10 Téhnik Ngajentrekeun Diri anu Épéktip Pikeun Orang Dewasa

Kalakuan ngalemahkeun diri mangrupikeun bagian integral tina sifat manusa. Malah salaku murangkalih orok, urang ngalaksanakeun téhnik anu nyenangkeun diri tina nguseup jempol urang pikeun niiskeun émosi sareng mendakan kanyamanan.

Nalika anjeun ngolotan, nguseup jempol anjeun henteu cukup nyayogikeun jinis kauntungan anu sami nalika orok. Urang kedah ngembangkeun téhnik ngalemahkeun diri anu langkung saé nalika déwasa, supados urang henteu kagolong kana kabiasaan négatip, ngarusak.

Sateuacan urang kana téknik, anjeun kedah ngartos tujuan sareng pendekatan pikeun nyamarkeun diri séhat.





Naon tujuan pikeun nyenangkeun diri?

Kahirupan setrés. Jalma-jalma rumit sareng kadang henteu marahmay. Aya musibah, kaributan, sareng kamiskinan di dunya. Éta kasar di ditu pikeun seueur jalmi.

Ngungkulan komplikasi ngan ukur nyobian napigasi kahirupan tiasa nyusahkeun. Hubungan tiasa henteu jalan saé, damel panginten janten ngagiling, atanapi panginten tagihanana ditumpuk kalayan teu aya tungtungna.



Oh, naha urang nyebatkeun panyakit méntal? Kusabab panyakit méntal nambihan lapisan anu béda pikeun tantangan kahirupan.

Sareng ngalangkungan sadaya éta, urang kedah milarian jalan pikeun ngajaga sakedik katenangan sareng kabahagiaan.

Éta tempatna nyenangkeun diri.



Tenang diri mangrupikeun pangaturan aktif émosi négatip anjeun ngarah tiasa diungkulan kalayan séhat. Téhnik ieu ngabantosan anjeun nenangkeun pikiran anjeun dina kaayaan huru-hara sareng ngirangan pangaruh setrés dina awak anjeun.

Setrés nyalira négatip bakal mangaruhan anjeun, ti saprak ayana hormon jangka panjang stres kortisol dugi ka parna gejala kaséhatan méntal dugi ka wengi teu sare anu hariwang dina lalangit.

Naon sababaraha téhnik anu nyenangkeun diri pikeun jalma déwasa?

Jalma-jalma ngaréspon anu béda kana téhnik nyalurkeun diri khususna, janten 'téhnik menenangkan diri' anu saé henteu kedah akurat.

mana bakal wrestlemania 34 dilaksanakeun

Téhnik anu nyenangkeun diri anu pangsaéna nyaéta anu tiasa dianggo pikeun anjeun. Ngan pastikeun yén anjeun nyobian téknik sababaraha kali sateuacan nyerat salaku épéktip.

Ngatur diri tina setrés sareng masalah kaséhatan méntal biasana henteu langsung atanapi langsung. Mangrupikeun katerampilan anu anjeun panginten kedah damel pikeun nguntungkeun manpaatna.

Téhnik anu nyenangkeun diri paling dipikaresep dianggo ngalibetkeun narik pikiran anjeun sareng perhatian ti sumber karesahan.

Anjeun panginten ogé kantos nguping ieu disebat 'grounding' nyalira, sapertos dina, nyandak diri anjeun balik deui kana taneuh tina jangkungna ekstrim émosi anjeun.

Sababaraha saran kalebet:

1. Mandi gelembung panas.

Gelembung, suhu cai, sareng seungitna bakal ngabantosan narik perhatian anjeun tina émosi anjeun ka kamar mandi. Linggih dina cai panas tiasa nyéépkeun awak anjeun. Éta ngabantosan otot anjeun rileks, anu nyayogikeun manpaat fisiologis sanés anu tiasa ngabantosan nenangkeun haté.

2. Nguseup kana batu és.

Tiis anu parah tina kubus és narik perhatian anjeun kana és batu. Pikiran anjeun bakal hésé museurkeun émosi nalika nungtut anjeun merhatoskeun tiisna anu seukeut dina sungut anjeun.

3. Ngaringkuk handapeun simbut beurat.

A simbut ditimbang tiasa ngabantosan pikeun jalma anu ngagaduhan masalah karesahan sareng setrés. Tekanan beurat awak anu ngahibur sareng ngabantosan nempatkeun sistim saraf anjeun kana modeu istirahat. Éta ngabantosan pikeun ngirangan pikiran hariwang, keteg jajantung, sareng napas.

4. Nganggo napas kotak.

Naon napas kotak? Tarik napas pikeun opat detik, tahan opat detik, napas pikeun opat detik, tahan opat detik, sareng balikan deui prosés na. Cacah kaluar detik. Fokus kana cacah sareng napas anjeun. Latihan pernapasan mangrupikeun cara anu umum sareng épéktip pikeun meredih diri sareng kéngingkeun deui kontrol.

brock lesnar vs undertaker naraka dina sél

5. Defuse pikiran négatip sareng pikiran positip.

Pikiran négatip bakal nguatkeun émosi négatip. Anjeun moal tiasa linggih dina rohangan méntal dimana anjeun meruhkeun diri atanapi nyarios ka diri sorangan kumaha sadayana tiasa lepat.

Sabalikna, tulis deui narasi anu diputer dina sirah anjeun. Fokus kana positip. Kumaha kaayaan tiasa lancar? Naon anu anjeun lakukeun leres? Sareng upami anjeun henteu tiasa positip dina waktos ayeuna, kantun narékahan pikeun henteu négatip. Éta ngabantosan.

6. Ngingetan diri anjeun yén anjeun henteu tanggel waler pikeun tindakan batur.

Nya, sakapeung anjeun. Resep upami murangkalih anjeun megatkeun jandela atanapi anu sanés. Tapi pikeun kaseueuran, anjeun henteu tanggel waler pikeun tindakan batur, janten naha nyéépkeun énergi berharga pikeun aranjeunna? Ngingetan nyalira yén nalika anjeun ngaraos ambek, frustasi, atanapi sedih ku polah batur.

7. Padamelan meditasi visual.

Tapa visual nyaéta rada béda ti naon anu paling jalma mikir nalika ngadangu semedi. Éta kirang ngeunaan méréskeun pikiran anjeun sareng langkung seueur ngeunaan fokus kana hal anu tangtu pikeun mersihan pikiran anjeun tina hal-hal sanés hal éta.

Salaku conto, anjeun tiasa hurung lilin sareng ningali kana seuneu. Mertimbangkeun seuneu, sumbu, lilin, haseup, bau lilin. Upami anjeun condong sacara rohani, anjeun tiasa tapa dina ikon kaagamaan sareng perlambangna sabab sigana bakal janten hal anu anjeun terang pikeun mikir pisan.

8. Lalajo anu lucu.

Pikiran tina émosi sareng masalah ku nyéépkeun waktos ku acara lucu atanapi pilem anu anjeun pikaresep. Henteu ngan ukur rangsangan visual masihan anjeun bade difokuskeun, tapi seuri ngabantosan uteuk anjeun ngahasilkeun sababaraha bahan kimia anu raoseun anu tiasa ngabantosan kaayaan lingkungan otak anjeun.

9. Inuman cangkir téh.

Cangkir téh panas masihan anjeun sababaraha hal pikeun museurkeun pikiran nalika nginum. Aya aroma sareng rasa téh. Anjeun ogé ngagaduhan panas téh dina létah, turun dina tikoro, sareng ngaraosan dina beuteung anu tiasa difokuskeun.

10. Maénkeun sareng piaraan.

Pets mangrupikeun sumber anu hadé pikeun stres stres sareng kaasih anu teu aya saratna. Nyéépkeun waktos sareng piaraan upami kaayaan ribut sareng nangtang dina émutan anjeun. Pokuskeun perhatian anjeun ka piaraan anjeun, maén sareng aranjeunna, petting aranjeunna, sareng pamikiran ngeunaan éta pikeun ngabantosan narik pikiran anjeun tina setrés sadidinten anjeun.

Jauhkeun diri anu teu damang.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur cara pikeun latihan nyenangkeun diri kalayan séhat. Kaseueuran ngalibatkeun nyiptakeun parasaan positip dina diri anjeun, ngaganggu diri anjeun tina sumber kasangsaraan anjeun sakedap, atanapi aktip museurkeun indera anjeun dina sensasi anu béda.

rumasa kuring teu boga babaturan

Tangtosna, aya seueur hal négatip anu dilakukeun ku jalma pikeun nyenangkeun diri anu kedah anjeun hindarkeun. Rupa-rupa hal ieu tiasa nyayogikeun semacam kanyamanan langsung, tapi éta bakal nyababkeun seueur cilaka dina jangka panjang. Anjeun nuju ningali hal-hal sapertos:

- Nginum atanapi narkoba

- Nyingkahan masalah jangka panjang

- Nganyenyeri diri sorangan

- Seks atanapi résiko kasisihan

- Paripolah ngaruksak diri

- Roko

- Judi

- Over atanapi under-dahar

- Dahar junk food

naha kuring diémutan

- Teuing damel

- Langkung atanapi di handapeun-bobo

Seueur hal tiasa janten saé dina moderation. Kami henteu nunjukkeun yén anjeun ngalih ka biara atanapi biara. Ngan ukur seueur jalma anu ngagunakeun mékanisme ngungkulan henteu séhat ieu pikeun nyobaan nyiptakeun katengtreman dina pipikiran atanapi kabagjaan dina kahirupan aranjeunna sareng henteu sadar yén aranjeunna netepkeun diri pikeun kagagalan jangka panjang.

Salah sahiji hal ieu, atanapi bahkan tiasa janten kombinasi, tiasa nyayogikeun relief samentawis. Masalahna sumping nalika janten kabiasaan. Nalika anjeun ngalaksanakeunnana langkung seueur, éta damel kirang sareng kirang, janten anjeun milarian seueur deui.

Hal salajengna anu anjeun terang, mangtaun-taun saatosna, sareng anjeun nyobian ngali diri tina liang kabiasaan négatip, ngarusak anu tiasa dicegah.

Entong ngalakukeun éta ka diri sorangan. Pangaturan diri anu séhat sareng émosional tiasa ngabantosan anjeun nganapigasi setrés hirup tanpa répéksi jangka panjang.

Masih teu yakin kumaha nenangkeun diri anjeun? Nyanghareupan masalah anu panginten langkung tiasa diungkulan ku bantosan? Nyarios ka konselor dinten ieu anu tiasa ngiringan anjeun dina prosés. Kantun pencét di dieu pikeun ngahubung sareng hiji.

Anjeun ogé resep: