara efektif masihan idin sosial anu sombong pikeun niup tarompét sorangan. Anjeun naroskeun perkawis éta, barina ogé!

Sombong sékundér ieu bragging dilakukeun ngaliwatan pihak katilu. Éta tiasa janten salaki anu reueus perkawis seueur artos anu dikasilkeun pamajikanana atanapi kolot anu ngadeuheus ngeunaan kacerdasan atanapi prestasi anakna.

Taya hal ieu anu goréng dina dosis anu alit. Éta nalika aranjeunna dianggo salaku sarana pikeun naékkeun diri ku ngorbankeun jalma séjén yén éta mimiti ngorondang kana daérah anu ngagedur.

Bagéan anu pikaresepeun ngeunaan nyombongkeun nyaéta jalma anu pikaresepeun sareng ramah tiasa aya dina pola ieu upami kabeneran aya rasa teu aman.

Éta condong ngajantenkeun aranjeunna langkung parah, sabab aranjeunna sadar yén aranjeunna henteu adil atanapi marahmay ka jalma-jalma di sakurilingna, tapi aranjeunna panginten henteu tiasa ngabantosan diri.

ideu amis pikeun ngalakukeun pikeun kabogoh anjeun

Sombong aranjeunna panginten tiasa janten masquerading salaku naséhat hirup kalayan niat anu hadé, tibatan anu terang-terangan hartosna atanapi henteu sopan.

Anjeun ogé resep (tulisan dituluykeun di handap):

Kumaha Cara Ngungkulan Jalma Anu Ngabobodo

Néglasari braggart dina kaayaan sosial tiasa rada hésé. Anjeun résiko datang salaku brengsek upami jalma sanés anu dicandak ku narasi na.

Éta henteu merta hal anu goréng, tapi kudu sadar yén tiasa aya akibatna upami anjeun mutuskeun ngadorong ka aranjeunna.

1. Ngarobih poko.

Cara anu gampang pikeun ngeureunkeun pameunteu ngan ukur ngarobih masalah kana hal anu sanés anu sanés tiasa disuguhan.

Henteu kedah pabalatak atanapi rumit, ngan parobihan gancang tina subjek teras ngalih kana hal anu sanés.

2. Hégak réaksi anjeun kana kaangkuhanana.

A braggart ilaharna milari validasi pikeun tuang ego sareng karawitanana. Anjeun tiasa nampik éta validasi, anu matak aranjeunna milari deui di tempat sanés.

Cara pikeun ngalakukeun éta nyaéta tetep tetep teu kainget ku naon waé anu dibanggakeun.

Anjeun teu kedah kedah jahat ngeunaan éta. A shrug saderhana sareng kecap, 'Éta saé pikeun anjeun.' atanapi 'Kuring henteu leres-leres kagum ku éta.' dina sora anu henteu dikomprésikeun komunikasi pisan ka jalma éta tanpa kedah merjuangkeun atanapi agrésif.

3. Langsung nyanghareupan jalma ngeunaan kaangkuhanana.

Pendekatan anu langkung langsung nyaéta pikeun nyanghareupan jalma ngeunaan kaangkuhanana, tapi anjeun hoyong ngalakukeun ieu ku cara anu moal ngerakeun.

Kaayaan anu ngareureuwas sigana bakal nyababkeun jalma éta ngali langkung hésé sareng membela diri tibatan nampi kritik anjeun kalayan sagala jinis rahmat.

Cara pikeun ngalakukeun éta nyaéta ngadeukeutan kaayaan dina karusiahan.

Taroskeun ka jalma éta upami aranjeunna sadar yén aranjeunna bakal datang bari ngagegebeg sareng ngantepkeun aranjeunna terang yén henteu leres-leres pikeun nyobian ngobrol sareng aranjeunna ngeunaan naon waé éta.

Éta panginten henteu sadar yén aranjeunna ngalaksanakeunana - atanapi aranjeunna tiasa sadar sareng teu paduli.

Masih, ati-ati nangtoskeun kaayaan sateuacan nyarios seueur teuing. Musuh anu henteu diperyogikeun tiasa ngajantenkeun hal-hal anu langkung sesah upami janten jalma anu anjeun nyéépkeun seueur waktos, sapertos anggota kulawarga atanapi batur sapagawean.

Kadang-kadang éta langkung saé janten tengtrem tibatan leres.

4. Pasihan naon anu aranjeunna pikahoyong ngarah lungsur.

Aya sababaraha kaayaan anu anjeun moal gampang kaluar tina atanapi menerkeun.

Anjeun teu hoyong ngaganggu bos anjeun upami aranjeunna resep resep ngadap hiji hal anu dipibanda atanapi hal anu aranjeunna laksanakeun.

Kadang-kadang aya gunana pikeun ngan satuju sareng anu sanésna ngarah tiasa kaluar tina sistemna sareng ngalih kana hal-hal sanés.

conto kanyataan anu pikaresepeun ngeunaan diri kuring

Dina dunya anu ideal, urang tiasa waé jujur ​​sareng jujur ​​ngeunaan naon anu urang tingali sareng kumaha perasaan urang, tapi urang henteu hirup dina dunya anu ideal. Urang hirup di dunya anu berantakan dimana sakapeung éta langkung saé ngan ukur seuri sareng unggeuk tibatan ngadamel ombak naon waé.

5. Narima jalma pikeun saha aranjeunna sareng ngaléngkah.

Ngarobih paripolahna sering kali, perjalanan pribadi anu panjang anu dipacu ku kaayaan anu nyorong jalma kaluar tina zona nyamanna.

Anjeun tiasa nyandak pendekatan anu sesah atanapi lemes sareng jalma sombong sareng mendakan yén jalma éta henteu resep pisan ngupingkeun atanapi ngarobih. Mencet jalma éta sigana moal ngakibatkeun wahyu atanapi parobihan anu bermakna.

Kadang-kadang éta langkung saé cicing waé sareng kaluar tina kaayaan kalayan rahmat sahingga jalma éta tiasa hirup sorangan sareng mendakan jalan masing-masing.

Nyobian maksa parobihan batur jarang tungtungna ogé pikeun saha waé. Parobihan sapertos kitu asalna ti jero.

Sombong tiasa ngaganggu pikeun ngadangukeun sareng nungkulan. Gampang ngarasa frustasi atanapi ambek ka saha waé anu nyombongkeun diri, kusabab teu aya anu hoyong pisan ngupingkeun éta.

Kaleresan aya jalma anu ngabanging-ngingung sering kaleungitan kusabab kurangna harga diri sareng teu aman.

Ngainget éta dina émutan tiasa ngajantenkeun langkung gampang pikeun nganapigasi jalma éta kalayan rahmat tinimbang ambek atanapi kesel sareng aranjeunna.